Warhammer w szkole

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Watcher
Chuck Norris

Re: Warhammer w szkole

Post autor: Watcher »

Karli pisze: A co do uważania na lekcjach... To nie wiem jak u was chłopaki, ale u mnie normą było że w klasie uważały 2-3 osoby a reszta zajmowała się wszystkim byle tylko nie zanudzić się na śmierć ;p Łącznie ze mną... a matura na samych 6, studia z wynikiem b. dobrym, i operatorem koparki obecnie też nie jestem :lol2: :wink:
Tylko, że ja pisałem o czymś innym. O tym, że w razie wpadki niektórzy nauczyciele mogliby rozpętać antybattlową histerię. Z edukacyjnymi przemówieniami na spotkaniach z rodzicami. Katecheta mógłby zainteresować się okultystycznymi elementami.
Sam jestem nauczycielem, więc wiem jak czasem potrafi zadziałać taki mechanizm.

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Caly ten temat jest przegiety, ale Murmi juz po prostu zmiazdzyl!!!

Aaa bez kitu nie moge sie pozbierac. :o
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Mur wielkie =D>
Po prostu zniszczyłeś schemat i już ;p

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Murmi sory, ale zawsze wiedziałem że jesteś przegięty. :lol2: :lol2: :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Zabiłeś Warhammera takiego jakim był! Zatrudnij sie w GW napewno podłapią Twój pomysł i będą sprzedawać ołówki z dziurkami za 2 funty od sztuki :D
Ja tam mało nie ujebałem pierwszej klasy szkoły średniej przez Magic The Gathering. Grałem nawet jak moja mama przyszła do wychowawczyni a ja siedziałem na korytarzu :) Z akceptacją Warhammera nigdy nie było problemu. Pomalowane własnoręcznie figurki zawsze się podobają nauczycielom, podręczniki napisane w języku angielskim więc grając szkoli się język a porównywanie statystyk ma związek z matematyką. Udowadniałem też nauczycielowi historii, że gra czerpie bardzo dużo z historii pokazując Bretończyka i opisując WE jako aryjską rase mieszkającą po środku starego świata tzn kontynentu :P
Obrazek

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Murmandamus pisze:za moich czasów czasem robiłem umilając sobie nudną lekcję podobnie tylko że w moim przypadku grałem sam ze sobą na kartce a kości symulowałem toczeniem 6 sciennego ołówka po ławce z narysowanymi kropkami.
A myślałem , że moje zeszyty w których było zapisane więcej rozpisek do battla i 40k na tyle zeszytu niż notatek z biologii czy historii z przodu to był hardcore.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Nie będę owijał w bawełnę i nie czytałem całego topicu bo to jest mało znaczące.

Pomysł jest popierdolony ponieważ:
a) jak chcesz kogos zachęcić przesuwając kartoniki? Może się okazać ze zamiast zachęcić to na dłuższą mete własnie jeszcze bardziej zrazisz ludzi do WFB.
b) robisz krzywde sobie (ale to już Twój wybór ktoś w koncu kopać rowy musi) i kolegą.
c) niszczysz idee Battla, ja rozumiem ze ktoś nie ma figsów i najpierw sobie zagra pare bitewek na karteczkach by wiedzieć co potem kupić, ale nie grać normalne bitwy na ławce w szkole? Gdzie w tym fun?

Z całym szacunkiem dla Twojej osoby, ale ten pomysł jest do dupy.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

I wspaniałe podsumowanie :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Tak czytam i czytam i myślę, żę wszyscy macie po trochu racje. Faktycznie rośnie nam pokolenie ludzi mądrych inaczej, którzy się nie uczą i nie myślą logicznie, a granie w WFB raczej im nie pomoże zmądrzeć i skończyć szkoły. Mówię to jako nauczyciel z dość dobrym stażem.

W WFB gram z uczniami poza szkołą, bo w szkole powinno się młodych zapędzić do nauki a nie do grania. Z drugiej zaś strony, w Polsce przydałaby się o wiele większa grupa graczy, których zapał nie byłby słomiany i nie kończył przygody z hobby po skończeniu szkoły średniej (a znam takich niestety wielu) i nasza społeczność mogłaby się umocnić, oraz rozkwitać na takich zadupiach jak np. moje rodzinne miasto, gdzie teraz graczy szukasz ze świeczką.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

U mnie w szkole nikt w WFB nie
gra :( jak biorę se do szkoły AB do poczytania to wszyscy się smieja ze się laleczkami bawię xD ale mi to wisi
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

bo pewnie czują się tacy dorośli i fajniejsi w stylu oh-jaki-ja-jestem-poważny-i-dojrzały, częsty przypadek u licealistów. NA studiach ludzie mądrzeją i uznają już to za normalne hobby i pasję jak każda inna.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Milo pisze: wszyscy się smieja ze się laleczkami bawię xD ale mi to wisi
ja w sumie sam sie z siebie tez smieje z tego powodu :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

O zesz w morde... Juz nie moge sie doczekac kiedy ktos postawi topic : "Chodze z laptopem do szkoly i gram na lekcjach w WoWa - co o tym myslicie". Chlopaki, ogarnijcie sie, bo mowicie o szerzeniu kultury battlowej, a jak wejdzie tu ktos z zewnatrz i przeczyta taki topic, to nie bedzie sie dlugo zastanawial i skasuje konto na bp... NOLIFING 100%
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ja skasuje konto jak ktoś założy temat. "Gram w kościele w battla - czy to grzech?"
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ja skasuje konto jak ktoś założy temat. "Gram w kościele w battla - czy to grzech?"

Tak drogi synu, to grzech bo Warhammer w czystej formie to okultyzm a okultyzm jak wiemy prowadzi do masturbacji a to z kolei pochodzi od Szatana dybiącego na duszę a społeczność w to grająca jest jak sekta . Tak więc strzeż się tej diabelskiej rozrywki i w pokutę odmów dwie zdrowaśki i daj na tacę. Amen.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Murmandamus pisze:

Tak drogi synu, to grzech bo Warhammer w czystej formie to okultyzm a okultyzm jak wiemy prowadzi do masturbacji a to z kolei pochodzi od Szatana dybiącego na duszę a społeczność w to grająca jest jak sekta . Tak więc strzeż się tej diabelskiej rozrywki i w pokutę odmów dwie zdrowaśki i daj na tacę. Amen.
Oi! A wstałem lewą nogą... a teraz taki zajebiaszczy humor mam :D
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Widzisz, jak niewiele potrzeba czlowiekowi do szczescia? :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Rince pisze:Widzisz, jak niewiele potrzeba czlowiekowi do szczescia? :)
Niech tylko jeszcze dziewczyna zaliczy sesje i wtedy będzie sie działo :twisted:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Mozesz uchylic rabka tajemnicy :wink: ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Ey ey, bo wyjdzie na to że szkoły zamienią się w miejski burdel z powodu szerzącej się Warhammerowej propagandy...

PS. :mrgreen:

ODPOWIEDZ