Stomp i thunderstomp
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Stomp i thunderstomp
Na jakiej podstawie?
Nic na ten temat nie ma w RB.
Jest to dodatkowy atak z zasadą ASL.
Proszę LS o wyjaśnienia.
Nic na ten temat nie ma w RB.
Jest to dodatkowy atak z zasadą ASL.
Proszę LS o wyjaśnienia.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
No nie wiem.
Czy powodem do takiego uściślenia jest słowo unit zamiast model?A model with this special rule can make a Stomp in addition to its other close combat attacks. A Stomp has the Always Strike Last special rule, and inflicts 1 automatic hit, at the model's Strength, on one enemy infantry, war beast or swarm unit in base contact with the model.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
tak, to jak z impaktami z 7ed. szły w unit bez celowania po herosach, czyli hity rozpatrywane jak przy strzelaniu.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
przecież to oznacza że model wypłaca jedno automatyczne trafienie temu kto się z nim w basekontakcieByro pisze:No nie wiem.Czy powodem do takiego uściślenia jest słowo unit zamiast model?A model with this special rule can make a Stomp in addition to its other close combat attacks. A Stomp has the Always Strike Last special rule, and inflicts 1 automatic hit, at the model's Strength, on one enemy infantry, war beast or swarm unit in base contact with the model.
mi sie wydaje ze to oznacza ze unit dostaje hita.Bałagan pisze:przecież to oznacza że model wypłaca jedno automatyczne trafienie temu kto się z nim w basekontakcieByro pisze:No nie wiem.Czy powodem do takiego uściślenia jest słowo unit zamiast model?A model with this special rule can make a Stomp in addition to its other close combat attacks. A Stomp has the Always Strike Last special rule, and inflicts 1 automatic hit, at the model's Strength, on one enemy infantry, war beast or swarm unit in base contact with the model.
idac tym tropem to z mmisiles mozna by bylo bohaterow i czempionow sciagac
to że Stomp/TStomp idą automatycznie w cały unit jest dla mnie oczywiste... zarówno z zasad, jak i fluffowo
Ale mam trochę inne pytanie:
monster szarżuje od boku oddział łuczników w jednej linii, w łucznikach jest hero z mega savem/wardem. Monster styka się jedynie z herosem i nie zabija go ze zwykłych ataków.
W co wypłacany jest Stomp/TStomp?
W herosa, czy w oddział?
pozdrawiam
monster szarżuje od boku oddział łuczników w jednej linii, w łucznikach jest hero z mega savem/wardem. Monster styka się jedynie z herosem i nie zabija go ze zwykłych ataków.
W herosa, czy w oddział?
pozdrawiam
podobnie jak z impactami bedzie,Asassello pisze:to że Stomp/TStomp idą automatycznie w cały unit jest dla mnie oczywiste... zarówno z zasad, jak i fluffowo
W herosa, czy w oddział?
pozdrawiam
w oddzial.
oczywiscie takie moje imo
czyli hydra lub scorpion walcząca z samotnym bohaterem, który jest na piechote nie mają thunderstompa/stompa bo to nie jest unit?jurak pisze:mi sie wydaje ze to oznacza ze unit dostaje hita.Bałagan pisze:przecież to oznacza że model wypłaca jedno automatyczne trafienie temu kto się z nim w basekontakcieByro pisze:No nie wiem.
Czy powodem do takiego uściślenia jest słowo unit zamiast model?
idac tym tropem to z mmisiles mozna by bylo bohaterow i czempionow sciagac
Samotny bohater jest unitem. Bohater w oddziale jest mniejszą częścią unitu, więc stomp idzie w unit jako całość, a nie w bohatera.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Proszono o potwierdzenie ze strony LS - Stomp i Thunderstomp są atakami wycelowanymi w oddział. Nie można ich wycelować w poszczególne modele składające się na ten oddział.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Znajdę gdzieś spis na temat które potwory mają Stomp a które Thunderstomp ?
spis jest w RB na koncu? opis jest w RB przy zasadach specjalnych ?
przeczytaj RB jeszcze raz
przeczytaj RB jeszcze raz
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Mam RB (polski) i w miarę dokładnie próbowałem to przeanalizować
Wielkość podstawki ma wpływ na stomp t.stomp ?
Dobrze kombinuję?
Stomp
PP - Piechota Potworów
KP - Kawaleria Potworów
Thunderstomp
WZ - Wielkie Zwierzę
Po - Potwór
Wielkość podstawki ma wpływ na stomp t.stomp ?
Dobrze kombinuję?
Stomp
PP - Piechota Potworów
KP - Kawaleria Potworów
Thunderstomp
WZ - Wielkie Zwierzę
Po - Potwór
eeee nie wiem co to wielkie zwierze.... ogólnie to monstery z wyłączeniem warshrine maja thunder i tyle;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
typ ma przede wszystkim znaczenie, podstawka jest wtórnaShin Ryu pisze:Wielkość podstawki ma wpływ na stomp t.stomp ?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska