![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Lan - mały blog, [16.11 Deathmaster + Alaine]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Lan - mały blog, [17.04 Miecz]
urywa jajka O_O
wspaniałe kosmiczne piękne cudowne zaje.... wykur..... no nie mam słów
Witam z rana,
Bretończyk będzie prawdopodobnie wystawiony na jakimś konkursie więc, na razie postępy w jego przypadku zostaną owiane lekką tajemnicą.
Jednak aby nie tylko pisać pokaże wam WIP high elfa w stanie średnio zaawansowanym.
Jest to zwykły sword master z Island of Blood.
![Obrazek](http://img860.imageshack.us/img860/3251/swordmaster1.jpg)
Pozdrawiam.
Bretończyk będzie prawdopodobnie wystawiony na jakimś konkursie więc, na razie postępy w jego przypadku zostaną owiane lekką tajemnicą.
Jednak aby nie tylko pisać pokaże wam WIP high elfa w stanie średnio zaawansowanym.
![Obrazek](http://img860.imageshack.us/img860/3251/swordmaster1.jpg)
Fioletowy to: bazowy liche purple potem cieniowany za pomocą białego z domieszką blood red. Jest malowany warstwami.a fioletowy to jakie kolorki? i na tym herbie to malowałeś blendingiem czy normalnie warstwy? Bretończyk zapowiada się wspaniale
Pozdrawiam.
Stary ty po prostu wymiatasz. Jeśli masz zamiar w ten sposób pomalować cały oddział to z mojej strony wielki szacun ![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
znakomity dół figurki, niesamowite przejścia i jaka głębia kolorów... góra natomiast taka sobie
a tak na poważnie to mi gały wyszły jak zobaczyłem Twój nmm
jest znakomity! czekam na więcej...
cały oddział wyglądałby imponująco
i pomyśleć że to taka figurka z IoB może tak wyglądać.
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
a tak na poważnie to mi gały wyszły jak zobaczyłem Twój nmm
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
cały oddział wyglądałby imponująco
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To już nie jest zwykły swordmasterLan pisze:Witam z rana,
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
- gerald_tarrant
- Masakrator
zapowiada się bardzo niezwykle
uważam... że się z Tobą nie bawię w malowanie
Praca zajebista ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Mógłbyś powiedzieć coś więcej o technice malowania tego NMM'u
Na mokro/warstwy. Rozjaśniasz białym i potem glejzy czy dodajesz błękitu, żeby zmienić kolor ![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Praca jak na ta chwilę bardzo fajna- kontrasty świetne. Mógłbyś też dać jakieś leciutkie przebarwienia gdzieniegdzie
Czekam na efekt końcowy.
Pozdrawiam
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Praca jak na ta chwilę bardzo fajna- kontrasty świetne. Mógłbyś też dać jakieś leciutkie przebarwienia gdzieniegdzie
Czekam na efekt końcowy.
Pozdrawiam
ps uchylisz rombka tajemnicy z malowania niebieskiego na ultrasie ? bo chciałby swoich podobnie pomalować znaczy... spróbować
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
Genialnie!!!!
Nawet w porównaniu do serwisu Cool mini or not Twoje umiejętności to ścisła czołówka!
Nie mogę się doczekać bretończyka!
Jaką figurkę robisz? Konwertowana będzie? Jak na razie widzę tylko oryginalne figsy, choć nie wiem czy można użyć słowa "tylko".
Zachwycające.
Nawet w porównaniu do serwisu Cool mini or not Twoje umiejętności to ścisła czołówka!
Nie mogę się doczekać bretończyka!
Jaką figurkę robisz? Konwertowana będzie? Jak na razie widzę tylko oryginalne figsy, choć nie wiem czy można użyć słowa "tylko".
Zachwycające.
W zakresie słów jakimi mógł bym operować w tym temacie nie ma wyrażeń typu zwykły, przeciętny, standardowy itp.
Nie wiem coś mógł bym napisać poza tym iż to jak malujesz nie mieści się w ramach ludzkich możliwości. Jest BOSKO o Mistrzu
Nie wiem coś mógł bym napisać poza tym iż to jak malujesz nie mieści się w ramach ludzkich możliwości. Jest BOSKO o Mistrzu
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!
Hej.
Mam nadzieje, że w święta sobie spokojnie odpoczywacie, ja w wolnej chwili dokończyłem sword mastera.
Wrzucam efekt koncowy.
