VIII Edycja WFB + WoCh

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: VIII Edycja WFB + WoCh

Post autor: Infernal Puppet »

Raczej gorzej :( . Sensowne zasady do parówek przecież bezproblemowo można wymyślić samemu :roll: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

ja tam nie narzekam :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Varinastari pisze:E tam, Chaos nigdy za dobrze nie strzelał. Bardziej cieszyłbym się z Furii od "towarzyszy" Demonów.
Tu się nie zgodzę. Mam nadzieję, że herezji nie szerze, ale kumpel kiedyś mi mówił, że warriorzy mieli BSa 6 i mogli dokupić jako dodatkowy ekwipunek kusze :shock: . (Azz stary wygo wywołuje cię do tablicy. Dobrze pamiętam? :wink: ) To było pewnie w 3ed, bo w czwartej grałem i tak nie mieli. :wink: Jakby wróciła ta opcja to bym się nie pogniewał. :wink:
Infernal Puppet pisze:Raczej gorzej :(......
Pomyśl jaki burdel by się zrobił. Każdy szukałby przegięć, a o nie nie trudno w tym systemie. GW ma problemy z wypuszczeniem "zdrowego-normalnego" AB, a co dopiero ogranąć sensowne zasady do sojuszników? Dlatego twierdzę, że dobrze, że tak się stało.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Manco
Mudżahedin

Post autor: Manco »

takie pytanko a na kiedy jest planowana VIII ed ?
i kolejny jakie my będziemy mieli jednostki szczelajace bo teraz to chyba oprocz tych konnych maurdow i dziala piekiel to nie ma nic
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

10 Lipca.

Ze strzelaniem raczej bez zmian.

Awatar użytkownika
Manco
Mudżahedin

Post autor: Manco »

a army book bd odrazu w polskiej wersji?
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum

Varinastari
Masakrator

Na pewno nie.

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Tak dokładnie to maruderzy chaosu mogli mieć kusze lub łuki :D. Tyle, że wtedy był inny podział jednostek: Wojownicy chaosu (coś na kształt wybrańców), maruderzy chaosu (obecni wojownicy) z BS 5 i hmmm łotrzykowie chaosu (obecni maruderzy), którzy mogli mieć:
....
- łuki
- długie łuki
- toporki do miotania
- 2 pistolety

:lol2:
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Pomyśl jaki burdel by się zrobił. Każdy szukałby przegięć, a o nie nie trudno w tym systemie. GW ma problemy z wypuszczeniem "zdrowego-normalnego" AB, a co dopiero ogranąć sensowne zasady do sojuszników? Dlatego twierdzę, że dobrze, że tak się stało.
I tak każdy ( no, prawie ) szuka przegięć :P . I IMHO zrobić sensowne zasady sojuszników to też nie byłby problem :P . A tak GW wyważa otwarte dzwi robiąc zasady do parówek... Po co :roll: ? No, chyba że zrobią wreszcie zapis że sojusznicy sa sojusznikami, a nie jakąś siłą trzecią, ani wrogą ani przyjazną, bo tak sie dość często gra teraz i jest to momenstami bardzo głupie :P .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Varinastari
Masakrator

Dajcie spokój z tymi sojusznikami. Z walce w kolejności Inicjatywy 3/4 wrogów może nas pocałować w pancerną dupę.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Co prawda to prawda. Ciekawe się tez moga zrobić ogry - szereg od 3, bicie z 2 rank, strach da +1 CR... 6 khorniockich z drugą bronią/dwurakiem powinna mieć sporą siłę przebicia :twisted: .
Mad Mike pisze:

Varinastari
Masakrator

strach da +1 CR
Nieaktualna plotka.
Ja bardziej stawiał bym na Chosenów z Mok z Halabardami, po 7 w szeregu.

Tj, 29 ataków z s5.
:wink:

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Spoko i tak nas wystrzelają jak i dotąd...

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

No nie bardzo... nie ma hamowania marszu <rzut na ld. 8 czy nawet 9 to nie taki problem już>, więc w 3 turze <max> jesteśmy u wroga <zjadając mu wątrobę i kota> zauważ też że mamy dobrą I co oznacza że lejemy ich a oni nas najczęściej nie \:D/

W dodatku to że mamy duże podstawki to nas nie boli więc wystawimy duża ilość wojowników <aby mieć zasadę HORDE>, dlatego nie wybiją nam tego a wybrańcy z np. 5 T kiedy katapulty biją z siła 3 to nie jest taka znowu przeszkoda :)

Pozdro i nie marudź to moja działka. :badgrin:
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

No właśnie nasi kochanie Warriorzy mają świetną inicjatywę... Bohaterowie to samo... myślę, że nie będzie tak źle. Helkami w strzelaczy i do przodu :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

Jab pisze:zauważ też że mamy dobrą I co oznacza że lejemy ich a oni nas najczęściej nie \:D/
Oni też nas biją - teraz będą oddawały wszystkie stykające się modele, niezależnie od tego, ilu zginęło wcześniej.

Nadal Knighci będą lepsi od Warriorów - szybsi silniejsi, z AS na 1+ nie będą się bać katapult, mniej upierdliwe Frenzy, żyć nie umierać.
Ale mnie i tak najbardziej cieszy powrót +2S za dwuraki na koniach. Gdyby jeszcze MoK dawał +1 DD to bym się poczuł znowu jak w 6 edycji. Khornowi Exalted Championi z dwurakami to było to ;]

Co mnie natomiast najbardziej martwi, to znaczne ułatwienie w strzelaniu z dział i katapult - krasnolud po prostu położy template katapulty na smoku, ze re-rollem scattera najpewniej trafi, a w środku nadal będzie miał S9 i zapewne D6 W. Dwie katapulty i właściwie po smoku.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

to żadna nowina że 2 katapi krasiowe = po smoku : ]

od kiedy zdjęli warda ze smoka przynajmniej
Obrazek
T

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Cibi pisze:
Jab pisze:Co mnie natomiast najbardziej martwi, to znaczne ułatwienie w strzelaniu z dział i katapult - krasnolud po prostu położy template katapulty na smoku, ze re-rollem scattera najpewniej trafi, a w środku nadal będzie miał S9 i zapewne D6 W. Dwie katapulty i właściwie po smoku.
bedzie mial 10 sily ;), o ile dziura bedzie x2

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

Jasiuuu pisze:to żadna nowina że 2 katapi krasiowe = po smoku : ]

od kiedy zdjęli warda ze smoka przynajmniej
Krasnal z którym ja grywam nie ma stuprocentowej skuteczności w takim trafianiu. No, przynajmniej nie środkiem template'a w pojedyncze modele na większe odległości ;)
jurak pisze:bedzie mial 10 sily ;), o ile dziura bedzie x2
Warseer mówi, że katapulta będzie miała S3(9), na tym się opierałem.
I tak, zdaję sobie sprawę że RoPenetration będzie standaredem ;)

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Cibi pisze:
jurak pisze:bedzie mial 10 sily ;), o ile dziura bedzie x2
Warseer mówi, że katapulta będzie miała S3(9), na tym się opierałem.
I tak, zdaję sobie sprawę że RoPenetration będzie standaredem ;)
dziura x3? :/
LOL :D

ODPOWIEDZ