Co sądzicie o Skavenach po ograniczeniach Euro

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Re: Co sądzicie o Skavenach po ograniczeniach Euro

Post autor: Morrok »

na pendantowca są globki.

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

dokładnie ;) po ile wystawiasz 2x5?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

tak, inne opcje są punktochłonne.
I tak zazwyczaj służą jako kolejna odginaczka, bo jest coraz mniej rzeczy, na które efektywnie działają (LTki, pendantowiec).
Gdyby były punkty to wrzuciłbym 3x5 ;)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Wracając do GW, i myślenia inaczej, statystycznie też mają racje :shock: , Zwróćcie uwagę że oni liczą 12 od środka odział.

I to chyba jeden z niewielu przykładów w historii GW, gdzie otarli się o dobrą radę.

Tylko tyle chciałem zauważyć.

Ach... bym zapomniał, od końcówki 7ed, Euorpa wpadła w szał ograniczeń, nic tylko ograniczmy to i tamto. Jak dla mnie tak się nie da grać.

Jak dla mnie dobre ograniczenie to brak specjali, może te w 8 ed podręcznikach będą OK.
look out sir od czarów typu dwellers, no i Virtualny LOS. Im częściej gram tym mniej mi nawet Power scroll przeszkadza. Jedyną jaką jeszcze inną zasadę chciał bym zobaczyć to taka która pozwala na użycie scrolla (innego niż dispell) po IF'ce.

Ograniczenia rozpisek są po prostu dla lamerów, którzy boją się wszystkiego co fajne w innych armiach, a dodatkowo nie potrafią się dostosować, lub poradzić z myślą że mogą przegrać z jakąś dziwną rozpiską.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

A nie przyszło ci może do głowy że ograniczenia pojawiły się z jakiegoś powodu :roll: ? I jak "lamerskie" były te ograniczenia, jeśli tak chętnie je przyjmowano ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Weź siedź cicho. Właśnie "pouczył nas" gracz wohowy który (gdyby nie ograniczenia) wystawiałby 40 chosenów tzentha z 3+ wardem i takim samym savem.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Kanadian pisze:Ograniczenia rozpisek są po prostu dla lamerów, którzy boją się wszystkiego co fajne w innych armiach, a dodatkowo nie potrafią się dostosować, lub poradzić z myślą że mogą przegrać z jakąś dziwną rozpiską.
No, trochę ostre słowa. Podejrzewam, że albo w ogóle nie jeździsz na turnieje, albo (/i) od dobrego gracza z wymaksowaną rozpiską bez ograniczeń nie dostałeś kilku masek w plecy. Już teraz z głowy mogę Ci parę kwiatków wymienić na 2400;
skaven; 4x50 skavenslaves, 2 abomki, latara, dzwon+clanraty, 10 elektrykow za 150 punktow, 2x5 gutki, globy, wiecej smieci, do tego jeszcze jakiegos assassina
imperium: 3 armaty, 3 mortary, 2 tanki, 2 hellstormy, 2x arcymagow (life, shadow/light), BSB, reszta to jakies smieci
VC- to co jest, tyle ze regenka na oddziale gwardii z dwurakami + wraithy za 600 pts
demony- 2x6 flamery, 2x35 bloodkow, reszta jak teraz

Jest duzo przegiec. A po wynikach Bitwy o Białystok, gdzie kolejny raz testowany był Eurocomp widać, że spełnia swoje zadanie (między 63 pts a 68 zmieściło się 21 osób , 14 miejsce do 35) - jeszcze tak wyrównanych wyników nigdy na turniejach nie było

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

skaven; 4x50 skavenslaves, 2 abomki, latara, dzwon+clanraty, 10 elektrykow za 150 punktow, 2x5 gutki, globy, wiecej smieci, do tego jeszcze jakiegos assassina

Moja rozpa z Sielsiana xD

Ogolnie ograniczenia są naprawdę dobre. Bez ograniczeń granie na tej magii z +pierdyliard kosci co turę (death, HE, de, lizaki) po prostu nie sprawia frajdy

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

pytanie o weapon teamy: czy ich ward save chroni przed strzałami, które nie używają BS (armata, katapulta, mortar)?

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

IMO w AB mam napisane, że WT "zyskuje magiczną ochronę na 4+ przeciwko wszelkim atakom strzeleckim i czarom", więc na zdrowy rozum mają tą magiczną ochronę

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

Morrok, zapomniałeś o kowadle wspomaganym orunowanymi 3 klopami, 3 armatami, 6 bolcami i 2 organkami :twisted: :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

ta. i elektryku z powerscrollem i crack callem ktory tepeportowamy sle polowe do piachu w 1 ture;P
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

ODPOWIEDZ