Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc
Moderator: JarekK
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
jednak zdecydowałem się na tzeentcha, ma troszke gorsze czary od nurgla ale za to bardziej opłacalne Piętno. wystawiał już ktoś ołtarz bitewny? wydaje mi się pociagający a z tzeentchem też dobry odział 3+ war 4+ sv, i jaką podstawke ten model powinien mieć 50x50mm czy 50x100? ( wkreciłem się w polskie nazwy chaosu jak to potężnie brzmi
)

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Khuman
- Ciśnieniowiec
jednak dalej zastanawiam się nad wyborem nurgle vs tzeentch:? , po pierwsze nurgle daje lepsza ochrone przeciw strzelaniu i bonus w starciu bo wiekszości wtrafia się na 3+ , i o wiele lepsza magią a u tzeencha liczysz na 6+ wada no i magia niezbyt rewelacyjna, wiem tzeentchem wystawie wiecej ale czy lepiej ? 

- Khuman
- Ciśnieniowiec
tak wiem ale mało klimatyczne .. bo dziśaj grałem 5 gitew na 700pkt. z DE i stwierdzam ze nurgle by się lepiej sprawił, oki tzeentchem jest ta szansa że pojedyczy bolt się zatrzyma na pierwszym ale pierw trzeba trafić, a z armaty ile zejdzie 3 to max niewidze tego 6+ jakoś dużo żucałem i stwierdzam że wole miej żucać niż mieć warda, szczegulnie w dzisiejczych czasach gdzie top5 to demony VC DE WoCH HE