Adamek vs Gołota i inne walki tysiąclecia

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Re: Adamek vs Gołota

Post autor: Jedy Knight »

Normalny wrestling.
Czym tu się podniecać? #-o
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

WOJTASU
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WOJTASU »

co do żony Gołoty to miała pretense do Adamka że ten podszedł do naroznika Andrzeja i triumfalnie stawał na linach ! - Kobiecie chodziło o to że tu jej Andrzej obity dochodzi do siebie a ten pajacuje obok niego w jego narożniku...na co Adamek odpowiedział "spokojnie !to jest normalne!" - widać to dobrze na nagraniu.
Oczywiscie Gołota był cieniem samego siebie z czasów najlepszej formy , jasne że szacun dla Adamka ale nie widze go w konfrontacji z czołówką wagi ciężkiej.

co do
Jedy Knight pisze:Normalny wrestling.
to chyba sie tematy pomysliły czy coś bo ta wypowiedz jest kompletnie z dupy - z cłym szacunkiem. YO!

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

To ja może dorzucę 3 słowa od siebie.

Kibicowałem Gołocie :wink: czekałem na tę walkę z Adamkiem już ponad miesiąc. Fajnie było zobaczyć ich wejście na ring, szczególnie "naszego kafara Andrzeja w bokserskim szlafroku, w którego zawsze wierzymy". Końcówka była chyba zgodna z przewidzeniami. Andrzej miał jakieś przebłyski, czasem miał dobre uniki bez gardy i późniejsze kontry, ale Adamek był 3 razy lepszy. Super szybki, super celny, idący za ciosem. Jeżeli chodzi o Adamka to pokazał się naprawdę w dobrej dyspozycji.

Tak w sumie to się cieszę. Gołota gdyby jakoś fartownie wygrał, raczej nic by w boksie nie osiągnął. Adamek wypromował się dzięki tej walce i można w sumie spojrzeć na to z takiej perspektywy, że dobrze, że taki ktoś jak Gołota był i że taka walka mogła się odbyć w Polsce. Adamek na pewno zyskał. Teraz to on jest naszą nadzieją i trzeba mu kibicować. Wiem, że dużo ludzi ma o nim różne zdanie, ale nie można pisać, że w walce z Wałujewem cieszyli by się z jego przegranej. Jakby nie patrzeć on reprezentuje Polskę i nic złego w sumie nie gada. Ludzie nie tolerują go za sposób bycia, a to nie jest chyba powód.

Co do Gołoty to myślę, że jeżeli po przegranej z Austinem nie była dobra okazja do zakończenia kariery, to teraz musi być zdecydowanie. Po co zmieniać sobie wizerunek kogoś o kim zawsze myślało się dobrze.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

WOJTASU pisze:co do
Jedy Knight pisze:Normalny wrestling.
to chyba sie tematy pomysliły czy coś bo ta wypowiedz jest kompletnie z dupy - z cłym szacunkiem. YO!
chyba nie rozumiałeś co autor miał na myśli - JJ zazwyczaj pisze krótko i metaforami, gdyż tli się w nim dusza poety, a pospolity język informacyjny jest za prosty, by go używać. ;-)

W celu ułatwienia interpretacji podpowiem, że wrestling to udawane/ustawione walki... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

:lol2:

Komentarz tygodnia jak dla mnie. =D>
Obrazek

WOJTASU

Post autor: WOJTASU »

nie no teraz to mi wytłumaczyłeś i zrozumiałem , wcześniej nie kumałem ni chu chu ...
co to tego że walka była typowo medialna i pod publike to jasne że sie zgadzam - kasy na niej zarobili całą mase ale co do ustawienia wyniku to juz mam kompletnie inne zdanie , i jeżeli jj pisze wrestling i kropka to tak jakby w dziale malowanie figurek napisał komenta " słabo i brzedko" , jak juz twierdzi ze ustawiona to moze jakies argumenty bo imho Gołota walczył o ostatnią szanse na wejscie na szczyt a Adamek o prestiż otwierajacy drzwi do wyzszej kategorii wagowej i imho obaj mieli o co walczyc...no i widzisz alessio jakos tez nie bardzo skumałeś mojego posta :) no chyba ze jj jak pisze o malowaniu "słabo nie ma co komentowac" to jest to celna uwaga...ehhh Andrew juz sie sportowo wypalił a Adamka nie trawie poza ringiem ale sportowo trzymam kciuki mocno!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Wrestling...

