Ankieta odnosnie DMP

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany

Ile bitew i dni ma trwac DMP?

3 dni - piatek, sobota, niedziela 2+3+1 bitwa
71
37%
2 dni - sobota, niedziela 3+2 bitwy
121
63%

Liczba głosów: 192
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Ankieta odnosnie DMP

Post autor: Ziemko »

Dmp ma byc swietem battlowym, ale jesli dla kogos jest problem dla takiego zajebistego swieta wziac 1 dzien urlopu to nie dla niego widac to swieto - sorry takie jest moje zdanie.
4 bitwe w sobote to bylaby katorga...
Odnosnie pktow pisal Piszczala na LL - jesli bedzie 6 bitew to 2250 , jesli 5 2350...

P.S. Jesli na turnieju zamiast 350 osob bedzie 200 to i tak jak dla mnie mega.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

hehe... Gorzów przeżyje nalot alkoholików już w czwartek ;D

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

Swietem? Wydaje mi sie, ze Wielkanoc czy Boze Narodzenie znak wiekszosci DMP.

Co za duzo to nawet swinia nie chce, stanowczo 2 dni. Przy trzech bedzie problem z robieniem teamow nawet, i na pewno frekwencja poleci na pysk - takze to juz nie bedzie ten sam turniej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

thurion pisze:
trikk pisze: nie dostanie urlopu i chuj ;]
jezeli znajac dokladny termin dnia wolnego na kilka miechow wczesniej nie mozecie wziasc sobie urlopu to chyba pora zeby pomyslec o zmianie pracy..
+1
Ziemko pisze:Dmp ma byc swietem battlowym, ale jesli dla kogos jest problem dla takiego zajebistego swieta wziac 1 dzien urlopu to nie dla niego widac to swieto - sorry takie jest moje zdanie... Jesli na turnieju zamiast 350 osob bedzie 200 to i tak jak dla mnie mega
+1

Skor DMP ma być Świętem battlowców to czemu ma być ono takie same jak inne Mastery??
Sobota, Niedziela i spiepszać do domu.

Niech będzie świętem i do tego 3 dniowym.
Coś alla Konwent tylko bez konwentu - sami battlowcy - chętni niech se wezmą karcianki i inne tego typu gry.
Ale generalnie wszyscy zawsze trzymamy sie jednego rytuału Masterowego - 2 dni - sobota niedzilela.

Jak ktoś już zaóważył:
W tym roku organizuje to Gorzów - czyli jedno z najbardziej odległych miejsc turniejowych dla Polski Wschodniej i połódniowej (dla Wawy wsumie też kawałek jest, ale dzieki Autobahnom nie nażekam), więc tak jak Thurion napisał:

Nawet jeżeli będą 2 bitwy w niedziele to turniej będzie sie kończył o 17:00 (przy rozpoczynaniu o 9:00), więc życze miłego powotu pociągami do Krakowa czy innych odległych miejsc. Nawet jadąc do wawy jesteśmy na miejscu około 22-23:00 zjebani i wyczerpani weekendowym graniem.
Co w konsekwencji zmierza do tego iż bierzemy na poniedziałek L4.

Przy założeniu 6 bitwowym 2+3+1 daje nam to szanse powrotu w niedziele o ludzkich porach i wyspania sie do roboty.

A no i oczywiście nie zapominajmy - DMP jest w czasie wakacji, więc tutaj też osobiście lepszym rozwiązaniem jest wyjazd w Piątek w godzinach rannych i powrót w Niedziele w godzinach lekko popołódniowych - czasowo ciągle przed korkami.

Jest sporo argumentów za 3 dniami, ale większość sie sugeruje tym że nie dostanie urlopu :lol2: :lol2: :lol2:
BBBBZZZZZDDDUUURRRRAAAA

Ehh i najlepsze:
Szczecin który ma najbliżej stwierdza fakty iż lepiej 2 dni - wam to powinna być w sumie ryba - albo raczej powinniście być za 3 dniami.
Dlaczego??
Bo jak już pisałem - weżcie poprawke na ludzi którzy dojeżdzają 500+ km, którzy w wakacje wracając czy to autami czy pociągami będą miali przejebane.

Pozdrawaim.

