Jaki model wybrać na prezent dla Ukochanej :)

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Re: Jaki model wybrać na prezent dla Ukochanej :)

Post autor: bem »

Ojej. Spóźniłam się, a pewnie sama bym lepiej coś doradziła niż stado facetów :P Ja swojemu chłopakowi zrobiłam podobny prezent na gwiazdkę :)

Pokażesz pomalowaną figurkę?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Nie ma czegoś takiego jak "figurka w sam raz dla dziewczyny" ;) Wszystko zależy od gustu.
Ja bym wolała dostać ładnego brodatego krasnoluda od gołej baby, choćby jak najładniej pomalowanej.
Tylko mnie to chyba mój nic nigdy już nie pomaluje... podzieliliśmy się - ja maluję, on podziwia (czekam na częściowy przynajmniej ratunek w postaci bejcy).

Podziel się efektami malowania :)

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

hehehe

moja koleżanka o mało nie wyleciał wyleciała w powietrze jak jej pokazałem alastriel
no to sprawę prezentu mam z głowy

ps. mnie też model się bardzo podobał
ona jest tak... kocia :twisted:
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Necromancy mode on :
Witam :)
Problem taki sam jak Czerech - poszukuję modelu, który po pomalowaniu ma służyć jako wspaniały prezent dla kobiety. :mrgreen:
Tylko tym razem kobieta ma wypaczony lekko gust... :mrgreen: Generalnie ciężko wyczuć, co jej się spodoba, bo nie zna się na Warhammerze, ale przeglądając kiedyś mojego Army Booka do Lizardmenów natrafiła na scenkę jak Lizaki walczą a Undeadami i bardzo jej się właśnie undeadzi spodobali. Chcę pójść tym tropem i wyczarować jej jakiś zacny model z armii Vampire counts albo ze starych Undeadów, (najlepiej coś "szkieletowego" : wight, czy coś w tym stylu) macie jakieś pomysły? Modele z tej nacji są zazwyczaj nudne, albo statyczne, będę wdzięczny za pomoc. Mogą być jakieś archiwalne modele, z ebaya nie trudno ściągnąć, a chciałbym, żeby był to ciekawy i ładny model, żeby pięknie zbierał kurz na półce :P
pzdr
P.S.
Myślałem o tym sztandarowym do szkieli, ale mam tylko jednego :
Obrazek
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

voodooml
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: voodooml »

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

z reapera kup coś ciekawego tam sa pseudo szkielety po dobrych cenach :wink:
chyba że lubi anime, to cospseuda z anima tactiks;p

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

a jeśli nie reaper to może takiego pana:
http://enigmaminiatures.com/shop/massiv ... death.html
?

Jeśli na dodatek to na półeczkę a nie do gry to można olać standardową podstawkę i zrobić mini dioramkę np. zrujnowanego/spalonego domu/kawałka miasta. Tym bardziej że taki pan nie kojarzy się jednoznacznie z battlem ale jest formą dość uniwersalną :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Hmm dziękuję za porady, na razie sugestia o Reaperze brzmi w porządku.
Znalazłem na ebayu nawet całkiem fajny model Bonecaller'ki :
http://cgi.ebay.co.uk/Female-Undead-Cal ... 3cb3ac6779
Albo klimaty pirackie (mnie osobiście zajebiście kręcą, ale to ma być dla niej ;-) ) :
http://cgi.ebay.co.uk/Blackknife-Undead ... 3cb3d960b6
@Arbiter
Tak, to z góry było założone, że zrobię właśnie małą dioramkę, w tym czuję się nawet pewniej niż w samym malowaniu modeli :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Ten piracki szkielecik wyśmienity, jak dołożysz mu jakąś porządną scenerię to może być mega.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Właśnie też tak myślę.
Albo plaża, albo zrobiony z balsy/plasticardu kawałek pokładu...
Jeszcze się pomyśli, czekam na sugestie, to nie jest paląca sprawa, a fajnie byłoby podjąć przemyślaną i świadomą decyzję :)

voodooml
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: voodooml »

ja jestem dalej za laseczka z ogonkiem ^^ ale piracina tez wymiata :-({|=

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

Nom super babeczka.

to : http://jotte.istore.pl/pl,product,31784 ... aller.html
na jamie możesz kupić, z tego co wiem za jakiś tydzień, dwa mają mieć dostawę.

ja bym proponowała:
http://jotte.istore.pl/pl,product,31784 ... queen.html

albo:
http://jotte.istore.pl/pl,product,37419 ... queen.html
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Jasif pisze:Hmm dziękuję za porady, na razie sugestia o Reaperze brzmi w porządku.
Tak, to z góry było założone, że zrobię właśnie małą dioramkę, w tym czuję się nawet pewniej niż w samym malowaniu modeli :)
To może zrób tego reaperowskiego perkusistę , wybębniającego serenadę pod oknem ukochanej :D

Obrazek

Rzeźba Boba Ridolfiego, a zarazem moja pierwsza figurka, przez nią tu piszę :lol2: Do dziś darzę ją dużym sentymentem... no a poza tym kojarzy się z norweskoblekmetalowymi bębniarzami przez te rączki :D polecam! Dodajesz ściankę z plasticardu z romantycznym balkonem, parę bluszczy firmy Voyager i sukces murowany :wink:

@Ignis - z tą dostawą to pewne? bo parę figurek reapera chętnie bym zakupił...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Jakiś czas temu pisałam do nich i miły pan mi odpisał że dostawa jest już oclona i czeka aż mu przyjdzie z Wawy. Ma się odezwać do mnie kiedy to nastąpi. Czekam...jak się nie odezwie do środy to się przypomnę, bo tego maila dostałam z jakiś tydzień temu.

Niestety RMSy sprowadza ze znanych mi firm tylko Jama i nieraz trzeba się naczekać na dostawę.
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Dzięki za info- skoro przesyłka oclona, to powinna być w tym miesiącu... przyjazny sklep swoją drogą, tylko te celniki non stop brużdżą z reaperem :?
Dasz znać, jak sprawy poszły? Thanks from the mountain 8)
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Część towaru już do nich dotarła, więc w przyszłym tygodniu pewnie już zaktualizują towar na sklepie. Trzeba sprawdzać co jakiś czas;)
Pozdrawiam
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Dzięki, równiez i ja dostałem mejla 8) Szczerze mówiąc, nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia :D [mimo, ze nie będzie Cultist & Minion, ale co tam...]
- M.Malicki

ODPOWIEDZ