Jak wszyscy, to wszyscy - BP 1.6

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Re: Jak wszyscy, to wszyscy - BP 1.6

Post autor: Pijak »

Ja chce tylko forestera rangerom to jest ewidentny błąd autora podręcznika i powinni to poprawić w jakimś faqu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

CzarnY pisze:Jedna prosba ode mnie - jesli ktos jest wielkim klimaciarzem i nie gra na turniejach, to moze niech nie zabiera glosu, bo szkoda energii. BP jest do grania na turniejach, prywatnie mozna grac sobie wg wlasnych zasad, na special charakterach ;)
Ale jesli jednak mowimy o graniu na turniejach, to zachowajmy jakis poziom, bo jak czytam niektore posty to rece opadaja... sprawdzcie sobie statystyki cauldron of blood i engine of the goods, to pogadamy. Inne armie sa znacznie mocniejsze, za to bez mozliwosci wybuchu - jedyny wniosek, jaki z tego plynie. Twardochleb ma 100% racji.

Poziom dyskusji uber alles - inaczej ten temat mozna zamknac juz w tej chwili, bo "parszywe greenskiny dostaly ulepszenia, co nie przystoi prawdziwym krasnoludom".
I wlasnie takie pieprzenie niszczy caly urok turniejowych gier...

Zgadzam sie ze zdaniem, ze ten temat nalezy zamknac... jak stare dewotki u lekarza normalnie.

Sory za porownanie... ale jak sie AB nie podoba, to nie grajcie kraskami!

pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

rzeczywiscie, wielki to urok rzucic dwie paly pod rzad i spasc w klasyfikacji - w koncu dobry general by to przewidzial ;).

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

ehh dobry generał nie przegrałby tylko z tego powodu ponadto gdyby tak się zdarzyło powiedziałby raczej "to wkalkulowane ryzyko i było się tego prędzej czy później spodziewać" .

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

No cóż, o ile dobrze wiem w temacie chodziło o wyrażenie swojej opinii - jakakolwiek by ona nie była. Trzeba było się spodziewać, że niektórym krasnoludy odpowiadają takie jakie są, niektórym nie będą. Swój post pisałem tak jak odczuwam sytuacje - zakażesz mi wyrażania opinii?

Jeśli chciałeś po prostu stworzyć lobby krasnoludzkich krzykaczy, którzy zaraz rzuciliby się na LS z konkretnymi propozycjami zmian, trzeba było jasno objaśnić ideę swojego tematu.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Mac pisze:Swój post pisałem tak jak odczuwam sytuacje - zakażesz mi wyrażania opinii?
jasne, ze nie. ale argumenty klimaciarskie w temacie dotyczacym narzedzia do grania turniejowego sa IMO chybione.

z mojej strony tyle, pozdrawiam ;).

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Niestety co by nie mówić - w obecnym świecie battla kowadło jest musem (kiedyś jak jeszcze nie bylo DoC grałem na lordzie z niezłym rezultatem ale ... to były inne armie ... zresztą na kowadle gdybym nie miał pecha do niego pewnie poszło by mi lepiej).

Wkalkulowany pech owszem - jednak jego wymiary są tak katastrofalne że czego byś nie powiedział to jednak trudno jest wygrać po eksplozji kowadła (zwłaszcza w 1-2 turze jest to niemal niemożliwe) w 5-6 do przeżycia (traci sie wtedy 2-5 pkt zazwyczaj).

Należy pamiętać że wybuchy kowadeł zdarzają się średnio raz na master - co za tym idzie dobry gracz dwarfów któremu się to przytrafi (a prawie zawsze się przytrafia - mi i twardochlebowi jeszcze nie zdarzył się master bez eksplozji ... a zdarzały się takie z 2) wypada z top 5/10 pomimo dobrej rozkminy, błędów przeciwników itp. po prostu przez statystyczne rzuty.

Na lordzie nie łudźmy się do top 10 się dojść w normalnych warunkach nie da - trzeba by mieć albo turbo fart , albo rajd warzywny albo trafić na kogoś kto gra dobrze lecz śmiało i akurat mu się nie uda - czyli mieć fart :P To o co chodzi mi, Twardochlebowi czy Czarnemu to wyeliminowanie z armii dwarfów statystycznej udupiarki o 10 miejsc w dół. Kowadło w zestawieniu z Greater demonem, Smokiem czy Oddziałem ze slaanem nie wypada jakoś turbo a jednak w porównaniu do nich ma zasadniczą wadę - wypierdziela w kosmos. (wyobraźcie sobie slana / greater demona czy nawet czołg który co turę rzuca 2k6 i na 1,1 ginie - to chyba wprowadziło by trochę lipy armiom posiadającym takie jednostki - mimo ich ewidentnej siły).

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

a propos...
Kubcio na pierwszej stronie Księgi Krzywd pisze:I że Rune of Luck nie pozwala przerzucić efektu na kowadle! Śmierć!
tez jakies rozwiazanie, a ingerencja minimalna.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

CzarnY pisze:a propos...
Kubcio na pierwszej stronie Księgi Krzywd pisze:I że Rune of Luck nie pozwala przerzucić efektu na kowadle! Śmierć!
tez jakies rozwiazanie, a ingerencja minimalna.
o tak... gdyby rune of luck działało na wykuwanie run... ahh... Runelord z 3xrune of luck i ciśniemy same duże runy :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Mi by stykało żeby można nią było przerzucić efekt misfajera - wtedy na bank brał bym 1 + 2x scroll

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Od razu takie coś jak Tzeentch's Will re-roll jednej kostki na turę :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

ja mówię całkiem poważnie :P

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

W 6ed rune of luck działał inaczej chyba można było obojętnie jaką kostkę przerzucić tylko kosztował jakoś więcej ze 25 pkt.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

tak

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

a ja bym chcial zeby obstawa z kowadla byla czempionami... i zeby kowadlo nie zabieralo slota hero :P

no i pelnego wyposarzenia dla bsb... i to moim zdaniem powinno byc wprowadzone w kazdej armi ktora tego nie ma... mozna dac nowe zasady specjalne orkom... nowe itemy... a nie mozna ujednolicic bsbkow? #-o

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

a ja gram tak jak jest...
w zmiany w BP nie wierzę ( chociaż gram na turniejach)...po prostu Ls-owi nie zależy na drobnej zmianie w postaci magicznego dwuraka u bsbka.
dlaczego ?
bo nikt nie gra turniejowo kraśkami...
wszyscy wiedzą, że i tak ich nie porzucimy. nie zamierzam płakać jak stara baba i nie zwracając uwagi na innych będę cisnął kraśkami na demoniarzu.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Grazbird pisze:a ja gram tak jak jest...
w zmiany w BP nie wierzę ( chociaż gram na turniejach)...po prostu Ls-owi nie zależy na drobnej zmianie w postaci magicznego dwuraka u bsbka.
dlaczego ?
bo nikt nie gra turniejowo kraśkami...
wszyscy wiedzą, że i tak ich nie porzucimy. nie zamierzam płakać jak stara baba i nie zwracając uwagi na innych będę cisnął kraśkami na demoniarzu.
Amen bracie... amen! 8)
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

teraz nawet lepiej, ludzi ebędą wystawiać Verminlordów, będzie na co polować :D

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Mi to w sumie tito, ale jakby cos mieli wprowadzic to nie obrazilbym sie na mozliwosc wykuwania run na organkach/flamie.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Jasne organki z siłą 8 :P albo siłą 7 strzelające co turę. Uważaj bo :lol2:

ODPOWIEDZ