Piechota Skavenów w 7. edycji

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

Re: Piechota Skavenów w 7. edycji

Post autor: skaven13 »

Kefas pisze:no byłoby to nawet nielogiczne gdyby w tych 6" mogąc wykorzystać rank bonus od monków zdawali stubborn na swoim ld
Najwidoczniej niektórzy myślą nielogicznie :) Bez obrazy
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3
Nie lubię demonów i mroczniaków :(

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

podręcznik pełen dziur i od razu jeden z drugim to wykorzystuje żeby się nachapać... GW w sumie już wiele razy nauczyło swoich wielbicieli że nie kieruje się logiką więc dopóki nie wyrazi się w wystarczająco dla wszystkich sposób (o ile to możliwe bo przecież zawsze znajdzie jakiś debil który będzie się kłócił) to będzie kloaka...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Czy furnance w monkach ma censer ? Tzn. czy co turę hth wszystcy monkowie muszą testować T ? Czy może muszą testować T co każdą turę, nie tylko hth ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Ma censer, ale działający trochę inaczej niż zwykłe censery. Mianowicie na początku każdej tury walki test T robi D6 monków i D6 wrogich modeli w styku z furnance. Nie ma żadnych testów poza walką.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

sam priest nie musi zdawać. A co do testu wytrzymałości na Furmance, czy zauważyliście że plague monks zdają swojego normalnego a nie tylko na 6. :?
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Na 6. Przeczytaj dokładnie.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

mój błąd
Ostatnio zmieniony 18 lis 2009, o 18:05 przez skaven13, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Przeczytaj zasadę "Pestilent Blessing" zamiast mi cisnąć.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

ale nikt ci nie ciśnie [-X
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Ostatnio edytowano Śr 18 lis 2009, 18:05 przez skaven13, łącznie edytowano 1 raz
Ten dopisek na dole posta poprzednika wskazuje że jednak chyba cisnął ale mu wstyd, mniejsza o to :)

Co do mojego zdania na temat piechoty, to na chwile obecną powiem jedynie tyle że królować będą niewolnicy, a klanbracia moim zdaniem będą występować w 1-2 klockach maksymalnie

Awatar użytkownika
skaven13
Wałkarz

Matusz pisze:ale mu wstyd

To nie to :)
Co do mojego zdania na temat piechoty, to na chwile obecną powiem jedynie tyle że królować będą niewolnicy, a klanbracia moim zdaniem będą występować w 1-2 klockach maksymalnie
Ja się łapię na tym że klanbracia mi się nie mieszą w rozpie :D
Obrazek
Nowe Skaveny Z/R/P
4/0/3

Twoja-Stara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Twoja-Stara »

Moim zdaniem do clanratów włocznie to troche lipa i strata pkt ale jeśli komuś brakuje kilkanastu pkt w rozpie to wiadomo czym wypełnić luki.Niewolnicy moim zdaniem najlepsi są z tarczami i procami ustawieni 8*5 albo z tarczami i włoczniami 5*8 ...jak kto woli a storów najlepiej wypakować na maksa (bernner itd.) i dać do nich jakiegoś bitewnego wodza ...
Powrót WE

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Twoja-Stara pisze:Niewolnicy moim zdaniem najlepsi są z tarczami i procami ustawieni 8*5 albo z tarczami i włoczniami 5*8 ...jak kto woli
O_o
Ostatnio zmieniony 6 mar 2010, o 21:20 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

#-o proce na slejwach fail to prze 2bs jest
niewolnikom najlepiej dać muzyka ewentualnie czempiona a jeszcze bardziej ewentualnie tarcze
a clanratom dać wypada tarcze.Włócznie nie koniecznie ale czemuż by nie,i oczywiście fcg na clanratach i weapon team w miarę możliwości punktowych :wink:

ODPOWIEDZ