Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

jednak zdecydowałem się na tzeentcha, ma troszke gorsze czary od nurgla ale za to bardziej opłacalne Piętno. wystawiał już ktoś ołtarz bitewny? wydaje mi się pociagający a z tzeentchem też dobry odział 3+ war 4+ sv, i jaką podstawke ten model powinien mieć 50x50mm czy 50x100? ( wkreciłem się w polskie nazwy chaosu jak to potężnie brzmi :wink: )

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ołtarzyk jest na podstawce 50x100.
Obrazek

Awatar użytkownika
kenny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kenny »

Właśnie po przeczytaniu pierwszy raz zacząłem zastanawiać się o czym mówisz :P, ale jak rakso napisał ze 50x 100 to już wiem o co chodzi :P

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

dlatego jestem za tłumaczeniem podręczników, bo wiele osób "niby zna" angielski i świetnie sobie radzi z podręcznikiem ale nawet nie wie co oznaczają niektóre nazwy, o czytaniu fluffu nie wspomne.

Koniec offtopu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

dobra wiemy teraz jaką ma podstawke, ale jak działa sprawda się czy raczej taki rarytaz, jak nie ma co z punktami zrobić ?

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

No całkiem fajny jest . Jak masz favour to już bardzo fajny .
Dobrze działają w kilka ale to już dużo punktów i nie ma helki .

Bardzo wytrzymały ale łatwo go złamać w walce ( strzelaniem go ciężko ruszyć )

Awatar użytkownika
kenny

Nie grałem na nim, ale teoria podpowiada mi, że trzeba by pod niego zrobić cała rozpiskę :P Na pewno jest ciekawą jednostką, ale na większe punkty żeby był drugim albo trzecim Rare.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Ja myśle nad małymi punktami raczej - helka wychodzi drogo, a tak można dostać niezłego kopa. Na duże to trzeba by pogłówkować.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

najfaniejsiejszy rare w chaosie to dueliści z pistolami. w walce 16 ataków, zawsze sns , scirmish, 8miu za 72 (?) pkt i s4 armour pircing bez kary za ruch czy daleki zasięg.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Jasiuuu pisze:najfaniejsiejszy rare w chaosie to dueliści z pistolami. w walce 16 ataków, zawsze sns , scirmish, 8miu za 72 (?) pkt i s4 armour pircing bez kary za ruch czy daleki zasięg.
Aż wypróbuję ^^ Lepsze to niż spawn ^^

Awatar użytkownika
Mikizz
Wałkarz

Post autor: Mikizz »

Panowie możecie mnie oświecić ? Co to są Dueliści ?? Sorka za Noobskie pytanko ;]

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

taka jednostka z DoW (najemników)

Awatar użytkownika
kenny

Jakich modeli używacie jako Duelists? Zastanawiam się czy mogę zrobić ich np z orków albo goblinów coby pasowali do mojej armii? :)

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

To są najemnicy. Właśnie to jest najfajniejsze w DoW, że mogą wyglądać jak sobie tylko wymarzysz i nikt nie powinien się do tego przyczepić. Zrób ich jak chcesz. Wygląd armii to podstawa.
Obrazek

Awatar użytkownika
kenny

Tak teraz nad tym myśląc to biorę pod uwagę Beastmenów i gobliny jakieś :P I muszę ich wsadzić na podstawki 20 mm nie?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Oczywiście :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

jednak dalej zastanawiam się nad wyborem nurgle vs tzeentch:? , po pierwsze nurgle daje lepsza ochrone przeciw strzelaniu i bonus w starciu bo wiekszości wtrafia się na 3+ , i o wiele lepsza magią a u tzeencha liczysz na 6+ wada no i magia niezbyt rewelacyjna, wiem tzeentchem wystawie wiecej ale czy lepiej ? :idea:

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Możesz też mieszać marki dowolnie. To już nie jest 6ed.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

tak wiem ale mało klimatyczne .. bo dziśaj grałem 5 gitew na 700pkt. z DE i stwierdzam ze nurgle by się lepiej sprawił, oki tzeentchem jest ta szansa że pojedyczy bolt się zatrzyma na pierwszym ale pierw trzeba trafić, a z armaty ile zejdzie 3 to max niewidze tego 6+ jakoś dużo żucałem i stwierdzam że wole miej żucać niż mieć warda, szczegulnie w dzisiejczych czasach gdzie top5 to demony VC DE WoCH HE

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Przykro mi, że Cię zasmucę, ale do top5 się nie załapaliśmy ^^

Co do klimatu, to na duże punkty armia na 1 bogu będzie nudna jak flaki z olejem.

ODPOWIEDZ