Rending Sword a BloodCurdling Roar

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Re: Rending Sword a BloodCurdling Roar

Post autor: Xet »

W rozumieniu, bonus z magicznej broni dostaje się podczas jej używania. Jeżeli "hero with rending sword" Tobie nie wystarcza, to należy to uściślić do rozumienia podręcznikowego. Co w tym dziwnego ?

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Dając dla maga mamy re-rollowaną cometę lub cometę z armour piercing ?
nie dasz dwóch mieczy dla jednego maga - to nie Dritz czy inny Conan : )

pełny opis bitting blade'a wyraźnie zaznacza jak działa , sword of justice jak napisal shino i imo tez powinien pozwalac na przezut woundow -ale czy to taka gięte ; ) ?

oczywiscie ze broni CC uzywa sie w CC a broni strzeleckich podczas srzelania ale co gdy bron daje jakis trwały bonus na użytkowaniku np broń +1 to hit daje bonus zawsze przy strzelaniu i walczeniu podczas gdy +1 to hit in CC tylko w combacie

Xet@ a Fellblade jakoś radośnie działa poza CC
Ostatnio zmieniony 7 lip 2009, o 14:05 przez Jasiuuu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jasiuuu pisze:

a) są idiotami którzy nie umieją pisac zasad do własnej gry
b) w zamyśle autora faktycznie miał pozwalać na reroll wszystkich woundów
c) zawsze się znajdzie ktos kto musi kombinowac i cos co bylo intuicyjnie grane przez ja wiem, z 10 lat nagle naginac do swojego widzimisie za przyzwoleniem RAWowych sędziowych wymiataczy ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu

:mrgreen: łatwo mówić przezuciles sie na demony wiec masz wyeahbanne : )

do uściślenia o ile takie bedzie zamierzam grac na krzyczącym mieczyku
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

thurion pisze:
Jasiuuu pisze:

a) są idiotami którzy nie umieją pisac zasad do własnej gry
b) w zamyśle autora faktycznie miał pozwalać na reroll wszystkich woundów
c) zawsze się znajdzie ktos kto musi kombinowac i cos co bylo intuicyjnie grane przez ja wiem, z 10 lat nagle naginac do swojego widzimisie za przyzwoleniem RAWowych sędziowych wymiataczy ;)
i mowi to ktos kto cisna, ze gift za 5 pkt daje dosatkowy atak z racji bycia hand weaponem...

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

o co konkretnie chodzi ?

Ogólnie na początku myślałem, że sobie jaja robicie. Widzę, że nie.
Jeżeli przeszedł by ten mieczyk to zaraz znajdzie się 10 innych takich przypadków.
Nie ma mowy.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

@Shino, ja motywu z tormentem nie wymyslilem ;) pewnie Malal albo Ty :P ja tylko slepo gralem przy powszechnej akceptacji :mrgreen:

dla mnie to moze byc ze bedzie se tam jakis przerzut, ale zacznie to rodzic analogie jak chociazby ta z imperium, nie mam watpliwosci ze trzeba to uscislic bo tak jak napisal Karlee przerzuty zranien z np komety z powodu jakiegos mieczyka czy jeszcze lepiej flary z altara sa mowiac kolokwialnie, smieszne :)

pzdr !!

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Xet pisze:
o co konkretnie chodzi ?

Ogólnie na początku myślałem, że sobie jaja robicie. Widzę, że nie.
Jeżeli przeszedł by ten mieczyk to zaraz znajdzie się 10 innych takich przypadków.
Nie ma mowy.

konkretnie chodzi o zasady. jeśli w zasadach broni stoi jakaś zasada specjalna która działa poza CC to.. tak poprostu działa broń. w przypadku fellblade - to ranienie samego siebie - w przypadku rending sworda...
przeczytaj jeszcze raz zasady rending sworda i jeszcze raz : )

dwa mieczyki w grze mają taki zapis i powinno to byc respektowane : )

(czy to przypadek czy też podręcznik imperium również pisała osoba nierozgarnięta umysłowo ? :lol2: imo to drugie ale rules are rules )

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Na temat fellblada można by jeszcze dyskutować bo to z jego przyczyny i podczas jego używania dostaje się ranę. Mogło by to jednak być rozumiane inaczej.

