dziwne, dziwne te nowe szczurki 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
kanister
Chuck Norris

Re: dziwne, dziwne te nowe szczurki 2250

Post autor: kanister »

Ale podczs wystawiania się przed grą- można zrobić tak, że najpierw włożysz do clanratów bsbeka, a dopiero potem dzwon, i wszyscy dostają unbreakable?
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

herosów wystawiasz naraz. Co znaczy, ze furmanka/dzwon są mountami i są wystawiane razem z charakterem na nich.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

kanister pisze:Ale podczs wystawiania się przed grą- można zrobić tak, że najpierw włożysz do clanratów bsbeka, a dopiero potem dzwon, i wszyscy dostają unbreakable?
To jakiś dziwaczny pomysł.
Heros bez unbreakable nie może być w unicie, który jest unbreakable.
Już.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Ale w momencie dołączania Furnance'a oddział staję się unbreakable(łącznie z herosem).

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

bez urazy ale przez takie pierdolenie odechciewa mi się jeździć na jakiekolwiek poważniejsze turnieje

nie mówię konkretnie o tym co jest ponad mną, bo nawet się nie orientuje co jest napisane, tylko o te "dyskusje" na poprzedniej stronie.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Matusz pisze:bez urazy ale przez takie pierdolenie odechciewa mi się jeździć na jakiekolwiek poważniejsze turnieje

nie mówię konkretnie o tym co jest ponad mną, bo nawet się nie orientuje co jest napisane, tylko o te "dyskusje" na poprzedniej stronie.
Ale chcesz coś konkretnie przez to powiedzieć? Czy może lubisz wypowiadać się z tą nutką tajemniczości, która powoduje, że nawet ty sam się nie rozumiesz?
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

już teraz rzadko jeździłem na turnieje, głownie dlatego że granie z ciśnieniowcami nie sprawia mi radości, i od tracenia soboty na granie w battla wole iść na dyske albo zabrać dziewczynę do knajpy.. M.in. dzięki takim postom jakie w ostatnich dniach czytam w tematach, gdzie jest mowa o skavenach tylko upewniam się w przekonaniu że warhammer sprawi mi radość tylko w bitwach w domu

I wiem że mało kogo to interesuje, ale po prostu coś mnie natchnęło to tego żeby napisać że jak się chcecie tak w to bawić, to się bawcie beze mnie

pozdro

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Matusz pisze:już teraz rzadko jeździłem na turnieje, głownie dlatego że granie z ciśnieniowcami
a w ameryce bija murzynow ;)

gdzie ty cisnieniowcow widzisz :) zakladam, ze na masterze dotad nie byles a nie jak piszesz, rzadko bywales ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

To,ze warhammer w Polsce na turniejac stal sie bardziej sportem (w ktorym jak wiemy najwazniejsze jest zwyciezanie), a nie hobby to niestety prawda i moznaby dlugo o tym gadac...

Ludzie narzekaja na LS, ale chlopaki robia kawal dobrej roboty starajac sie jak sie da unormalnic wfb do polskich standardow... Az glowa mnie boli gdy mysle co byloby gdyby BP nie zostal stworzony... Same DE,VC i DoCH na stolach z tymi samymi rozpami - sama przyjemnosc z gry...

Zeby totalnie nie offtopowac - pomimo braku zapisu w kodeksie gracze skavenscy powinni traktowac storm banner jako one use only, dopoki nie wyjdzie errata - ale zrobia co beda uwazac i jesli sprawi im satysfakcje rawowanie - no coz tylko o nich bedzie to swiadczyc.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

to tak jak bylo z Twom engine'm Ziemko :D

mówiliście, ze jest magiczny, a wyszlo to dopiero w FAQ-u, więc wiesz... LS ustaliła inną wersję :>

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

To,ze warhammer w Polsce na turniejac stal sie bardziej sportem (w ktorym jak wiemy najwazniejsze jest zwyciezanie), a nie hobby to niestety prawda i moznaby dlugo o tym gadac...
sad but true...

