Marcowy Zając 06.03.2010r Bydgoszcz 2350 pkt
Re: Marcowy Zając 06.03.2010r Bydgoszcz 2350 pkt
Powiem Ci tak Thurion teoria to co napisales w sprawie lizakow - jak trafiasz na standard imperialny to magia ciezko sie przebic, generalnie to tez jest minimalizowanie strat, owszem WE maja gorzej - jedyne rozwiazanie to szarza kombinowana biegacza i treemena. Z drugiej strony przesuwanie lasu na czolgi jest mega opcja, plus dodatkowy las , ktory dupi 3 najbardziej giete rzeczy w imp altar i 2xczolgi.
Thurion Keeper z soul hungerem robi czokolandie czolgowi, pociski z tenczy tez , psy na dluzsza mete tez zle nie sa.
Choc nie ma co ukrywac , skavy , krasie czy orki i mengile maja duzo z tym ustrojstwem latwiej.
Thurion Keeper z soul hungerem robi czokolandie czolgowi, pociski z tenczy tez , psy na dluzsza mete tez zle nie sa.
Choc nie ma co ukrywac , skavy , krasie czy orki i mengile maja duzo z tym ustrojstwem latwiej.
no... na 7 DD i 3 scrolle to sobie ostro porzucamZiemko pisze: pociski z tenczy tez ,
jezeli czokolandia jest wbicie 3 W to owszem...a jak slabiej pojda rzuty to 650 pkt ot tak poszlo sie gonicZiemko pisze: Thurion Keeper z soul hungerem robi czokolandie czolgowi,
przeciez zgodnie z uscisleniami mozna robic wirtualny pivot gdy blokujemy sie terenem... nie widze tej mega opcj, dodatkowo nie sadze zeby magia WE przebila sie w jakiejs zajebistej ilosci przez imperialny dispelZiemko pisze:Z drugiej strony przesuwanie lasu na czolgi jest mega opcja, plus dodatkowy las , ktory dupi 3 najbardziej giete rzeczy w imp altar i 2xczolgi.
racja, oddzial 20 psow pewnie dalby rade skroic czolg zanim on skroilby psyZiemko pisze:psy na dluzsza mete tez zle nie sa.
inna rzecz ktorej nie ma co ukrywac to to ze akurat my mamy z imperium najgorzej bo akurat u nas sa dwaj najlepsi aktualnie praktykujacy gracze imperialni... Wawa gra tym co uber przegiete a Imperium chyba w ich standardach sie nie miesci, z reszty PL tez jakos imp graczy nie kojarze...Ziemko pisze:Choc nie ma co ukrywac , skavy , krasie czy orki i mengile maja duzo z tym ustrojstwem latwiej.
Ale przypomne ze demony robią z czołgu kupe złomu pewnymi panami khorna też;) Faktycznie WE są upośledzone choć gdyby były 2 treemany to sie robi niewesoło bo tak na prawde czołg nie rozjedzie treemana więc ten moze go spokojnie wziac na klate. Juz mi sie zdażyło wjechac 2 czołgami w treemana i dostac po pysku oboma;)
Nie rozśmieszaj mnie.Rzymek pisze:Ale przypomne ze demony robią z czołgu kupe złomu pewnymi panami khorna też;) Faktycznie WE są upośledzone choć gdyby były 2 treemany to sie robi niewesoło bo tak na prawde czołg nie rozjedzie treemana więc ten moze go spokojnie wziac na klate. Juz mi sie zdażyło wjechac 2 czołgami w treemana i dostac po pysku oboma;)
Zapominamy chyba o 3+ działach i magii fire czy metal u Ciebie.
A to co opisałeś to chyba ktoś miał piłowane kostki na wardy...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
ależ Ty srasz. To tak jakbym chciał zeby w TK zrobili klope 0-1 bo mam z nimi bardzo cięzko. Sory ale 3+ dział to nie znaczy ze mam jak treemana trafić, jak sie dobrze schowasz to nic nie trafie a do magii trzeba zasięgu. Przepraszam że masz ciezko z imperium ale jak nie sikam za kazdym razem jak sie dowiem ze gram z dwarfami na 3 klopach albo chaos dwarfami czy O&G
A Ty pieperzysz bez sensu.
