Magiczny sztandar a dalsze szeregi
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Magiczny sztandar a dalsze szeregi
Gdybym ja mial uscislac, to pojechal bym rowno wszystkie sytuacje. Nie ma modelu w aktywnym pierwszym szeregu to jest out of game ze wszystkimi tego konsekwencjami. Nie dzialaja mu przedmioty, nie daje liderki, nie daje stubbrona, warda ani niczego innego.
Model w drugim szeregu moze jedynie walczyc, jesli jest zaatakowany, a w tej sytuacji moze uzyc tylko tych magicznych przedmiotow, ktore sa potrzebne w walce.
Proste, uczciwe, zgodne ze zdrowym rozsadkiem.
Shino, uprawiasz irytujacy sposob prowadzenia dyskusji poprzez znajdowanie jak nawiekszej liczby absurdow a nastepnie wrzucanie swojego absurdu w ich kontekst, w celu pokazania, ze ten Twoj absurd nie jest jedyny a moze nawet nie jest najwiekszy.
Nie negujesz tego, ze to jest dziura w zasadach, ze jest to zagranie ponizej pasa. Po prostu wskazujesz, ze jak bys sie uparl, to znajdziesz inne przyklady glupot. Ale choc jestes swietny w diagnozowaniu dziur i gluopt, to w ogole nie zastanawiasz sie, jak te glupoty zredukowac. Zamiast tego skrzetnie z tych dziur korzystasz.
Glupoty sa w WFB a Twoim zadaniem, jako czlonka LS, jest ich eliminowanie. Moze bys sie na tym skupil?
Model w drugim szeregu moze jedynie walczyc, jesli jest zaatakowany, a w tej sytuacji moze uzyc tylko tych magicznych przedmiotow, ktore sa potrzebne w walce.
Shino, uprawiasz irytujacy sposob prowadzenia dyskusji poprzez znajdowanie jak nawiekszej liczby absurdow a nastepnie wrzucanie swojego absurdu w ich kontekst, w celu pokazania, ze ten Twoj absurd nie jest jedyny a moze nawet nie jest najwiekszy.
Nie negujesz tego, ze to jest dziura w zasadach, ze jest to zagranie ponizej pasa. Po prostu wskazujesz, ze jak bys sie uparl, to znajdziesz inne przyklady glupot. Ale choc jestes swietny w diagnozowaniu dziur i gluopt, to w ogole nie zastanawiasz sie, jak te glupoty zredukowac. Zamiast tego skrzetnie z tych dziur korzystasz.
Glupoty sa w WFB a Twoim zadaniem, jako czlonka LS, jest ich eliminowanie. Moze bys sie na tym skupil?
Ostatnio zmieniony 17 lip 2009, o 10:10 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale nie z zasadami.bless pisze:
Dokładnie to co napisał Shino, domagając się uściślenia jednej rzeczy otwieracie drogę do wielu kolejnych przegięć. Chcesz wyłączyć frenzi, hate? To dawaj sztandarowca do 2giego szeregu. Chcesz, żeby twój oddział BK z płonącymi atakami na sztandarze rozkręcił dragon princów? Dawaj sztandarowca do 2giego szeregu.
RB nie potwierdza, ze sztandar dziala w drugim szeregu. Jest to niedopowiedziane a to niedopowiedzenie traktujesz na swoja korzysc. Moim zdaniem nieslusznie.Kalesoner pisze: Ale nie z zasadami.
Skoro wg RB jednoznacznie wylaczam w ten sposob magiczne przedmioty herosow, w tym BSB z magicznymi szmatami, to zdecydowanie to samo powinno dziac sie ze zwyklymi sztandarami.Kalesoner pisze:Dokładnie to co napisał Shino, domagając się uściślenia jednej rzeczy otwieracie drogę do wielu kolejnych przegięć. Chcesz wyłączyć frenzi, hate? To dawaj sztandarowca do 2giego szeregu. Chcesz, żeby twój oddział BK z płonącymi atakami na sztandarze rozkręcił dragon princów? Dawaj sztandarowca do 2giego szeregu.
Na tym opieram swoja opinie. Na solidnym porownaniu a nie na niedpowiedzeniu.
mog;bym.. .wiec locusy twoim zdaniem tez uscislic? tak samo jak w faqu do demonow czy inaczej?bless pisze:
a reszta to tak jak mowi kaleson. Wasze uscislanie, ze magiczne sztandary dzialaja czasami chyba, ze pokombinujesz sa o tyle slabe, ze zrobia wiecej przegiec niz to, ze sztandar bedzie dzialal w drugim szeregu
rb mowi, ze magiczne sztadary dzialaja. Mowi tez, ze sztandary nie daja bonusow do cr jak sa w tylnim szeregu.RB nie potwierdza, ze sztandar dziala w drugim szeregu. Jest to niedopowiedziane a to niedopowiedzenie traktujesz na swoja korzysc. Moim zdaniem nieslusznie.
pierwsze jest kwantyfikatorem ogolnym wiec poniekad jest przyzwolenie na to w rb.
Ale pozwala na przerzuty brejka od bsb jeśli ten nie jest w pierwszym szeregu ale walczy.bless pisze:RB nie potwierdza, ze sztandar dziala w drugim szeregu. Jest to niedopowiedziane a to niedopowiedzenie traktujesz na swoja korzysc. Moim zdaniem nieslusznie.Kalesoner pisze: Ale nie z zasadami.
To dawaj sztandarowca do 2giego szeregu. Chcesz, żeby twój oddział BK z płonącymi atakami na sztandarze rozkręcił dragon princów? Dawaj sztandarowca do 2giego szeregu.
dla mnie ten argument to abstrakcja. te unity nie mają ikony żeby sobie w kresce popylac a potem wygrywać CC i przesuwać sztandar do przodu.
obstawiam że to żart

