Czy przeszkadza Ci kot z kałaszem? I inne obrazkowe problemy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Tomash, odczep się od tego kota bo np: twój avatar mnie wku(...)wia i jakoś nie rozkręcam o tym całego tematu.
jak dla mnie wystarczylo by zeby to byl statyczny obrazek bo tak to strasznie bije po oczach i ciezko sie skupic na czytaniu ;)
Ja jednak z natury jeste wyrozumialy wiec ...........:D :roll:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jakby Qwer miał jaja to normalnie by go usunął, a tak to walczy niczym William Wallace o swoje prawa, dosć zajeżdza to dziecinadą. Musiszmieć tego kotka?
Taie sygnaturki jam ma Stachu czy KrzysiekW są bardzo fajne i klimatyczne i własnie po to jest ta częśc profilu.
To moze zrobimy konkurs na najbardziej odjebaną, odjechaną sygnaturkę, jak jest jakiś limit to Tomash go wyłączy. Ciekawe jak się bedzie czytało forum.

Zreszta czepiając się każdej mozliwej opcji, kot z kałaszem? Przeciez to emanuje przemocą a ile osób niepełnoletnich jest na forum ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

HEJ! Ja mam na innym forum takiego oto trojka, który też emanuje przemocą :wink: i nikt się jeszcze nie przyczpił, chociaż zwykle zajmuje więcej msca niż post. :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nie powiem, to jest wrodzone zło ;) ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Kosa pisze:nie powiem, to jest wrodzone zło ;) ;)

Typowy "Braindead", mogący funkcjonować tylko wysysając mózgi niczego nie spodziewających sie graczy WFB.

Trojek i Kot z Kałachem, prowadzą Lud na Barykady Wolności Słowa i Awatarów.

Straszne. :shock:
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

qwer pisze:Forum Border Princes w podpisie użytkownika zbyt wyraźnej i uciążliwej dla innych użytkowników grafiki.

Mi (i pisze tutaj szczerze a nie poto aby sie "odgrysc" badz cos podobnego) nie podobaja sie podpisy w syganturach adminów/modów - jako mieszkancowi Pomorza w oczywisty sposób kojarzy mi sie to z ZOMO i strzelaniem do robotników w grudniu 70 (serio) - ale uwazam ze macie do tego pełne prawo i sie nie przy^^^^^^ama jak niektórzy
No i? Mi się nie podobają userbary, bo są już niemodne.
Ale przeczytaj regulamin.
Jeszcze raz i jeszcze raz.
I jeśli wciąż nie rozumiesz, zajrzyj do słownika poszukując definicji słów "wyraźny" i "uciążliwy". Mały (specjalnie zmniejszony - w oryginale, na Gloria Victis, miał większy format), czarno-biały obrazek, jeśli nawet jest dowcipem dla niektórych nieśmiesznym czy ocierającym się o niesmaczność, nie bije po oczach i nie zajmuje 1/4 powierzchni ekranu krzykliwą i epileptogenną animacją.

qwer pisze:Jest takie wyrażenie: prywatna korespondencja. Którego z dwóch słów składowych nie rozumiesz?

Najwyraźniej TY nie rozumiesz tego zwrotu - prywatna korespondencja odnosci sie do tego, ze nikt niema prawa inngerowa i miec wgladu do tego co jest w tej korespondencji, ale jezeli jedna ze stron korespondentujacych chce ujawnic tresc korespodnecji to ma do tego pełne prawo
Słucham?
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2528549
Wciąż nie rozumiesz wyrażenia "prywatna wiadomość"?

Widzę, że wciąż i na przekór trzymasz kota w sygnaturce. Co przesądza ostatecznie sprawę dozwolenia BBCode w sigach.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

qwer
Mudżahedin

Post autor: qwer »

widze tomashu ze to tednak ty masz tendencje do wsadzania do jednego worka tajemnicy korespondencji i wiadomosci prywatnej - to 2 rozne sprawy.

tajemnica korespondencji ZAWSZE odnosi sie do osób TRZECICH.

no ale to nie jest o tym temat.
podpis skasowany-> patrz regulamin -> REGULAMIN ŚMIERDZI

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nie potrafisz się zamknąć i przyznać do błędu, prawda? Cóż, trudno.
Sygnaturę usunąłem.
Nie próbuj tego obrazka jeszcze raz tam umieścić.
Proszę.
Póki proszę.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Tomash pisze: Najwyraźniej TY nie rozumiesz tego zwrotu - prywatna korespondencja odnosci sie do tego, ze nikt niema prawa inngerowa i miec wgladu do tego co jest w tej korespondencji, ale jezeli jedna ze stron korespondentujacych chce ujawnic tresc korespodnecji to ma do tego pełne prawo
Słucham?
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2528549
Wciąż nie rozumiesz wyrażenia "prywatna wiadomość"?
[/quote] widze, ze mamy swojego wlasnego ad4ma :o on tez mowil o nieistniejacej zasadzie niepublikowania pemek;]

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Sprawiedliwości dziejowej.