To nie ja chce zbanować DoW bo mi tanki uszkadzają więc sobie daruj pierdzenie takich tekstów.
Mam gdzieś czy mi ciężko czy nie to, Warhammer. Z jednymi lepiej z innymi gorzej, ale hipokryzja mnie wkurza na maxa.
Nie płaczę żeby zbanować czołgi ale jeśli banujesz działa DoW [ nie mówię Ty ale ogół ] bo zbytnio neutralizują LT to zredukujmy też LT żeby nie miały takiego lajtowego życia bo komuś działka się nie podobają.
To nie ja chce zbanować DoW bo mi tanki uszkadzają więc sobie daruj pierdzenie takich tekstów.
Jeśli mnie nic nie widzi to chyba ja też nie?Rzymek pisze:Sory ale 3+ dział to nie znaczy ze mam jak treemana trafić, jak sie dobrze schowasz to nic nie trafie a do magii trzeba zasięgu.
Mam gdzieś czy mi ciężko czy nie to, Warhammer. Z jednymi lepiej z innymi gorzej, ale hipokryzja mnie wkurza na maxa.
Nie płaczę żeby zbanować czołgi ale jeśli banujesz działa DoW [ nie mówię Ty ale ogół ] bo zbytnio neutralizują LT to zredukujmy też LT żeby nie miały takiego lajtowego życia bo komuś działka się nie podobają.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Sory ale nie pieprze bez sensu bo jak Ci ktos zabierze działo DOW to Ci nagle armia nie wysiada totalnie a jak mi ktoś zabrał 2 czołgi to nagle gracze imperium znikneli w ogóle I sory jaka hipokryzja?
Nie czołgi a czołg.
Na jednym się nie da grać?
Trzeba wtedy za dużo kawalerii wepchnąć czy jak?
Zresztą dlaczego mają mi zabrać działo?
Jest tak samo legalne w moim booku jak 2 tanki w Twoim.
Dlaczego? Bo mam booka 6ed i mam legalnie możliwość brania DoW.
Swoją drogą co tak frapuje 1 działo DoW? Mi dopóki nikt nie czepia się tego działka wiszą wszystkie LT bo mam szansę pogrozić tym potworkom, jednak jak właściciele podnoszą larum bo teoretyczny free frag może się odgryźć to nie pozostaję dłużny.
Wiesz czemu imperium zniknęło?
Demony, VC, DE - te armie przejęły graczy imperialnych. Dlaczego? Bo są bardziej wyjebane i łatwiej się wygrywa.
Na jednym się nie da grać?
Trzeba wtedy za dużo kawalerii wepchnąć czy jak?
Zresztą dlaczego mają mi zabrać działo?
Jest tak samo legalne w moim booku jak 2 tanki w Twoim.
Dlaczego? Bo mam booka 6ed i mam legalnie możliwość brania DoW.
Swoją drogą co tak frapuje 1 działo DoW? Mi dopóki nikt nie czepia się tego działka wiszą wszystkie LT bo mam szansę pogrozić tym potworkom, jednak jak właściciele podnoszą larum bo teoretyczny free frag może się odgryźć to nie pozostaję dłużny.
Wiesz czemu imperium zniknęło?
Demony, VC, DE - te armie przejęły graczy imperialnych. Dlaczego? Bo są bardziej wyjebane i łatwiej się wygrywa.
Abandoned
Abandoned
Z życia wzięte....Jedzie sobie Pan Pasiak na Włocławski turniej i pisze posta:
"Shinue, daj zapis o nie braniu DoW i RoR w innych armiach jak czyste DoW.
Zastanów się nad tym."
I jest ok bo 1 czołg 1 treeman proporcje zachowane
Jest turniej 2350 chłodna kalkulacja i lamenty jednak te dow może być bo czym ja czołgi zdejmę...
OMG konsekwencji prosimy trochę..
"Shinue, daj zapis o nie braniu DoW i RoR w innych armiach jak czyste DoW.
Zastanów się nad tym."
