Treeman Ancient vs Vampire Lord

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Barbarossa pisze:Dyskusja bezprzedmiotowa, bo w FAQu GW stoi jak wół, że lanca autotrafiania kontra annoyance = rzut na 4+, co jest "silniejsze".

Z czym oczywiście się nie zgadzam, bo na tej samej zasadzie można twierdzić, że jak ktoś ma miecz ignore armour saves, a ja mam zbroję save 1+, to rzucamy na 4+ co działa. Ale tak zdecydował jakiś debil z GW i tak trzeba grać.
Ehh i dochodzimy do sytuacji, że przedmiot za 25pkt może być silniejszy od tego za 60 :? dzięki rzutowi na 4+...
Barba, jeżeli możecie zrobić BP i zmieniać zasady armii, to czemu nie możecie zrobić zapisku, że w takich sytuacjach, gramy tak, jakby przedmiotów nie było... a nie jakieś rzuty na 4+
Obrazek

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Barbarossa pisze:Dyskusja bezprzedmiotowa, bo w FAQu GW stoi jak wół, że lanca autotrafiania kontra annoyance = rzut na 4+, co jest "silniejsze".
Ale w którym FAQ? Bo chyba nie tym aktualnym do VC? :)
Ja tam przynajmniej nic nie widzę. Może mówisz o trafianiu przez wighty na 3+ i byciu trafianym na 6+?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Chodzi o FAQ do WE

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Dzięki Barb, wiedziałem, że gdzieś to widziałem, tylko nie mogłem znaleźć. No to wyszło na moje. ;)
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Heh i dochodzimy do debilenj sytuacji gdyż:

Nie mam podręcznika więc mogę się mylić ale...

1) Wbijając się samym Vampirem z Lancą w Treemana i walcząc tylko z nim (walka chyba nie jest traktowana jako challange). W opisie przedmiotu napisane jest, że herosi w challangu trafiają tylko na 6+

2) Gracz Ancienta rzuca challange co IMO jest nie fair - bo rzucać challange jak już się walczy z wrogim bohaterem, i tym bardziej, nie można walczyć z nikim innym, to chyba lekkie naciąganie zasad.

Oczywiście pisanie, że nigdzie nie jest zabronione rzucić challange w pojedynku tylko bohaterów to... ehh
Obrazek

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

RB mówi, żeby rzucić challenge trzeba spełnić dwa warunki, w jednym kombacie musi być dwóch herosów, obaj herosi muszą być w styku z wrogim modelem. I tyle. Kombat samotnego Vampira z Acientem spełnia powyższe warunki? Spełnia.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Aro pisze:
2) Gracz Ancienta rzuca challange co IMO jest nie fair - bo rzucać challange jak już się walczy z wrogim bohaterem, i tym bardziej, nie można walczyć z nikim innym, to chyba lekkie naciąganie zasad.
A to czemu? Ma zdolność, która działa w challengu, no to rzuca challenge. Dziwne, gdyby z niej nie skorzystał.
I niby czemu to ma być "nie fair"? Jakby na twojego wampira szarżował oddział z czempionem i ten czempion stykałby się z tobą, to nie rzuciłbyś challenge, by oddział mógł wypłacić więcej ataków?

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Ja mówię o walce samych herosów bez oddziałów itp... gdyby nie miał tego przedmiotu, nie rzucałby challange, zresza jakoś na turniejach w sytuacjach heros vs heros (sami bez oddziałów) nie widziałem, żeby ktoś rzucach challange. No spoko ale jeżeli tak można to OK.
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Aro pisze:Ja mówię o walce samych herosów bez oddziałów itp... gdyby nie miał tego przedmiotu, nie rzucałby challange, zresza jakoś na turniejach w sytuacjach heros vs heros (sami bez oddziałów) nie widziałem, żeby ktoś rzucach challange. No spoko ale jeżeli tak można to OK.
challange ma swoje plusy,ma swoje minusy.
generalnie to pewna forma ucieczki-np od nieetycznego "mano to mano,tylko ty,ja i moje 3 minotaury od nery" :wink:

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Aro pisze:Ja mówię o walce samych herosów bez oddziałów itp... gdyby nie miał tego przedmiotu, nie rzucałby challange, zresza jakoś na turniejach w sytuacjach heros vs heros (sami bez oddziałów) nie widziałem, żeby ktoś rzucach challange. No spoko ale jeżeli tak można to OK.
Każdy heros chaosu musi tak zrobić. Po za tym po coś wziął te netlingi...
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Z tymi netlingami faktycznie stoi jak wół napisane w erracie we w dziale spites of athel loren, powinienem to wiedzieć sam jako gracz WE, a nie się spierać, mój błąd. Ale przynajmniej to rozwiewa wszelkie wątpliwości.
Tak btw. te netlingi nie ważne czy na ancientcie czy na innym herosie to naprawdę wypasiony przedmiot. :twisted:

ODPOWIEDZ