galeria dextera - kingdom death

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: galeria dextera update 21.04 - taka o mala podstawka

Post autor: smiejagreg »

Podoba mi się czyste malowanie dwarfów oraz dobór kolorów do tychże - choć imho jednak są nieco zbyt sterylni...

dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dexterzg »

tak jak sugerowaliście, teren troche bardziej urozmaicony i ziemia w wielu odcieniach. moze tu niezbyt dobrze to widac ale jest:) figurka to wip bez rąk:P
Obrazek

Awatar użytkownika
Struna
Wałkarz

Post autor: Struna »

Już lepiej niż poprzednio, ale mam kilka uwag:

-Kolor ziemi powiedzmy, że jest w porządku, oczywiście przydałyby się bardzo pigmenty jako ziemia, ale ok.

-Ciągle za płasko tam ;) Drzewo nie jest zbyt wdzięcznym materiałem, osobiście o wiele bardziej wolę styropian ew. styrodur. Taki nakłuwam i zdzieram te kulki, ewentualnie jeszcze trochę przecieram np. acetonem w celu lekkiego nadtopienia miejscowego. Następnie kładę na to zwykłe chusteczki higieniczne i polewam rozwodnionym wikolem. Kładę z 2-3 warstwy takie wedle uznania. Masa, która się robi jest bardzo twarda. I takie coś dopiero posypuje żwirem.

-Zapomnij o używaniu gąbek czy tam mchu, bo wygląda to tandetnie. Przejdź się do kuchni, poszukaj herbaty w proszku, pooglądaj rożne przyprawy i dobierz sobie coś co pasowałoby jako liście. Następnie to tylko obsypujesz, ew. malujesz i jest dobrze ;)

-W zły sposób obsypujesz trawę- tworzy ona kępki trawy bez żadnego przejścia płynnego. Jak tamu zaradzić? Są 2 sposoby:
-tam gdzie chcesz żeby było gęsto kładziesz wikol gesty, a w miarę jak chcesz żeby przeszło to na pustą ziemię rozwadniasz wikol
-sypiesz po prostu więcej/mniej
1 sposobu nie testowałem, 2gi polecam

Reszta mi się podoba ;)

Pozdrawiam i życzę miłej pracy przy tej figurce i podstawie :D

dexterzg

podstawka pod warjacka. z plazmy która leci z rury nie jestem zadowolony bo pierwszy raz lepiłem i malowałęm coś co miało wyglądać jak szlam:P reszta jest wmiare ok;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Po prostu zrobiłeś surówkę, a szlam mimo wszystko będzie miał gładką powierzchnię i będzie leisty.
Sam model GJ ;)

dexterzg

pierwszy w życiu freehand :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ja na razie się nie odważyłem :oops: . Freehand mi się podoba.

dexterzg

moze tym razem bedzie więcej komentarzy:) pierwsza próba z użyciem pigmentów. podstawka miała być totalnym wastelandem, sam piach i zdeptana sucha trawa.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

BAAGRRAA

Post autor: BAAGRRAA »

Sądzę, że powinieneś dodać troche więcej trawy (zwłaszcza przy prawej stopie figurki) żeby widać było tą "zdeptaną trawę". Zdjęcia są zbyt oświetlone, więc nie stwierdze tak od razu, na jakim poziomie jest pomalowana figurka.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

dexterzg

Obrazek

jeszcze troche malowania zostało. mam nadzieje że sie podoba. jak skończe to wstawie ładne zdjęcie.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Helfiak bardzo fajny, super dobrałeś kolory moim zdaniem =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Helf pierwsza klasa! Przejścia bardzo płynne, co powoduje, że figurka zdecydowanie dobrze wygląda. Jedyne, do czego mogę się przyczepić to FH na płaszczu - chyba miały być błyskawice, ale wyszło tak sobie (choć za mało widać, żeby podpowiedzieć, co w nich nie tak...).

Ave
Niedźwiedź

BAAGRRAA

Post autor: BAAGRRAA »

Generalnie elf wygląda całkiem fajnie. Myślę, że powinieneś nieco pocieniować "to zielone" :D, na czym mag stoi. Bo jak na razie nie przypomina to rośliny, tylko jakieś gluty obcych z filmów science-fiction.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

dexterzg

to tez miało przypominać :D dokładniej jakiegoś zielonego fireballa czy inną kule czarów :wink:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fajny elf, świetnie dobrana kolorystyka, przydałoby się jeszcze zdjęcie plerów...

dexterzg

skończony elf. nie jestem zadowolony z płaszcz i tej kuli czarów na której leci. reszta jest wg mnie całkiem ok.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

komentarze mile widziane :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Bardzo fajny magus. Ciekawa kolorystyka. Technicznie nie mam nic do zarzucenia - model wygląda na pomalowany na bardzo przyzwoitym poziomie ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Rasti pisze:Bardzo fajny magus. Ciekawa kolorystyka. Technicznie nie mam nic do zarzucenia - model wygląda na pomalowany na bardzo przyzwoitym poziomie ;)
+1
A kula czarów faktycznie kiepska w porównaniu do reszty. Myślę, że wynika to stąd, że wziąłeś tak trochę wyblakły zielony i rozjaśniałeś białym. W ten sposób kolor wyblakł jeszcze bardziej i moze dlatego taki jest odbiór tego elementu. Może gdybyś zaczął od ciemniejszej zieleni poprzez bardziej żywą i rozjaśniał np. cytrynowym, to efekt byłby lepszy #-o .

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

niesamowicie ładne klejnociki i żółty moim zdaniem :)

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

mag ogólnie bardzo przyzwoity =D>
przyczepiłbym się do trawki na podstawce- w połączeniu z zielonym magicznym czymś wygląda słabo. pokusiłbym sięr aczej o wymodelowanie czegoś podobnego z gs. albo nawet goła ziemia.

ODPOWIEDZ