Najwidoczniej niektórzy myślą nielogicznieKefas pisze:no byłoby to nawet nielogiczne gdyby w tych 6" mogąc wykorzystać rank bonus od monków zdawali stubborn na swoim ld
Piechota Skavenów w 7. edycji
Moderator: Hoax
Re: Piechota Skavenów w 7. edycji

Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3
Nie lubię demonów i mroczniaków
podręcznik pełen dziur i od razu jeden z drugim to wykorzystuje żeby się nachapać... GW w sumie już wiele razy nauczyło swoich wielbicieli że nie kieruje się logiką więc dopóki nie wyrazi się w wystarczająco dla wszystkich sposób (o ile to możliwe bo przecież zawsze znajdzie jakiś debil który będzie się kłócił) to będzie kloaka...
Ma censer, ale działający trochę inaczej niż zwykłe censery. Mianowicie na początku każdej tury walki test T robi D6 monków i D6 wrogich modeli w styku z furnance. Nie ma żadnych testów poza walką.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Ten dopisek na dole posta poprzednika wskazuje że jednak chyba cisnął ale mu wstyd, mniejsza o toOstatnio edytowano Śr 18 lis 2009, 18:05 przez skaven13, łącznie edytowano 1 raz
Co do mojego zdania na temat piechoty, to na chwile obecną powiem jedynie tyle że królować będą niewolnicy, a klanbracia moim zdaniem będą występować w 1-2 klockach maksymalnie
Matusz pisze:ale mu wstyd
To nie to
Ja się łapię na tym że klanbracia mi się nie mieszą w rozpieCo do mojego zdania na temat piechoty, to na chwile obecną powiem jedynie tyle że królować będą niewolnicy, a klanbracia moim zdaniem będą występować w 1-2 klockach maksymalnie

Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3
Nie lubię demonów i mroczniaków
-
Twoja-Stara
- "Nie jestem powergamerem"
Moim zdaniem do clanratów włocznie to troche lipa i strata pkt ale jeśli komuś brakuje kilkanastu pkt w rozpie to wiadomo czym wypełnić luki.Niewolnicy moim zdaniem najlepsi są z tarczami i procami ustawieni 8*5 albo z tarczami i włoczniami 5*8 ...jak kto woli a storów najlepiej wypakować na maksa (bernner itd.) i dać do nich jakiegoś bitewnego wodza ...
Powrót WE
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
O_oTwoja-Stara pisze:Niewolnicy moim zdaniem najlepsi są z tarczami i procami ustawieni 8*5 albo z tarczami i włoczniami 5*8 ...jak kto woli
Ostatnio zmieniony 6 mar 2010, o 21:20 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
niewolnikom najlepiej dać muzyka ewentualnie czempiona a jeszcze bardziej ewentualnie tarcze
a clanratom dać wypada tarcze.Włócznie nie koniecznie ale czemuż by nie,i oczywiście fcg na clanratach i weapon team w miarę możliwości punktowych