Demonki na DMP

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Demonki na DMP

Post autor: Shino »

Oczywiście, mógłbym posiedzieć nad tym sporo więcej i męczyć to dalej, żeby osiągnąć o wiele lepszy efekt, mógłbym kupować lepsze modele i tak dalej i tak dalej, ale nie zrobiłem tego, bo mi się nie chciało. I tak składam tą armię tylko na dwa, może trzy turnieje
moze powiesz wprost, ze nie zalezy ci jesli beda cie wytykac jako przyklad kasztanoarmii... i ze korzystasz z tego, ze na dmp.drakonie nie ma oceny malowania

chyba, ze zle to odebralem ;)

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

A róbcie sobie z nimi co chcecie. Jeżeli uważasz, że źle maluję - cóż, masz do tego prawo, ja tak nie uważam. Bo przewiduję je pomalować solidnie, tak jak Keeperkę i Seekerki. A to, że modele wpisują się w klimat śmiećarmii to dla mnie już najmniejszy problem. Choć przyznam się, że nieco irytuje fakt, że armia skonwertowana wg. upodobań jej właściciela koniecznie musi być zła, bo raz, że Demony, dwa, że robione specjalnie po to, żeby armia mieliła i w żadnym innym celu i trzy, że tania jak barszcz. :wink:

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Shino daj spokój przecież to nie kasztany :P a fajnie wyglądają i jak będą tak pomalowane jak te na pierwszej stronie to nawet twoja armia będzie uchodziła za śmieć armie :wink:

tak trzymaj , pomaluj je ładnie i będzie wypas armia

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

oo tak ;p najlepsze te flamery
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

@necro nie zrozumiales mnie. Poczatek armii byl w porzadku :) po prostu jak dla mnie kombinowanie, ze zrobie sobie demony z tego co znajde na randomowych polkach w domu, byle by bylo na najblizszego mastera jest slabym pomyslem ;)

samo malowanie poczatku armii bylo w porzadku :) Ale i tak zmien psy korna i furie :)

edit: orty
Ostatnio zmieniony 25 cze 2009, o 22:22 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zgadzam sie z Shinem. Poczatkiem armii zachwyciles , bo malowanie demonetek i keeperki jest miodne. Tymbardziej nie rozumie czemu chcesz ladnie pomalowac modele , ktore niektore sa mega slabe (psy i furie). To super mega lans , ze na armie wydasz 300 zl , a inni wydaja 1500 , ale frajerzy?? Moze po prostu nadajemy na innych falach , a ja nie musze tego rozumiec... Jedynie szkoda mi , bo poczatek zapowiadal sie na jedna z ladniejszych armii demonow w Polsce...

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

nie każdy ma tyle hajsu aby kupować armie za 1500

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Ziemko pisze:bo poczatek zapowiadal sie na jedna z ladniejszych armii demonow w Polsce...
ja bym nie przesadzal

furie sa bardzo slabe, ale akceptowalne
psy zdjalbym ze stolu jako prox
reszta bardzo fajna, mi szczegolnie podobaja sie fiendy

pzdr
Ostatnio zmieniony 25 cze 2009, o 22:27 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Nie wydaje mi się, żeby to był lans. Po prostu - nie mam tyle kasy na wydanie, żeby kupić oryginalne modele, które w zdecydowanej większości zrobiły się aktualnie cholernie trudne do zdobycia. Dodatkowo - niezbyt mi leży styl tej armii, mimo wszystko. I dlatego poskładałem ją jak najtaniej i chcę nadrobić malowaniem, żeby ludzie przy stole nie przeklinali z jakim to gównem nie przyszło im grać. I zagram nią teraz w Sączu na Festiwalu Gier i na DMP - pierwsze, bo chcę się nachapać i zająć jak najwyższe miejsce, bo nagrody są wysokie, drugie - bo chce pomóc swoim kumplom zająć jak najwyższą lokatę. A później odstawię je na półkę względnie sprzedam i zabiorę się za armię, w które włożę sporo więcej pracy i serca, bo niektóre projekty marzą mi się od bardzo dawna ale jakoś cały czas z nimi zwlekam i widzę, że to naprawdę nienajlepszy pomysł.

Więc jak Wy oceniacie tą armię to oceniacie ją ze swoich perspektyw - każdy z innej ale ogółem, że powinno to być coś dopieszczonego na maxa, z czym wiążę swoją przyszłość. A z mojej perspektywy to po prostu dodatkowy koszt DMP, który chcę uczynić jak najmniejszym i nie stracić nad nim za wiele czasu. :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Necro pisze: A z mojej perspektywy to po prostu dodatkowy koszt DMP, który chcę uczynić jak najmniejszym i nie stracić nad nim za wiele czasu. :wink:
miej na uwadze ze istnieje grozba ze ktos ci czegos na tym DMP zwyczajnie nie dopusci
dla mnie te psy to jak zakurwiscie bys ich nie pomalowal beda dalej warhoundami za 6pkt model a nie fleshhoundami za 35pkt model, dodaj obroze, dodaj jakies te takie 'pióropusze' jak w V ed Fleshhoundach
zanim wlozysz prace upewnij sie ze nie wkladasz na marne, po zeszlorocznych proxo armiach mysle ze organizatorzy beda wyczuleni, oczywiscie wszystko przy odpowiednim wkladzie pracy jest do zrobienia, IMO psy na chwile obecna nie daja rady

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Thurion ja mowilem o malowaniu Keeperki jak i Demonetek...

