Ja, Konsument - tytuł zmieniony na prośbę Deliberitusa.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Re: GW bashing 3

Post autor: Mac »

Deliberitus886 pisze:Co z tego ten typ towaru kupowany jest dla jego funkcji estetycznych , a brak jakiegoś elementu ukazującego ten produkt zmniejsza te walory estetyczne tak więc produkt jest nie kompletny.
Walory estetyczne nie są podstawą dyrektywy, którą wcześniej podałeś - tym samym nie są argumentem mającym jakieś znaczenie w toku dyskusji jaki sam obrałeś.

Nie oceniłem, ani nie rzucałem się na to, że "rząd broni naszych praw konsumenckich". Zaznaczyłem jednak że brak znajomości języka angielskiego jest ułomnością w dzisiejszych czasach i będąc polakiem, który reprezentuje swój kraj na zewnątrz, brakiem znajomości języka angielskiego przynosisz jedynie wstyd naszej narodowości (o ile taka jest właśnie sytuacja). Poza tym nie bronię GW, a samo GW nie traktuje Polaków w żaden niegodny sposób, skoro oficjalnie nie handluje naszym rynku.
Deliberitus886 pisze:A apropos czy nie jest tak że jeżeli ktoś kolportuje towar to ma zadbać aby towar był prawidłowo oznakowany , bądź umieścić takie informacje punkcie w którym handluje.
Z tym to leć rebelie do sprzedawców urządzaj. Ja tam na swoich blisterach widzę zapisane po polsku co kupuję, a regimenty oddziałów wiem do czego służą.
Deliberitus886 pisze: Dzięki ja już takowy wniosek tworzę bo każda firma sprzedająca modele na terytorium RP , Rewel, Italiery, ZWEZAD . Zamieszcza na swoim pudełku informacje po polsku a z tego co widzę GW tego od 12 lat nie robi czyli łamie prawo .
Rozumiem, że nie dotarło to, że GW nie sprzedaje tu nic oficjalnie, więc Twoje zarzuty wobec firmy nie mają sensu. Trudno. Trolluj sobie dalej. I am out of here.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Post autor: Deliberitus886 »

Skiper pisze:Można się ciśnieniować, sądzić, obrażać, żalić, walczyć czy Bóg wie co jeszcze robić.
Tylko po co?
Bądźmy poważni, pieniactwo dla samego pieniactwa?
Nie uwierzę, że komuś się dzieję krzywda z powodu widełek i młotka, których w środku nie ma.
A wpajanie na siłę zasad i sztywne trzymanie się reguł rzadko wychodzi na dobre.
Reklamować wadliwy towar - jak najbardziej.
Robić cyrk - nie.
Może to i racja ale MAC sam przesadził i jest sobie winien.
Reklamacje złożyłem olali mnie , za jakiś czas wysyłam pismo z do UOKIK tyle w tej sprawie.
Oczywiście jakie by nie było postanowienie przedstawię jego treść tutaj do publicznej wiadomości .
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

MAC ja ma takie nieodparte wrażenie że ty tymi figurkami handlujesz i czegoś się uparcie boisz , dlatego próbujesz mnie zakrzyczeć , bo wiesz że czegoś niedopełniałeś ,a przez tyle czasu udawało ci się zbywać graczy teraz ktoś powiedział dosyć i boisz się o swoje 4 litery.
Figurki kupowane są po to że są ładne i można nimi grać , skoro figurka niema elementów przedstawionych na wzorze to znaczy że , nie jest kompletna a jej funkcja estetyczna nie jest w pełni zachowana ,to tak jakby ci głowy brakowało .
Acha nie ma wymogu prawnego znajomości języka angielskiego ,i nasz rząd takich konsumentów ochronił tym zapisem graczy młodych uczących się , także wiesz gdzie mnie możesz pocałować....
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Deliberitus886 pisze:MAC ja ma takie nieodparte wrażenie że ty tymi figurkami handlujesz i czegoś się uparcie boisz , dlatego próbujesz mnie zakrzyczeć , bo wiesz że czegoś niedopełniałeś ,a przez tyle czasu udawało ci się zbywać graczy teraz ktoś powiedział dosyć i boisz się o swoje 4 litery
Dobra, skoro Mac postanowił darować sobie ten wątek, a widzę, że bezpodstawnie go o coś "oskarżasz" to mogę Ci napisać w tajemnicy, że:
- Mac nie jest spokrewniony z nikim z Faberów, Mortimerem ani nikim innym prowadzącym sklepy z figurakmi.
- faktem jest, że Mac ma coś wspólnego z handlem figurkami. Kupuje je. I to wszystko.
Uprzedzając kolejne Twoje teorie spiskowe na temat Maca:
- nie jestem spokrewiony z Maciem
- nie zapłacił mi, żebym to napisał
- Mac nie pisze z mojego konta pod nickiem "Zaklinacz Kostek" by udowodnić swoje racje.
Również ode mnie EOT, a Ty się baw ze swoimi pisamami do UOKiK.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Dobrze, Deliberitus886, masz rację, idź ją dowodzić w sądzie, ale skończ obrażać forumowiczów.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Będziesz sławny jako obrońca widełek i młoteczka :D . Jakby w boxie mi brakowało jednej figurki albo ważnej części to może bym się kłócił, no ale o takie pierdoły to nie wiem #-o.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"Acha nie ma wymogu prawnego znajomości języka angielskiego ,i nasz rząd takich konsumentów ochronił tym zapisem graczy młodych uczących się , także wiesz gdzie mnie możesz pocałować...."