Tomku, Jacku i wielu innych których imion/pseudonimów nie pomnę,

Gwoli ścisłości, kolegów z Offtopicu tutaj nie ściągam i ściągać nie będę. Mamy swoje forum "wolnomyślicieli" a jakiekolwiek podteksty odnośnie spamerstwa i przenoszenia tego tutaj są nie na miejscu i obrażają nie mnie ale inteligencję ludzi to piszących. Już mi to było zarzucane parę razy, nawet poprzez priv. Natomiast bardzo nie spodobała mi się reakcja co po szczególnych osób. Jeżeli ktoś ma coś do mnie to proszę na priv. Bawienie się w podteksty i jakieś wojenki mnie nie rajcuje - to nie Sejm Rzeczpospolitej Polskiej, to forum.

Odnośnie tego kota z kałachem...

Nie chodzi tutaj o poszczególną animację. Tutaj idzie o szacunek do ludzi myślących. Kwestia nie podobania się jest kwestią osobistą. Zróbcie ankietę. Przejdzie 50% + 1 głos na tak albo nie - sprawa przechodzi. Absolutnie nie chcę tutaj nawoływać do anarchii, niech mnie ręka ojca mego broni przed tą destrukcyjną ideologią. Uważam teorie demokracji za wielce przesadzone i zgadzam się z wrogami demokracji (do pewnego stopnia). Natomiast tutaj chodzi o gust. Mnie te paseczki w opisach denerwują do poziomu wychodzenia z tematu jak je widzę. I co, je też kasujemy bo przeszkadzają? Zgoda. Skasujmy wszystkie grafiki, wszyscy będą szczęśliwi. Denerwują mnie awatary z motywami hinduskimi - je też skasujmy. Denerwuje mnie brak awatara - do piachu z tym też.

Z mojej strony to chyba tylko tyle, prosiłbym tylko o przejście z propagandy i robienia z ludzi idiotów na rozmowę z argumentami, tak z szacunku dla naszej inteligencji i czasu.

Pozdrawiam

F

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Fanatyk: a ja myślałem, że idzie o regulamin.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

widzisz tomashu tutaj chodzi między innymi o analogię. Rozumując w twój sposób można zakazać ludziom nosić :glany, dresy, jeans'y tylko dla tego, że jedno jest twoim zdaniem brzydkie i niepraktyczne, dźwięk drugiego drażni twoje delikatne uszy a w jeans'ach nie podobają ci się kieszenie.
Wku.. (specjalnie tu pomijam jedną literkę, bo tak mi się podoba, przyszły czytelnik nie główkuje cóż to za przekleństwo chciałem napisać i mimo wszystko zachowuje cenzurę. ) ...wia mnie to, że jak ktoś ma uprawnienia i coś mu się nie podoba to nagle czuje się w obowiązku, ku chwale forum i podobno dla "dobra" innych użytkowników, działać stosując niemal wszystkie dostępne mu środki.

Dzięki Bogu, że nie masz aspiracji na prezydenta i nie masz brata bliźniaka, który mógłby zostać premierem..... :wink:

Pozdro.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Fanatyk pisze: Z mojej strony to chyba tylko tyle, prosiłbym tylko o przejście z propagandy i robienia z ludzi idiotów na rozmowę z argumentami, tak z szacunku dla naszej inteligencji i czasu.

Pozdrawiam

F

Żartujesz czy co?

Tu nie ma pola na dyskusję, bo nie ma o czym dyskutować.
Spróbuję jednak zaryzykować rozmowę.

1- Daruj sobie insynuowanie insynuacji. Jaja sobie z głupoty ludzkiej robię i tyle.
2- Jest właściciel portalu. Ustala zasady rozmowy na nim. Nie pasuje? Nie rozmawiaj. Załóż własny.
3- Masz jakieś argumenty? Np. proponujesz by nad awatarami głosować? Właścicielowi to nie odpowiada. Jeszcze jakieś pomysły? Argumenty? Na przykład, że powinno z jakiegoś powodu odpowiadać? Słucham uprzejmie. Z zaciekawieniem. Z szacunkiem dla inteligencji. Może za wrzaskiem, rzeczywiście jakieś poglądy stoją. Jakie? Należy się coś?
Przestrzeń wolności jest tu jasno określona.
Przeszkadzanie innym ją narusza. Co przeszkadza chcesz ustalać głosowaniem? Przekonaj właściciela portalu. Jakieś argumenty?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

panowie, warto wrzucic na luz...

