popisy i wpadki

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Re: popisy i wpadki

Post autor: gerald_tarrant »

a propo's helki:

bitwa z sojuszem o&g + skaven 2500

1sza tura - jedna helka wyparowuje, druga robi miscasta wszystkim magom. mimo puppeta udało mi się wklepać tylko 2 rany. samemu też dostałem dwie.
2ga tura - druga helka wsysa załogę i po następnym niezdanym rampage wystawia się prosto na szarżę z flankisavage boar boysów

i tak ostatnio za każdym razem praktycznie #-o
chyba przestanę na nich grać :evil:

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Wpadka/i. Bitwa na 2350 WoCh kontra Lizaki.

Szarża Lorda maga na smoku na oddział gwardii ze slannem. Gwardzistów zostało 4, dlatego plan był taki, aby ich wybić i zagonić slanna. Z Word of Agony zabijam jednego gwardzistę, ze smoka (6 ataków z S6) nikogo i z Maga (3 ataki z S5) jednego. Slann ustał, ba nawet wygrał o jeden, czy dwa #-o . W następnej turze dostaję Engina od tyłu i jestem złamany, ale nie dogoniony. W kolejnej turze (mojej ostatniej) nie zbieram Lorda i wylatuję za stół :evil:

W tej samej bitwie szarżuję dwoma oddziałami rycerzy (jeden pełny, goły, drugi trzy osobowy z magiem slanesza na cyckowężu, goły) na cztery coldy. Zabijam jednego saurusa. W odpowiedzi tracę maga i przegrywam o jeden, oczywiście oba oddziały nie zdają breaka i uciekam :evil:

O Helenie to nawet pisać mi się nie chce, bo żal.pl. #-o
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

panowie, piszecie tylko o rzutach ... rzutach i pechu. takie rzeczy w grze po prostu sie zdarzają i tyle. zmiencie ton.

np. ja grajac po raz pierwszy z abominacja (stala na 4w) zle przeczytalem jak dziala i wyszlo na to ze kazdy dostaje hita jak nie zda inicjatywy, pomyslalem sobie ha!! mam ziomali z 1+ save, inicjatywe zdam, a tymi kilkoma dodatkowymi atakami mnie przeciez nie scisnie, ktos zginie ale bedzie do przodu i gites i.... to sa automatyczne hity s6 i w dodatku d3w i chyba nawet bez save, wiec wpadlem zadalem 2 rany, pomyslalem - dobrze, ktos zginie, w nastepnej rundzie 2 rany i jedziemy dalej - musielibyscie widziec moja mine gdy sie dowiedzialem jak na prawde dziala. mniej wiecej tak:

najpierw Obrazek
lub tez Obrazek
a nastepnie

Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 lut 2010, o 14:58 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

A jak działa ta abominacja???
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Przemcio251 pisze:A jak działa ta abominacja???
Nie wdając się w szczegóły: "fikasz-znikasz". Zaszarżowałem to gówno 5tką rycerzy Khorna od przodu i Exaltedem od boku. Wbiłem 2 rany, po czym zniknęło mi wszystko oprócz 1 Knechta, dzięki czemu jeszcze się popchnął tą Abomką. Poddałem bitwę po 10 minutach wtedy (bitwa ligowa, a wygrywam w rankingu z dużą przewagą, więc nie chciałem się denerwować...)

Jest to żałosny model, którego najsłabszy na WoCh (oddziały) atak to 3d6 ataków z S6. Reszta jest lepsza... W porównaniu do takiego Gigsona, którego my mamy, to za te 10 pkt więcej (kosztuje 235) otrzymuje się oprócz regenki, losowego ruchu i super ataków możliwość dokupienia magicznych ataków, oraz MR1 za 15 pkt. Brak mi słów na tego, kto wymyślił coś takiego...
Obrazek

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

no niestety, szkoda ze w wochu czegos takiego nie ma ;P

Co do takiej jednej akcji to gram z VC na 3k. No ladna bitwa , generalnie nie wyglada najgorzej, kilka pkt chcialem wykrecic, kilka bledow, wiadomo jak to jest. Cala rozpa na kawalerii, nic na piechote. Latam smokiem, troche psuje nerwow przeciwnikowi, on postanawia schowac sie do domku w okolicach srodka, jako ze mial na lordzie chyba 1 rane ze snajperki nurgla. Moj smok costam wyszarzowal, nie przebil sie i dostal wrighty od boku. banshee krzyczy, rzut 5 i 6 + 2 daje 13, 5 ran, rozlosowujemy gdzie. Smoczus byl juz ranny. Rzucamy co obrywa. Wychodzi na to ze ginie mi smok a zostaje lord z 2 ranami. Nastepna tura, deklaracje szarz, a ja patrze, ze do tego domku moim lordem nie tak daleko. Szarza w domek, ubijam lorda vc, pozniej trzymam domek do konca bitwy, opieram sie szarzy ghuli i dowskrzeszaniu :P Mimo to wynik to 17-3 lub 18-2, nie liczylismy dokladnie :) Ale generalnie smiesznie wyszlo :)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Tomek schilluj bo zaraz Thurion przyjdzie powie żeś lama i każe Ci brać dragon ogry i dużego maga z ogniem na tą bestię :

; ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Ale tego przecież figurki nie ma;)

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Jasiuuu pisze:Tomek schilluj bo zaraz Thurion przyjdzie powie żeś lama i każe Ci brać dragon ogry i dużego maga z ogniem na tą bestię :

; ]
Nie no, chill to moje drugie imię ;) A Abominacji się na 2k+ nie boję, albowiem mam ładniutko pomalowanego Smoczurka i nadal uważam, że Hellfire Sword daje radę ;) 2 razy na nim grałem i naprawdę się sprawdza (Mark of Nurgle, Hellfire Sword, Enchanted Shield, Necrotic Phylactery, Word of Agony), więc Abomka mi nie straszna.

A na małe punkty jest właśnie problem, bo nawet te proponowane Dragon Ogry dostają od niej w tyłek aż się płakać chce...

I żeby nie offtopować, to 2 sytuacje z ostatniej bitwy z WE przeze mnie rozegranej:

1) Exalted BSB daje Flee przed szarżą 5tki Wardancerów (nie lubię KB przy wardzie na 6+ ) i niestety za taką reakcję na szarżę pokarało mnie wielkim złem, czyli 3ma 6tkami na ucieczkę. Pech chciał, że do krawędzi było lekko ponad 17 cali :D

2) Forsakeni wraz z Hellcannonem szarżują na smoka WE (forsakeni od boku, Hellka od tyłu. Takie cuda tylko w Erze, chyba, że akurat ktoś tak ja gra na Sorcerer Lordzie Slaanesha i ma wrzuconą na smoka iluzję :D ). Najpierw Forsakeni uderzają swoimi 16toma atakami raniąc 6 razy Lorda. Jednakże 6 wyczerpywalnych Wardów na 3+ udaje mu się zdać. Tak samo broni 3 rany od Helki. Po czym jego lord zabija 3 Forsakenów, a smok zadaje 3 rany Helce. Forsakeni uciekają i po moim eleganckim planie zabicia lorda. Inna sprawa, że Hellka zużywa się w jego turze i to koniec tej wspaniałej walki :D
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jasiuuu pisze:Tomek schilluj bo zaraz Thurion przyjdzie powie żeś lama i każe Ci brać dragon ogry i dużego maga z ogniem na tą bestię :

; ]
jestes lama bierz dragon ogry i duzego maga z ogniem na ta bestie
a poki bp tego nie zabrania 15 megili xD

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

[quote="thurion]a poki bp tego nie zabrania 15 megili xD[/quote]
mała czcionka nie wystarczy... :P

Awatar użytkownika
MARDUK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MARDUK »

Relaksacyjna niedzielna bitwa z orkami na 1200 pkt.

Popis.
Błogosławiony klepacz na dysku ładuje się w przejętą szarżę 20 czarnych orków + boh. Wygrywa pojedynek z bohem czarnych i trzyma ich do końca gry systematycznie gniotąc odział. Sam co turę musiał jednak zdawać testy na liderkę.

Tura przeciwnika końcówka gry : Waagh i szarże. Dzikie debeściaki 20 sztuk (super nazwa) ze spearami młucą moich maruderów khorna po szarży, gdzie w pogoni wystawiają tył dla 5 tki wybrańców khorna. Wybrańcy w szarży wybijają 10 dzikich i gonią złamanych debeściaków.

Wpadka.
Eksplozja Helki w drugiej turze gry łamie odział maruderów, oraz uszkadza drugi.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

wpadka:
3 dragony szarżują na 6 ko empire zabijają jednego (s7) i przeciwnik wbija 1 w i dead
Hela ma misfajera na kapie i ucieka mi 1/3 armii :(
Popis
BSB na owcy szarżuje na stem tunka klepiąc mu 3 w(runesword)
2 magów nurgla zabija 3 herosów przeciwnika :)

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

slaneshowi knighci trzymaja 3 tury dwie hydry spolawiaja (bitwa niedokonczona, zabraklo tur :twisted: )
shaggot lamie sie od corsarzy :roll:

Awatar użytkownika
Ellesar
Plewa

Post autor: Ellesar »

Popis: BSB Slanesha wjeżdża od boku w klocek night goblinów z 3 magami, wbija 4 rany steed dorzuca jedną. Wygrywam o jeden, gobliny złamane i zagonione :D