I jest ok bo 1 czołg 1 treeman proporcje zachowane
Jest turniej 2350 chłodna kalkulacja i lamenty jednak te dow może być bo czym ja czołgi zdejmę...
OMG konsekwencji prosimy trochę..
po 1 nie mowie ze nalezy zabrac działo ale np niech bedzie 0-1 bo lizaki inaczej sie z domu nie ruszą. I sory ale nie, na jednym czołgu własnie nie za bardzo da sie grać;) Czego przykladem był BP ktory zamordowal wszystkich graczy imperium prawie;)
...Wilqu pisze:...
Nię będę się rozpisywał jeśli nie widzisz różnicy między turem na 1999 a 2350...
Chociaż...
Na małe pkt działo nie jest konieczne a dodatkowo tylko by kusiło żeby DoW zapchać normalne armie.
Na duże pkt dochodzi naprawdę spore zagrożenie [ smoki, 2*LT w wielu armiach ]
W tym miejscu zaczynamy rozmawiać.Rzymek pisze:ale np niech bedzie 0-1 bo lizaki inaczej sie z domu nie ruszą.
Zawsze jestem przeciwnikiem maxowania przegięć.
Wg mnie powinno być niepowtarzanie rarów wogóle [ choć pewnie część armii była by pokrzywdzona jak dwarfy i organy, orły w WE czy HE, itp] lub przynajmniej tych najbardziej giętych [ Drzewce, Hydry, Abominacje, Tanki, Flamery, Wrighty itp.]
Abandoned
Abandoned
Ciiii, ciiii Panowie.
Takie dyskusje to lepiej na spokojnie, przy piwku podczas turnieju, a nie tu sypać postami i nabijać licznik (napisał dodając +1 do liczby postów ).
Takie dyskusje to lepiej na spokojnie, przy piwku podczas turnieju, a nie tu sypać postami i nabijać licznik (napisał dodając +1 do liczby postów ).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Starczy. To nie temat do takich rozmow.
P.S. Konczac - jesli lizak sobie nie radzi bez dzial - niech lepiej zmieni armie.
P.S. Konczac - jesli lizak sobie nie radzi bez dzial - niech lepiej zmieni armie.
- PapaProtoss
- Wałkarz
Ziemko, dobre słowa otuchy ^^. Dlaczego nikt nie wspomniał o carnosaurach, które rozkręcają tę kupkę metalu zwaną czołgiem?
Chętnie bym swoimi lizardami wpadł, tylko powiedzcie mi, czy mógłbym sproxować 5 lub 6 terków? Proxami byłyby niestety puste podstawki, bo za bardzo nie mam niczego terradonopodobnego do skołowania.
Chętnie bym swoimi lizardami wpadł, tylko powiedzcie mi, czy mógłbym sproxować 5 lub 6 terków? Proxami byłyby niestety puste podstawki, bo za bardzo nie mam niczego terradonopodobnego do skołowania.
"Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji
Przewodnikiem mi Żółty Samoistny Człowiek
Jestem otwarty dla wyższych wymiarów
I przekraczam granice wyobraźni..."
PapaProtoss pisze:Ziemko, dobre słowa otuchy ^^. Dlaczego nikt nie wspomniał o carnosaurach, które rozkręcają tę kupkę metalu zwaną czołgiem?
Spoko ważne aby jako puste podstawki przypadkiem jeszcze salamandry czy inne cuda nie latały i się nie myliły
- PapaProtoss
- Wałkarz
Fajnie, to proszę o dopisanie jako Danny.
"Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji
Zapraszamy serdecznie.
Czy ja mam pisać że jak ktoś nie umie teraz grać drzewcem to ma zmieniać WE na coś innego?
Każdy gra jak lubi, może i chce ziemuś.
A teraz ciiii.
To temat o turnieju
nieładnie decydować kto może a kto nie, grać daną armią.Ziemko pisze:P.S. Konczac - jesli lizak sobie nie radzi bez dzial - niech lepiej zmieni armie.
Czy ja mam pisać że jak ktoś nie umie teraz grać drzewcem to ma zmieniać WE na coś innego?
Każdy gra jak lubi, może i chce ziemuś.
A teraz ciiii.
To temat o turnieju
Abandoned
Abandoned