Sygnaturki nie ma i nie bedzie wiec dajcie już spokój, chyba nikt z tego powodu nie bedzie płakał :roll:
Mnie ona też denerwowała i wielu z tutaj obecnych. Po prostu trzeba zachować dobry smak i gust i poszanować oczy innych

Kocur jest spoko, ale jak przyszło mi czytać posty Qwera to mnie szlag trafiał i zapewne wileu innych uzytkwoników też, nie dosc, że długo siedze na kompie to jeszcze kot bedzie mi psuł oczy ;)

tak wiec pax, pax, pax
F.N.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Co mi tu paxujesz? Jeszcze nie będę miał niczego do moderowania jutro z rana jak się uspokoją. :wink:

No i Stachu:
...(specjalnie tu pomijam jedną literkę, bo tak mi się podoba, przyszły czytelnik nie główkuje cóż to za przekleństwo chciałem napisać i mimo wszystko zachowuje cenzurę. )...
Taka to cenzura, że hej. Albo chce się określonego słowa użyć, albo nie.
Ostatnio zmieniony 7 mar 2007, o 00:58 przez b_sk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

b_sk pisze:Co mi tu paxujesz? Jeszcze nie będę miał niczego do moderowania jutro z rana jak się uspokoją. :wink:
Właśnie!

ERIS!!!!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Jedy Knight pisze:ERIS!!!!
PAX!

:P ;)
F.N.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Stachu pisze:widzisz tomashu tutaj chodzi między innymi o analogię.
Nie, mój drogi. Tu chodzi o regulamin. Który pojawił się jako jeden z pierwszych postów na forum BP. Który bardzo wyraźnie określa do czego nie służy sygnatura i jakie kroki będzie administracja z tej okazji podejmowała.

Swoją drogą w swoim domu mogę zakazać noszenia np. dresów czy glanów, zwłaszcza jeśli jest to napisane na wejściu. Tylko że ja nie lubię dresiarsko-skinheadowskiego "jak się nie podoba to wyp...", a BP traktuję jako forum nie moje własne, a polskiej społeczności WFB z ekipą adminów w roli dozorców (jak kto woli - cieciów), dlatego staram się wszystko załatwić, przepraszam za słowo, polubownie i za porozumieniem stron.

Mój błąd polegał na tym, że byłem za miękki i zamiast bez słowa wywalać takie sygnatury z ostrzeżeniem posiadacza i wskazaniem na regulamin, wysyłałem PMki licząc na dobrą wolę drugiej strony. Przed Qwerem działało. Qwer nie dość że obrazek zostawił, to jeszcze rozpoczął na ten temat dyskusję na forum.
Mój drugi błąd polegał na tym, że zamiast usunąć sygnaturę i zbanować Qwera za robienie dymu o własne łamanie regulaminu, postanowiłem wyjaśnić o co chodzi i wciąż załatwić sprawę w pełni jawnie i fair.

Qwer, mam nadzieję, że niezbanowanie Cię nie okaże się moim trzecim błędem.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Hmm.. Gdzie są przyciski cytuj?

Never mind....

Jak zwykle mylisz się Tomku.
Porozmawiać od biedy można.
Oczywiście argumenty obrońców wolności są jak zwykle żałosne i demagogiczne.
Przypominają odmowę ściszenia muzyki w oparciu o prawo do wolności słuchania takiej muzyki i tak głośno jak się podoba.
Trochę szkoda klawiatury.
Ponadto jak zwykle oskarżą cię o faszyzm, terroryzm, zamordyzm i waśkiewiczym.

Granicą wolności jest wolność innych.
Arbitrem jest właściciel portalu.

Reszta – to rozrywkowe bicie piany.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Wyjatkowo musze sie zgodzic z JJ-em ,choc nie do konca ;)

Wolnosc wolnosci ale jezeli admistrator prosi (bo jak rozumiem Tomash prosil :)) to mozna bylo sie dostosowac .Ja swego czasu tez mialem meeega duza sygnaturke i na prosbe moda zmienilem .
Troche empatii ;) by sie przydalo jezeli nawet nie bylo to ujete w regulaminie to mozna troche pomyslec (czyt. spojrzec z perspektywy innych uzytkownikow forum :) ) .
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

ODPOWIEDZ