Galeria Dr.Lobo: Wraithy dla na el' konkursko Kurosa.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Re: Galeria Dr.Lobo: Ghoul King i kościelna wieża

Post autor: Dr. Lobo »

Wielkie dzięki za miłe słowa. Postarams się cześciej aktualizować galerię.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2011, o 01:58 przez Dr. Lobo, łącznie zmieniany 1 raz.
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!

BAAGRRAA
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: BAAGRRAA »

Świetnie skonwertowany demon. Czekam na w pełni pomalowaną figurkę.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Tym razem powracam do VC. Od nich zacząłem zabawę z WB. Ghoul Kinga malowałem jakieś 10 godzin, a że nie jestem speed malarzem to uznaję to za sukces.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na budynku pozostaje mi jeszcze zrobić jakąś teksturę elewacji i można malować.
Aby pokazać skale:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Ghul naprawde świetny =D>
Ale ta wieżyczka wygląda jakoś tak krzywo, tzn niektóre elementy wyglądają na krzywo przyklejone, niemniej jednak również mi się podoba ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ghoul świetny. Klimacik trzyma. Dobrze dobrany kolorek =D>

Wierzyczki jak dla mnie lekko przy słabawe, jak ja gotowe do malowania. Dla mnie są bardziej w surowym stanie.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Całkiem niezły - ale mam zastrzeżenie - ponieważ dziwne zacieki farby widać miejscami... czy czasem nie jest to wina zbyt grubego podkładu?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajny ghul - zarówno rzeźba, jak i malowanie, chociaż trochę mogłeś podkreślić uzębienie...
Co do wieżyczki, to wstrzymam się do zakończenia prac. Zawsze podziwiam takie pomysły...

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Abaddon pisze:Ale ta wieżyczka wygląda jakoś tak krzywo, tzn niektóre elementy wyglądają na krzywo przyklejone
Były trochę krzywo - robione na szybko i to tego efekt. Poprawione.
Daw pisze:Całkiem niezły - ale mam zastrzeżenie - ponieważ dziwne zacieki farby widać miejscami... czy czasem nie jest to wina zbyt grubego podkładu?
To nie podkład - nie wiem czemu tak wyszło - oglądam figse i nie widzę zacieków. Chyba za dobre zdjęcia były :P

Ogólnie miałem niekonwencjonalny pomysł na rozmieszczenie modeli na podstawce. Jako że terrorgheist ma ogromną podstawkę to postanowiłem zaszaleć. Proszę o komentarze czy w ogóle warto kończyć to w takiej koncepcji czy zrobić z tego 2 odrębne projekty. Czekam na opinie.

Obrazek

alfini164
Pseudoklimaciarz

Post autor: alfini164 »

Tak jest dobrze, nie ma sensu zostawiać mnóstwo wolnego miejsca na podstawce. Teraz małe pytanie jak zrobiłeś taki kolor skóry królowi ghuli?

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Jeśli to będzie na półkę to pomysł ekstra, jeśli do grania może być trochę ciężko;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Jeśli do gry to bez przesady... Jeśli np na dioramkę do wglądu na półce - świetny pomysł.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Moze być nieco kłopotliwe podczas gry, ale wyglada zajebiscie :D
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Moim zdaniem i do grania i na półkę pomysł w dechę. Z rozmiarami podstawki imo GW przesadziło więc trzeba ją wypełnić jakoś, a to jest ciekawy koncept. Trzymam kciuki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

wygląda zaebiście! ale przejrzałem Twój tajny plan... w cieniu wieży będziesz ukrywał inne jednostki by ich wróg nie zauważył 8) :lol2:
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

BAAGRRAA

Post autor: BAAGRRAA »

Generalnie pomysł mnie się podoba. Świetnie wygląda ten demon na ścianie wieży. A propo samej wieży, planujesz zrobić jeszcze pare modyfikacji typu pomalowanie drewnianych elementów bądź wzbogacenie ich szczególikami? Jako diorama i element dekoracyjny na bitwie wygląda ciekawie, jednak niewielkie modyfikacje spowodują, że będzie wyglądała ciekawiej.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

O zrobiło się kontrowersyjnie. Dzięki wielkie za wszystkie opinie. Założenie mam takie, aby można było również nim grać. Piechota pod skrzydłem się zmieści, a reszta to no cóż…
alfini164 pisze: jak zrobiłeś taki kolor skóry królowi ghuli?
Skórę malowałem wychodząc z bazowego koloru Vallejo – 70904. Dalej przez kolor Vallejo 70885, aż do Blaeched bone. Gdzie niegdzie trochę bieli.
Smh pisze: ale przejrzałem Twój tajny plan... w cieniu wieży będziesz ukrywał inne jednostki by ich wróg nie zauważył 8) :lol2:
Dokładnie tak, a w podziemiach wskżeszaję zmarłych.

Na tę chwilę skończyłem wieżę. Przy przyklejaniu jej na podstawkę pewnie dodam jeszcze coś- jakieś pnącza albo coś. Konstrukcja nie jest idealnie prosta. Niestety jest krzywa podstawa, jednak podczas przyklejania do podstawki skoryguję to. Korona wieży też nie wyszła mi idealnie :) jednak nie będę z tym walczył gdyż ma to swój urok. Jak się teraz podoba??

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

łoooo panie...ten schemat do budynków nadzwyczaj mi przypadł go gustu i do klimatu VC! te brudne brązowe ściany+zielona dachówka =D> czekam z niecierpliwością na Terrogeja przyssanego do wieży ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Świetna wieża, zacieki ekstra, przydałoby się jeszcze trochę grzyba od spodu murów...

Awatar użytkownika
Stix

Post autor: Stix »

Świetny pomysł, świetne malowanie! Co do krzywej wierzy to i w rzeczywistości w jakichś tam wiochach do najprostszych one nie należą:P Strigoi też wyszedł świetnie (w ogóle fajna rzeźba). Mam tylko jedno ale: myślę, że lepiej wglądałby gdybyś go trochę wyprostował, bo obecnie wygląda jakby się potknął, a chodziło ci chyba o moment wybicia, prawda? Tak bardziej w stronę 30-45 stopni było by miodzio.
Czekam na postępy =D>

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Wieża kościelna w WFB? Ciekawe ;) Jednakże praca bardzo fajna i pomysłowa ;)
Czekam na efekt końcowy...

ODPOWIEDZ