Klimatyczny Tysiączek, 15 luty 2007
No by się przydało objaśnienie. Bo z tego co widzę to ten turniej nie powinien się nazywać klimatyczny tysiączek, tylko tysiak słabych rozpisek. Według mnie powinieneś przydzielać punkty na podstawie ilości rzadko wystawianych jednostek, które znajdują się w danej z nich, ale to tylko moje skromne zdanie.
Jaro pisze:No by się przydało objaśnienie. Bo z tego co widzę to ten turniej nie powinien się nazywać klimatyczny tysiączek, tylko tysiak słabych rozpisek. Według mnie powinieneś przydzielać punkty na podstawie ilości rzadko wystawianych jednostek, które znajdują się w danej z nich, ale to tylko moje skromne zdanie.
No to własnie tak jest

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

Widze, że coraz bardziej ekstremalne teorie sie pojawiają.. oceniam tylko i wylącznie przegiętość rozpiski, potocznie zwany powergaming - wydawalo mi sie to jasne.
Czy turniej powinien sie nazywać tysiak slabych rozpisek - może, ale to nazwa lekko "z dupy"
. A i tak CS przyczyni się do grania "klimatem" w rozumieniu wystawiania rzadko widzianych jednostek (dlaczego rzadko wystawianych - bo słabych
).
Jaro, nigdzie nic nie ma o ilosci jednostek.
Sito, mysle, że wiesz o co chodzi, tylko namnożyło sie komentarzy i wszystko sie troche zamieszało.
Pozdrawiam,
Kowal
Czy turniej powinien sie nazywać tysiak slabych rozpisek - może, ale to nazwa lekko "z dupy"

Jaro, nigdzie nic nie ma o ilosci jednostek.
Sito, mysle, że wiesz o co chodzi, tylko namnożyło sie komentarzy i wszystko sie troche zamieszało.
Pozdrawiam,
Kowal
jezu jakie zamieszanie :p
kowal kowal kowal a powiedz mi czy jak wezme ogry to od razu mam jakis punkty ?? bo wiesz one sa slabe same w sobie
do tego wezme jakiegos maneatera jakies gnoblary
nie dobra beka ale sadze ze chyba wszyscy wiemy o co chodzi z tym "klimatem"
kowal kowal kowal a powiedz mi czy jak wezme ogry to od razu mam jakis punkty ?? bo wiesz one sa slabe same w sobie

do tego wezme jakiegos maneatera jakies gnoblary

nie dobra beka ale sadze ze chyba wszyscy wiemy o co chodzi z tym "klimatem"
Pare uwag..
Mam kompa zepsutego i nie mam ABeka... prosze o wysyłanie rozpisek w formacie txt, jakimkolwiek tekstowym, wiadomości na forum, cokolwiek co odczytam.
Nie piszcie mi prosze, że słyszeliście, że Zenek dostał tyle punktów za taką rozpiske, a to chyba za dużo. CS jaki odpisuje jest wstepny, "oriętacyjny". Nie mówie, że moje oceny są zawsze słuszne i nieomylne, ale poczekajcie chociaż do końcowych, a nie przy wstepnych juz macie pretensje..
Dlatego, prośba do tych, co jeszcze nie wyslali rozpiski - jesli wyslecie je szybciej i zbiore wszystkie, to ocenie je i wywiesze np. w ten weekend. Wtedy nie będzie zaskoczenia przed samym turniejem, bedzie chwila na poprawki, jak ktos bedzie zawiedziony bedzie mogl jeszcze zmienic rozpiske.
Pozdrawiam,
Kowal
Mam kompa zepsutego i nie mam ABeka... prosze o wysyłanie rozpisek w formacie txt, jakimkolwiek tekstowym, wiadomości na forum, cokolwiek co odczytam.
Nie piszcie mi prosze, że słyszeliście, że Zenek dostał tyle punktów za taką rozpiske, a to chyba za dużo. CS jaki odpisuje jest wstepny, "oriętacyjny". Nie mówie, że moje oceny są zawsze słuszne i nieomylne, ale poczekajcie chociaż do końcowych, a nie przy wstepnych juz macie pretensje..
Dlatego, prośba do tych, co jeszcze nie wyslali rozpiski - jesli wyslecie je szybciej i zbiore wszystkie, to ocenie je i wywiesze np. w ten weekend. Wtedy nie będzie zaskoczenia przed samym turniejem, bedzie chwila na poprawki, jak ktos bedzie zawiedziony bedzie mogl jeszcze zmienic rozpiske.
Pozdrawiam,
Kowal
Proszę mnie wypisać. Wyjeżdżam i mnie tego dnia nie będzie. Pozdrawiam.
-
- Wałkarz
..::Maciej::.. pisze:Dopiszcie i mnie
kurde czmu mni nie daliści na liste!!!!!!!!!!!!!
żeby nie było ,że nie bedzie dla mnie miejsca..........
zapisywałem sie już wcześniej
a jak nie dotarło jeszc ze to :
Uprzejmię proszę o dopisanie mnie na liste zgłoszeń
Pozdro
sto pro
Juz poprawilem, moje przeoczenie, wybacz..::Maciej::.. pisze:..::Maciej::.. pisze:Dopiszcie i mnie
kurde czmu mni nie daliści na liste!!!!!!!!!!!!!
żeby nie było ,że nie bedzie dla mnie miejsca..........
zapisywałem sie już wcześniej
a jak nie dotarło jeszc ze to :
Uprzejmię proszę o dopisanie mnie na liste zgłoszeń
Pozdro
sto pro

