7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Szczerze - jestem sceptycznie do tego nastawiony....

Narzucaja znowu biednym hajom milion specialnych zasad... i cene zostwia/zwiekszą. Będą monstery - ale drogie i nei wiadomo za co znaleźć na nie pts...

Niby elita itp. ale cos mi sie widzi że bedzie gra na piechocie....nie przekraczajaca 60 modeli ;) i mozliwość gry na monster-trucku.

Pozdro

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Twoje obawy jeszcze nie są straszne,straszliwe jest to jakby He kava stała się bezużyteczna jak piechota teraz,a takowa grywalna,wówczas cała kasa wydana na silverów i dragonów na marne,mnie się widzi najlepiej żeby kave silverów zostawili jaka jest,dragonów ciut polepszyli ew zwiększyli cene,piechta może se być lepsza,no i te monstery,ach jakby były drejki.....

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Daro pisze:Szczerze - jestem sceptycznie do tego nastawiony....

Narzucaja znowu biednym hajom milion specialnych zasad... i cene zostwia/zwiekszą. Będą monstery - ale drogie i nei wiadomo za co znaleźć na nie pts...

Niby elita itp. ale cos mi sie widzi że bedzie gra na piechocie....nie przekraczajaca 60 modeli ;) i mozliwość gry na monster-trucku.

Pozdro
patrząc po nowych army bookach jestem spokojny, na prwno nie spieprzą sprawy (przynajmniej aż tak ;) ) a że dają im zasade specjalną, móimy o tym reformie to zle? Każda armia ma jaką a HE miały boski Stoic, super. Nie wiem dlaczego jestes sceptycznie nastawiony.

A co do tej ploty(te kindready i inne) to powiedział ja gosć, który powiedział, że bedize coś tkaiego jak oath stone i innych kilka rzeczy przed wyjściem dwafów, więc moze cośik się z tego sepłni, te kindredy i mag-fighter, świetna sprawa.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

słyszałem że jedyny sensowny mage fighter ma zajmywać 2 herosloty,fajnie by było jakby zrobili coś w stylu lord-arcymag,i tacy po ulthanie powinni łazić,zajmowałby lorda+2hero,ale takie cóś ciekawe by było.

P.S armia He z 60 modelami to extra sprawa,ty się ciesz że piechota ma być lepsza

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

dla mnie mag fighter powinien być jakiś kindread, loremaster dopracowany bardziej, który daje powiedzmy level za 25pkt na herosie i lvl za 35 na lordzie, oczywisćie ograniczenie do dwóch, a mozę dla lorda do 3 poziomów za 105pkt 3 poziom, opłaca się jak cholera, ale mozna przegiąć. To IMO byłoby fajne, zbroje używa normalnie albo moze jak ją ma ma -1 do casta ;) wpychanie na siłe :P
F.N.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

To co mówisz jest zbyt piękne żeby było prawdziwe,chociaż przegięcie żadne by to niebyło(choć cene możnaby zwiększyć,25 i 35 to za tanie by było),taki lord na smoku kosztowałby prawie tyle co franz,a do zbroi to możnaby dać jeszcze coś zapłacić za bezkarność :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

w sumie racja, jednak wygiołem, mag kosztuje 130, dlatego dałbym tego kindreada, za 35 za level u herosa jak i lorda ale hero tylko 1lvl a lord maks 2 levele :)
F.N.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Hmmm,ja bym aż tak nieograniczał,fluffowo tacy lordowie mający level 3 mieszkają gdzieśtam w Saphery czy loren(cóż elfy żyją swoje),ale taki gość musiałby kosztować majątek króla fenixa

P.S ale zajedobrze by było jakby choć minimum naszych oczekiwań się ziściło

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

kurcze za bardzo już tu wymyślamy ;)

co do utworzenia kindredów to jestem za ale np. takich

Swordmaster daje Stubborn SM i wali z inicjatywą killing blow i do tego +2 WS, lub SW nie sa już 0-1

Drakemaster tańszy smok i podwyższone staty smoka

Loremaster odrazu dostaje +1 czar (z SW miałby 4 :D)

Bolthrower Engener np bolece w promieniy 12' mają przerzut na strzelanie albo jeden (w którym jest obsługantrm) wali 2D6 strzał na BS 7

Archersmaster ma w wyposażeniu łuk który pozwala mu oddać 5 strzał z S5 ale np. może być tylko na piechotę i mieć lekką zbroję bez możliwości wykupienia magicznych zbroi lub przedmiotów

itakie tam zmiany mogły by nadać ciekawy charakter armi oczywiście wszystko za stosowną cenę... nie mówiąc o klimacie

