15.04.2007 1.5k "Nawałki" z ZademTrolla

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Serwus.

Heh fajnie, że dyplomy się podobały ;) robiłem go na ostrym kacu ;)
Jak ktoś chciałby zobaczyć jak wyglądał:
Obrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Witam.
Dzięki panowie za fajny turniej (mój drugi poza 3miasto/wejherowo - początek nowej świeckiej tradycji?? ;) ).

Błędów organizacyjnych nie zauważyłem, więc nie wiem o czym mówisz Borysss. Było naprawdę git.

Co do bitew to dawno nie grało mi się tak fajnie i na luzie na turnieju (z góry przepraszam moich dwóch pierwszych oponentów - nie pamiętam Waszych imion - zawsze mam z tym problemy).
Moje dziwne WE (po rozpe odsyłam do działu rozpisek) wcale najgorzej nie wypadły (to subiektywne odczucie :twisted: - jeszcze nawet nie wiem które w końcu zająłem miejsce, ale biorąc pod uwage, że ostatnia bitwę grałem na przedostatnim stole to raczej nie wysoko :oops: )

1 bitwa Lizaki:
jak ja nie lubię tego tałatajstwa. Jak już się człowiek przebije przez te cholerne skinki to... zostaje jeszcze cała armia do wybicia. Z najistotniejszych momentów wymienić należy teleport wardencerów do lasu z salkami. Zły pomysł. Po strzelaniu zostało chyba 3 tancerzy i noble. Szarża. W combacie też kiepsko. Nobel miał tak złe rzuty, że chyba gorszych nie mozna mieć. Ostatecznie ubiłem jedna salke i zniknąłem.
Przegrana 2:18 (ładny początek)

2 bitwa DE:
no tutaj to pozamiatałem cały stół. DE na te punkty niewiele chyba mogą zrobić. Waye polowały na generała na pegazie (ale ubiły go dopiero w combacie, gdy już dobiegł do nich na własnych nogach). Zimne Jaszczury (czy jak im tam?) wlazły w standardową pułapkę złożoną z dryad na wabia, treekinów za dryadami i tancerzy od boku (tu było jeszcze fajniej bo coldy po zbrejkowaniu dryad, poleciały tylko 3 czy 4 cale nie wpadając w treekiny, wiec miałem dwie czyściutkie szarże :twisted: ). Z drugiej strony bolce próbowały powystrzelać łuczników i dryady. Kiepsko im to szło. W końcu do jednego dobiegły dryady, a do drugiego podeszli na bliską odległość łucznicy (chyba aż czterech) i bolców już nie było.
Wygrana 19:1

3 bitwa HE i Adam Świsłowski (kolega z FKCC):
niemalże na własnej piersi wychowałem Adama (w battlu oczywiście) i uczeń przerósł mistrza. Niewdzięcznik!! ;) Masę bitew już w sumie rozegraliśmy i coraz gorzej mi idzie z jego wysokimi. Tym razem do dupy zagrałem treekinami, którzy jak głupi kręcili się w kółko. Dryady też straciłem bez sensu wystawiając się na szarże rydwanów i kawy. Za to chociaż łucznicy jakoś sobie radzili tym razem. Systematycznie odstrzeliwali kawalerzystów (było by gorzej gdyby Adam przez 3 tury nie zapomniał o tym że ma sztandar który daje -1 do hita). W końcu resztki kawy z herosem wpadły w treekiny i je zbrejkowali. W ostatecznym akcie desperacji wpadłem w nie od boku resztami tancerzy zabijając jazdę i brejkując bohatera.
Przegrana 6:14

4 bitwa Bestie Malina:
200 kilosów jechałem żeby zagrać z dwoma kumplami z 3miasta (nie wspominając o tym, że jednym samochodem jechaliśmy i z Adamem i z Malinem ;) ), ale cóż, tak bywa.
Do bitwy podeszliśmy na maksymalnym luzie i w dodatku na początku głópawka nas złapała. Śmiechu było sporo ;) Jak już się trochę uspokoiliśmy zaczęła się gra.
Jednostka bitwy to... TreeKini. Zjadły 4 minosy. Odbiły rydwan szarżujący od boku. Dostały szarże 3 minosów od boku i we współpracy z tancerzami i tych zjadły. Na stole malinowi zostali bohaterowie i jedne psy. Łucznicy skutecznie dawały rade herdom. I ostrzałem i w combatach.
Wygrana 16:4

Jeszcze raz dziękuje za miłe bitwy i sympatycznie spędzony czas. Warto było tłuc się tyle kilometrów.
Wielki szacun dla ekipy z rafmobilu. Nawet nie było tak źle z ta muzą rafa :twisted:
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2007, o 09:18 przez Christos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Duinhir »

było by gorzej gdyby Adam przez 3 tury nie zapomniał o tym że ma sztandar który daje -1 do hita
Małe sprostowanie. To był amulet :wink: Więcej nie kupuje, żadnych błyskotek. Zawsze o nich zapominam :x

Również dziękuję za turniej wyjazdowy. Normalnie bym się nie ruszył poza trójmiasto, ale Koszalin ma w sobie klimat, który trzeba było odczuć na własnej skórze (zadzie?) 8)

Raportu nie napisze, bo ja to już w cale nie mam pamięci do imion, byłaby to profanacja przeciwników :oops:

Jedyne co mnie dobiło to totalna masakra od kolegi w osatnej bitwie z lizakami. Nigdy jeszcze nie przegrałem z tą armią tak sromotnie (po odliczeniu jakieś 2000 w plecy) Nauczka na przyszłość, nie szarżować moją elficką kawalerią w kroxy. Zostali zarżnięci. Chwała im za odwagę.