Dla mnie nie ma czegoś takiego jak rules are rules, niezależnie od przypadku. Sam stwierdziłeś, że booka pisał nierozgarnięty do końca koleś.
Zasady muszą być spójne.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Na temat fellblada można by jeszcze dyskutować bo to z jego przyczyny i podczas jego używania dostaje się ranę. Mogło by to jednak być rozumiane inaczej.

rozwiń myśl bo jest wyjątkowo niejasna dla mego małego ciasnego umysłu

Dla mnie nie ma czegoś takiego jak rules are rules, niezależnie od przypadku. Sam stwierdziłeś, że booka pisał nierozgarnięty do końca koleś.
Zasady muszą być spójne.
widzisz Xet mój kochany czarnuchu , tutaj wkraczamy na teren 'co miał autor na myśli' wd Ciebie to wd Shina tamto.

EoT z mojej strony nie widzę argumentów z którymi mogę dyskutować :(

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Rozumienie według RAW jest może i poprawne aczkolwiek łamie inne zasady. Widzisz chociażby te zasady ?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Czepiacie sie autorow rullingow, a sami oni mogliby Was zbesztac za to ze gracie w rpg/bitewniaka/cokolwiek i z miecza chcecie zrobic "stymulator" bitewny. To jest sword of striking a nie zordon's mind-buffing blade of destruction.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Shino, zainicjuj głosowanie o tym, że magiczne bronie działają poza CC. Nie będzie tedy żadnej dyskusji.

A do tej pory - to idź se na orbitę z takimi exploitami :)

pozrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

to macie to: Warp-blades (...fluff...) The warp-blades give the bearer +1 strength and allow him to cast the warp lightning spell through them. (...)

mam pociski z S 6 ;)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

to nie jest tak drogi Morroku ;) tu akurat z exploitem spudłowałeś.

zapis nie jest, że "all attacks made by bearer are resolved at his strength +1" tylko co innego.

Elektryk ma siłę 3+1, błyskawica ma siłę 5+0 ;-)

pozdraiwam
Furion

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

karlee pisze:Czy dając to dla inżyniera i wsadzając go do helki mamy helkę z -4 armour save ? ;p
Stary imperialista a nie wie że inżynier nie może brać magicznych itemów :P

Sytuacja wydaje mi się podobna do tej co inżynier z modlitwą hammer of Sigmar w helce, nie przeszło to i myślę że teraz i to nie przejdzie.

Ktoś dał przykład Sword of Fate:
At the beginning of the battle, nominate one enemy character or monster. The sword counts as a magic sword with no particular bonuses against any other opponent, but attacks directed against the designated target will wound it on a 2+ and cause D3 wounds, with no armour saves allowed.
Ja to rozumiem że traktujemy go jak miecz magiczny bez bonusów a przeciw danemu przeciwnikowi zadaje...

Z ciekawości przepatrzyłem wszystkie bronie w armii Imperium i każda ma zapisek "in close combat" "hits from a ..."
Tylko Sword of Justice ma nieokreślone kiedy działa, ma napisane, że może przerzucić... niby niedopatrzenie i skrót myślowy a może ma działać tak jak Shino mówi.
Jasiuuu pisze:(czy to przypadek czy też podręcznik imperium również pisała osoba nierozgarnięta umysłowo ? :lol2: imo to drugie ale rules are rules )
Raczej to drugie ;)

Co ciekawe ten przedmiot był z takim samym zapisem w 6 edycji. I nikt wcześniej na to nie wpadł :mrgreen:
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

gives the bearer- co mozna zinterpretować różnie. Oczywiscie jak to ze mna bywa znalazlem cos rownie głupiego co w temacie i sie zgadzam z Tobą Furionie bo tak to powinno być interpretowane. A co z tego wyniknie? nie wiem ;p

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Ludzie Wy naprawde życia społecznego poza ta gra nie macie ? Zeby takie idiotyzmy wymyslac

Ja pierdziele :roll:
wiele spraw na tym forum przemilczałem, z wielu sie smiałem ale to przekracza wszelkie granice. Chyba zaczne grać w inna gre #-o

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

rozumiem ze wracamy do teleportacji z moonstona w fazie przeciwnika i ciskanie korzonkow do combatu jako ze to nie missle weapon...

baja :)
Ostatnio zmieniony 7 lip 2009, o 16:19 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 2 razy.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

treesinging jest shoootingiem. nie mozesz strzelac do combatu

a moonstone zostal zerratowany przez gw jakbys nie zauwazyl...

ODPOWIEDZ