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

te dwa sotatnie to straszne są, bez przesady ;) . Łucznik okey, ale cos bardxziej w stylu,że moze po marszu nawet strzelić, nie ma kar za strzelanie a to ile ma strzał i z jaka siłą zalezy od broni(czyli łuku) jakim włada). A ten inżynier elficki, jakoś tego nie widze :P Co do SM, wystarczy jak zostanie taki honor jak jest z tym, że dostaje dodatkowo +1 albo +2 do WS . Pamietaj to wtedy nie bedzie się wliczłao do magic itemów, dajesz coś w rodzaju armour of gods o vambrencki i masz strasznego rzeznika, 4ataki z Siła7 na WS 8\9 oraz killing blowem, do tego save na 3+ z przezutem i ward na 4+
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

... i koszt pewnie okolo 350 pkt :)
Obrazek

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Nie przesadzajcie jak przymierzalem sie do wysokich przez pewien czas to zawsze marzylem , zeby sie dalo wepchnac honor dajacy 1 lvl magii bez wypelniania puli magicznych itemow i zeby mogl rzucac czar w zbroi.

Ewentualnie lepsza wersja honoru dla lorda dajaca 2 lvl magii. Wtedy albo moznaby oszczedzic na caddy - co czesciowo rekompensowaloby drogie jednostki albo zrobic armie z w miare silna magia (Rzedu 8-10 pd + ewentualnie banner) z odpowiednim kopem w walce wrecz (w sumie cos ala TK)

Co do honoru swordmastera to powinna wrocic pierwotna interpretacja , ze mozna go uzywac jezdzac na koniu albo jakims potworze. Ewentualnie mniejsza cena bo sorry ale stubborn dla SM to jest niezle wygiecie.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

To wlasnie daje lionguard, za podobna cene, a i tak jest nieuzywazny bo kazdby bierze magow. Seer to jest niezle wygiecie :P Ja chce seer kindred i witaj book of hoeth! :D

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

seer i book of hoeth to nie bylo by przegięcie ale narescie danie szansy do Walki Hajom MWAAHAHAHA ;)ogólnie to kindreedy dały by sznse ulepszenia herosów już nie moge doczekać sie AB już mam kasę przygotowaną więc odrazu jaadę do sklepu jak będzie możliwość zakupu... :D:D:D

Daro
Oszukista

To co wy tu wypisujecie to zgroza... a ja myslałem ze to kowadło jest przegiete...

Pozdro

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Ale to ty najwięcej narzekasz :wink: a kowadło może wybuchnąć jakby co,i nie jest do tego jakaś długa droga

P.S michaelius nie ma takiego honora ale jest przedmiot raditan gem!często go używam na moim smoku,gdyż wspiera magię i antymagię

Daro
Oszukista

Ja nie narzekam - bo aktualnie gram tylko kraskami - HE to do czasu nowego booka przeszłosć. W nowym booku chce najbardizej polepszneia piechoty - ale nie milionem skillów ale potanieniem spear elfów + potanieniem archerów :) Wtedy masówka była by fajna :D W sumei to kiedys na 1200 miałem już 98 modeli :D Tyle że tobyły jeszcze dobre czasy 16'tek.

W sumei koszt bym mógł jeszcze znieść gdyby HE dostały zasade - falanga - po 4 w szeregu i uderzają w szarzy z S4 :D Wróciły by stare dobre spearelfy do gry :D Haha stare movement tray'e 16'tkowe by sie znów przydały :D Do tego bsb i 2 magusków i jedziemy :D

Pozdro

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Masówaka He???? toś powiedział,na 1200 98 modeli?,ciekawe czy fluffowo więcej tych elfów stara nie miała.....,to by była porażka,życzę aby twoje oczekiwana wobec nowego booka się nie spełniły,jak się spełnią to ja wszystkie moje figóry na allegro wywalam,iprzechodze na WE

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

armia HE potrzebuje specjalnych zasad, najlepiej odnosnie piechoty, którą uczyni naprawde zdyscyplinowaną i mocną, nie koneicznie tańszą. We maja sporo fajnych zasad armijnych, jakos nikt nie narzeka a to dodaje im kliamtu. Zasada ze zmianą formacji jest cool i naprawde pasuje. Własnie takie rzeczy odrózniają jedne armie od innych. Wiesz, że amsz mało modeli no i co z tego jak tez wiesz, że sa one zdyscyplinowane oraz karne i potrafia działac cuda ;) . taki mały of top, wychodzi film 300 ;) ciekawe :P
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

nowa plota, a raczej kiepska wiadomosc pojawila sie na warseerze.. HE maja wyjsc dopiero w grudniu/styczniu...
choc juz jest na 99% pewne ze kolejna armia beda HE.. VC musza poczekac z powodu jakis problemow, obenie trwaja playtesty HE :D - wiec trzeba poczekac tylko roczek i bedziemy mogl sie nacieszyc nowymi figurkami i zasadami.
Obrazek

ODPOWIEDZ