Moje pomysły dot. WoChu-To nie jest propozycja zmian w BP!
Moderator: JarekK
-
- Masakrator
Re: Moje pomysły dot. WoChu.
To, w jakim kierunku ten AL ewoluje, zależy tylko od graczy WoChu.
PS. Wieczorem prześlę listę itemów i dokonam ostatecznych korekt.
PS. Wieczorem prześlę listę itemów i dokonam ostatecznych korekt.
Harcujący odrzuceni, hmmm dobry pomysł. Nie sądzę że kompletni szaleńcy chcieli grzesznie chodzić w szeregach. Wybrańcy powinni biegać z skirmishu.
Co do nowych jednostek, to może monsterowych herosów, z hęcią bym na stole zobaczył smoczego ogra-postać albo trolla chaosu(Ld5), a każdy z nich dawałby jedną jednostkę trolli chaosu lub smokogrów do corów?
Co do nowych jednostek, to może monsterowych herosów, z hęcią bym na stole zobaczył smoczego ogra-postać albo trolla chaosu(Ld5), a każdy z nich dawałby jedną jednostkę trolli chaosu lub smokogrów do corów?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
-
- Masakrator
Nie nie nie...to nie jest temat na wymyślanie jednostek
Jedynie skupiłbym się na tych Forsaken'ach.
Miast nich wprowadziłem Dark Souls. Wykopywaczki i Skirmish w jednym. Odpowiednio drogi.
Co o nim sądzicie?
Jedynie skupiłbym się na tych Forsaken'ach.
Miast nich wprowadziłem Dark Souls. Wykopywaczki i Skirmish w jednym. Odpowiednio drogi.
Co o nim sądzicie?
Szkoda, że tak zdupiłeś knightów (bez feara? o.O - to nieklimatyczne)
I dziwne, że skirmish ma ha
I dziwne, że skirmish ma ha
-
- Masakrator
Coś za coś.
MoN daje Fear'a.
Koncept tej jednostki jest w Book of Warp(Księdze Spaczenia).
MoN daje Fear'a.
Dlatego pytałem, co sądzicie o Dark SoulachI dziwne, że skirmish ma ha
Koncept tej jednostki jest w Book of Warp(Księdze Spaczenia).
-
- Masakrator
Doszedłem do wniosku, iż nowych itemów tworzyć nie będę. Jedynie dostosuję.
Tutaj jest Wasze miejsce na Uwagi/Jęki/Sugestie z Play Testów!
Wątek z pełną Listą Zmian:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=146&t=22915
Tutaj jest Wasze miejsce na Uwagi/Jęki/Sugestie z Play Testów!
Wątek z pełną Listą Zmian:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=146&t=22915
- Infernal Puppet
- Masakrator
Bardzo fajny projekt, może się nieco różni od wizji jaką mam w swojej głowie ( i którą mam nadzieję kiedyś tu wrzucę ), ale i tak bardzo fajny.
Co do uwag :
Co do uwag :
Miło by było gdyby dawał Warda też mountowi, nie 3+ oczywiście, tylko tak z 5+. No i dopisek że działa na all ranged attacs by latacza nie uziemiała jakaś zbłąkana błyskawica.Golden Eye of Tzeentch-Daje 3+Warda, miast 4+. Mark of Tzeentch only.
125, ale stubborn na 9 cali.Banner of the Gods-kosztuje 100pkt.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
-
- Masakrator
Jest to pomysł, aczkolwiek wynika ona bardziej z istoty samych wojowników i chosenów, niż bohaterów.Moim zdaniem zasada "Infernal March" powinna być tylko na postaciach, ew. przechodzi też na oddział, w którym jest postać.
Boję się, iżby nie przegiąć.Miło by było gdyby dawał Warda też mountowi, nie 3+ oczywiście, tylko tak z 5+. No i dopisek że działa na all ranged attacs by latacza nie uziemiała jakaś zbłąkana błyskawica.
Osobiście optuję za tańszą wersją.125, ale stubborn na 9 cali.
