Jaką największą rozegraliście bitwę ;)

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Od przesuwania regimentow musialy rece bolec i dretwiec :wink:

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Ice-T pisze:*Nilgar mam pytanie skad wytrzasłeś ta podstawke pod damselke bardzo fajna i w moim stylu bo moi magowie stoją na takich szmerkach bajerkach
Kupiłem w najlepszym sklepie - F&F :wink: To jest jakieś ustrojstwo do Konfrontacji (tam jest więcej takich rzeczy) i z założenia ma imitować nieodżałowany Coruscation of Finreir z V ed. Pani ze zdjęcia jest w moim fluffie arcyksiężną Caledoru i gra na statystykach Teclisa (czyli m.in. rzuca bezzasięgowo co kojarzy mi się z tym właśnie czarem. Oba modele będę jeszcze malował, podobnie jak czterdzieści gwardzistek Everqueen :( (to był jeden z moich pierwszych regimentów years ago) i wiele innych figurek.
Generalnie lubię wyszukiwać takie smaczki, stąd sporo w mojej armii figurek z Reapera, Black Tree, Dark Sword ale również z 40ki czy Lotra, i dodawać coś od siebie i np. postawić maga zamiast na koniu to na dysku (ten sam koszt i charakterystyki), wymyślać swoje nazwy zaklęciom i artefaktom. Wiem, że na turniejach by to nie przeszło ale na własnym stole nie muszę się przecież ograniczać ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

czy Ty jesteś dinozaurem?? :P

oczywiscie bez offensu, racze z wielkim podziwem to pisze, kurde :)

KLIMACIARZ!!!!!!!! :D
ostatni klimaciarz, zamknijmy go w zoo aby pokazywać potomnym ;);)

szacun stary :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

nie taki ostatni;) my tam w lublinie tez mamy paru takich ;)

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

:shock: :shock: :shock: V ed chyba nie była tak dawno :shock: :shock: :shock:

no offence taken, nie czuję się jeszcze taki stary choć w Młotka grać zacząłem rzeczywiście dość późno, w każdym razie dziekuję :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

mi z tym dinozaurem chodizło o to, że tworzysz swoje przedmioty, zasady i kumple rónież, prawdziwy klimat i duch tej gry tak powinien wygladać no i co najważniejsze gracie na duże bitwy :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

wallace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wallace »

Jutro powinienem wrzucić 1 partię zdjęć - na razie przygotowania do bitwy..
strasznie wolno mi idzie zrzucianie zdjęć na serwer :?
Z nilgarem mamy kilka projektów dotyczących wfb, w40 oraz mordheima ...
jak będzie czas i nie pozostaniemy tylko na chęciach to może pierwszym z nich będzie realizacja dwupoziomowej dioramy do mordheima: góra (zdejmowana )miasto i pod spodem podziemia - wraz z komnatą a la moria dodatkowo z krużgankami, itp.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Lepiej wrzuć zdjęcia swoich stołów (tego na dole też koniecznie ;), bo mi się nie chce tłumaczyć, że tej dużej bitwy na stole nie było sensu rozgrywać ;) - byłoby to trochę jak próba zrobienia go ju shi ho sho w tramwaju w godzinach szczytu :lol: :lol: :lol:

A by podsumować temat dopóki nie pojawi się ktoś z czymś większym - bardzo zachęcam do rozgrywania trochę większych bitew od czasu do czasu. 7-8 tysięcy da się rozegrać w jakieś 12 godzin ale idealnie mieć miejsce gdzie można zostawić figurki na kolejny dzień - bitwa na jakieś 15 tysięcy po jednej stronie to naprawdę zupełnie coś innego, można manewrować całymi korpusami/armiami, a nie tylko pojedynczymi oddziałami, nie mówię już o wykorzystaniu kombinacji większej liczby magicznych przedmiotów. I fajnie wtedy dopuścić większą strefę rozstawienia (oczywiście pozostaje 20" minimalnego dystansu) i wtedy np. rozpisać na kartkach rozstawienie armii - to dodaje smaczku całej tej zabawie :wink:

wallace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wallace »