Mimo wszystko jeszcze pare elementow poprawić musze. Licze na to, że kolejni moi sword masterzy beda jeszcze lepsi (tak chce pomalować cały oddział, choć zajmie to pewnie parę miesięcy ;P
Ciągle też nie mogę się zdecydowaćna koncepcją podstawek. Może coś doradzicie? Pasuje wyoka trawa do elfów z wierzy hoeth?
![Obrazek](http://img27.imageshack.us/img27/4339/swordmasterkompozycja.jpg)
z białym 1:9, potem rozjasniane samym bialym.
Co do samej techniki malowania to zawsze jest u mnie malowany warstwami. Nie ma washy, jedynie jak powiedziałęm aby zwiekszyc kontrast do bazowego koloru dodaje czarnego i maluje w odpowiednich miejscach. W paru miejscach (tył pancerza i pancerz na przedramieniu) malowany trochę jak techniką chromu, mniej więcej w połowi jest biała linia i powyżej jest kolor jasny, a poniżej ciemy - daje to efekt podobny do odbijania swiatła. Ważne sę też blinki.
Może kiedyś coś więcej napiszę na ten temat![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
To chyba tyle z mojej strony.
Pozdrawiam gorąco,
Mam nadzieje, że w święta sobie spokojnie odpoczywacie, ja w wolnej chwili dokończyłem sword mastera.
Wrzucam efekt koncowy.
Mimo wszystko jeszcze pare elementow poprawić musze. Licze na to, że kolejni moi sword masterzy beda jeszcze lepsi (tak chce pomalować cały oddział, choć zajmie to pewnie parę miesięcy ;P
Ciągle też nie mogę się zdecydowaćna koncepcją podstawek. Może coś doradzicie? Pasuje wyoka trawa do elfów z wierzy hoeth?
![Obrazek](http://img27.imageshack.us/img27/4339/swordmasterkompozycja.jpg)
Model będzię trochę skonwertowany, jak moze zauwazyliscie miecz jest to lekko zmieniona bron imperialnego generala.Nie mogę się doczekać bretończyka!
Bazowy to adeptus battle gray + regal blue w proporcji ok 6:1. Potem był rozjaśniany białym warstwami, a także w paru miejscach dodawałem tej mieszanki koloru + czarny aby powiekszyc kontrast. Blinki sa ta mieszanka tylko ze w proporcjida rade wyciągnąć jakie kolorki poszły na pancerz, w szczególności hełm i naramiennik?
z białym 1:9, potem rozjasniane samym bialym.
Co do samej techniki malowania to zawsze jest u mnie malowany warstwami. Nie ma washy, jedynie jak powiedziałęm aby zwiekszyc kontrast do bazowego koloru dodaje czarnego i maluje w odpowiednich miejscach. W paru miejscach (tył pancerza i pancerz na przedramieniu) malowany trochę jak techniką chromu, mniej więcej w połowi jest biała linia i powyżej jest kolor jasny, a poniżej ciemy - daje to efekt podobny do odbijania swiatła. Ważne sę też blinki.
Może kiedyś coś więcej napiszę na ten temat
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nie, jeszcze nie. Myślę jednak o tym żeby za jakiś czas sięgnąć po trochę mroczniejszą stronęBardzo klarowny styl. Sprawdzałeś się w figurkach typu zombie, nurgle itp.?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Tutaj kolor podstawowy to regal blue + dark angels green w proporcjach ok 5:1. I tu podobnie jak u elfa rozjaśniane byałym, a w niektórych miejscach mieszajac z czarnym aby dodać kontrastu. Różnica jest taka, że dużo większa powierzchnia została pozostawiona w ciemniejszym kolorze i jasne przejścia są robione na niewielkiej jej części. U elfa jest trochę odwrotnie gdzie jasny kolor stanowi większą część ( zazwyczaj).ps uchylisz rombka tajemnicy z malowania niebieskiego na ultrasie ? bo chciałby swoich podobnie pomalować znaczy... spróbować
To chyba tyle z mojej strony.
Pozdrawiam gorąco,
Rewelacja - jest to jedna z tych figurek ktora kopie metaliki nie wazne jakby były pomalowane.
Lepiej sie juz nie da
Czekamy na wiecej - pozdr.
Lepiej sie juz nie da
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Czekamy na wiecej - pozdr.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Niech Ci Opatrzność da zdrowie, tak dopieszczać zwyklaka, coś niesamowitego. Fantastyczne malowanie
.
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Świetna robota
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)