ogry , jesli już to jakie?
Moderator: JarekK
- Temple Guard
- Falubaz
Mengil's Manhides Manflayers - jeden z Regiments of Renown.Eltazar pisze:Co to za oddział "mengile"??
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Mengil Manhide Manflayers - oddział najemnych DE, do wystawiania w armiach na zasadach Dogs of War. Całkiem przydatny, choć nieco kosztowny. 
EDIT: Temple mnie uprzedził. Ale u mnie pdo nazwą masz linka z zasadami.

KrzysiekW pisze:Mengil Manhide Manflayers - oddział najemnych DE, do wystawiania w armiach na zasadach Dogs of War. Całkiem przydatny, choć nieco kosztowny.
Dzięki wielkie za linka.
Faktycznie oddział wydaje się niezły, ale ta cena punktowa

P.s. Wiecie może gdzie można kupić taki oddziałek i jaka jest jego cena??
Fear me mortals!!!
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Tylko przez Mail Order, chyba że na allegro wyczaisz.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Coś koło 160 zł. Poza allegro to może napisz do bard.pl. Oni sprowadzają MO to może i MMM ściągną.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Arbiter, masz racje, nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia na turniejach, a tymbardziej WoCH, bo grywam Krasiami. Ale i tak nie grywam takimi rozpiskami jak inni... Nie mam kowadla, nie mam 3 oddzialow strzelcow... ani 2 dzial organowych... i wyobraz sobie, ze nie przegrywam wszystkiego, a czesc nawet wygrywam... i mam przy tym straszny ubaw!! Co ciekawe czytuje tez fora zagraniczne i ciekawe, ze na swiecie da sie grac rozpiskami logicznymi. Ludzie nie wystawiaja gunlinow, czy chaosow na samej konnicy tylko dlatego, ze jest to jedna sluszna rospiska... a wrecz ludzi, ktorzy tak graja, sie pietnuje niemalze.
Ok... pewnie masz racje. Pewnie tylko tak grajac mozna ugrac duzo... Ale wiesz co? Wole grac rospiskami fajnymi i wygrywac tylko czesc gier, niz wygrywac wszytko czyms, na co nie moge patrzec :]
Oczywiscie no offens :p
Ok... pewnie masz racje. Pewnie tylko tak grajac mozna ugrac duzo... Ale wiesz co? Wole grac rospiskami fajnymi i wygrywac tylko czesc gier, niz wygrywac wszytko czyms, na co nie moge patrzec :]
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
Filup pisze:Arbiter, masz racje, nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia na turniejach, a tymbardziej WoCH, bo grywam Krasiami. Ale i tak nie grywam takimi rozpiskami jak inni... Nie mam kowadla, nie mam 3 oddzialow strzelcow... ani 2 dzial organowych... i wyobraz sobie, ze nie przegrywam wszystkiego, a czesc nawet wygrywam... i mam przy tym straszny ubaw!! Co ciekawe czytuje tez fora zagraniczne i ciekawe, ze na swiecie da sie grac rozpiskami logicznymi. Ludzie nie wystawiaja gunlinow, czy chaosow na samej konnicy tylko dlatego, ze jest to jedna sluszna rospiska... a wrecz ludzi, ktorzy tak graja, sie pietnuje niemalze.

"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Wiesz ja nawet jak WoChem wygyrwałem maską to byłem niezadowolony. Teraz grywam DE na małe pkt i nawet jak dostane maske od kumpla to mam więcej zabawy niż z gry WoChem. Klimat jest ok. PG jest niezłe. Najlepiej znaleźć coś pomiędzy tym 

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Muszę przyznać racje Jasiowi i chyba Trikowi i wszystkim którzy uważają że ogry sa NIE OPŁACALNE.
Chodzi o to , ze nie sa złe ale za te punkty które musimy wydać na nich mozęmy dośtać o wiele wiele więcej.
po prostu sa za drogie o te 5 czy 8 pkt.
Jak by byli tańsi to na pewno ludzie cześciej by ich brali
Chodzi o to , ze nie sa złe ale za te punkty które musimy wydać na nich mozęmy dośtać o wiele wiele więcej.
po prostu sa za drogie o te 5 czy 8 pkt.
Jak by byli tańsi to na pewno ludzie cześciej by ich brali
-
- Masakrator
Chwila.
Ogry w CA z Gw kosztują po 50 pkt.
Mają swoundy,6s i 3 ataki i 4+as.
Najci mają 5s,1+as i o jeden pkt. ruchu więcej.
Nie jest tak źle panowie.
Dodajmy im Mok,wystawmy 4rech i mamy rapotownie 16 ataków z s6.
i ile płacimy?230p.
Ogry w CA z Gw kosztują po 50 pkt.
Mają swoundy,6s i 3 ataki i 4+as.
Najci mają 5s,1+as i o jeden pkt. ruchu więcej.
Nie jest tak źle panowie.
Dodajmy im Mok,wystawmy 4rech i mamy rapotownie 16 ataków z s6.
i ile płacimy?230p.
które trzeba niańczyć, które przetrzebią łuki i handgunny, a także dobra krasnoludzka klopa 
5 knightów z muzykiem i slaaneshem za 220 jest o wiele bardziej pewne.
Po za tym te 2" ruchu robią zajebistą różnicę. (mówię o marszu i szarży)

5 knightów z muzykiem i slaaneshem za 220 jest o wiele bardziej pewne.
Po za tym te 2" ruchu robią zajebistą różnicę. (mówię o marszu i szarży)
Release the Przemcio!
-
- Masakrator
Klopa to i zrobi z najtów kupę akurat,zwazywszy na ich 1 wound
Czy pewniejsze?,no własnie....za 10 pkt więcej mamy:
Gorszy As(4+)
Więcej ataków o 1
Lepszy S o 1
Mniej ruchu o 1
Wiem...kawa to kawa,ale ogry nie wydają się takim szitem,a zestawiając ich z resztą speciali,wypadają naprawdę nieźle.

Czy pewniejsze?,no własnie....za 10 pkt więcej mamy:
Gorszy As(4+)
Więcej ataków o 1
Lepszy S o 1
Mniej ruchu o 1
Wiem...kawa to kawa,ale ogry nie wydają się takim szitem,a zestawiając ich z resztą speciali,wypadają naprawdę nieźle.
Ostatnio wystawiłem 4 Ogry z ChA, MoS i GW. Spisali się świetnie, przy małej pomocy (przynęta) psów zjadły Hydrę
Zazwyczaj używam Dogrów, ale uważam, że ogry to świetny zamiennik i są jak najbardziej użyteczne.

"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
@Filup fajnie, tylko ja w tym temacie nie popieralem żadnej ze stronFilup pisze:Arbiter, masz racje, nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia na turniejach, a tymbardziej WoCH, bo grywam Krasiami. Ale i tak nie grywam takimi rozpiskami jak inni... Nie mam kowadla, nie mam 3 oddzialow strzelcow... ani 2 dzial organowych... i wyobraz sobie, ze nie przegrywam wszystkiego, a czesc nawet wygrywam... i mam przy tym straszny ubaw!! Co ciekawe czytuje tez fora zagraniczne i ciekawe, ze na swiecie da sie grac rozpiskami logicznymi. Ludzie nie wystawiaja gunlinow, czy chaosow na samej konnicy tylko dlatego, ze jest to jedna sluszna rospiska... a wrecz ludzi, ktorzy tak graja, sie pietnuje niemalze.

P.S. Też gram krasiami bez kowadla i 3 oddzialów strzelców i jak na krasie wyniki mam nie najgorsze

Pzdr.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Arbiter Elegancji pisze: @Filup fajnie, tylko ja w tym temacie nie popieralem żadnej ze stronnie twierdzilem również że masz male doświadczenie turniejowe. Chyba mala pomylka
![]()
P.S. Też gram krasiami bez kowadla i 3 oddzialów strzelców i jak na krasie wyniki mam nie najgorsze![]()
Pzdr.

A wracajac do ogrow... screen z psow i mozna z nimi jednak troche zdzialac. Wiadomo DO sa lepsze, konnica tez czesto. Ale wystawiac sma konnice to troche przykre, a na DO czesto nie ma juz punktow. Ja tak ogry lubie... sa fajne klimatycznie :] nie mowie tu o figsach, bo ogrow chaosu sa slabe i drogie, ale mala konwersja bullsow i da rade... ;]
Tak ze 3-4 od czasu do czasu omzna wystawic. I takie jest moje zdanie... BTW... wszytkim tym, co uwazaja ze nie da sie grac inaczej niz standardowymi rozpiskami, powiem, ze w weekend gralem kraskami na lordzie i tylko 3 maszynach i 2 oddzialach kuszoli... i przegralem tylko jedna bitwe z lizakami (na 2 dzialach DoW... damn) a demonom wje... 12-8

Jak zwykle pozdrawiam!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
-
- Masakrator
Istnienie "jedynych słusznych"rozp wpływa zdecydowanie na przewidywalność wystawianych jednostek przez dane armie,przez co łatwo takowe rozpiski skontrować.
Innowacyjność szokuje i czasem nie wiele odbiega od schematu(o ile go nie przewyższa).
Innowacyjność szokuje i czasem nie wiele odbiega od schematu(o ile go nie przewyższa).
a ja twierdzę że nie ma żadnego schematu rospy chaosu na 2250 . to pierdzielenie popularne w 6ed kiedy faktycznie niektórymi armiami dało się grać na jedno kopyto, teraz znajdują się jedynie stałe elementy rospy jak np puppet który pasuje większości dobrych graczy, tyle w kwestii teoretykowania forumowego.
jeśli się mylę to niech jakiś 'ekspert' z wypowiadających się tu przedstawi standard chaosu na 2250 : ) uśmieję się fest.
jeśli się mylę to niech jakiś 'ekspert' z wypowiadających się tu przedstawi standard chaosu na 2250 : ) uśmieję się fest.
-
- Masakrator
Źle zrozumiany zostałem
Chodziło mi o wszech-występowanie kawaleryjskiego Chaosu.

Chodziło mi o wszech-występowanie kawaleryjskiego Chaosu.