Nasze Konwersije - Nasze Armie

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Re: Nasze Konwersije - Nasze Armie

Post autor: Koz@a »

Jak myślicie da się zrobić Dark Riderów z boxa konnych maruderów i boxa korsarzy??( koniki są zajefajne:D). Czy może lepiej do tego nadają się Glade Riders + korsarze??

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Imo nie specjalnie. Co prawda nie posiadam ani plastikowych korsarzy ani maruderów ale z tego co się orientuje SDC korsarzy, które są zintegrowane z ich plecami będą przeszkadzać w posadzeniu gościa na konia. Ich usuwanie raczej mija się z celem i generalnie myślę że już lepiej zrobić ich z warriorów. Koniki maruderów są fajne ale wydają mi się zbyt masywne jak na DS. Generalnie najpowszechniejszą opcją, która daje radę to zmajstrowanie DR z warriorów DE, GR i ewentualnie głowy GG jeśli zależy nam na kapturach. W boxie DE warriors masz włócznie, kusze i korpusy, natomiast od GR bierzesz koniki i nogi. Trochę piłowania i GS i masz DR pierwsza klasa :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja właśnie mam taki zamiar ;]
Tylko z czego radzicie korpusik: przerobić od GR(wyciąć listki itp)? Jakiś pomysł na płaszcz poza jego ulepieniem :D?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

ja mam troche (3??) z łucznikow HE
Chetnie sprzedam albo sie za cos wymienie
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Dużo widziałem takich DR. W stylu dryderów z D&D. Jak chce ktoś robić armie DE stylizowaną na drowy to bardzo fajny pomysł.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

masakra! Czegoś tak beznadziejnego jeszcze nie widziałam! #-o

@Rasti - nihil novi - to już było
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1160060

Czy jeżeli tej wampirzycy spiłuje zęby i dorobie włosy z GSu to będzie traktowana jako DE czarodziejka czy jako prox?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

A mi się Ci DR z tyłkami pająków podobają:D. Jak na takie coś patrzy się na turniejach??jako proxy?

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Dark Knight pisze:http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1160060

Czy jeżeli tej wampirzycy spiłuje zęby i dorobie włosy z GSu to będzie traktowana jako DE czarodziejka czy jako prox?
nic jej nie muisz przerabiać jak dodasz jakiś tyci dark elficki akcent :wink:
wertyg pisze:Dużo widziałem takich DR. W stylu dryderów z D&D. Jak chce ktoś robić armie DE stylizowaną na drowy to bardzo fajny pomysł.
Dokładnie. Białe włosy, dużo slavów, coldy z przyssawkami zamiast pazurów, lewitujący shadzi, i duża czarka na dryf-dysku :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

wertyg pisze:Dużo widziałem takich DR. W stylu dryderów z D&D. Jak chce ktoś robić armie DE stylizowaną na drowy to bardzo fajny pomysł.
AAAAaaaaaa!!!!

Ludzie to nie D&D!!! #-o
Ile ja co nie którym musze powtarzac ??
A i tak jacys idioci robia takie figurki jescze takie brzydko fioletowe

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

To rozumiem, że mamy wszyscy nasze armie zrobić zgodnie z Twoją wolą, o Najmroczniejszy? Wrzuć fotki jak ma to wszystko wyglądać to wtedy Twoi uniżeni słudzy przestaną plugawić armie DE jakże tragicznymi konwersjami dostosowując je do Twojej wizji o Najokrutniejszy z okrutnych...
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

sto razy bardziej wolalbym grać armią mającą tak skonwertowanych i pomalowanych DR niż z polową armii spotykanych na turniejach: same podstawki, proxy z bezglowych koni, kartoniki albo figsy obsrane farbą od góry do dolu :roll:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Ludzie to nie D&D!!!
Ile ja co nie którym musze powtarzac ??
buahahah jaki klimaciarz się znalazł z hajelfem na avatarze :D
Możesz powtarzać a ludzie i tak będą dostosowywać armie do swoich osobistych potrzeb.