1. polecam przyśpieszony kurs ortografii i gramatyki
2. polecam również kilka lekcji kultury
3.życzę powodzenia w walce z wiatrakami. i pamiętaj, lanca ma +2 do Siły.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Grazbird pisze: 3.życzę powodzenia w walce z wiatrakami. i pamiętaj, lanca ma +2 do Siły.
Ale tylko w pierwszej fazie waki i podczas szarży :twisted:

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

Ja z kolei zamówiłem ze stronki GW herka do krasnali, przysłali mi priesta do empire. Na blisterze oczywiście stoi jak byk Dwarf lord :). Zrobiłem fotę i wysłałem do GW. Po tygodniu dostałem nowy blister , i co? to samo :))). zrobiłem następną fotę i znowu wysłałem do GW. Następna przesyłka była już właściwa, a finał taki że dostałem dwóch priestów za free:)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Deliberitus886 pisze:Mac mylisz się ponieważ GW stworzyło zasady do swoich figurek i broni jaką się posługują także brak tych elementów zmniejsza znacząco wpływa na ich specyfikację i zdolności podczas gry .
Co do pudła milicji - przeczytaj opis ich broni w podręczniku do empire z 6ed.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

nie jestem prawnikiem, wiec pisze tylko z perspektywy handlowca.

co do pierwszego zarzutu - contenst may vary rozwiazuje problem.

co do drugiego - GW nie ma w Polsce oficjalnego przedstawicielstwa. figurki sprzedaja niezalezni sprzedawcy, ktorym - generalnie - GW sprzedazy odmowic nie moze. polska informacja jest wiec raczej w gestii importerow.

dlaczego raczej? bo nie musza tego robic. przy okazji ew. powstania sklepu firmowego rozmawialismy na rozne tematy, m.in. ew. koniecznosc umieszczenia na pudelkach informacji w jez. polskim. jest to pewien problem, bo na tych pudelkach juz niedlugo to tylko napisy w roznych jezykach beda :roll: . okazalo sie jednak, ze nie musi byc informacji w jez. polskim. dlaczego? bo jez. polski nie jest jezykiem chronionym.

mamy obowiazek umieszczac ostrzezenia - dlatego chocby na klejach czy sprayach mozna znalezc ostrzezenia w jez. polskim.
Deliberitus886 pisze:Reklamacje złożyłem olali mnie
reklamacje sklada sie w miejscu zakupu, z waznym dowodem zakupu. z reszta nikt Cie nie olal - dostales odpowiedz. to, ze Cie nie zadowala to juz inna sprawa.

