Oficjalny sklep GW w Warszawie (wreszcie?).

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Re: Oficjalny sklep GW w Warszawie (wreszcie?).

Post autor: gervaz »

Rince pisze:
gervaz pisze:Cytadela?! w niedzielę nieczynna, ciasno, małe stoły, b. dużo ludzi, hałas... Ale jak się otworzy sklep GW, to w cytadeli bedzie luzniej - i pewnie bede tam czesciej zagladal, bo maja niezly asortyment (farbki p3 np. makiety) i faktycznie dobry dojazd :)
Tak czy inaczej - im wiecej sklepow, tym lepiej :)

no i stołów nie można rezerwować w C. :(
2x stoly 72', 2x 60', sklep GW ma byc podobnej wielkosci. Halas tylko w soboty i rezerwacja potrzebna tez tylko w soboty, bo w kazdy inny dzien tygodnia nie ma problemu ze stolami. Watpie, zeby stali bywalcy cytadeli nagle stwierdzili, ze gw otworzylo sklep, to wypadaloby sie tam przeniesc, ale masz racje im wiecej sklepow, tym lepiej.

Czyli kiepskie warunki panują akurat w ten dni, kiedy nie pracuję i mógłbym pyknąć bitewke.. A na tygodniu luz... Gdyby była rezerwacja, to by załatwiało sprawę. Swoją drogą np. ś.p. Stary świat był czynny w niedzielę, rezerwacje były - i dzięki temu zagrałem tam kilka klimatycznych bitew...
Stali bywalcy cytadeli mogą zostać w cytadeli - będzie luźniej w sklepie GW...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Rozumiem twoj bol :(
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

To ja sobie bym życzył możliwości gry w nocy z soboty na niedzielę z możliwością sączenia zimnego Bugmana XXXXXX

Awatar użytkownika
Dziekan
Chuck Norris

Post autor: Dziekan »

gervaz pisze:
Rince pisze:
gervaz pisze:Cytadela?! w niedzielę nieczynna, ciasno, małe stoły, b. dużo ludzi, hałas... Ale jak się otworzy sklep GW, to w cytadeli bedzie luzniej - i pewnie bede tam czesciej zagladal, bo maja niezly asortyment (farbki p3 np. makiety) i faktycznie dobry dojazd :)
Tak czy inaczej - im wiecej sklepow, tym lepiej :)

no i stołów nie można rezerwować w C. :(
2x stoly 72', 2x 60', sklep GW ma byc podobnej wielkosci. Halas tylko w soboty i rezerwacja potrzebna tez tylko w soboty, bo w kazdy inny dzien tygodnia nie ma problemu ze stolami. Watpie, zeby stali bywalcy cytadeli nagle stwierdzili, ze gw otworzylo sklep, to wypadaloby sie tam przeniesc, ale masz racje im wiecej sklepow, tym lepiej.

Czyli kiepskie warunki panują akurat w ten dni, kiedy nie pracuję i mógłbym pyknąć bitewke.. A na tygodniu luz... Gdyby była rezerwacja, to by załatwiało sprawę. Swoją drogą np. ś.p. Stary świat był czynny w niedzielę, rezerwacje były - i dzięki temu zagrałem tam kilka klimatycznych bitew...
Stali bywalcy cytadeli mogą zostać w cytadeli - będzie luźniej w sklepie GW...
Amen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Wow, a wiadomo coś o dacie wydania? Bo normalnie tego sobie nie wyobrażam :)
Mam nadzieję, że w ten sposób ruszy też polska odsłona ich strony, gdzie będzie można zamówić np: MO z polskimi kosztami przesyłki...

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Fajnie tylko nie mogą zgodnie ze swoimi wytycznymi mieć sklepu z drewna i ciekawe jak zrobią zdjęcia przyszłych klientów. Mam taką dygresję z wiosną przyjdą ale zimy nie przetrzymają.
Ostatnio zmieniony 4 lut 2011, o 23:06 przez Gokish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Kolorować to sobie możesz obrazki ....
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Yegr
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Yegr »

Jeśli ten sklep będzie otwarty do przez tydzień do 20ej i w niedzielę, to być może wypełni część potrzeb "normalnie pracujących" graczy. Bez tego będzie to (tylko) sklep z lepiej rozbudowanym zapleczem i eventami, który niewątpliwie będzie skuteczniej przyciągał klientów z tych grup graczy, który normalnie grają w sklepach; ale tych, którzy zagrać mogą od np 17-18ej, siłą rzeczy nie będzie miał jak ściągnąć.
Jeszcze lepiej jeśli będzie tam organizowane coś na kształt "Veteran's Night".

Ciekawe co skłoniło GW, do postawienia sklepu w Kraju nad Wisłą (w końcu). I czy przełoży się to też na jakąś szerszą politykę promowania warhammer'a przez GW w Polsce.
Czy jest to może początek próby zahamowania rozwoju "naszego-hobby" i poparcia rozwoju "GW-hobby", przez GW w Polsce, zanim rynek gier bitewnych zdominowany przez GW, zacznie się przekształcać coraz bardziej w coś w stylu zachodnio-europejskim, gdzie dominacja GW nie jest aż tak miażdżąca.

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

No nie wiem czy to będzie takie dobre. Pewnie takie zachowanie GW spowoduje zamknięcie części sklepów. Podniesienie cen też wchodzi w grę bo to GW je dyktuje . Są tego faktu dwa aspekty , miejsce do grania ale tylko produktami GW przez cały tydzień . Część klientów porzuci sklepy i spadną im zyski ,albo co bardziej prawdopodobne ceny pójdą w górę.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Szubert
Plewa

Post autor: Szubert »

Nie sadze zeby gw nie mialo dlugofalowego planu tej inwestycji - dla nich to kwestia lat, nie 1 roku. Poza tym nie oszukjmy sie, ile to dla nich 1400£ miesiecznie za sklep? Media to moze 300 £ miech, pensje to juz roznie byc moze. (Wiadomo, w galeriach koszta beda wieksze ale policzylem koszta podane gdzies wczesniej).Dla duzej firmy to pikus. Nawet wszelkie inne koszta nie sa dlla nich duzym wydatkiem. Ceny na dziendobry dadza zapewne niskie - konkurencje wszak wykonczyc trzeba a poczatkowo kazdy biznes ma bilans ujemny, gw jest na to przygotowane. Inna sprawa ze odpada im koszt posrednictwa. Ja osobiscie sie ciesze - wiecej wyboru, wieksza konkurencja wiec i pewnie nizsze ceny bo to konkurencja wymusza.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Prawda jest taka, ze jak nie beda glupi i zrobia dobra polityke cenowa (a na to sobie na pewno moga pozwolic, bo w koncu koszt figurek dla nich to groszowe sprawy) i kogos kto to madrze ogarnie wdrazajac na rynek polski, a nie jadac sterotypami z UK to maja szanse troche zawojowac.
Choc moim zdaniem takie mocne sklepy jak FiF czy Cytadela i tak na pewno nie upadna.

MeanGreen
Wałkarz

Post autor: MeanGreen »

A moim zdaniem to nie ma co liczyć na to, że ceny będą niższe, niż w innych sklepach. Przecież nie wystawią wszystkich swoich odbiorców (czyt. inne sklepy) do wiatru z dumpingowymi cenami :). Ceny będą wyższe na wszystkie produkty z wyjątkiem MO!

Celem takiego sklepu nie jest trzaskanie kasy na sprzedaży figurek i wykończenie konkurencji, tylko promowanie hobby.

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

O sancta simplicatis !

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jak beda mieli ceny wyzsze niz inne stacjonarne to zycze im powodzenia.
Nie mowie, zeby wrzucali ceny dumpingowe, ale np. troche nizsze niz stacjonarnie w FiF i Cytce.

MeanGreen
Wałkarz

Post autor: MeanGreen »

Ziemko pisze:Jak beda mieli ceny wyzsze niz inne stacjonarne to zycze im powodzenia.
Nie mowie, zeby wrzucali ceny dumpingowe, ale np. troche nizsze niz stacjonarnie w FiF i Cytce.
No ale GW żyje ze sprzedaży figurek w tym celu ma sieć odbiorców a sam bezpośrednio sprzedaje jedynie poprzez Mail Order.

Otwierają swoje sklepy ale nazywają je "hobby center" gdyż nie jest ich celem zniszczyć swoją sieć sprzedaży niezależnych odbiorców tylko promować hobby tak aby ci niezależni sprzedawcy więcej sprzedali.

Zobaczcie zresztą na ceny w MO tych produktów, które są dostępne w normalnych stacjonarnych sklepach - są wyższe nawet nie biorąc pod uwagę kosztów wysyłki. Wynika to z tego, że ten ich MO sklep nie ma być konkurencją. Podobnie będzie z ich sklepem w Wawie, będą super stoły, wieczorki hobbystyczne, akcje promocyjne, konkursy itp. ale cenowo na 100% będzie droższy niż FiF czy Cytadela. Jedynie MO będzie o tyle tańszy, że odpadają koszty wysyłki.

Ten sklep ma za zadanie jedynie promować hobby a zyski będą generowane poprzez zwiększoną sprzedaż w innych sklepach.

Trzeba się cieszyć, że będziemy mieli centrum hobbystyczne z prawdziwego zdarzenia, i nie ma co biedzić, że cena tego hobby jest jakaś duża bo na tle większości innych zainteresowań to taniocha.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Ziemko pisze:Jak beda mieli ceny wyzsze niz inne stacjonarne to zycze im powodzenia.
wg wszystkich znaków na ziemi, patrząc na politykę GW, ceny w sklepie stacjo będą identyczne jak ceny sugerowane czyli np Wyspa za 299,-
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Mnie zastanawia jak to będzie z Polskimi wersjami podręczników. Wydaje je FiF( poprawcie jak coś) który będzie teraz konkurencją. Czy to oznacza że teraz GW przejmie dystrybucję armybooków na wyłączność?
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Dziekan
Chuck Norris

Nie.

Ponieważ jak słyszałem sklep GW / a tak naprawdę taki hobby center, ma zachęcać nowych graczy do grania - więcej miejsca do gry, profesjonalne - firmowe tereny.
Takie miejsce ma współpracować ściśle z innymi sklepami na rynku, a nie z nimi konkurować. Także FiF z pewnością wstawią tłumaczone podręcznik, a jak nie, to zobaczymy.
Będę po weekendzie u Faberów, więc mogę się zapytać, czy jak tłumaczą te podręczniki na licencji, to muszą się nimi, od tak podzielić z GW? Ale pewni taka jest ich umowa z GW. :P

Kazak
Plankton

Post autor: Kazak »

Witam, ja mam pytanie odnośnie książek. Skoro GW otwiera swój własny sklep, to mogą w nim sprzedawać książki z Black Library? Tzn. po naszemu, bez wydawcy jakim był kiedyś CC.

Awatar użytkownika
Dziekan
Chuck Norris

Yyyy nie wiem, czy ktoś jest na tyle kompetentny, aby odpowiedzieć na Twoje pytanie.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Smh pisze:
wg wszystkich znaków na ziemi, patrząc na politykę GW, ceny w sklepie stacjo będą identyczne jak ceny sugerowane czyli np Wyspa za 299,-
Dokładnie tak bedzie - inaczej byc nie moze
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

ODPOWIEDZ