Mhm, to weź taką armatkę i machnij na niej porzadny (a nie jakiś pseudo) nmm. Tak żeby wygladała ładniej niż dobrze zrobiony zwykły metalic. Jak Ci się uda to jesteś miszcz
Może akurat ta armata nie jest jakoś świetnie pomalowana, ale ładny metalic jest łatwiej zrobić niż ładny nmm. A ogólnie wychodzi IMO lepiej, ale to już kwestia gustu.
Pomysł super z tymi nawalonymi swordsmanami
Ale malowanie mi się nie podoba, tzn może jakby było skończone już wszystko to by był inny efekt.
A w tej ławie fajnie by wyglądało chyba jakbyś zrobił nożykiem lekkie rysy i wtedy zdrybrushował i by już lepiej wyglądało (chyba )
zgadzam sie co do tego ze kolor ubran jest za bardzo zblizony do koloru drewna. do tego nie podoba mi sie ten sztandar, machneles go 3 razy farba i tyle....
niestety pomysl fajny-wykonanie gorsze
Mam takie podejście, że jak ktoś wystawia fotki figsów na formu celem ich oceny, to nie powinien komentować postów, tylko przyjąć krytykę z pokorą.
Powiem tylko tyle, że:
- cały czas jest to WIP, więc z pewnością rozważe wszystkie porady,
- kolory dobrałem właśnie takie, i nie planuje ich zmieniać, choć to rzeczywiście mam nadzieję iść w lekki Middenhaim (do następnych swordsmenów mam juz niebieską triadę)
- mam kiepski aparat, który w dziwny sposób akcentuje wszystkie słabe punkty regimentu. Jak skończę malowanie, to postaram się zrobić fotkę czymś fachowszym,
- na żywca one wcale nie wyglądają fatalnie, mam nadzieję, że potwierdzą to ci, którzy widzieli je w Bydgoszczy...
- a tak poza tym, to nie oceniajcie tego plis przez pryzmat dzieł ludków, którzy malują na zamówienie czy ebaya, bo to zupełnie nie ta liga...
Są przyzwoici, tylko kurcze jak na gości wyglądających bądź co bądź bardziej na pospolite ruszenie niż na oddział, to są zbyt podobni kolorystycznie - kazdy ma brązowy kubraczek i białe(beżowe? nie bardzo widać na tych zdjęciach) gacie. Ja bym ich trochę zróżnicował albo dał wszystkim jednakowe kubraki - w koncu to wojsko, a nie przypadkowa zbieranina natrzaskanych wojów, tak?
A mi się to malowanie podoba, drewno ławy też może być. Czekam na skończone malowanie. No i faktycznie, jakieś urozmaicenie kolorystyczne by się przydało - żeby chociaż jakieś różowe wstążki mieli albo co
Bardziej mnie razi ten biały drybrush na czarnym (ogony na sztandarze).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Strzeliłem fotkę przy świetle dzielnym, choć to ten sam, czteroletni aparat, to moim zdaniem teraz zdjęcie wyglada lepiej. Na fotce tylko skończeni swordsmani, jeszcze bez tarcz i podstawek...
Bardzo ładnie wyszło, naprawdę mi się podoba. Jeszcze podstaweczki i będzie cudnie
Szkoda że nie starczyło ci czasu żeby zrobić kolesia będącego niesionym przez tłum...
Pozdro
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4 Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4 Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3 I gdzie tu sprawiedliwość na świecie