Armie przed bitwą:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Oczywiście nie ma tutaj leśnych elfów, którzy zastawili na moje armie zuchwałą pułapkę, która niestety się powiodła …
W kolejnych odcinkach wrzucam Teren przed bitwą ;)

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Belaner7 pisze:Ja też!
A już waszych odpowiedzi niebede komentował,jasne bitwa na 44k,już 4k jest ogromną bitwą,8k przeogromną,na którą dzień niestarcza.
I jeszcze jedno policzcie sobie ludzie ile kasy wydaliście na figórki,i pomyślcie co moglibyście mieć w zamian zato
Ja grałem max na 34k. 17k elfów kontra 17k chaosu.I wcale nie uważam że bitwa była strasznie duża.A za jakis rok zamierzam zagrac podobnie,w tym że bede miał juz cała armie HE pomalowaną.Bo wtedy,czyli jakies 2 lata temu,tylko gdzieś połowa była pomalowana i nie wygladało to tak jak bym chciał.A przy okazji do tego czasu wyjdzie nowy book do HE,wiec bedzie mozliwośc dokładnego wypróbowania każdej jednostki

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Belaner7 pisze:8k przeogromną,na którą dzień niestarcza.
Spokojnie, wystarczy. Nam 2 x 16k zajęło <liczy> ok. 18 h. :mrgreen:
Belaner7 pisze:I jeszcze jedno policzcie sobie ludzie ile kasy wydaliście na figórki,i pomyślcie co moglibyście mieć w zamian zato
Hobby, mistrzu, hobby... :D Jak juz ktoś zresztą napisał. Zbieram kolekcjonersko skavenów i czasem zdarza mi się jeszcze wystawić doomwheela. ;)
turalyon pisze: Ja grałem max na 34k. 17k elfów kontra 17k chaosu.I wcale nie uważam że bitwa była strasznie duża.
Lepszyś o 2k. :) A takie bitwy to czysta radość. Żeby jeszcze mieć więcej pomalowanych modeli...

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Rafał, widzę że zawitałeś w nasze skromne progi :)

Ostatnio grałem z kumplem na 4k - 3,5godziny, wcale nie gra się tak długo.
A jak wskrzeszę swoje HE, to myślę, że zagramy jakąś większą bitwę z udziałem kilku graczy.

Pozdro

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

No same he to długo nigdy niegrają(mało ich)ale trafiając na inną armie która ma z tym kłopot(zieloni,skavy,hordówki) to może potrwać

Daro
Oszukista

Graliśmy kraśki vs. wampiry. Fakt - VC nie strzelają a krasie nie magują :P

Ale w 4-4,5h powinien sie chyba każdy wyrobić na 4k - zresztą my graliśmy sobie spokojnie bezstresowo, nie na czas - tak wyszło po prostu.

Pozdro

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

HE, Imperium, Krasnoludy, Skaveny, Orki, Gobliny, Vampiry - bitwy pomiędzy 5 a 8 tysięcy i zawsze dużo magii: 10-12 godzin, po prostu dzień wyjęty ale nic niemożliwego.
Bitwa na 22 kilo mogła potrwać i ze trzy tygodnie (taką miałem nadzieję i po to m.in. był dobrany tak duży teren, zaplanowane urlopy itd.) trwała tylko trzy dni, a właściwie sześć tur, choć w czwartej była już wygrana dzięki mega strategicznemu wałkowi

Daro
Oszukista

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Rewelacja i WIDZĘ IMPERATORA NA STOLE :twisted: Jak się spisał? Jak mamut? I w ogóle skrobnij coś więcej co to była za bitwa
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

No to musiała być piękna bitwa. Smoczki są piękne :twisted: a EmpDrag już w szczególności :D
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Właśnie obejrzałem filmik, 13k na stronę, no no! :P

Przy takim formacie bitwy Chaos nie miał raczej prawa przegrać, Mamut robi swoje :P

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

i fajnie zrobić taki film, skoro juz jest o czym opowiadać. Na koniec tego roku spróbuję zagrać po 30 tysięcy na stronę - w końcu trzeba mieć w życiu jakiś cel 8)
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