DE Rince'a
- swieta_barbara
- habydysz
Re: DE Rince'a
I przerzutow nietrafionych atakow... Jak rowniez jesli bedziesz walczyl z white lionami czy z swordmasterami, to BG sa znacznie lepsi od wiedzm - 6I vs 5 daje rade, traca przerzuty.
I tk liczy sie tylko okkham mindrazor, reszta to wygłupy i dywagacje rodem z 6 edycji - czy bardziej się opłaca wystawiać spearelfy czy korsarzyW duzych kombatach, to chyba mimo wszystko rzadzi KB.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Dobra, od jakiegos czasu gram tylko na format ojro. Za mna jeden lokal (2gie miejsce) i jakies 8 sparingow. Mam 2 koncepcje. Z grubsza podobne, ale jakze inne Dylematy 2, obydwa bardzo ciezko do rozwiazania. Mam nadzieje, ze pomozecie mi je rozwiklac.
Rozpa numero uno:
General: Pegaz
-Soulrender
-Dragonhelm
-Pendant
-Stubborn
Duza Magiczka: 3 lvl Shadow
-Lifetaker
-Tome of furion
Mala Magiczka: 1 lvl Metal
-DS
Kociolek BsB
34 Warriorow: FCG Flamingi
34 Warriorow: FCG Dyscypilna
12 Kusznikow: FCG Tarcze
9 Shadow AHW
8 Shadow AHW
Hydra
4 Bolce
Rozpa numero due:
-Soulrender
-Dragonhelm
-Pendant
-Stubborn
-Lifetaker
-Tome of furion
Mala Magiczka: 2 lvl Metal
-DS
Kociolek BsB
34 Warriorow: FCG +1 do ruchu
21 Warriorow: FCG Dyscyplina
5 Harpies
12 Shadow AHW
12 Shadow AHW
11 Shadow AHW
Hydra
Chwilowo gram rozpa numer 2. Jest lepsza taktyczne i bardziej mobilna. Do tego mam 2 lvl na metalu, co jednak sporo daje. Caly czas zastanawiam sie nad lorem na malej suczy. Metal jest super fajny, potrafi wygrac bitwe, ale vs niektore armie jest bezuzyteczny. Fire, z drugiej strony, jest dobry na wszystko. Teoretycznie "4 bolce to 4 bolce", ale trzeba ich bronic i ustawiac pod nie cala taktyke. Dodatkowo kwestia coverow... No i shejdzi + obnizenie T > bolce + obnizenie T. Wiadomo, wiecej pestek. Co myslicie?
Rozpa numero uno:
-Soulrender
-Dragonhelm
-Pendant
-Stubborn
-Lifetaker
-Tome of furion
Mala Magiczka: 1 lvl Metal
-DS
Kociolek BsB
34 Warriorow: FCG Dyscypilna
12 Kusznikow: FCG Tarcze
9 Shadow AHW
8 Shadow AHW
Hydra
4 Bolce
Rozpa numero due:
-Soulrender
-Dragonhelm
-Pendant
-Stubborn
-Lifetaker
-Tome of furion
Mala Magiczka: 2 lvl Metal
-DS
Kociolek BsB
34 Warriorow: FCG +1 do ruchu
21 Warriorow: FCG Dyscyplina
5 Harpies
12 Shadow AHW
12 Shadow AHW
11 Shadow AHW
Hydra
Chwilowo gram rozpa numer 2. Jest lepsza taktyczne i bardziej mobilna. Do tego mam 2 lvl na metalu, co jednak sporo daje. Caly czas zastanawiam sie nad lorem na malej suczy. Metal jest super fajny, potrafi wygrac bitwe, ale vs niektore armie jest bezuzyteczny. Fire, z drugiej strony, jest dobry na wszystko. Teoretycznie "4 bolce to 4 bolce", ale trzeba ich bronic i ustawiac pod nie cala taktyke. Dodatkowo kwestia coverow... No i shejdzi + obnizenie T > bolce + obnizenie T. Wiadomo, wiecej pestek. Co myslicie?
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
4 bolce to 400 punktów rozstawione tak żeby ich nie stracić wszystkich na raz nie wymagają jakiejś wygiętej ochrony. Inna sprawa, że chronione czy nie to nawet jakieś lekkie strzelanie potrafi wbić te 2 woundy.
Nie dopchasz dużej suczy 4 lvla? Wiadomo, że +4 do casta > niż +3 a i dodatkowy czar jest okej.
Nie dopchasz dużej suczy 4 lvla? Wiadomo, że +4 do casta > niż +3 a i dodatkowy czar jest okej.
wersja druga jest po prostu lepsza imo - jak sam piszesz shadow to lore, który sprawia, zę pestki robią się groźne (dlatego np. wolę gory od bestigorów bo więcej ataków + obnizenie T robi swoje) co do drugiego lore ja bym też wziałshadow - wtedy sobie "zfamiliarujesz" zbędne czary i duża sucz dostanie to czego chce ; )
- swieta_barbara
- habydysz
Andan, mam dla Ciebie taka niesmiala propozycje, moze bys sprobowal polaczyc te dwie rozpiski, mi weszlo cos takiego:
1 Dreadlord @ 297.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Soulrender [15.0]
Dragonhelm [10.0]
Pendant of Khaeleth [35.0]
Crown of Command [35.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts
1 Supreme Sorceress @ 285.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Shadow
Sacrificial Dagger [25.0]
2x5 Dark Riders @ 184.0 Pts
Spear; Light Armour; Musician
28 Dark Elf Warriors @ 198.0 Pts
Spear; Light Armour; FCG
Standard of Discipline [15.0]
40 Dark Elf Warriors @ 265.0 Pts
Spear; Light Armour; FCG
Banner of Eternal Flame [10.0]
35 Shades @ 595.0 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
4 Reaper Bolt Thrower @ 400.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 127
Total Army Cost: 2399.0
Oczywiscie kwestia jest taka, ze nie wiem na ile Ci ten BSB jest potrzebny.
