Bretonnia Vocala - 09.11 - makieta wiatraka
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Bretonnia Vocala - 23.05 - realmi gotowi
No pewnie że nie ma, ale myślę, że dałbyś radę Chociaż może jakiś wash, dla kontrastu tych kresek?
Wyglądają jak Wsiury na koniach przykrytych obrusem sołtysowej, a nie jak rycerze. Ale pomalowani ładnie, więc na potrzeby gry jest ok
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
sa rewelacyjni, nie sadzilem za tak drobna zmiana moze tyle dac tym mocno srednim rycerzom... az mnie korci zeby wyciagnac swoich ktorzy gdzies sie walaja a i bitsy od m@a by sie znalazly ale nie bo tylko sie zdenerwuje ze nie wyszli tacy fajni
i mały update, magiczka prawie gotowa. wciąż zastanawiam się nad kolorem laski i włosów (albo zostaną czarne i popracuję nad nimi jeszcze). oczko muszę jej poprawić bo się zalało trochę. czarne elementy będą złote (koniec laski, rękojeść..).
no i wipy trayów pod łuczników;]
w międzyczasie zrobiłem ok 30 innych trayów (do bretki głównie ale są dośc monotonne na razie więc fotek szkoda robić..+ parę trayów z moich innych armii pod nową ed:P), posprayowane czekają na malowanie;] no i koło 50 piechoty naraz leci, MAA z halabardami oraz resztę łuczników (sporo metali). to tak żeby nie było że 4 zdjęcia i się lenię nonstop:P
no i wipy trayów pod łuczników;]
w międzyczasie zrobiłem ok 30 innych trayów (do bretki głównie ale są dośc monotonne na razie więc fotek szkoda robić..+ parę trayów z moich innych armii pod nową ed:P), posprayowane czekają na malowanie;] no i koło 50 piechoty naraz leci, MAA z halabardami oraz resztę łuczników (sporo metali). to tak żeby nie było że 4 zdjęcia i się lenię nonstop:P
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
biały, sunburst, przyciemnianie washem sepią i chestnut inkiem, rozjaśniane białym;] nic specjalnie odkrywczego, grunt to rozwodnione farby, sporo warstw i szybkie kreskowanie.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Żółty naprawdę fajny, skóra też dobrze wyszła
fajna magini. Włosy ja bym zostawił czarne, dają dobry kontrast z żółcią i wgle te 2 kolory zawsze dobrze razem współgrają. A laska taka ciemno niebieska też moim zdaniem może zostać. Nie ma sensu wprowadzać więcej kolorów na ten model, a niebieskiego już trochę jest po za tym pasuje kolorystycznie.
Co do samego malowania to bardzo podoba mi się szata, szczególnie od pasa w górę. nmm na mieczu poprawny ale brakuje mi trochę wykończenia, bym odrobinę bieli na samej górze walnął.
Ale ogólnie model robi bardzo dobre wrażenie, a jak do armii to już wgle za dobry jest
Co do samego malowania to bardzo podoba mi się szata, szczególnie od pasa w górę. nmm na mieczu poprawny ale brakuje mi trochę wykończenia, bym odrobinę bieli na samej górze walnął.
Ale ogólnie model robi bardzo dobre wrażenie, a jak do armii to już wgle za dobry jest
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Magica bardzo dobra.Fajne zestawienie kolorów, żółta szata wyszła bardzo dobrze
NMM troszkę za mało płynny, przydałoby się też troszkę więcej kontrastu.
Ale ogólnie solidna praca.
NMM troszkę za mało płynny, przydałoby się też troszkę więcej kontrastu.
Ale ogólnie solidna praca.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
no może magiczce jeszcze coś poprawię. w sumie to te przejścia lepiej wyglądają w rzeczywistości ale może to dlatego że ogólnie to jest drobny model + duża fotka + ostra więc może za wiele widać jak na forumowe standardy:P no i trochę i tak inne foto muszę zrobić, tu za niebiesko trochę wyszło, miecz jest z shadowa robiony a wyszedł niebiańsko:P
dzięki za słowa uznania i krytyki, wezmę na pewno pod uwagę;] szczególnie komentarz lolera, upewnia mnie a paru kwestiach;]
no łucznicy to mój tt, wychodzą po jakieś 20-25minut na łebka, ciężko zliczyć bo lecą po 20 naraz różnymi kolorami... sam nie moge się doczekać ich efektu końcowego z trayami i w poprawnych kolorystycznie unitach;]
ale na razie zlecenia to temat główny, nadrabiam zaległości:P
dzięki za słowa uznania i krytyki, wezmę na pewno pod uwagę;] szczególnie komentarz lolera, upewnia mnie a paru kwestiach;]
no łucznicy to mój tt, wychodzą po jakieś 20-25minut na łebka, ciężko zliczyć bo lecą po 20 naraz różnymi kolorami... sam nie moge się doczekać ich efektu końcowego z trayami i w poprawnych kolorystycznie unitach;]
ale na razie zlecenia to temat główny, nadrabiam zaległości:P
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
traye w międzyczasie podmalowałem (+2 zwykłe), łucznicy w robocie wciąż. w rzeczywistości mniej niebieskie kamienie, shadowgrey.
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Figurki pomalowane ładnie , ale te kamienia jakby się paliły, jarzyły ,albo jak lód ,nie pasują mi osobiście .
Widzę Wszystko
są takie same jak przy kawalerii na podstawkach, za ostro niebieski mi wyszedł, jakieś nowe ustawienia aparatu próbowałem:P
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Całkiem porządna robota Na stole muszą nieźle wyglądać