Bieżące pytania
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Bieżące pytania
Dzięki za radę. Nie wyrzuciłem kasy w błoto. W takim razie pewnie zakupię skajrima.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
Witam.
Mam dość duże zakłopotanie , ponieważ mam ochotę zagrać w jakiegoś ,,erpega".W internecie znalazłem bardzo dużo ciekawych i wypiszę je tutaj , może ktoś pomoże mi wskazać właściwe.Jestem wielkim fanem Baldur's gate oraz icewind dale.Grafika może być obojętnie jaka , ważna fabuła.Lubię dużo różnych czarów , broni itp.
Oto one:
-The elder scrolls IV Oblivion (faworyt)
-Gothic 1 ,2 +dodatek (wielka ochota , ale patrząc na część pierwszą od razu ją tracę , nie wiem czemu )
-Diablo 2 (tak , tak nie grałem ...)
-lionheart (miła gierka)
Wiem , że zaraz pojawią się hejterzy (buuu sam wybiejaj / Najlepsze to counter s-t-r-i-k-e),
Ale jeśli ktoś wie co jest najlepsze to niech poda propozycję.
Można też podawać swoje tytuły ulubionych gier.
Pozdrawiam
Mam dość duże zakłopotanie , ponieważ mam ochotę zagrać w jakiegoś ,,erpega".W internecie znalazłem bardzo dużo ciekawych i wypiszę je tutaj , może ktoś pomoże mi wskazać właściwe.Jestem wielkim fanem Baldur's gate oraz icewind dale.Grafika może być obojętnie jaka , ważna fabuła.Lubię dużo różnych czarów , broni itp.
Oto one:
-The elder scrolls IV Oblivion (faworyt)
-Gothic 1 ,2 +dodatek (wielka ochota , ale patrząc na część pierwszą od razu ją tracę , nie wiem czemu )
-Diablo 2 (tak , tak nie grałem ...)
-lionheart (miła gierka)
Wiem , że zaraz pojawią się hejterzy (buuu sam wybiejaj / Najlepsze to counter s-t-r-i-k-e),
Ale jeśli ktoś wie co jest najlepsze to niech poda propozycję.
Można też podawać swoje tytuły ulubionych gier.
Pozdrawiam
Tego bym odradzał, Gothic 2 z Noca Kruka jest frustrująco trudny. Wszyscy mają Cię na hita, albo nawet na pół.miły5 pisze:-Gothic 1 ,2 +dodatek (wielka ochota , ale patrząc na część pierwszą od razu ją tracę , nie wiem czemu )
Coraz bardziej mnie przekonujesz do gothica 2 nocy kruka.Klafuti pisze:Gothic 2 z Noca Kruka jest frustrująco trudny. Wszyscy mają Cię na hita, albo nawet na pół.
To , że się często ginie to jestem przyzwyczajony z m.in. icewind dale , w którym prawie na każdym kroku można było umrzeć z rąk goblina ...
Pozdrawiam
gothic - mozesz tracic ochote na gothica z powodu grafiki.
diablo - to nie crpg tylko hack and slash.
elder scroll - tutaj pewnie dostane becki od innych ale mnie ta seria troche nudzi
a z propozycji:
- neverwinter nights - taki icewind w 3d.
- ME 1, 2, 3 - niby jak diablo nie jest to crpg ale sa jego elementy. za to fabula jest fantastyczna.
- legend of grimrock
ps. buuuu sam se wybieraj
diablo - to nie crpg tylko hack and slash.
elder scroll - tutaj pewnie dostane becki od innych ale mnie ta seria troche nudzi
a z propozycji:
- neverwinter nights - taki icewind w 3d.
- ME 1, 2, 3 - niby jak diablo nie jest to crpg ale sa jego elementy. za to fabula jest fantastyczna.
- legend of grimrock
ps. buuuu sam se wybieraj
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
To wiem , ale napisałem go , ponieważ akurat miałem na niego ochotę.Morsereg pisze:to nie crpg tylko hack and slash.
... (szuka najbliższej strony by zakupić tą grę)Morsereg pisze:legend of grimrock
Kompletnie o tej produkcji zapomniałem , jest świetna !
Kupiłbym ją już teraz , lecz gram na lekko podrasowanym netbooku.