A w ogóle znasz dobrze klimat drowów?
A ty jakie robisz figurki? Ucierasz masę dosypujesz proszek to pieczenia ciasta a potem paćkasz na "pięknie różowe"?
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Hm hm ...ja was nie rozumiem :?
Poprostu nie lubie gdy ktos mroczne elfy robi jako drowy .Ktore mieszkaja w podziemiach sa do szpiku kosci zle widza w ciemnosciach lewituja itd...boze ludzie czytalem drizzta czytalem wojny pajeczej krolowej wiec wiem a jak mi nie wiezycie to niechce mi sie wam tego udowadniac

I jeszcze raz powtarzam ze nie lubie gdy ktos myli warhammera z D&D

A moja armie maluje na szaro - czarno
a fotek nie bede wam tu podsuwal bo jak juz wczesniej pisalem ...nie chce mi sie!! :|
A konwersji to ja duzo nie mam (dobra jest armia taka jak nam GW przedstawilo wiec nie wiem po co tworzyc takie drajdery*)
- kusznik ma włucznie z nabita glowa krasnala
- korsarze maja kaptury
- Niektóre Coki maja 2 bronie (jeden np. ma 2 lance)
Reszta to metal oprócz 15 włucznikow
No i niech wam bedzie ... mam sproxowany kociol

A tak na marginesie pisalem wam kiedys ze jestm fanatycznym klimaciarzem :D

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Eltharion pisze:Hm hm ...ja was nie rozumiem :?
Poprostu nie lubie gdy ktos mroczne elfy robi jako drowy .Ktore mieszkaja w podziemiach sa do szpiku kosci zle widza w ciemnosciach lewituja itd...boze ludzie czytalem drizzta czytalem wojny pajeczej krolowej wiec wiem a jak mi nie wiezycie to niechce mi sie wam tego udowadniac

I jeszcze raz powtarzam ze nie lubie gdy ktos myli warhammera z D&D

A moja armie maluje na szaro - czarno
a fotek nie bede wam tu podsuwal bo jak juz wczesniej pisalem ...nie chce mi sie!! :|
A konwersji to ja duzo nie mam (dobra jest armia taka jak nam GW przedstawilo wiec nie wiem po co tworzyc takie drajdery*)
- kusznik ma włucznie z nabita glowa krasnala
- korsarze maja kaptury
- Niektóre Coki maja 2 bronie (jeden np. ma 2 lance)
Reszta to metal oprócz 15 włucznikow
No i niech wam bedzie ... mam sproxowany kociol

A tak na marginesie pisalem wam kiedys ze jestm fanatycznym klimaciarzem :D
Leń do potęgi.

2 lance.... :lol2: :lol2: :lol2: Odezwał się wielki klimaciarz co to pilnuje realizmu i klimatu Warhammera. :lol2: :lol2: :lol2:
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

eltharion...

na pewno znasz klimat drowów? Jak dla mnie jest on bardzo podobny co do mrocznych elfów... różnią się w zasadzie tylko skórą i że ci pierwsi mieszkają pod powierzchnią ziemi.

i ile interesujesz się warhammerem, że z Ciebie taki klimaciarz? Będzie 2 lata chociaż? :lol2:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

wertyg pisze:
Leń do potęgi.

2 lance.... :lol2: :lol2: :lol2: Odezwał się wielki klimaciarz co to pilnuje realizmu i klimatu Warhammera. :lol2: :lol2: :lol2:
Prawdziwy DE a nie len :D

Nieznasz sie .... to jest taki chłop ... nooo ... w sumie to pokazal bym ci jaki ale sie nie da :wink:
@Kosa
1,5 bitewniaka i 1,5 lata WFRP
razem 3

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

3... co to jest 3 lata...

więc czasem zaciśnij paluchy na klawiaturze, bo po prostu się ośmieszasz, ot, to dobra rada, nie jakiś atak na Ciebie, tylko taka rada dla "kolegi" który siedzi w tym samym hobby co ja i lubi fanrasy i "znam" go z forum :)

pozdro
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