WE na PGA

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Re: WE na PGA

Post autor: ksch »

Jankiel pisze: Ja nie narzekałem - sprawdź, jak wyglądały moje rozpiski :)
To fakt, że nie Ty zbeształeś mnie za określenie "hordowe", ale go nie broniłeś dość zajadle :wink:
Jankiel pisze:Ale jak widać po naszych wynikach spokojnie można dzięki temu nawiązać walkę z najmocniejszymi armiami, zamiast narzekać, że WE są dzisiaj słabe :mrgreen: . Wielką niewiadomą pozostaja dla mnie jeszcze VC.
Tak, to ciekawe że po DMP, niemal niezależnie, kilku stałych bywalców forum WE plus będący na gościnnych występach Jankiel, wzięło się za granie armiami w takim właśnie stylu. Co do VC to osobiście, aż tak bym się nie martwił. Dwa działka, które chyba utrzymam w rozpie plus liczenie na jedynki z lookouta to moja na nich odpowiedź :wink:
Póki co najgorzej wypada mi taka rozpa przeciw strzelającym DE ze smoczydłem.
Jankiel pisze:Dlatego mam dwa oddziały waywatcherów i skautów, żeby móc dorzucić bardzo mocne strzelanie w odpowiednie miejsce.
Po dwa? :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ja się dziwie tylko, że Jankiel wystawiasz herosów wayów. :P
Przecież można wystawić skautów w otwartym terenie zupełnie jak wayów, a tańsi o kilkadziesiąt punktów łącznie. Tylko trzeba znać myk, o którym Ci chyba mówiłem jak byłeś u mnie. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Tylko trzeba znać myk, o którym Ci chyba mówiłem jak byłeś u mnie.
Często nie przejdzie - muszą być behind interposing terrain. Trudno uznać wayów za terrain :mrgreen: .
Herosów wystawiam przede wszystkim dlatego, że mam mało figurek i ciężko mi dobić do 2250.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

To chyba nie jest dokładny cytat z podręcznika Jankiel? :wink:
Nie mam angielskiego podręcznika, więc jak sprawdzisz to powiedz. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Cwaniaki :D
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

They can be set up anywhere on the table, more than 10" away from the enemy and must be out of the sight of any enemy troops and in or behind interpoing terrain (not out in the open!).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Stachu tez kiedys kminil chamelony , a za nim 2xscouci ;) Niestety wg. zasad nie ma to prawa bytu...

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

jeśli chodzi o vc to sądzę że we powinny cisnąć bez problemu ghule zatrzymują się na dryadach a wraciaki też mają ciężko jak są magiczne ataki na waywatchersach reszta to już anal tą ilością łuków

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Runepriest: uwielbiam Twoje posty, mają zawsze taką cudną puentę... :mrgreen:
Hot news z przed chwili dosłownie, jednak na PGA się pojawię... Co prawda nie z sojuszniczym graczem, ale pewną zacną panną :P

Także ponawiam prośby o fixy.
Pozdro

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

bo tak naprawdę ja nie umiem grać i powtarzam to co mówią ci dobrze gracze takie życie, powiedz jakie figsy potrzebujesz to pożyczę

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Spoko, tak jak i ja, nie umiem grać ;)
W sumie to teraz potrzebuje tylko ładnie pomalowane działko, by mieć full wysywig + maks pkt za malowanko. ;)

pozdro :D

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

o działo to się prosi na forum imperium

Kalesoner
Szczur Królów

Kurcze chyba jednak pojadę... do środy będę widział bankowo. Jak jadę, mogę zabrać działko z obsługą pomalowane TT.
Tomek będziesz miał pożyczyć kilka modeli i treje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kalesoner pisze:Kurcze chyba jednak pojadę... do środy będę widział bankowo. Jak jadę, mogę zabrać działko z obsługą pomalowane TT.
Tomek będziesz miał pożyczyć kilka modeli i treje?
Jakie modele i ile trajów? Bo w razie czego Leśnik z Poznania nie gra, bo sędziuje i cała armię ma. ;)
Działko chętnie bym pożyczył.

No to może do zobaczenia ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

To co - widzimy się - skoro takie pozytywne newsy? Jakieś welfie spotkanko jednak? :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Kalesoner
Szczur Królów

Spoko! :D

Potrzebuję 9 staroedycjnych driad, potrzebuję z 2 trejów pod 10 łuczników, potrzebuję 3 treje pod fasty i to chyba wszystko. Generalnie chce wystawić armię z ponad połowa unikalnych i konwertowanych modeli żeby zgarnąć 4pkt za konwersje. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

a może pojadę żeby kalesoner nie miał tych 4 pkt ^^

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

ksch pisze:To co - widzimy się - skoro takie pozytywne newsy? Jakieś welfie spotkanko jednak? :mrgreen:
Coś wykmimy :D Zaraz brata zaangażuje, żeby tam jakąś knajpkę znalazł w miarę blisko targów. ;)
Co do fixów: mam 5 staroedycyjnych driad... Chcesz? Traye pod fasty hmm... Coś by się znalazło, ale one szałowe nie są :P
Pod 10 łuczników sam nie mam... Także tu nie pomogę.

edit: To tak, w poznaniu koło targów nie ma nic ciekawego. Ale to nie problem, bo obok jest rondo kaponiery. Stamtąd można się spokojnie dostać do centrum ;) A tam knajp od groma. Pytanie tylko za 100 pkt, gdzie wy noclegi macie? Bo ja całkiem daleko i tak dłużej niż 21-22 być nie mogę, bo na stancje to ja dojadę o 24 xD Ewentualnie można iść na jakieś dobre szamanko (chyba, ze ktos lubi mcdonald - blisko targów, czy KFC - na dworcu, 5 min piechotką).
Także wszystko jest do zgadania, jedno jedyne pytanko: Ilu byłoby chętnych? Bo jak 2-3 to piwo można wypić chociażby na chodniku :mrgreen: <taki sucharek>

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ja w tym słowacki hostel, czyli zdaje się, że blisko targów, najchętniej jakaś knajpka, ale i rozkmina na jakiejś miejscówce noclegowej ok. Szama zawsze mile widziana - KFC ma tę przewagę, że miewa browar :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Kalesoner
Szczur Królów

Generalnie to jest tak, ze jestem uzależniony od reszty ekipy, a pewnie nikt po mnie nie będzie jeździł samochodem w nocy, do tego nie mam hajsu, więc jedyne co wam mogę zaproponować to cola i paluszki przed i między bitwami. :D
Obrazek

ODPOWIEDZ