PS.
Chcemy święto - to zrubmy to, a nie wzbraniajmy sie - a może wyjdzie zajebiście.
Nie dowiemy sie puki nie sprawdzimy - najlepiej jest odrazu przekreślać.
Ehhh [-X
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, o 17:24 przez Smiechu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

Ziemko pisze:Dmp ma byc swietem battlowym, ale jesli dla kogos jest problem dla takiego zajebistego swieta wziac 1 dzien urlopu to nie dla niego widac to swieto - sorry takie jest moje zdanie.
chyba, że musi zarządzać firmą 24/7 (póki nie wyjdzie na swoje i nie zatrudni ciecia który będzie to robił za niego), ma rodzinę na utrzymaniu itp. itd. i chciałby żeby to "święto" trwało jednak 2 dni bo tyle może udałoby mu się znaleźć czasu na ukochane hobby... trochę pokory ludzie... wfb to nie dla wszystkich sens życia
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, o 17:27 przez Jose, łącznie zmieniany 1 raz.
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jak komus zalezy to niech jedzie na innego 2 dniowego mastera ;)
Poza tym Torun ma jakis sklad??? Juz myslalem, ze tam wszyscy battlowo umarli co pokazuja ostatnie turnieje...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ziemko pisze:Dmp ma byc swietem battlowym, ale jesli dla kogos jest problem dla takiego zajebistego swieta wziac 1 dzien urlopu to nie dla niego widac to swieto - sorry takie jest moje zdanie.
Dawno nie przeczytałem takiej bzdury.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Kalesoner pisze:
Tez Cie lubie.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Ziemko pisze:Poza tym Torun ma jakis sklad??? Juz myslalem, ze tam wszyscy battlowo umarli co pokazuja ostatnie turnieje...
nie widzę związku...lub patrz wyżej...

jako potencjalny gracz na DMP mam prawo się wypowiedzieć na jego temat

poza tym jeśli wam już przeszło obrażanie się na mnie to może wystąpie w składzie bydgoskim :mrgreen: 8)
www.for2players.pl

Kalesoner
Szczur Królów

Ziemko pisze:
Kalesoner pisze:
Tez Cie lubie.
To nie ma nic wspólnego z lubieniem. Ja nic do Ciebie jako człowieka nie mam, bo prawie Cię nie znam.

Chodzi mi tylko o to, że nie możesz mówić innym ludziom co to jest święto i jak należy to święto rozumieć i obchodzić. Do tego dzielisz ludzi na zasługujących na zabawę na DMP i na takich, którzy na nią nie zasługują. Na takich, którzy są zdolni zostawić rodzinę, pracę, obowiązki na 3 dni i takich co tylko na 2 dni sie na to mogą zdobyć. Nie masz prawa osądzać ludzi ani ich zaangażowania w wfb po tym ile czasu mogą mu akurat poświecić. To jest mocno niesprawiedliwe... no i po prostu głupie.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, o 17:34 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

te same argumenty co ww. można użyć na rzecz 1 dniowego święta :mrgreen: a jeśli ktoś nie podoła może skończyć wcześniej/później czy to jakiś problem :?:

przy 300 + uczestnikach - jeśli przejdą 2 dni to konieczne jest organicznie ilości graczy - eliminacje

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jose pisze:
chyba, że musi zarządzać firmą 24/7 (póki nie wyjdzie na swoje i nie zatrudni ciecia który będzie to robił za niego), ma rodzinę na utrzymaniu itp. itd. i chciałby żeby to "święto" trwało jednak 2 dni bo tyle może udałoby mu się znaleźć czasu na ukochane hobby... trochę pokory ludzie... wfb to nie dla wszystkich sens życia
kompletnie nie merytoryczny post :)
po primo, jesli zarzadzasz 24/7 to na DMP i tak nie przyjedziesz
po drugie co ma rodzina na utrzymaniu do wyrwania sie na turniej?
po trzecie jak juz zarzadzasz firma 24/7, masz rodzine na utrzymaniu i znajdziesz 2 dni, to i znajdziesz 3 dni
po czwarte watpie zeby WFB bylo dla kogokolwiek sensem zycia, jak chcesz uzywac argumentow nerdy sportowcy vs fajni klimaciarze w pamposzkach to chyba nie jest to do tego odpowiedni temat, to ze ktos ma podejscie profesjonalne nie czyni z niego no life'a
Kalesoner pisze: Na takich, którzy są zdolni zostawić rodzinę, pracę, obowiązki na 3 dni i takich co tylko na 2 dni sie na to mogą zdobyć. Nie masz prawa osądzać ludzi ani ich zaangażowania w wfb po tym ile czasu mogą mu akurat poświecić.
oczywiscie ze nikt nie ma prawa, IMO dyskusja jest z dupy, jak ktos napisal dla mnie 200 os na DMP wystarczy, nie bedzie teamow krzakow bedzie lepsa selekcja i 6 bitew, ale nie ja jestem organizatorem i jedyne co robie to wypowiadam swoje zdanie
Kalesoner pisze:To jest mocno niesprawiedliwe... no i po prostu głupie.
a od kiedy jakikolwiek aspekt zycia jest sprawiedliwy?
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, o 17:40 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Gorzów to jakaś turystyczna mekka?? powrót będzie bez korków, szczególnie po 1 bitwie w niedzielę.

Układ 2+3+1. Wyjazd o przyzwoitej porze w piątek aby dojechać do Gorzowa na 12:00. Dobry powrót po 1 bitwie w niedziele.