Dzięki wszystkim przeciwnikom, za przyjemne bitwy i zapraszam do nas na rewanże :)

Borysss
Chuck Norris

Przepraszam, że jeszcze nie ma wyników. Ale mam dzisiaj urwanie głowy w robocie i dopiero po 21 będe miał chwile żeby przeklepać wyniki na forum.

Co do błędów organizacyjnych to chodzi mi o jedną rzecz która mi uciekła. Chodzi mi dokładnie o sprawdzanie rozpisek graczy. Wynikł jeden zgrzyt (gracz nie nadesłał rozpiski wcześniej i nie miał przy sobie podręcznika swojej armii), sprawa została załagodzona, ale w przyszłości taka sytuacja nie może mieć miejsca.

Heh obiecuję, że jeśli będe przykładał łapki (i stópki;) ) do następnej Trollowej imprezy, to na pewno będzie to zrobione lepiej.

Ps. Chciałbym podziękować Marcinowi Karpiuk, za rewelacyjną bitwe z naszym najmłodszym Trollowym kolegą. Miałem okazję grać obok i na prawdę było świetnie.

Serwus.

///EDIT:
Wyniki "Nawałki" z ZademTrolla :

1. Krzysztof Gronowski - Chaos - 82
2. Jacek Grotha - HE - 72
3. Wojtek Łubkowski - WE - 75
4. Tomek Zalewski - Lizardmen - 62
5. Jacek Pedrycz - OK - 53
6. Błażej Rajkowski - Brettonia - 53
7. Marcin Karpiuk - OK - 51
8. Maciek Rogiński - VC - 50
9. Adrian Choromański - HE - 48
10. Paweł Szpuntowicz - DW - 46
11. Amadeusz ?? - Empire - 46
12. Krzysztof Stokrocki - WE - 46
13. Arek Zajączkowski - WE - 43
14. Wojtek Łoś - DW - 42
15. Rafał Stokrocki - Empire - 41
16. Sławek Gajda - VC - 41
17. Adam Świsłowski - HE - 40
18. Filip Szokalski - O&G - 39
19. Wojciech Nowiński - WE - 36
20. Robert Sońta - Lizardmen - 30
21. Karol Malinowski - Bests - 30
22. Jarek Gopek - Empire - 30
23. Borys Olejniczak - VC - 26
24. Dawid Poprawski - DE - 25
25. Michał Makowski - O&G - 17
26. Sebastian Mosko - WE - 13

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Kurde żałuję że nie moglem się pojawić. Po mmaturce jak będzie jakiś turniej na bank wpadam :D
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Duinhir »

Rozumiem, że nie uwzględnialiście oceny hobbystycznej do ogólnej punktacji?

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Uwzględnili Adaś. Ja z bitew miałem 41 punktów.

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Uwzględniono :wink: Zwyciężca ma 82 a z bitew można było dostać 80

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

do zgrzytów turniejowych to bym zaliczył fakt, iż przedziały punktowe za bitwy były zmieniane dwa razy w czasie turnieju... a nie, że ktoś podręcznika do armii zapomniał.

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Błażej pisze:do zgrzytów turniejowych to bym zaliczył fakt, iż przedziały punktowe za bitwy były zmieniane dwa razy w czasie turnieju... a nie, że ktoś podręcznika do armii zapomniał.
To napewno był zgrzyt i Borysa już ubiczowaliśmy:)

Borysss
Chuck Norris

Błażej pisze:do zgrzytów turniejowych to bym zaliczył fakt, iż przedziały punktowe za bitwy były zmieniane dwa razy w czasie turnieju...
Tak. Zdarzyło się - TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJA WINA. Ostatni raz!
Błażej pisze: a nie, że ktoś podręcznika do armii zapomniał.
Regulamin Nawałki pisze: Każdy z graczy zobowiązany jest do posiadania podręcznika armii lub obowiązujące zasady, minimum jedna kopia rozpiski - CZYTELNA oraz własny komplet kości i miarkę (Klub nie zapewnia tych rekwizytów)
Bo ja jako Twój przeciwnik nie mam obowiązku znać Twojej armii na pamięć. Ale to już jest jałowa dyskusja, ogólnie jak dla mnie nie był to jakiś duży problem. Nie bijmy już o to więcej piany bo to nie ma sensu.
Ja się Cieszę, że wyszła impreza, dobrze się bawiliśmy - bo przecież o to w tym wszystkich chodzi - o dobrą zabawę.

Następnym razem (a już myślimy o imprezie z prawdziwego zdarzenia) będzie jeszcze lepiej ! ;)

Serwus.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Wyślijcie wyniki do ligi.

Borysss
Chuck Norris

Scimitar pisze:Wyślijcie wyniki do ligi.
Done.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

spoko, doszło już

ODPOWIEDZ