BTW w firmie mowia, ze chetnie podejmujemy sie wyzwan sadowych - placimy prawnikom kupe kasy, wiec niech na to zapracuja wreszcie :mrgreen:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Ja wiem iż GW ma prawników którzy lubią chodzić po sądach ale czy przyjadą do Polski .
Co do ostrzeżeń , gdzie jest informacja iż nie które komponenty <Pył Węglowy , bo tym chyba zagęszczacie swoje plastiki żeby było taniej,> mogą powodować alergię .
Pył ten powoduje ujawnianie się świądu nawet w formie związanej . Nie tylko u górników.
Widzę Wszystko

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Szaman pisze: okazalo sie jednak, ze nie musi byc informacji w jez. polskim. dlaczego? bo jez. polski nie jest jezykiem chronionym.
Dramatyczna bzdura. Nie bez powodu zresztą co więksi importerzy (Faberzy, Cytadela) kleją na pudła własne naklejki informacyjne w języku polskim.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ale czy przyjadą do Polski .
A po co mają przyjeżdżać? Poczta nie działa?
Dramatyczna bzdura
Dokładnie. Każdy importer (czy inaczej - wprowadzający na rynek) na własną rękę ma obowiązek oznaczania produktów. Producent nie ma - nie ma obowiązku sprawdzać, gdzie sprzedają jego produkty a co więcej, nie bardzo ma prawo zakazac sprzedaży produktów do konkretnych krajów. Tak więc Deliberatius, Twoja znajomość prawa i zdrowy rozsądek pozostawiają wiele do życzenia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Deliberitus886 pisze:Ja wiem iż GW ma prawników którzy lubią chodzić po sądach ale czy przyjadą do Polski .
Co do ostrzeżeń , gdzie jest informacja iż nie które komponenty <Pył Węglowy , bo tym chyba zagęszczacie swoje plastiki żeby było taniej,> mogą powodować alergię .
Pył ten powoduje ujawnianie się świądu nawet w formie związanej . Nie tylko u górników.
Powiedz jeszcze gdzie ten świąd się ujawnia :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Jankiel pisze:Tak więc Deliberatius, Twoja znajomość prawa i zdrowy rozsądek pozostawiają wiele do życzenia.
A może wiele do życzenia mam ja .
Bo na , jedwab, oraz pył węglowy uczulony jestem .
Jakbym nie wiedział jak takie tworzywa rozpoznawać , to bym miał jeszcze więcej krost na Twarzy ..
Nie mówcie więc o moim zdrowy rozsądku bo , te elementy to ja wjecie gdzie mam .
Chodzi o zamieszczenie informacji o tym iż ten produkt ,zawiera substancję alergenną .
Której nawiasem mówiąc GW nawaliło ponad jaką kolejek normę , i jeszcze walą.

Apropos gdzie to można mieć
Twarz ,plecy, stopy ,ręce.
Wszędzie krosty małe większe nabiegające odrobinę krwią, gorzej jak ktoś ma powikłania wtedy za pięknie nie wygląda ,
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Wiesz, Deliberitusie886, budzisz we mnie nostalgiczne wspomnienia. Przypominają mi się tacy oryginalni userzy z dawnych czasów... No naprawdę, jakbym Cię już na tym forum spotykał. Tylko za każdym razem nick był inny. :twisted:
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Deliberitus886 pisze:Nie mówcie więc o moim zdrowy rozsądku bo , te elementy to ja wjecie gdzie mam .
Dobro i piękno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

@Deliberitus886 ty żartujesz czy mówisz serio? I chodzi mi o większość twoich wypowiedzi, nie tylko o tą. Zastanawiam się czy to jakaś podpucha, czy po prostu nie masz co robić w domu (w życiu?) i wymyślasz tak abstrakcyjne rzeczy... czy jak powiem "get a life" to będzie znaczyć, że jestem niemiły? Jeśli tak to pardon :)

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Loizok pisze:@Deliberitus886 ty żartujesz czy mówisz serio? I chodzi mi o większość twoich wypowiedzi, nie tylko o tą. Zastanawiam się czy to jakaś podpucha, czy po prostu nie masz co robić w domu (w życiu?) i wymyślasz tak abstrakcyjne rzeczy... czy jak powiem "get a life" to będzie znaczyć, że jestem niemiły? Jeśli tak to pardon

To nie podpucha , mam to zdiagnozowane ale nie chciałem od razu z grubej rury walić.
Najbardziej zagrożeni są gracze ze Śląska , ponieważ tam ta przypadłość jest nabyta, pył kopalniany.
Reszta przypadków to sprawa genów .
W każdym bądź razie jak figurek nie pomaluję to są historie z krostami, i nie tykam ich długo.
Te starsze preferuję bo tego syfu mają mniej.
Widzę Wszystko

Zablokowany