Dobra wale to idę po morrowinda i już.(soundtrack mniam ! )
Pozdrawiam
Jeśli chcesz pograć w Gothica II to lepiej od razu napisz jaki masz system. Jak Windows 7 to powodzenia w grzebaniu się w procesach z nim związanych. Po prostu jest to gra zbyt stara na ten system. Jak wyszła odnowiona wersja gry (fixy itd) to zignoruj ten post
Problem w tym, że niektóre questy (również te główne) polegają na pokonaniu jakiegoś przeciwnika. Ponieważ nie można nabijać expa, bo to zbyt niebezpieczne, w pewnym momencie może okazać się, że smok regeneruje sobie hp szybciej niż mu je zbijasz. Pomijając fakt, że padasz od jednego jego trafienia, względnie od dwóch jeśli masz najlepsza zbroję . Rozumiem, że taki Ninja gaiden jest bardzo trudny, ale tam można nadrobić słabość bohatera własnym refleksem i ograniem, w Gothicu tego nie zrobisz, bo to nie jest zręcznościówka i chociaż da się blokować ciosy w walce wręcz, to już fireballa nie powstrzymasz, można co najwyżej go uniknąć, ale koniec końców i tak trzeba dopaść typa w walce wręcz, co kończy się zawsze tak samo.miły5 pisze:Coraz bardziej mnie przekonujesz do gothica 2 nocy kruka.Klafuti pisze:Gothic 2 z Noca Kruka jest frustrująco trudny. Wszyscy mają Cię na hita, albo nawet na pół.
To , że się często ginie to jestem przyzwyczajony z m.in. icewind dale , w którym prawie na każdym kroku można było umrzeć z rąk goblina ...
Pozdrawiam
Nie wiem czy ktoś mógłby na to pomóc. Zdobyłem starą grę (nieoryginalną) star wars empire at war zrobilem wszystko jak w dolączonej instrukcji i niby wszystko się włącza, ale po ekranie loading wywala mnie do pulpitu. ma ktoś jakieś pomysły? administrator i zgodność z windows xp service pack 2 nie dały rady
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
nieoryginalnymi się nie powinno chwalić na forach publicznych ale...
- sprawdź sterowniki (może się gryzą z grą)
- sprawdź czy 'pigułkę' umieściłeś w odpowiednim folderze
- jaką masz kartę graficzną i ile ramu?
IMHO to pewnie hardware...ale nie jestem w 100% pewny.
I kup oryginał bo jest do dostatnia jeszcze - chociaż SW Rebellion jest o wiele lepsza.
- sprawdź sterowniki (może się gryzą z grą)
- sprawdź czy 'pigułkę' umieściłeś w odpowiednim folderze
- jaką masz kartę graficzną i ile ramu?
IMHO to pewnie hardware...ale nie jestem w 100% pewny.
I kup oryginał bo jest do dostatnia jeszcze - chociaż SW Rebellion jest o wiele lepsza.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mam pewien dość istotny problem. Są takie gry, które za Chiny nie chcą się odpalić u mnie na kompie i doszedłem już do tego, że one najprawdopodobniej nie działają po prostu w środowisku Windows 7.
Stąd moje pytanie, kierowane do ludzi, którzy znają się na tym o wiele lepiej, aniżeli ja: ja odpalić np. "Majesty" lub "Fahrenheit" w Windows 7 bez zmiany systemu? Da się? Jeśli tak, to jak? Emulator?
Pozdrawiam Was
Naviedzony
Stąd moje pytanie, kierowane do ludzi, którzy znają się na tym o wiele lepiej, aniżeli ja: ja odpalić np. "Majesty" lub "Fahrenheit" w Windows 7 bez zmiany systemu? Da się? Jeśli tak, to jak? Emulator?
Pozdrawiam Was
Naviedzony
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Majesty 1 ... mmmmmm
Jeśli nic nie pomoże to możesz się pobawić w dwa systemy ale dla tej gierki (i wielu innych) gra warta świeczki. A co mówi wujek Google na ten temat?
Jeśli nic nie pomoże to możesz się pobawić w dwa systemy ale dla tej gierki (i wielu innych) gra warta świeczki. A co mówi wujek Google na ten temat?
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- Naviedzony
Grand Admiral Thrawn pisze:Majesty 1 ... mmmmmm
Nic, co bym potrafił zastosować.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
- Naviedzony
Popróbuję i zobaczę jak działa. Dzięki!
EDIT: Majesty Gold HD działa na Windows 7! Dziękuję.
EDIT: Majesty Gold HD działa na Windows 7! Dziękuję.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Poszukiwany/poszukiwana ktoś do młócenia w D2LoD na bananie. Brak acc nie boli, crapu i trochę lepszego stuffu na rozruch hero mam, a samemu młócić mi się już trochę nudzi
Niestety zaczynałem sam od nowa i gram od tygodnia więc dopiero mam hammka 80/4k m dmg/80fcr/full res/5k def nadającego się tylko do pvm, ale mepha na hellu ogarnę chyba. Oferuję ogarniętego m8, low lvl stuff, taxi i runy w zamian za chęć grania Chętnych proszę na pw
Niestety zaczynałem sam od nowa i gram od tygodnia więc dopiero mam hammka 80/4k m dmg/80fcr/full res/5k def nadającego się tylko do pvm, ale mepha na hellu ogarnę chyba. Oferuję ogarniętego m8, low lvl stuff, taxi i runy w zamian za chęć grania Chętnych proszę na pw