Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: Andrzej »

Mi zawsze gówno robiły. :wink:
No, ogólnie to gówniana jednostka :)
Wracając do tematu, piechota z dwóch rank będzie bić zawsze, czy tylko w szarży?
Z tego co wiadomo na razie, to zawsze, ale tylko od przodu.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Więc jak w ranku będzie 10 modeli, to będzie można wypłacić 20 ataków z asf. Więc git. Ciekawe tylko, czy grając na 3k lepiej będzie wystawić więcej oddziałów, czy po prostu zrobić je liczebniejsze. #-o
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

10 modeli w pierwszym ranku to IMO kpina.. myslal ktos jak tym się będzie manewrowało..
piechota będzie jeszcze wolniejsza - omijanie kamienia zajmie 3 tury.. czyli znow armie strzelające dostaną boosta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Czekaj Kuba, nie tak do przodu. Skąd wiesz jak będzie wyglądać faza ruchu? Może będą dostępne jakieś fajne manewry?
Mamy za mało danych. Jedynie spekulacja i prognozy. :wink:

imho, za szybko założyłeś temat Ice-T, ciut więcej pewników potrzeba. Ale za to możemy sobie pospamować. :wink:
Pozdro.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Dokładnie Siweusz musze nabić trochę postów bo ostatnio mało pisałem a więcej przeglądałem :D (pozatym musimy być gotowi, gdy wkroczy nowa edycja :D)

poza tym wątpie by wróciło 300str zasad ruchu tak jak było w 2-3ed jesli ktoś trzymał podręcznik w ręku do 2-3ed to wie o co mi chodzi :D(typu formacja żółwia, kliny, manewr omijania itp)

noggin
Chuck Norris

Post autor: noggin »

To były takie fajne rzeczy? To ja chcę falangę dla spearelfów!

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Ja nie znalazłem zapisku, że Ci z drugiego szeregu biją normalnie. A jedynie:

" Basically how this works is that the second rank get to fight only if the guy in front is killed."

Dlatego przy ASFie nie ma się z czego cieszyć. Wypłacimy x ataków SM, nie zbijemy wystarczająco dużo na jakimś klocku a później po nas. Jeśli wejdzie % kompozycja armii to albo nam zmieniają ceny jednostek albo znów można usiąść i płakać :wink:
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Andrzej
Pan Spamu

To ja chcę falangę dla spearelfów!

I tak nie będą tak zajebiści jak spartanie :) Do tego trzeba walczyć gołym od pasa w górę i być szafą 2x2. I choć co do pierwszego, to nie było by problemów (ach, te hajelfickie klimaty :) ), to z umięśnieniem gorzej :wink:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Chyba tylko w 300 :P

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

nawet nie wiem czy można gdzieś dostać takie podręczniki na necie. Ja mam je skserowane... naprawdę księgi okrutne do ogarnięcia, rozgrywka trwała pewnie z 5-6godzin. Później były czasy herohammera.

Co do zapisku procentowego wydaje mi się że dla niektórych armii będzie się on różnił, szczerze mam tu na myśli HE bo mamy inny podział slotów niż reszta armii i myślę że GW nie zapomni o tym.

@ Ukalez o to włąśnie się obawiam, asf bedize w tym wypadku bez znaczenia bo wybicie pierwszego szeregu nic nie nie da gdy przeciwnik i tak odda, a muimy niestety pogodzić sie z tym że średnio przewaga nad HE jest 1:2 o ile nie więcej

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Moim zdaniem właśnie wyrzucą nam ASF a sloty zrobią normalne 2+ (SH wejdą do corów znowu).
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Andrzej
Pan Spamu

Wypluj to! Jak znowu będę musiał grać na samej konnicy to się zabije #-o

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jeśli wyrzucą asf i potanieją już istniejace jednostki to wcale tak żle nie musi być :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Jeśli na miejsce zabitych będą wchodzić tylne szeregi to asf i tak nie będzie już taki szałowy. A tańsze jednostki to byłoby coś. Ja tam się cieszę na nowe figsy chociaż zamiast SH wolałbym nowych łuczników, bo moim zdaniem to obecnie najtragiczniejsze figurki w całej armii.

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

oo tak modele łuczników to chyba najgorsze modele w armii - mam nadzieję, że dadzą jakieś nowe - sam kupuję te V edycyjne, jakoś dużo bardziej mi pasują... co do tej całej wielkiej plotki o 2 szeregu, który też atakuje to mam nadzieję, że jest to tylko plotka i że do prawdy jej daleko - takie rozwiązanie byłoby wg bez sensu - zmieniłoby totalnie oblicze gry, znacznie ją przyspieszyło itd., tak samo nie pasuje mi jakoś brak marszu u ciężkiej kawy... ASF musi zostać i musi działać jak działał - to chyba najlepsze rzecz u HE - mnie daje najwięcej funu.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Brat_Kruger
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brat_Kruger »

e tam - co wy chcecie od łuczników- mnie tam się podobają - za to spearmeni są badziewni jak mało które figurki.

Jeśli przesuną SH do corów - to obawiam się że rozłożenie % armii będzie takie samo jak wszędzie

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

asf w moim wypadku wiele nie zmienia. No dobra, pogroszy mi fasty i luczników ;)

co do brzydkich luków. Wymiencie bowy na bowy od WE, zapewne gracze WE mają pelno niepotrzebnych luków, doróbcie dlugie, opadajace wlosy z greenstufu, bo fakt, fryzurka pazia jest okropna i lucznicy będą wyglądąć w porządku :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Dla mnie łucznicy są nie do uratowania, więc narazie ich bojkotuję i czekam na nowe figurki :wink: No chyba, że w starterze nie będzie nowych wzorów to wtedy ostatecznie będę zmuszony ich kupić :wink:

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Dla mnie to włócznicy są dużo gorsi od łuczników w sensie modeli, wyglądają jak postaci z kreskówek. Wielkie łapy to znak rozpoznawczy GW, ale te stopy myszki miki... Najgorsza w łucznikach jest, fakt, fryzura, ale tak to jest w wojsku że wszyscy tak samo i niekoniecznie grzywka emo. pidżamy przy dobrym malowaniu wyglądają spoko

nie to co WL...
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Póki co, to poniższe wzory, moim zdaniem, biją na głowę aktualne potworki.

http://www.allegro.pl/item993018374_hig ... sztuk.html
http://www.allegro.pl/item993018302_hig ... sztuk.html

HE póki co mają chyba najszpetniejsze figurki.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