co do storm bannera to też się z Tobą zgadzam Ziemko! niestety ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Morrok pisze:to tak jak bylo z Twom engine'm Ziemko :D

mówiliście, ze jest magiczny, a wyszlo to dopiero w FAQ-u, więc wiesz... LS ustaliła inną wersję :>
Tylko wszyscy przed wyjsciem faqa grali, ze nie jest...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Morrok pisze:
dzwon/furmanka są przypisane do konkretnego oddziału, który go popycha. A heros bez unbreakabl nie może wejść do oddziału z tą zasadą, co mi wykazał wcześniej Thurion
Błąd. Furmanka jest upgradem dla herosa, jak nie chcesz go wstawiac do składu to wcale nie musisz tego robić tyle tylko, że nie będziesz mógł się ruszać. Wystawianie bohaterów w tym samym czasie hovewer i tak niweczy plan wstawienia do tego oddziału innego bohatera.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

Tak w rzeczywistości to bardziej mamy tu kwestię interpretacji, a nie jakąś oczywistą oczywistość. Oddział nie jest unbreakable tylko staje się unbreakable w momencie przyklejenia go do jednego lub drugiego wózka. Wtedy obecny tam bohater też stwał by się UNBR razem z resztą unitu.

Ciężko nawet mówić jaką intencję mieli autorzy armybooka. Czy świadomie chcieli uniemożliwić dołączanie herosów (mogło tak być) czy przeoczyli, że nie można wstawiać, choć nie chcieli zakazywać (tak też mogło być) lub nie zorientowali się że tworzą problem (najprawdopodobniej tak było). Ponieważ gram szczurami, więc chciałbym móc wstawiać, ale zgodzę się z dowolną interpretacją LS lub FAQiem, który pewnie wyjdzie za pół roku i będzie grubszy od armybooka. Ech, szkoda gadać. Czy oni nie mogą kogoś zatrudnić, żeby im te nieścisłości wyłapywał w trakcie pracy, a nie po tym jak książka idzie do druku...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

pancerny BSB w środku, +6 do combata, 10 ld,
skad maja 10Ld skoro Vermin raczej przy nich nie stoi?
(...) Strenght in Numbers rule, (...) mean the ratmen can add a much needed bonus of up to +3 to their dubious Leadership
Skaven Army book, p.80
Ostatnio zmieniony 27 lis 2009, o 01:29 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Ziemko pisze:... Az glowa mnie boli gdy mysle co byloby gdyby BP nie zostal stworzony... Same DE,VC i DoCH na stolach z tymi samymi rozpami - sama przyjemnosc z gry...
bez BPR-a mielibyśmy tylko dwóch faworytów... DE stały by się armią klimaciarską :mrgreen:
Morrok pisze: Szczurki mająduży potencjał i co najważniejsze: nie są już bezmózga armią, któr strzela, ucieknie i wyczaruje. Trzeba troche pokminić teraz ;)
no ba - a największej rozkminy wymagają Danonki bo te jak wiemy nie strzelają, nie uciekają a i bez czarowania da radę :twisted:

a ad rem - pewne jest tylko jedno treść FAQ-a na pewno nie jest pewna :roll: ale do tego czasu proponuję zastosować się do starej sprawdzonej zasady - nie wiesz jak postępować postępuj przyzwoicie

miłego,
Ż.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

bez BPR-a mielibyśmy tylko dwóch faworytów... DE stały by się armią klimaciarską :mrgreen:
grubo przesadzasz

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

wracamy do tematu rozpiski

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Dmtrij pisze:
pancerny BSB w środku, +6 do combata, 10 ld,
skad maja 10Ld skoro Vermin raczej przy nich nie stoi?
(...) Strenght in Numbers rule, (...) mean the ratmen can add a much needed bonus of up to +3 to their dubious Leadership
Skaven Army book, p.80

Fajnie, że wzorujesz się starym bookiem, ale gdybyś ogarnął, że to rozpiska na book 7 ed. Skavenów, to zaglądnąłbyś na stronę nr 33. Zniknął zapisek:
bonus of up to +3
, dzięki czemu nawet slavsy z 8 szeregami moga mieć 10 LD.

@Żaba- zacząłem niedawno grać, że stormówa jest one use only- Zdanie LS na ich podforum jest wiążące, większość rzeczy już jest przegłosowana ;)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

na stronie 80 jest napisane up to +3 i mówie o booku który wyszedł niedawno. Pamiętaj, że wciąz masz w zasadzie SiN napisane, że dodajesz rank bonus do Ld a jak w RB sprawdzisz hasło Rank Bonus wyjdzie Ci zdecydowanie że jest do +3... szkoda, że nie jest tak jak myślałeś, Vermintide nabierał klimatu, a tu znowu te same smutne smędzenie...mimo to gra się przeciw nim bardzo przyjemnie (bez względu na wyniki)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