Ale podeślij rozpiske,jeszcze tylko twoja i irasa i zamieeszczam ranking.
i Kowal, jak będziesz zamieszczał ocene rozpy to daj jej jakis króciutki opsi typu: VC na BK i magi etc 

Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

-
- Wałkarz
wg wskazówek Kowala bed miał 5pkt ( jeśli kolega jest słowny
)
heh
5- Haje z Phoenix Guardami

heh
5- Haje z Phoenix Guardami
CS wisi na pierwszej stronie... jutro jest jeszcze czas na poprawki, uwagi, ewentualne zmiany.
Po krótce.. armie co mają 5 CSa to generalnie same klocki piechoty bez magów, może z drobnymi dodatkami.
4 CS to już jakieś elementy podbijające rozpiske (np lizaki mające biegacza, ale poza tym raczej normalne, oreczki z jakims rydwanem i fastami itp.)
3 to już takie groźniejsze "cuś"
2 dostał Jaro za lizaki, niewiele sie rozniace od standardu (co prawda bez magii, ale tu prawie nikt jej nie ma
0 dla Serviego.. rozpiska normalnie dostałaby 1, może nawet 2... ale gdy patrzyłem na jego rozpiske i reszte, to dysproporcja jest kolosalna
Czekam na uwagi i pytania, do turnieju jeszcze czas na zmiany...
Pozdrawiam,
Kowal
Po krótce.. armie co mają 5 CSa to generalnie same klocki piechoty bez magów, może z drobnymi dodatkami.
4 CS to już jakieś elementy podbijające rozpiske (np lizaki mające biegacza, ale poza tym raczej normalne, oreczki z jakims rydwanem i fastami itp.)
3 to już takie groźniejsze "cuś"
2 dostał Jaro za lizaki, niewiele sie rozniace od standardu (co prawda bez magii, ale tu prawie nikt jej nie ma
0 dla Serviego.. rozpiska normalnie dostałaby 1, może nawet 2... ale gdy patrzyłem na jego rozpiske i reszte, to dysproporcja jest kolosalna

Czekam na uwagi i pytania, do turnieju jeszcze czas na zmiany...
Pozdrawiam,
Kowal
- nightclower16
- Mudżahedin
Turniej zrobił się turniejem rozp totalnie beznadziejnych i skala oceniania chyba trochę zbytnio się zsunęła ... żal 

Cholipa, szkoda ze nie mam 3-ciego klocka wieśniaków:P moze wtedy miałbym 5
ale jakiś generał musi być (i bsb na piechte;)) kurde ale fajny turnieik się szykuje...
:D
Pewnie będzie sporo sytuacji: Co to jest?? a co to robi?? to phoneix guardzi mają feara??
:P

Pewnie będzie sporo sytuacji: Co to jest?? a co to robi?? to phoneix guardzi mają feara??

Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

- nightclower16
- Mudżahedin
and full of zasackas ... i czasem kopas w dupas