nie daja bonusów do cr bo nie działają wtedy : ) potwierdza to fragment o bohaterach w drugim szeregu . drugi szerg nie uczestniczy w grze (chyba ze skaveni)rb mowi, ze magiczne sztadary dzialaja. Mowi tez, ze sztandary nie daja bonusow do cr jak sa w tylnim szeregu.
Po pierwsze, wcale nie jestem pewien, ze tak jest (sprawdze, jak bede mial RB w reku)Kalesoner pisze: Ale pozwala na przerzuty brejka od bsb jeśli ten nie jest w pierwszym szeregu ale walczy.
Po drugie - co to ma do rzeczy? Jesli jest w drugim szeregu nie daje ani +1 do CR ani nie daje swoich magicznych bonusow. Zwykly sztandar powinien byc traktowany tak samo.
Nie.Jasiuuu pisze:To dawaj sztandarowca do 2giego szeregu. Chcesz, żeby twój oddział BK z płonącymi atakami na sztandarze rozkręcił dragon princów? Dawaj sztandarowca do 2giego szeregu.
dla mnie ten argument to abstrakcja. te unity nie mają ikony żeby sobie w kresce popylac a potem wygrywać CC i przesuwać sztandar do przodu.
obstawiam że to żarttak ?
Przynajmniej na BK możesz rzucić popychaczkę po reformie?
Chyba ze się mylę? :]
Z resztą na wariorów lord mag undivided (no mark) tez może z beasta popchnięcie rzucać, czy nie ma dostępu do tego lora?
@Bless - z bsb sprawdziłem w rlb zanim napisałem, więc tak jest, ale mam roolbook pl wiec możesz sprawdzić u siebie na wszelki wypadek.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2009, o 10:33 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 2 razy.
najpierw mowisz, ze wszystko poza pierwszym szeregiem nie jest w grze a nagle okazuje sie, ze characterzy (o ktorych cytat sie opierales) jednak w tej grze sa...Jasiuuu pisze:a) bo nie są sztandarami .
b) bo book do demonów pisał kretyn.
c) co to są eternale ? ; )
zdecyduj sie...
to sztandarnie jest characterem a nie character nie jest characterem. Skoro wiec wg. GW tylko characterow itemy nie dzialaja w tylnich szeregach a inne rzeczy juz tak to czemu nagle sztandar mialby nie dzialac?
Shino...dobrze wiesz ze to dziura na wałka. Skoro BSB nie działa to zwykły sztandarowy chyba też nie? to jest dośc logiczne. porównanie z demonami i herosem jest słabe bo to zupełnie inna i indywidualna bajka. Co jak Ci Ikona nie będzie działać w 2 szeregu to armie sprzedasz? Myslałem ze LS ma uściślać zasady z sensem...sory ale jak czołg podstawki nie miał to tez sobie go z 6ed wyciągneliście...proponuje powtórzyc zabieg...
Skoro BSB nie działa to zwykły sztandarowy chyba też nie?
dziwne, ze tego sam nie zauwazyles jak pisales....porównanie z [..] herosem jest słabe bo to zupełnie inna i indywidualna bajka
ale on ja miale tylko, ze nie zmieniona wtedy.sory ale jak czołg podstawki nie miał to tez sobie go z 6ed wyciągneliście...proponuje powtórzyc zabieg...

- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Ponadto Shino, tendencyjnie wyśmiewasz i przeinaczasz argumenty przeciwników, którzy z tobą dyskutują na poważnie, uznając twoje racje. Robisz show a la Jacek Kurski, demagogicznie wciskając kit, który zapewne jakiś mityczny ciemny lud ma kupić.bless pisze:
Sprzedawaj tu swój towar sam, mnie się ten bazar znudził.
EOT.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
To masz ciekawe podejscie Shino...Miałem na mysli herosa demonów w oddziale demonow...nie sadzilem ze trzeba to tak łopatologicznie przedstawiać ale ok
Czołg miał podstawke z 6 edycji i ją z 6 edycji wyciągneliście jak sie pojawiła ta kwestia wiec cóż Cie powstrzymuje teraz;)?

Czołg miał podstawke z 6 edycji i ją z 6 edycji wyciągneliście jak sie pojawiła ta kwestia wiec cóż Cie powstrzymuje teraz;)?
Dlatego Jacku z Shinem się nie dyskutuje. To jest rozmowa na zasadzie - ja mam zawsze rację, nigdy się nie mylę, a tak na prawdę to spi...ć, bo i tak zrobię swoje. Typowy STUBBORN 
Właśnie przez tego typu ludzi w naszym światku WFB, na LL, LS itd. wycofałem się ostatnio do cichej enklawki spokoju i ciszy. Przynajmniej nie muszę sobie włosów na głowie rwać czytając te bzdury co wiele osób na tym forum pisze. Fajnie jest sobie raz do roku zrobić turniej, a w pozostałym czasie mieć wyj...ne na wszystko i wszystkich
To były czasy 5 lat temu, kiedy jeszcze się coś tu budowało. A obecnie to WFB powoli zdycha. A przynajmniej nie idzie do przodu.
Ostatnio czytam to forum i coś tam skrobię właściwie tylko dlatego, że w pracy nic się nie dzieje, ruchu nie ma. Siedzę więc i piszę referaty na forum.

Właśnie przez tego typu ludzi w naszym światku WFB, na LL, LS itd. wycofałem się ostatnio do cichej enklawki spokoju i ciszy. Przynajmniej nie muszę sobie włosów na głowie rwać czytając te bzdury co wiele osób na tym forum pisze. Fajnie jest sobie raz do roku zrobić turniej, a w pozostałym czasie mieć wyj...ne na wszystko i wszystkich

To były czasy 5 lat temu, kiedy jeszcze się coś tu budowało. A obecnie to WFB powoli zdycha. A przynajmniej nie idzie do przodu.
Ostatnio czytam to forum i coś tam skrobię właściwie tylko dlatego, że w pracy nic się nie dzieje, ruchu nie ma. Siedzę więc i piszę referaty na forum.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Problem jest taki, ze Shino ma armie na patencie, ktorego oslabienie psuje cała koncepcje. Dlatego ze wszystkich sil probuje bronic dziury, na ktorej ta koncepcja bazuje.
Nie ma co liczyc w tym temacie na obiektywizm Shino i jego wole wspolpracy. On walczy o przetrwanie. A ze przypadkiem dysponuje cennym glosem na LS.... Coz, broni swojego zdania a zdanie jest takie, ze ikona ma dzialac tak, jak tego potrzebuje. Finito.
Nie ma co liczyc w tym temacie na obiektywizm Shino i jego wole wspolpracy. On walczy o przetrwanie. A ze przypadkiem dysponuje cennym glosem na LS.... Coz, broni swojego zdania a zdanie jest takie, ze ikona ma dzialac tak, jak tego potrzebuje. Finito.