Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Dlaczego?Jankiel pisze:unbreakable, jako zasada szczególna, ma pierwszeństwoWidać że w tym wypadku w samym booku mamy bubla.
Jednak tam nigdzie nie ma napisane że dzwon/furmana dostają unbreakable tylko stwierdzają że skoro mają to ble, ble, ble...Jankiel pisze:Mam gdzieś, że jest to bezsensowne. Przyjęliśmy na LS stanowisko, że generalnie nie ruszamy FAQ, chyba, że stoją w jawnej sprzeczności z rulebookiem/kodeksami. Niestety wszystko zasadza się na tym, co jest tą jawną sprzecznością, a co nie.Q. What is the Leadership value of a Screaming
Bell/Plague Furnace?
A. They have Ld 0 (-) and so will fail Ld tests
automatically, but as they are Unbreakable, this will
matter only very rarely (spells and magic items that
force Ld tests, etc.).
Nie zgadzam się z tym FAQ i z chęcią bym go olał, ale nic to nie zmienia. Dzwon i furmana są ubreakable :/
A Ty jak byś to widział Jacku?Jedy Knight pisze:Paweł - tracisz czas.
Dlaczego?
Gdzieś jest kolejność pierwszeństwa opisana?
Hmmmczy mógłbyś sprecyzować dlaczego Advaced rules są ważniejsze od Basic rules bo ja nic takiego w booku nie znalazłem
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Zmienili to gdzieś w erracie?" The Screaming Bell cofers great confidence and unusual boldness upon the Grey Seer and the unit pushing it. While the Screaming Bell has at least one wound remaining, the Great Seer and the unit pushing it are Unbreakable, hovewer, neither can voluntarily leave the Screaming Bell"
Unbreakable.bigpasiak pisze:A Ty jak byś to widział Jacku?Jedy Knight pisze:Paweł - tracisz czas.
Jak na Euro będziecie sędziować?
musi. Ma frenzy to szarzuje. tak samo przeciez jest z szarzowaniem przez fanatykaKlops pisze: I mam pytanie czy Furmanka(ta pod priestem) musi szarżować w domek z przeciwnikiem w środku i dostać hity od domku bo o takiej interpretacji też słyszałem.
shino ostatnio cos jest po prostu troche zbyt zajetyCoś shino ostatnio umilkł... zabraliście mu komputer?
Jedy Knight pisze:Unbreakable.bigpasiak pisze:A Ty jak byś to widział Jacku?Jedy Knight pisze:Paweł - tracisz czas.
Jak na Euro będziecie sędziować?
Koncepcja, że coś co daje unbreakable, samo nie jest unbreakable, jest ciekawa i tyle.