1 Dreadlord @ 297.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Soulrender [15.0]
Dragonhelm [10.0]
Pendant of Khaeleth [35.0]
Crown of Command [35.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts
1 Supreme Sorceress @ 285.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Shadow
Sacrificial Dagger [25.0]
2x5 Dark Riders @ 184.0 Pts
Spear; Light Armour; Musician
28 Dark Elf Warriors @ 198.0 Pts
Spear; Light Armour; FCG
Standard of Discipline [15.0]
40 Dark Elf Warriors @ 265.0 Pts
Spear; Light Armour; FCG
Banner of Eternal Flame [10.0]
35 Shades @ 595.0 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
4 Reaper Bolt Thrower @ 400.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 127
Total Army Cost: 2399.0
Oczywiscie kwestia jest taka, ze nie wiem na ile Ci ten BSB jest potrzebny.
Czy taka rozpiska mozna w ogole grac B&G?
EDIT:
Zle policzylem, sa 4 BP !
Strzelanie przeokrutne, ale szkoda mi troche kotla/bsbka/dsa. Na pewno warto to przemyslec, bo pomysl zacny.
EDIT:
Zle policzylem, sa 4 BP !
Strzelanie przeokrutne, ale szkoda mi troche kotla/bsbka/dsa. Na pewno warto to przemyslec, bo pomysl zacny.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
No, tak, tak, zreszta na ojro cholera wie jak bedzie z BG.
Pytanie co z tym bsbkiem. General wszedzie byc nie moze. Boje sie, ze ludzie beda to skrzetnie wykorzystywac.
Pytanie co z tym bsbkiem. General wszedzie byc nie moze. Boje sie, ze ludzie beda to skrzetnie wykorzystywac.
- swieta_barbara
- habydysz
Wiesz, zawsze masz ewentualnosc, ze wywalasz lorda, wstawiasz bsb na pedziu z soulrenderem i pokiem, do tego mala sucz z metalem i grasz bez staborniarza. Ale po tym jak ostatnio sie z nim tluklem, nie rezygnowalbym z niego. IMO kotl tak srednio Ci robi w tej rozpie, ale juz dawno zaobserwowalem, ze Ty inaczej patrzysz na te armie niz ja.
B&G zapewne na ojro nie bedzie.
B&G zapewne na ojro nie bedzie.
Zes mi w glowie namacil Bede musial potestowac. Lord jest najlepszym blokerem w grze. Nie wywale go, szczegolnie w tej opcji, gdzie unitow do walki jest mniej i sa zdecydowanie slabsze.
- swieta_barbara
- habydysz
To mam dla Ciebie taki pomysl: za 6 warriorow i stolca wystawiasz bsb z buta z np. seal of ghrond. Jak troche pograsz bedziesz mogl go fajnie polaczyc z atrybutem z lore of shadow.
No i jeszcze jedno: naucz sie wreszcie wystawiac 35 shadesow w liczbach 13, 13, 9 - trudniej sie ich panikuje niz 12, 12, 11 (do paniki odpowiednio 4, 4, 3, a w Twojej konfiguracji 3, 3, 3).
Zagraj tym dzis ze Stachem, zobaczysz jak sie zesra z radosci.
No i jeszcze jedno: naucz sie wreszcie wystawiac 35 shadesow w liczbach 13, 13, 9 - trudniej sie ich panikuje niz 12, 12, 11 (do paniki odpowiednio 4, 4, 3, a w Twojej konfiguracji 3, 3, 3).
Zagraj tym dzis ze Stachem, zobaczysz jak sie zesra z radosci.
Juz od jakiegos czasu wystawiam 13stki, ale tak naprawde niewiele to zmienia, bo malo kto dysponuje pociskami, a jak gram vs inne elfy w wiekszosci przypadkow stoja na coverach. Czasami wole miec 6ciu w szeregu, niz 7dmiu. Zajmuja mniej miejsca.
Pokombinuje jeszcze z ta rozpa.
Pokombinuje jeszcze z ta rozpa.
Nie dajesz tarcz na warriorach? Mi się świetnie sprawdzają.
Imo mogłbyś poświęcić nawet 1 bolta za BSB na piechote. 155 pts ( z armor of darkness i down stonem/CD ) całkiem sympatycznie mi się nim grało i przerzut był zawsze w oddziałach tam gdzie jest najbardziej potrzebny.
Imo mogłbyś poświęcić nawet 1 bolta za BSB na piechote. 155 pts ( z armor of darkness i down stonem/CD ) całkiem sympatycznie mi się nim grało i przerzut był zawsze w oddziałach tam gdzie jest najbardziej potrzebny.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
BSB pancerny ma ta głupia wadę, że i tak ginie - jak już to gołego albo z Seal of Ghrond (bez tego przedmiotu trudno w ogóle wyjść z domu xD) Jak sprawdzają sie tarcze na warriorach (to tylko o 1 większy save na strzelanie zwykłe) - warto?