NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.?

Post autor: tomekjar »

Grolshek pisze:Można złożyć armię na figurkach które się posiada i problem proksów rozwiązany... A że będzie odrobinę słabsze ? Trudno...
Ja to wiem, ale mając większość modeli w malowaniu (sam nie potrafię, więc mam od tego człowieka ;) ) nie za bardzo daję radę wystawić 2350 WoChu na bitwy testowe przed DMP, a co dopiero myśleć o 2900...

Ale spoko-loko, mam nadzieję, że dam radę się wystawić, nawet z jakąś plewą ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

zapisz mnie
Obrazek
T

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

U mnie będzie problem z wystawieniem 7 treekinów..
Będę musiał składać inną rozpe jak pewnie się potem okaże gorszą od tej Kalesonka. :)

czy za treekina może robić każdy inny model na podstawce 40x40?

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

@ Bless

Nie będę ukrywał, że miałem jakieś 40% proxów na ostatnim turnieju.
Inna sprawa, że na tyle sprytnie, że były to drugie szeregi.

Wiem, że będę musiał zagrać VC - tu mam mniej braków, ale i tak będę zmuszony pożyczać modele.

@Grolshek

Czekałem, aż ktoś zabłyśnie tą zupełnie nieoczekiwaną radą.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

to i ja zadam pytanie - czy za fasta chaosu może służyć konik ? pod warunkiem że wszystkie fasty z tym samym markiem będą żeby się nie myliły ?
Obrazek
T

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

goboss pisze: czy za treekina może robić każdy inny model na podstawce 40x40?
Tak jak w regulaminie - na 40x40 ale niech to bedzie chociaz jakis Troll czy Ogr a nie bat swarm.
Jasiuuu pisze:to i ja zadam pytanie - czy za fasta chaosu może służyć konik ? pod warunkiem że wszystkie fasty z tym samym markiem będą żeby się nie myliły ?
Bedzie ok.

@ JaceK - rozumiem, ze zapisywac? ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

bless pisze:@ JaceK - rozumiem, ze zapisywac? ;)

Jak przyślę rozpiskę to zapiszesz.
Tworzenie listy zgłoszeń na podstawie postów na forum było, o ile pamiętam, odrzucane przez JH, gdy organizowaliście turnieje.
:P
bless pisze: Myslalem nad tym, ale uznałem, ze ten problem zostanie wyeliminowany przez dwa pierwsze scenariusze. Sadze, ze gunliny nie beda mialy po prostu sensu. Moze sie mylę, ale trzeba sprobowac.
O słodka naiwności... :?
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

JaceK pisze: Jak przyślę rozpiskę to zapiszesz.
Tworzenie listy zgłoszeń na podstawie postów na forum było, o ile pamiętam, odrzucane przez JH, gdy organizowaliście turnieje.
:P
Ale teraz chce stworzyć wrażenie "dużego zainteresowania" wiec lista zgloszen ma byc długa i zachecająca. :lol2:
JaceK pisze: O słodka naiwności... :?
To co? Jednak nie zapisywać? ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
bayer
Mudżahedin

Post autor: bayer »

Zasady ok
Co do terminu, to czy nie ma innej opcji? Niedziela była by dobra, bądź inna sobota:) Chetnie bym zagrał, ale na Arsenal muszę iść:D
Grejt Puzon of de Empajer

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Zastanawiam sie nad jeszcze jednym przycięciem magii Death. Pierwszy czar - masakryczny i masakrycznie prosty do rzucenia.

W Wood Elfach jest taki miecz, ktore kosztuje 55pkt i który działa tak, ze jeśli (z S4 elfa) zrani się przeciwnika to wtedy oba modele (wlasciciel miecza i zraniony przeciwnik) rzucaja K6 i dodaja do tego swoje LD. Przegrany dostaje tyle ran, ile wynosila roznica testu.

Biorac pod uwage, ze przedmiot kosztuje az 55pkt, moze go miec tylko lord, ze aby doszlo do testu trzeba zranic wroga a potem jeszcze ryzykuje sie słabym rzutem zabicie wlasnego lorda, to snajperka (signature spell) z Death jest cokolwiek niedopracowany. Dodaję wiec w Balancing Patchu, ze model, ktory przegra rzut dostaje rany. Wiec mag tez bedzie ryzykował, ze zejdzie. Latwy czar, duzo do zyskania ale mozna tez stracić. Wydaje mi sie to uczciwe.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

tomekjar pisze:
Grolshek pisze:Można złożyć armię na figurkach które się posiada i problem proksów rozwiązany... A że będzie odrobinę słabsze ? Trudno...
Ja to wiem, ale mając większość modeli w malowaniu (sam nie potrafię, więc mam od tego człowieka ;) ) nie za bardzo daję radę wystawić 2350 WoChu na bitwy testowe przed DMP, a co dopiero myśleć o 2900...

Ale spoko-loko, mam nadzieję, że dam radę się wystawić, nawet z jakąś plewą ;)
Przyjedź z dwoma Szagotami i zostaniesz klimaciarzem roku...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

JaceK pisze: @Grolshek

Czekałem, aż ktoś zabłyśnie tą zupełnie nieoczekiwaną radą.
No to się doczekałeś. Szczęśliwy ?

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

A tak głupio spytam: masz 2 Shaggothy pożyczyć?

Bo wiesz, ja WoCh dopiero zbieram, mam około 2900, ale to tak maksymalnie. Póki co koncentrowałem się na możliwości wystawienia się na DMP i realiach 7-edycyjnych... Ale spoko, mam giganta, a drugiego bez problemu pożyczę :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja bym chętnie wystawił więcej niż 10% proxów (ok 30-40%), choć mam HE na ok 5k to ciężko skompletować oddziały po 25-30 typa tak od razu (nigdy to nie było potrzebne) - to nie są orki czy undeady, które zawsze szły w ilość.

może da radę jeszcze to przemyśleć? (mogę obiecać ze co najmniej połowa proxowanego oddziału będzie miała adekwatne modele :) )
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Zgadzam się w kwestii tych proksów. 20% nie zabiło by systemu.
I tak jakoś dam radę, lecz będzie ciężko. Ma ktoś pożyczyć 3+ Trolli?
:wink:
W Wood Elfach jest taki miecz, ktore kosztuje 55pkt i który działa tak, ze jeśli (z S4 elfa) zrani się przeciwnika to wtedy oba modele (wlasciciel miecza i zraniony przeciwnik) rzucaja K6 i dodaja do tego swoje LD. Przegrany dostaje tyle ran, ile wynosila roznica testu.
Akurat ta sygnaturka jest ok. Są mocniejsze (Misama, Fireball 3d6 etc.) Lecz jeśli tak chcesz to przyciąć, to uczyń to per a analogiam do Spirit Sworda.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

A nie sądzisz Bless, że skasowanie Słoneczka (jednak dosyć mocne), wystarczy, żeby do Deatha trochę zniechęcić?
Z mojej perspektywy - na dużego maga już bym chyba takiego Deatha nie wziął.
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

ja bym zrobił tak że słoneczko rzucone zawsze powoduje miscast :P prz Ifce normalnie, ale i jak wejdzie bez IF, jak nie wejdzie, albo jak zostanie zdispellowane

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Manfred pisze:ja bym zrobił tak że słoneczko rzucone zawsze powoduje miscast :P prz Ifce normalnie, ale i jak wejdzie bez IF, jak nie wejdzie, albo jak zostanie zdispellowane
Nie rozwiaze to problemu kamikadze, dla których wazne jest jedno udane słoneczko. A jedno udane standardowe sloneczko eliminuje polowe armii przeciwnika.
Teraz i tak słoneczko zabije to, co ma zabić, ale bedzie to zwykle jeden oddział a nie 5. Co juz wyglada uczciwiej. Czar jest wciaz bardzo niebezpieczny, ale teraz trzeba z nim blisko podejsc i mozna liczyc na skasowanie tylko najblizszego oddziału (co i tak bardzo boli przeciwnika).
Dla mnie balans jest ok - czar jest wciaz mocny i trzeba na niego uwazac, ale ma ograniczony zasieg, wiec ciezej bedzie go rzucic i zniszczenia beda nieco mniejsze (celem bedzie raczej oddział a nie armia przeciwnika).
Uwazam, ze to jest ok.

Co do snajperki. Ten czar, moim zdaniem, moze miec rownie wielki wplyw na przebieg bitwy jak sloneczko. Fakt, ze latwiej sie przed nim zabezpieczyc poprzez wardy i MR, ale i tak jest wygięty w kosmos (w porownaniu do signature spell z innych lorów). Czar wciaz jest giety, jesli stosuje go elficki arcymag z Ld9 albo Vampire Lord z Ld10, ale cieciowy mag ludzki rzucajac ten czar juz gra w pokera o wysoka stawkę. I niech gra.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Prostym ograniczeniem słonka byłoby sprawdzanie miscasta przed wypuszczeniem słonka. Mag ginie, słonka niet. mag traci ostatni lvl magii, słonka niet. Do tego słonko zaczyna swoja drogę w kontakcie z magiem, mag zginie rip się kończy słonko się nie rusza i zostaje usunięte. :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Kalesoner pisze:Prostym ograniczeniem słonka byłoby sprawdzanie miscasta przed wypuszczeniem słonka. Mag ginie, słonka niet. mag traci ostatni lvl magii, słonka niet. Do tego słonko zaczyna swoja drogę w kontakcie z magiem, mag zginie rip się kończy słonko się nie rusza i zostaje usunięte. :twisted:
Ale wciaz warto zaryzykować. Wole ograniczyc zasieg zniszczen, zeby sensowne puszczenie slonka bylo trudniejsze i przynosilo mniejsze korzysci niz podtrzymywac zachete do ryzykowania z mozliwa, i prawdopodobna, nagrodą miliona trupów w środę, miliona w sobotę.
Obrazek

ODPOWIEDZ