Można oczywiście rozwinąć, ale nie za bardzo wiem po co…
Nawet nie chodzi mi o to, że się panowie umówili co do wyniku – nie musieli.
W móżdżku Gołoty tliła się pamięć, że takich jak Adamek jednym ciosem łokcia wyrzucał z ringu, więc się stawił po 200 tysięcy dolarów. Widać zapomniał, że kiedyś on sam na rozgrzewkę dostawał zapasionych staruszków. 9 milionów frajerów przed telewizorem, w tym i ja.
15 tysięcy widzów zapłaciło żeby tę „szlachetną szermierkę na pięści” obejrzeć na żywo. Trochę się pozakładało. Mordy gangsterów śledzących inwestycję w pierwszym rzędzie.
Nie neguję uczciwości samych gladiatorów – zapasiony staruszek stawił się na ringu, nie zadał nie jednego ciosu lewą ręką, (a przecież jego lewy prosty był kiedyś niczym dyszel) uczciwie zainkasował 168 ciosów (po tysiąc dolarów za cios) i uczciwie padł.
Wzięliśmy udział w obrzydliwej jatce, która ze sportem miała niewiele wspólnego. Bardziej z cyrkiem czy wrestlingiem – zresztą, nie oszukujmy się – nigdy zbyt dużej różnicy między boksem zawodowym a wrestlingiem nie było.
Szanuję spektakl pod tytułem; Zły i Stary Mistrz Brutal w starciu z Młodym Góralem, który w religijnym zapewne uniesieniu zasypuje go gradem ciosów. Ale czy to sport?
Dowodów na ustawienie walki oczywiście nie mam, ale śmierdziało na odległość – co nie znaczy, że Gołota polewał oczy sosem pomidorowym.
Czas na walkę Gołoty z Saletą.
Miłego oglądania.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jedy Knight pisze:Czas na walkę Gołoty z Saletą.
Uwielbiam Twoje poczucie humoru :mrgreen:

Oraz żarcik na deser:
Po walce Adamka z Gołotą trener mówi do oszołomionego Gołoty:
- Ale wystraszyłeś Adamka w 2 rundzie!
- Czym?
- Myślał, że cię zabił...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Asassello pisze: JJ zazwyczaj pisze krótko i metaforami, gdyż tli się w nim dusza poety, a pospolity język informacyjny jest za prosty, by go używać. ;-)
Asassello to prawdziwy “morderca o twarzy dziecka”.
Jankiel Quality. :) :)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

" 9 milionów frajerów przed telewizorem, w tym i ja. "

to było nas dwóch...
Gołota zapowiadał się jak nigdy a dostał jak zawsze...

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Gołota zapowiadał się jak nigdy a dostał jak zawsze...
hahah dobre

Ja tam czekam ,aż Adamek trafi na jakiegoś ogarniętego pięściarza z wagi ciężkie ;) Nie będzie co zbierać z Górala :wink: Albo jak chodzą słuchy skrzyżuje rękawice z Roy Jones Jr. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=kPT6E_ouBnM

0:40 :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Dark Knight pisze:ksch specjalnie dla Ciebie http://qazer1.wrzuta.pl/audio/6lqjhTy7x ... aj_polskie :D
Shit - słucham 6 raz z rzędu - to wszystko TWOJA wina :wink:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

szczurek pisze:Ja tam czekam ,aż Adamek trafi na jakiegoś ogarniętego pięściarza z wagi ciężkie ;) Nie będzie co zbierać z Górala :wink: Albo jak chodzą słuchy skrzyżuje rękawice z Roy Jones Jr. :wink:
witam w klubie... ;) Też na to czekam, choć życzę mu jak najlepiej, no to cóż, nie widzę go z tymi mutantami...
Joł!

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

ksch pisze:
Dark Knight pisze:ksch specjalnie dla Ciebie http://qazer1.wrzuta.pl/audio/6lqjhTy7x ... aj_polskie :D
Shit - słucham 6 raz z rzędu - to wszystko TWOJA wina :wink:

Polecam sie na przyszłość :P

A jeżeli Góral skrzyżuje rękawice z Jonesem to będzie masakra.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Jones to juz nie ten terminator co kiedys - latka lecą.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ale jakby nie patrzeć naszemu duuuuzo jeszcze do niego brakuje :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Myślę, że jednak nie. Zapewne, gdyby ich ze sobą sparować w szczytach kariery to wygrałby Jones (też pytanie w której wadze), ale teraz to dawałbym jednak 60-40% dla Adamka.
Ja myślę, że Tomek zdaje sobie z tego doskonale sprawę i chce sprać kolejne znane w Stanach nazwisko, bo sam widzi, że latka lecą, a wielkiej kasy (relatywnie) nie ma. Więc trzeba się wypromować - starzy mistrzowie to świetny sposób - Jones Jr., Hopkins. Ryzyko oczywiście jest, ale nie tak wielkie, jak w przypadku największych nazwisk obecnego pokolenia.
Natomiast Kliczkowie - tutaj nie więcej niż 30% niestety...obym się mylił :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Witalij ma juz chyba z 39 lat, czas nie dziala na jego korzysc ;). Dobrym przeciwnikiem bylby tez Walujew, duz szansa ze by go nawet nie trafil.

Ale do Władimira juz bym na jego miejscu nie wyskakiwal :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojtku

Post autor: Wojtku »

Inne osoby ale ten sam sport:

Wałujew ty pipo!

Sory ale nie mogłem się powstrzymać.
Obrazek

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris