Shade 7th- rozważania
Moderator: Yudokuno
Re: Shade 7th- rozważania
Gram często z WE i moim kuszniką się często zdarzają 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Andronicus
- Chuck Norris
No niech będzie - Strzelanie 2x PRAWIE zawsze się opłaca 

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
do psów nie strzelałem, serja poszła po wingedzie (nic nie weszłoGarG pisze:Nie ubiłes nawet odziału psów? : O

przynajmniej do końca gry żaden nie zginął...
Co do strzelania 2x, to strzelam zawsze jeśli mam na trafienie 5+ lub mniej, przy 6+ walepojedyńczym (jakoś moi kusznicy nie mają farta do 6).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Ja zawsze jak strzelam do batów i psów shade jak gram z VC bo te śmieci przeszkadzają a shade dobrze sie nadają do ściągania tego. 

dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
- Szrederator
- Chuck Norris
Może to dziwne ale w moim polskim
podręczniku do DE przy opisie powtarzalnych kusz jest napisane po prostu 2xstrzał i przebijanie pancerza i nie ma wzmianki o pojedynczym strzale.

Ale można strzelać pojedynczym uwierz nam...
Ostatnio przyszedł mi do głowy pomysł by wystawić shadów... ale tak z 15 - 20 . Dać im jeszcze do tego czarkę z ring of darkness i mamy super strzelanie, które samo jest nie do wystrzelania. Ewentualnie jeszcze dorzucimy bsb z BoGH i shady uzbrojowe w dwuraki z masterem powinny sklepać wszystko co się napatoczy.
Pomysł z ringiem podoba mi się dlatego, że zarówno elf jak i krasnal czy człek nawet jak się zepnie to po ringu będzie miał BS 2. Dodając do tego jeszcze -1 za skrimish i -1 za zasięg większość będzie trafiać w shadów na 6/4, a niedaj Boze jeszcze cover...
.
Sproboję tak zagrać przy następnej okazji i napiszę jak się sprawdziło. Klocek drogi ale myślę, że będzie warto.
Pomysł z ringiem podoba mi się dlatego, że zarówno elf jak i krasnal czy człek nawet jak się zepnie to po ringu będzie miał BS 2. Dodając do tego jeszcze -1 za skrimish i -1 za zasięg większość będzie trafiać w shadów na 6/4, a niedaj Boze jeszcze cover...

Sproboję tak zagrać przy następnej okazji i napiszę jak się sprawdziło. Klocek drogi ale myślę, że będzie warto.
"Lepiej być całym trupem niż połową człowieka."
max
to zależy w jakiej rozpie (czy idziesz w HtH czy raczej w strzelanie), pytanie zbyt ogólne jakkolwiek ja osobiście nigdy nie wybierałbym się nigdzie bez przynajmniej jednego regonu (IMHO nawet w najbardziej naporowej armii dobrze jest mieć coś do omiatania szkodliwego śmiecia), w mniej męskiej wersji rozpy spokojnie można pomyśleć nad 2 regonami (BPR niestety wiąże nam ręce w kwestii dalszego ich pomnażania)
kolejne pytanie kontrolne - czy mają od czasu do czasu wchodzić w HtH z własnej woli ? - reasumując to zależy jaki masz plan
Ż.

to zależy w jakiej rozpie (czy idziesz w HtH czy raczej w strzelanie), pytanie zbyt ogólne jakkolwiek ja osobiście nigdy nie wybierałbym się nigdzie bez przynajmniej jednego regonu (IMHO nawet w najbardziej naporowej armii dobrze jest mieć coś do omiatania szkodliwego śmiecia), w mniej męskiej wersji rozpy spokojnie można pomyśleć nad 2 regonami (BPR niestety wiąże nam ręce w kwestii dalszego ich pomnażania)
kolejne pytanie kontrolne - czy mają od czasu do czasu wchodzić w HtH z własnej woli ? - reasumując to zależy jaki masz plan

Ż.
HtH - Hand to Hand - w wolnym tłumaczeniu walka wręcz
natomiast jeśli chodzi o resztę to wpierw sam musisz sobie odpowiedzieć jaki rodzaj gry dark elfami preferujesz - czy wolisz zjadać przeciwnika w walce wręcz (czyli wybierasz jednostki dobre w tym celu czyli np. hydrę, rycerzy, rydwany, harpie, lekką jazdę, czarną straż) czy też wolisz sobie trochę postrzelać (wtedy raczej kusznicy, balisty, i shadzi właśnie) + dobierasz odpowiednie wsparcie bohaterów (choć na 1500 pkt z racji braku Lordów możliwości są mniejsze) oczywiście możesz śmiało zrobić mały mix ww. - generalnie najlepszą metodą jest granie tak jak lubisz, i właśnie to jest takie fajne w DE
mam nadzieję że pomogłem
pzdr,
Ż.

natomiast jeśli chodzi o resztę to wpierw sam musisz sobie odpowiedzieć jaki rodzaj gry dark elfami preferujesz - czy wolisz zjadać przeciwnika w walce wręcz (czyli wybierasz jednostki dobre w tym celu czyli np. hydrę, rycerzy, rydwany, harpie, lekką jazdę, czarną straż) czy też wolisz sobie trochę postrzelać (wtedy raczej kusznicy, balisty, i shadzi właśnie) + dobierasz odpowiednie wsparcie bohaterów (choć na 1500 pkt z racji braku Lordów możliwości są mniejsze) oczywiście możesz śmiało zrobić mały mix ww. - generalnie najlepszą metodą jest granie tak jak lubisz, i właśnie to jest takie fajne w DE

mam nadzieję że pomogłem

pzdr,
Ż.
ja widma używam do wkurzania przeciwnika i ściągania takich jednostek jak psy i lekka kawa ... i wydaje mi się ,że w właśnie w rozpach HtH powinno się wystawiać widma , bo szkoda tracić slota rare a zwykli kusznicy aż tak nie wymiatają, chyba że zapełniasz sloty
I believe in Honour.!
Ja troszkę z innej beczki. Skonwertowałem dzisiaj z 5 edycyjnych Glade Guards WE dwie 6 osobowe jednostki Widm. Do tego celu użyłem, resztek z pudeł po plastikowych Wariorach DE i Chaosu (kusz De i broni wojowników Chaosu). Efekt jest ciekawy. Ponieważ nie jeszcze nie biorę udziału w masterach, mam pytanie czy te figurki zostaną mi dopuszczone do udziału w turnieju?
No cóż, mam troszkę inne zdanie niż ty na ten temat Jankiel (starzy GG po przeróbkach moim zdaniem lepiej pasują do aktualnego klimatu DE, niżeli zrobieni z nowoedycyjnych, bo ci wydają mi się troszkę zbyt cukierkowi, choć co prawda łatwiej ich zrobić, bo praktycznie nie ma piłowania). A poniżej fotki, niestety ich jakość nie jest najlepsza ponieważ robiłem je komórką, figurki są spodkładowane.
http://img338.imageshack.us/gal.php?g=zdjcie0050.jpg

No teraz to wyszło, jak już wspominałem jakość zdjęć nie jest najlepsza, wiec z góry przepraszam za wytężanie wzroku
http://img338.imageshack.us/gal.php?g=zdjcie0050.jpg

No teraz to wyszło, jak już wspominałem jakość zdjęć nie jest najlepsza, wiec z góry przepraszam za wytężanie wzroku
Ostatnio zmieniony 23 lip 2009, o 10:26 przez cobra651, łącznie zmieniany 3 razy.