Dostałem już cosik Pmek dot. testowania tych zmian. Jak ktoś z Was jest chętny, feel free Pomóżcie mi uczynić z tej Army Listy nieprzegięta i fajną.
Jeczycie zaduzo woch dostanie wszedzie w polsce bo jest przez nasze cudowne zasady wykrojony, na czystych zasadach gw uzywając takiego Kholeka czy innych hero ( to jest najwieksza sila chaosu ktora jest wycieta ) nie jest tak tragicznie, nawet z turbo bonusami VC cz innych. sutbborn na warshrinie , scout na forsakenach, fear na chosenach, i mozliwosc wykupienia deamon princoowi przedmiotow za 50 pkt ( z wylaczeniem pancerzy ). No i oczysicie trzymanie sie zasad ze hero z magic resistance daje magic resistance oddzialowi w ktorym siedzi. I naprawde da sie tym grac
-
- Masakrator
To nie jest oficjalny projekt zmian, lecz mój Army List, tj, zmodyfikowany WoCh. Mój hołd dla Mortali, bym powiedział.
Na mój gust za duże zmiany i w nieodpowiednim kierunku. Choć i tak silniejsze od tego co nam zafundował Kelly... Fear na wszystkich "wyższych jednostkach obowiązkowy, Khorne to co jest plus MR, Nurgle +1 T, Slaanesz ASF, Tzeentch jak jest dopakowane odpowiednimi cenami za powyższe, spawny z 3d6 ruchu, forsejkeni ze skirmiszem i scoutem, maruderzy z toporkami i javelinami opcjonalnie kupą mości panowie czyli skirmisz, stubborn na szagocie i warshrine i to tyle... Można by grać... A jak byłoby za mocne to ciąć... Ale nie sądzę coby było za mocne...
-
- Masakrator
Powiem tak. Boli mnie bardzo, iż Mortale prezentują taki poziom a nie inny. I mało obchodzą mnie zdania ludzi typu "to graj inną armią". Tutaj nie o to chodzi. Zmiany, jakie zawarłem w swoim AL są drastyczne(aczkolwiek nie stworzyłem jakiejkolwiek nowej jednostki, oprócz Dark Soulów), gdyż chciałem sprawdzić, czy aż tak trudno napisać dobre zasady bez play-testów. Z marszu, w mniej niż 2 dni. Mimo, iż sam bazowałem na pracy P.K. Uwielbiam klimat armii Chaosu i nie mogę patrzeć jak jest plewiona co chwilą.
W kwestii zmian idących w innym kierunku.
Dla mnie Chaos Mortali to okuta w zbroje piechota, nadciągająca nieubłagalnie z Pustkowi Chaosu i miażdżąca wrogów pod okutym stalą butem. Dlatego też w tym AL skupiłem się właśnie na piechocie.
A na zmiany w WoChu nie możemy i tak oficjalnie liczyć. Pozostaje nam dostawać bęcki od "Ugrywalnionych" OnG i Ok.
Żenada, Kurwa, Żenada!
PS. Przepraszam za wulgaryzmu, zdenerwowałem się.
W kwestii zmian idących w innym kierunku.
Dla mnie Chaos Mortali to okuta w zbroje piechota, nadciągająca nieubłagalnie z Pustkowi Chaosu i miażdżąca wrogów pod okutym stalą butem. Dlatego też w tym AL skupiłem się właśnie na piechocie.
A na zmiany w WoChu nie możemy i tak oficjalnie liczyć. Pozostaje nam dostawać bęcki od "Ugrywalnionych" OnG i Ok.
Żenada, Kurwa, Żenada!
PS. Przepraszam za wulgaryzmu, zdenerwowałem się.
-
- Masakrator
Czy jest to odpowiedni wątek na to pytanie?
Wszak są:
"Pytania Wszelakie:)"
Tam zapytaj.
Wszak są:
"Pytania Wszelakie:)"
Tam zapytaj.
- Infernal Puppet
- Masakrator
A propo twojej propozycji :
Bug kopiuj i wklej ?Ogres of Nurgle- : All models wishing to shoot at the unit are at -1 to Hit. All close combat attacks made against this Chariot are at -1 to Hit.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.