Bretonnia Vocala - 09.11 - makieta wiatraka

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Bretonnia Vocala - 23.05 - realmi gotowi

Post autor: Rasti »

No pewnie że nie ma, ale myślę, że dałbyś radę ;) Chociaż może jakiś wash, dla kontrastu tych kresek?

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Wyglądają jak Wsiury na koniach przykrytych obrusem sołtysowej, a nie jak rycerze. Ale pomalowani ładnie, więc na potrzeby gry jest ok :)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

sa rewelacyjni, nie sadzilem za tak drobna zmiana moze tyle dac tym mocno srednim rycerzom... az mnie korci zeby wyciagnac swoich ktorzy gdzies sie walaja a i bitsy od m@a by sie znalazly :) ale nie bo tylko sie zdenerwuje ze nie wyszli tacy fajni :)

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

Mistrzostwo ale brakuje mi przybrudzeń . jadąc na koniach powinni przynajmniej trochę być
przysrani, a ci są strasznie czyści- prost z myjni? :wink:
]arrrr

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

i mały update, magiczka prawie gotowa. wciąż zastanawiam się nad kolorem laski i włosów (albo zostaną czarne i popracuję nad nimi jeszcze). oczko muszę jej poprawić bo się zalało trochę. czarne elementy będą złote (koniec laski, rękojeść..).
no i wipy trayów pod łuczników;]
w międzyczasie zrobiłem ok 30 innych trayów (do bretki głównie ale są dośc monotonne na razie więc fotek szkoda robić..+ parę trayów z moich innych armii pod nową ed:P), posprayowane czekają na malowanie;] no i koło 50 piechoty naraz leci, MAA z halabardami oraz resztę łuczników (sporo metali). to tak żeby nie było że 4 zdjęcia i się lenię nonstop:P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Fajny ten żółty, jak robiłeś?

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

biały, sunburst, przyciemnianie washem sepią i chestnut inkiem, rozjaśniane białym;] nic specjalnie odkrywczego, grunt to rozwodnione farby, sporo warstw i szybkie kreskowanie.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

fajny żółty i płotki łuczników
]arrrr

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Treje znakomite, na magiczce oczywiście żółty dobry i mieczyk niezły.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Żółty naprawdę fajny, skóra też dobrze wyszła :)

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

fajna magini. Włosy ja bym zostawił czarne, dają dobry kontrast z żółcią i wgle te 2 kolory zawsze dobrze razem współgrają. A laska taka ciemno niebieska też moim zdaniem może zostać. Nie ma sensu wprowadzać więcej kolorów na ten model, a niebieskiego już trochę jest po za tym pasuje kolorystycznie.
Co do samego malowania to bardzo podoba mi się szata, szczególnie od pasa w górę. nmm na mieczu poprawny ale brakuje mi trochę wykończenia, bym odrobinę bieli na samej górze walnął.
Ale ogólnie model robi bardzo dobre wrażenie, a jak do armii to już wgle za dobry jest :wink:

Awatar użytkownika
Starskrim
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Starskrim »

Bardzo fajni łucznicy i ten murek

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Są zwykli i dobrze bo cukierkowa breta mi nie siedzi :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Magica bardzo dobra.Fajne zestawienie kolorów, żółta szata wyszła bardzo dobrze =D>
NMM troszkę za mało płynny, przydałoby się też troszkę więcej kontrastu.
Ale ogólnie solidna praca.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

no może magiczce jeszcze coś poprawię. w sumie to te przejścia lepiej wyglądają w rzeczywistości ale może to dlatego że ogólnie to jest drobny model + duża fotka + ostra więc może za wiele widać jak na forumowe standardy:P no i trochę i tak inne foto muszę zrobić, tu za niebiesko trochę wyszło, miecz jest z shadowa robiony a wyszedł niebiańsko:P

dzięki za słowa uznania i krytyki, wezmę na pewno pod uwagę;] szczególnie komentarz lolera, upewnia mnie a paru kwestiach;]

no łucznicy to mój tt, wychodzą po jakieś 20-25minut na łebka, ciężko zliczyć bo lecą po 20 naraz różnymi kolorami...:P sam nie moge się doczekać ich efektu końcowego z trayami i w poprawnych kolorystycznie unitach;]
ale na razie zlecenia to temat główny, nadrabiam zaległości:P

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Żółty i skóra na magiczce - rewelacja.
Miecz też nie jest zły, choć brakuje mu trochę płynności. Ale fotka jest duża i jak słusznie zauważyłeś, tego w realu pewnie w ogóle nie widać.
Włosy koniecznie zostaw czarne :)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

traye w międzyczasie podmalowałem (+2 zwykłe), łucznicy w robocie wciąż. w rzeczywistości mniej niebieskie kamienie, shadowgrey.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Post autor: Deliberitus886 »

Figurki pomalowane ładnie , ale te kamienia jakby się paliły, jarzyły ,albo jak lód ,nie pasują mi osobiście .
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

są takie same jak przy kawalerii na podstawkach, za ostro niebieski mi wyszedł, jakieś nowe ustawienia aparatu próbowałem:P

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Całkiem porządna robota :) Na stole muszą nieźle wyglądać :)

ODPOWIEDZ