LOL!Yahoo82 pisze:Zapytany o cenę stwierdził, że ludzie z GW najprawdopodobniej biorą do ręki kilka kostek i tak ustalają cenę
O&G w maju!
Moderator: Kołata
- swieta_barbara
- habydysz
Re: O&G w maju!
Yahoo82 -> Dzięki za info, ciekawe co z tego się potwierdzi... nowe maszyny były by ok ale w zasadzie to wymienił bym jedynie spear chuki goblińskie reszta jak dla mnie jest ok. Cos na dzikach to juz pewność jak dla mnie i strzelam tu na box z którego mozna sklecic savagy lub zwyklych BB (joke)
Co do info od panow ze sklepów GW w anglii to znajomy był tydzien temu i uslyszal potiwerdzenie pltek ze w startowym zestawie nowej edycji beda skavany i HE... ale co to za potwierdzenie od zwyklego sprzedawcy malego sklepiku....
Co do info od panow ze sklepów GW w anglii to znajomy był tydzien temu i uslyszal potiwerdzenie pltek ze w startowym zestawie nowej edycji beda skavany i HE... ale co to za potwierdzenie od zwyklego sprzedawcy malego sklepiku....
Oi,
przekopalem sie przez watek na Whineseerze. Znaczy ten o orkach. Z interesujacych plotek takie o to:
-ma sie ukazac model ogromnego pajaka, na podstawce 100x100 (dwie rydwanowe), ale zasady do niego beda dopiero w nastepnym Army booku, taka odmiana od Bestii
-autorem nowego podrecznika ma byc... Jeremy Vetock (Skaveni, ksiazki fabularne oraz duzo rzeczy do LoTRa - chyba). Jest to dobra wiadomosc, gdzy kazdy lubi czytac 8 stron FAQ a tak serio to chyba niezla wiadomosc, po Macie Wardzie, ktory oficjalnie powiedzial, ze Orkow nie lubi, Vetock, ktory jak wiesc niesie ma gra armia Goblinow.
Jezeli rzecz sie potwierdzi, to nalezy sie spodziewac fajnego podrecznika. Z historia, obrazkami i w ogole. Jezeli polaczymy fakty, ze Jeremy gra Goblinami, ma sie pojawic wielki pajak... tak jest, powrot Forrest Goblins! Juz zamawiam Ard Grotz.
przekopalem sie przez watek na Whineseerze. Znaczy ten o orkach. Z interesujacych plotek takie o to:
-ma sie ukazac model ogromnego pajaka, na podstawce 100x100 (dwie rydwanowe), ale zasady do niego beda dopiero w nastepnym Army booku, taka odmiana od Bestii
-autorem nowego podrecznika ma byc... Jeremy Vetock (Skaveni, ksiazki fabularne oraz duzo rzeczy do LoTRa - chyba). Jest to dobra wiadomosc, gdzy kazdy lubi czytac 8 stron FAQ a tak serio to chyba niezla wiadomosc, po Macie Wardzie, ktory oficjalnie powiedzial, ze Orkow nie lubi, Vetock, ktory jak wiesc niesie ma gra armia Goblinow.
Jezeli rzecz sie potwierdzi, to nalezy sie spodziewac fajnego podrecznika. Z historia, obrazkami i w ogole. Jezeli polaczymy fakty, ze Jeremy gra Goblinami, ma sie pojawic wielki pajak... tak jest, powrot Forrest Goblins! Juz zamawiam Ard Grotz.
-
- Mudżahedin
to jak to jest? co nowy book to nowe histołyjki? ja rozumiem przemiany i ze booki przed 89' a po 89 to 2 różne sprawy i trzeba bylo historie orkow napisac od nowa ale zeby tak co edycja?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Ja słyszałem przeciwnie, że to orki mają wieść prym, a gobliny z BFSP mają stać absolutnie nie grywalne bo ludzie mają ich dużo. Ale na pewno pojawi się dużo nowych/ powrót starych unitów
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Bo są w podstawce, a teraz na francuskich i amerkańkich forach pisze że nocniki z fanatykami mają być w specach, co za pewne uczyni tą jednostkę absolutnie nie grywalną(podobnie również squig będą nadawać się tylko na pułkę). Orki mają mieć podobne staty jak w 40-ste, 4S oraz szał po niezdaniu liderki, zasada rambaka nadal działa. 1 na animozji to znaczy że jednostki nie dotyczty sztandar ani generał, a na 6 szał(kumuluj się z szału za niezdaną liderkę), nienawiść i k6 ruchu. Ma być jeszcze szaleńcza szarża, odproność na psychę podczas szarż. koszt modelu z lekką zbroją i rembakiem 7-8p.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
-
- Mudżahedin
co bedzie to bedzie, te plotki i tak pewnie na razie sa wyssane z palca.