Wpadka: 3 harpie szarżują w maga na dysku. Nic nie wbijają, ja nic nie wbijam, przegrywam combat, uciekam...harpie gonią, wlatują w drugiego maga na dysku i sytuacja identyczna...oczywiście obaj magowie zostali zjedzeni #-o

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Wpadka i może troszkę popis
6 rycerzy nurgla z magiem i banner of rage szarżują w skinki stojące przed coldami odwróconymi tyłem do najtów. Z S&S spada 2, łamią skinki i gonią je 4 cale, zatrzymują się cal od coldów. Dostaje z mocy engina i spada 3 knightów. Rycerz i mag szarżują coldy które się już odwróciły i dostały mardurów konnych na plecy. Coldy stoją przez 3 fazy walki pomimo ataku od tyłu i przewagi liczebnej. Próbują ubić maga który ma 1 wound ale się im nie udaje. W końcu uciekają a ja wpadam w engina który zabija mi knighta a mag po długiej walce łamie go i zagania :mrgreen: Mały mag nurgla na koniku nie złożony ani trochę do walki :mrgreen: :D
Popis
Bojowy warhound (został 1) szarżuje maga DE, dzielnie przetrzymuje jego zażarte ataki i zabija po 4 fazach walki :twisted: Spłacił się duużo razy
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Wpadka i popis za razem :mrgreen: Grałem dziś w lidze WHFB w cytadeli z imperium Manfreda...

Tura 1 hero na cyckowężu dostał z armaty i nie wyszło look out sir :evil: kometa zmiotła mi sporo piesków i knighta... Brama no lordzie magu uległa zniszczeniu a mały magic missile został skradziony :evil: ogólnie lipa ale udało się puścić Pandemonium... tura imperium nr 2... magia... mały mag rzuca czar a tu miscast dostał ranę i zabił po drodze 2 knightów tak więc panic tescik... i tu smiech się zaczyna test nie wyszedł i oddział z 2 magami zwiał poza stół to samo z działem które stało obok... =D> :mrgreen: Generał przeciwnika rzuca czar... i znów miscast i KAABOOOM wyparował :mrgreen: :mrgreen: =D> a żeby było przyjemniej kolejne działo sobie wybuchło od miss :mrgreen: fire ogólnie dostałem 15:5 ale ubawiłem się niezle :D

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Wpadki:
3 hity w środek klocka 15 VC knightów z regenką średno 3 / 4 ranych... 1 zabity .... po czym szarża kolesiem na mantikoże, rydwanem, maruderami, i kolesiem na jaggu po wszystkich wspaniale przeprowadzonych atakach przegrywam o 1 i wszystko spierdziela z 17/3 zrobiło się 10/10 nie ma co :twisted: iście khornowa szarża

hero na jaggu zaszarżował na klocek 14 mengili z 2 magami i kolesiem z piką.... na 5A wtrafia 1 i rani, jagger też zadaje 1 rane dzięki temu tylko przegrywam o 1, fartownie BSB był w 12"

Popisy:
8wardanserów z BSB szarżuje na bok khornowego chariota z jedną raną... zostaje na 1 ranie konie zabijają BSB a załoga 3 wardenserów i pogoniłem

chariot Khornowy wsarżował w tył smoka DoW ( był zdrowiusieńki ) i wygrał o 2 i pogonił

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

kuman pisze:Popisy:
8wardanserów z BSB szarżuje na bok khornowego chariota z jedną raną... zostaje na 1 ranie konie zabijają BSB a załoga 3 wardenserów i pogoniłem
oj, o ile dobrze pamiętam to jak zaszarżuje się na bok rydwanu to konie nie oddają. :wink: Czyli BSB powinien życ :mrgreen:
(jak się myle, to proszę poprawic, ale chyba nie)

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Janiszek pisze:
kuman pisze:Popisy:
oj, o ile dobrze pamiętam to jak zaszarżuje się na bok rydwanu to konie nie oddają. :wink: Czyli BSB powinien życ :mrgreen:
(jak się myle, to proszę poprawic, ale chyba nie)
Dobrze pamiętasz :D

Wpadka:
Gram z lizakami. Kumpel ma Slanna, engina i małego maga, ja dwóch caddych. Moja druga tura. Wystawiam lorda na smoku na widok bo chce w następnej szarżować na engina (zostały 3 DS także magii sie nie boje). Kumpel coś kombinował i został jeden DS na kuźnie :twisted:. Slann poprzez engina rzuca kuźnie na lorda bodajże z 3 kości (tyle zostało), myśle sobie nic to mam DS. Weszła ifka, lord spadł, smok został na 2 woudach, a woch sprzedałem.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

ODPOWIEDZ