Rafix ja o tym wiem , ale wolalbym dluzej zbierac na armie niz miec po prostu zeby szybko i tanio , choc Necro teraz wszystko wyjasnil i rozumie juz jego podejscie.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

rzeczywiście , nie zwróciłem uwagi ale tym psom wiele brakuje do kornowych
ale takich "konwersji" widziałem wiele

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

thurion pisze:miej na uwadze ze istnieje grozba ze ktos ci czegos na tym DMP zwyczajnie nie dopusci
Mam to na uwadze ale mimo wszystko jestem optymistą. Jeżeli będę musiał, to dorobię im te obroże. Jeżeli nie, to sobie dam z tym spokój. Proste. :wink:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

psy zdjalbym ze stolu jako prox
why ? To ,że komuś (abstrahuje teraz od ceny ;)) podobaja się te modele ,a GW przy tym produkcie nie napisało Flesh Hounds of Khorne :wink: Jak bym użył starych chaosnickich metali (dla mnie kozak modele i swego czasu chcialem je pomalowac w demoniczne barwy ...) to nie miałbyś nic przeciwko ? są jakby co droższe i teraz mniej dostępne :wink: :P

Imho poki to nie jest kupa i jako tako sie trzyma to koncepcyjnie to nie wiem czemu sie czepiacie (ktoś swego czasu zapodawal necronska/smieciowa ;) armie to nikt sie nie czepial ;)) aaaa inny system :wink:

Ja tam swoja główną armie (tk zbierane napewno nie po taniości ,a i malowane na dosc dobrym poziomie) bede mial ,a demonki smieciówki też sobie zrobie ,ac o mi tam :P
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

why ?
tez nie wiem... moze dlatego, ze to nie flesh hound tylko prox?

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

A pomylilbys je z psami za 6 pktow? Mysle ze byloby ciezko. Jezeli ladnie pomaluje i bedzie widac wklad pracy to co za problem? Moze komus nie podobaja sie wielkie zle i mroczne flesh houndy i chce czegos innego :roll:
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Dla mnie oryginalny Fleshound to nie Fleshound tylko Salamandra.
I zgodzę się, 6to edycyjne modele rox. I dla mnie są ideałem. Niestety zbyt nieosiągalnym jak na chwilę obecną... :wink:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

SlanesH pisze:A pomylilbys je z psami za 6 pktow? Mysle ze byloby ciezko. Jezeli ladnie pomaluje i bedzie widac wklad pracy to co za problem? Moze komus nie podobaja sie wielkie zle i mroczne flesh houndy i chce czegos innego :roll:
jesli w mojej armii zamiast carrionow uzyje fellbatow to tez nie pomylisz carrionow z felbatami

co nie zmieni faktu, ze beda to proxy...

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

jesli w mojej armii zamiast carrionow uzyje fellbatow to tez nie pomylisz carrionow z felbatami
W mojej beda szkielety ze skrzydłami :wink: prox ? :P
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Cóż, wiadomo, że będę bronił swojego, ale...
GW mimo wszystko daję dosyć dużą swobodę w doborze modeli i ich wystawialności, konwersjach i tak dalej o ile są to modele GW. To nie WMka/Hordy gdzie konwersje są całkowicie zabronione. Dlatego też nie rozumiem czemu skonwertowany model, który jest niemożliwy do pomylenia z innym modelem w armii miałby uchodzić za proxa.
Owszem, rozumiem np.: driady w odcieniach niebieskiego i różu na Horrory, te na czerwono to Bloodletterzy, fioletowe to Demonetki. Pomylić się łatwo i modele te same, niezbyt wiele mające wspólnego z pierwowzorami. Ale obrobione (Horrorowym jakieś oczy dorobić, Letterowym dać w łapy miecze, Demonetkowym szczypce) i solidnie pomalowane - będą rozróżniane i jak ktoś chce, to niech sobie takie wystawia bo GW mu daje taką możliwość.
Nie bierzcie tego do siebie, ale z tego co widzę to LS odwala do tego stopnia, że nie dość, że mówi mi jak mam grać to jeszcze dodatkowo czym... Zakrawa mi to na lekką paranoję ale być może się czepiam. :wink:

ODPOWIEDZ