Niech ryczy z bólu ranny łoś! WE ETC
Re: WE - horda w rajtuzach Bazyliszek :]
Lizaczki na LT + skinki mnie aż tak nie bolą jak myślisz, z TK Shina na PGA podobną rozpą też udało mi się zrobić 11. Faktycznie DE ofensywne bolą najbardziej.
HE z książka na howler windzie? To chyba żart Kacper. RiP power level 7? I co z tego, że wejdzie na ifce jak go zdispeluje z 4 kości w mojej fazie magii?
HE z książka na howler windzie? To chyba żart Kacper. RiP power level 7? I co z tego, że wejdzie na ifce jak go zdispeluje z 4 kości w mojej fazie magii?
- swieta_barbara
- habydysz
No fakt, zapomnialem.runepriest pisze:howler wind ssie bo jest ripem o power levelu 7, więc łatwo go zdispelować przed turą strzału
A mag z HODA zdejmuje bolca? Bo moze to tedy droga Kalesoner?
HE dla WE są łatwym przeciwnikiem, szczególnie dla takich WE - stardragon będzie się miotał i g... zrobi po czym zginie, white lioni zostaną rozstrzelani i skanapkowani, bolce nie nadążą strzelać i driady je zjedzą, DP padną od ostrzału.
Bardzo dobra rozpiska, ciekawa, nieschematyczna ale nieco monotematyczna i nieco wolna.
Co ją może boleć to kawy z savem na 1+, czyli WoCh i imperium - działa DoW to niezbyt wiele na 2 czołgi i altar, szczególnie jeżeli będą pierwszym(i jedynym) celem dla imperialnych dział, właśnie z powodu 5 cali ruchu armaty za szybko nie zejdą - a jeden turoń wiosny nie czyni - w 3 turze najszybciej ubije 1 armatę.
Poza tym armie które mają gorszego sava mają naprawdę pod górkę.
Bardzo dobra rozpiska, ciekawa, nieschematyczna ale nieco monotematyczna i nieco wolna.
Co ją może boleć to kawy z savem na 1+, czyli WoCh i imperium - działa DoW to niezbyt wiele na 2 czołgi i altar, szczególnie jeżeli będą pierwszym(i jedynym) celem dla imperialnych dział, właśnie z powodu 5 cali ruchu armaty za szybko nie zejdą - a jeden turoń wiosny nie czyni - w 3 turze najszybciej ubije 1 armatę.
Poza tym armie które mają gorszego sava mają naprawdę pod górkę.
- swieta_barbara
- habydysz
10 na 3 kostkach, troche ponad 3 trafienia, troche powyzej 2 ran. Wrat kosztuje 50 punktow, 2 shadow 34 - IMO splaca sie. A zawsze mozna odczekac i walnac na bliskim, tudziez jebac w jakies harpie czy furie...
A bolec? 5 trafien, 2 w gore, 1 rana. Jedna salwa lukoli i tez splacony.
IMO dobra inwestycja, a tracisz tylko calaingor.
A bolec? 5 trafien, 2 w gore, 1 rana. Jedna salwa lukoli i tez splacony.
IMO dobra inwestycja, a tracisz tylko calaingor.
jak się gra z imperium to te działa będą se jedynie do driad i łuczników strzelać bo działa WE mają 2 przewagi, po pierwsze WE mają swój lasek do wystawienie gdzie się chce po drugie WE mają 2 razy więcej wystawień założę się że gracz imperium będzie musiał wystawić całą armie aby zobaczyć pierwszy oddział łuczników na stole. czołgi zwarzywić będzie łatwo nie tyle co te 2 działka tyle co masa łuków też kiedyś wbiją te ważne rany.
wiesz strzelanie z hody do harpii czy aby zabić 2 shadów czy jednego wraciaka, to jak wysyłania kolesia z pokiem aby zabił oddział bretońskich chłopów albo jeszcze mniej wart oddział. to że hoda kosztuje 30 pkt nie znaczy że nie ma zabić połowę oddziału wraciaków czy całego bolca.
wiesz strzelanie z hody do harpii czy aby zabić 2 shadów czy jednego wraciaka, to jak wysyłania kolesia z pokiem aby zabił oddział bretońskich chłopów albo jeszcze mniej wart oddział. to że hoda kosztuje 30 pkt nie znaczy że nie ma zabić połowę oddziału wraciaków czy całego bolca.
Imo na hodę, przy takiej ilości strzelania szkoda punktów - już lepiej przesuwać lasy pod steamtanki.
Jakikolwiek monster truckSmok + 2 hydry + pok
Przecież oni nie mają żadnego armour save'a... Więc nie sądzę, żeby byli w stanie takim elfom poważnie zagrozić.Raczej nie bo 6 Lutego wychodzą nowe Bestie czyli na pewno już będzie można grać nimi na bazylu
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ale odpowiedni ambush może zrobić z dupy jesień średnowiecza...
No i rydwany też upierdliwe...
No i rydwany też upierdliwe...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Pewnie macie rację, zawsze da się znaleźć jakiś build, który rucha konkretnie jakiś inny build, ale i tak wolę to od standardu.
Sztormówa boli, ale rydwany już nie tak bardzo.
Przed tym drugim chronią działa, przed pierwszym chociaż trochę duża ilość wystawień i tanie oddziały.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Sztormówa boli, ale rydwany już nie tak bardzo.
Przed tym drugim chronią działa, przed pierwszym chociaż trochę duża ilość wystawień i tanie oddziały.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Metoda Pasiakowa zamienil bym te 11 lucznikow na 9+champion.
Trafia o 1 lepiej, a w razie jakiejs szarzy pojedynczego rzeznika (DE bsb itp.) nie wytnie ci zbyt wielu tylko championa w challangu.
Poza tym taka 10 z championem na gorce sie dobrze sprawdza, jak stoja w 2 rzedach (+1 CR za przewage i +1 za rzedy). Mnie Pasiak do tych championow przekonal w lucznikach.
Pozdrawiam
Pekzak
Trafia o 1 lepiej, a w razie jakiejs szarzy pojedynczego rzeznika (DE bsb itp.) nie wytnie ci zbyt wielu tylko championa w challangu.
Poza tym taka 10 z championem na gorce sie dobrze sprawdza, jak stoja w 2 rzedach (+1 CR za przewage i +1 za rzedy). Mnie Pasiak do tych championow przekonal w lucznikach.
Pozdrawiam
Pekzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."
Gorzej jak masz 2 duże potworki z przodu + pierdolnięcie i do tego coś Ci z tyłu/boku wychodzi ( przynajmniej ja mam taką koncepcje gry bestiami) wiec to może być ciężkieJankiel pisze:Przecież oni nie mają żadnego armour save'a... Więc nie sądzę, żeby byli w stanie takim elfom poważnie zagrozić.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A on 4 scrolle...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Hmmm... No to jeśli bys dispelował prawie wszystko to nie masz scrolli po 2 turze...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...