Aby się przemieścić na mastera przeważnie trzeba 1 dnia wolnego (albo zarwanych nocek).
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, o 17:43 przez morgan10005, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

thurion pisze:
Jose pisze:
kompletnie nie merytoryczny post :)
po primo, jesli zarzadzasz 24/7 to na DMP i tak nie przyjedziesz
po drugie co ma rodzina na utrzymaniu do wyrwania sie na turniej?
po trzecie jak juz zarzadzasz firma 24/7, masz rodzine na utrzymaniu i znajdziesz 2 dni, to i znajdziesz 3 dni
po czwarto watpie zeby WFB bylo dla kogokolwiek sensem zycia
po części masz rację ale: ;)

łatwiej jest znaleźć zastępstwo dla siebie na 2 dni niż 3 ... lub zamknąć działalność na to "święto" ...

z rodziną na utrzymaniu to tak mi się napisało... generalnie chodziło o rodzinę i spędzanie z nią czasu... bo jak zap...a się ciągle to sensowniej jest ten jeden dzień spędzić z rodziną a na dwa przyjechać na DMP :D jak już się firmę zamknie itp... to tylko moje zdanie...

co do sensu życia - to po wypowiedziach niektórych osób na forum ciężko zgadnąć, że tym sensem wfb nie jest... ;)
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, o 17:42 przez Jose, łącznie zmieniany 1 raz.
www.for2players.pl

Kalesoner
Szczur Królów

thurion pisze:
Kalesoner pisze:To jest mocno niesprawiedliwe... no i po prostu głupie.
a od kiedy jakikolwiek aspekt zycia jest sprawiedliwy?
Wszyscy wiedzą za kogo Cię mam, po tym poście. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Ja też związku nie widze...od kiedy prawo Ci Ziemas oceniać kto przyjedzie a kto nie albo kto ma problem w domu niech zostanie? Ja sadze ze bez problemu przyjechałbym na 3 dni ale ja nie patrze tylko przez swój pryzmat - i uważam że albo 2x3 bitwy, albo po staremu a nie że "każdy przecież może wziąć wolne" - otóż nie każdy i nie zawsze. Może to być święto battla ale to niech zwycięzca 3 dniowego turnieju nie nazywa się mistrzem polski tylko dlatego bo możliwe że lepsi gracze przyjechać nie mogli;) POnadto nie dla każdego sobota i niedzila jest dniem wolnym od pracy wiec moze musi wziac nie 1 a 3 dni wolne? wtedy? I co dalej?
Wasze jęczenia ze bedziecie w poniedziałek zmęczeni sa troche śmieszne zwłaszcza ze jak ktos bardzo musi sie wyspac moze to robic w pociągu jak większość to czyni zazwyczaj po wielu masterach... #-o serio sie zastanawiam co sie stało z dawnymi graczami batla co mogli spać wszędzie i dojechać wszędzie :roll:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Kalesoner niie zrozumiales mojej intencji wypowiedzi, ale niewazne.

Takie jest moje zdanie, ze jako komus bedzie zalezalo na tym turnieju to znajdzie te 3 dni - jesli nie to wybierze inne rzeczy - prawda jest taka , ze do zdania wiekszosci z reguly trzebaa sie dopasowac no i w tym wypadku tez do organizatorow. Ja na DMP przyjade nawet jesli bedzie ono mialo miec 1-2-3-4 dni...

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Rzymek pisze: serio sie zastanawiam co sie stało z dawnymi graczami batla co mogli spać wszędzie i dojechać wszędzie :roll:
Rzymek +1
sądzę, że dorośli w tym sensie, że stali się starsi ;)
ja już swoje powiedziałem i już sobie postów nie nabijam
www.for2players.pl

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Thurion - zaczynasz mnie drażnić - zabierasz mi słowa które ja chciałem powiedzieć :D

A tak wogóle to dodam coś do kolegi Jose:

Też mam prace w której musze być dostępny niemal cały czas i również nie wiem czy przez to nie pojawie sie na DMP chodz bardzo mi zależy na tym turnieju.

Jeżeli zależy Ci na spotkaniu z rodziną i na DMP to weż rodzine ze sobą - Ty będziesz grał, a żona poleci z dzieciakami na miasto - Gorzów jest naprawde ładnym miestem i jest co tam robić.

Pamiętajcie że lepiej szukać kompromisowych rozwiązań niż walczyć w zaparte o swoje racje.

Może czas zmienić coś w DMP - nie zachowujmy sie jak emeryci - dobrze było jak było więc po co szukać czegoś nowego.

A nóż widelec nowa opcja zajebiście spodoba sie emerytowi :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Za duzo ogolnie cisnienia , ta ankieta i tak jest tylko pogladowa ,a organizatorzy i tak sami zadecyduja ;)

Zablokowany