ja w kazdym razie ufnie patrze w przyszlosc (jednak pomalowana horda ok 10k pkt, zawierajaca praktycznie wszystkie mozliwe kombinacje oddzialow daje pewne zaplecze moralne - co by nie bylo grywalne to i tak bedzie postep spory ).
ja w kazdym razie ufnie patrze w przyszlosc (jednak pomalowana horda ok 10k pkt, zawierajaca praktycznie wszystkie mozliwe kombinacje oddzialow daje pewne zaplecze moralne - co by nie bylo grywalne to i tak bedzie postep spory ).
to taki joke, smaczek, a propo "nowych historyjek"Tandor92 pisze:Taki offtop, co było z orkami przed 89?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Prima a prilis?
BTW,nie trzeba kroic nocnikow tylko ugrywalnic commony. teraz common jest w cenie orcasa a to juz jest zadna alternatywa.
orcas-boyz przypakowany jak w/w w cenie 8pkt to juz zaczyna byc ZUO. 20 chlopakow na golasa za 160pkt. Wiec jak nie bedzie obnizek kosztow gdzies indziej to hordzie mowimy adios.
po chooj mi nowy stworek? uwspolczesnic gigsona (od 5 ed swiat stal sie grozniejszy a on jest ciagle w wersji zgolonej). jakis feel no pain? albo cos w ten desen. w koncu wg fluffu gigson to najwiekszy stworek ladowy starego swiata (tylko smocur jest porownywalny), moze byc twardy (bo teraz jest twardszy tylko od pegazow/orlow i wyverny/gryfa)
BTW,nie trzeba kroic nocnikow tylko ugrywalnic commony. teraz common jest w cenie orcasa a to juz jest zadna alternatywa.
orcas-boyz przypakowany jak w/w w cenie 8pkt to juz zaczyna byc ZUO. 20 chlopakow na golasa za 160pkt. Wiec jak nie bedzie obnizek kosztow gdzies indziej to hordzie mowimy adios.
po chooj mi nowy stworek? uwspolczesnic gigsona (od 5 ed swiat stal sie grozniejszy a on jest ciagle w wersji zgolonej). jakis feel no pain? albo cos w ten desen. w koncu wg fluffu gigson to najwiekszy stworek ladowy starego swiata (tylko smocur jest porownywalny), moze byc twardy (bo teraz jest twardszy tylko od pegazow/orlow i wyverny/gryfa)
Ja słyszałem nawet wersje że smok od ogona po pysk ma długośc jak wielkość giganta. Chyba tylko najstarsze dragonogry sa większe.
Swoja droga wyobraźcie sobie rozmiar serducha i tętnice. Normalnie po smierci gigsona i odpowiedniej konserwacji można by zrobic aquapark.
Swoja droga wyobraźcie sobie rozmiar serducha i tętnice. Normalnie po smierci gigsona i odpowiedniej konserwacji można by zrobic aquapark.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
Wystarczyloby:
1. potaniec jednostki.
2. Dac ItP Black orkom.
3. Savagom dac 5+ warda jak jest z nimi shaman (czwarta edycja).
4. NIe rozumiem czemu bigunsy nie jezdza na rydwanach tylko zwyklaki.
5. Nowe zarabiste przedmioty magiczne od razu zmieniaja oblicze armiii.
6. Dac zpowrotem unbreakable snotlingom.
7. 6T i scaly skin na 4+ dla giganta.
1. potaniec jednostki.
2. Dac ItP Black orkom.
3. Savagom dac 5+ warda jak jest z nimi shaman (czwarta edycja).
4. NIe rozumiem czemu bigunsy nie jezdza na rydwanach tylko zwyklaki.
5. Nowe zarabiste przedmioty magiczne od razu zmieniaja oblicze armiii.
6. Dac zpowrotem unbreakable snotlingom.
7. 6T i scaly skin na 4+ dla giganta.