Lan - mały blog, [16.11 Deathmaster + Alaine]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Re: Lan - mały blog, [17.04 Miecz]

Post autor: wiadrowod »

urywa jajka O_O :shock: wspaniałe kosmiczne piękne cudowne zaje.... wykur..... no nie mam słów

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

Post autor: Lan »

Witam z rana,

Bretończyk będzie prawdopodobnie wystawiony na jakimś konkursie więc, na razie postępy w jego przypadku zostaną owiane lekką tajemnicą.
Jednak aby nie tylko pisać pokaże wam WIP high elfa w stanie średnio zaawansowanym.
Jest to zwykły sword master z Island of Blood.

Obrazek
a fioletowy to jakie kolorki? i na tym herbie to malowałeś blendingiem czy normalnie warstwy? Bretończyk zapowiada się wspaniale
Fioletowy to: bazowy liche purple potem cieniowany za pomocą białego z domieszką blood red. Jest malowany warstwami.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Stary ty po prostu wymiatasz. Jeśli masz zamiar w ten sposób pomalować cały oddział to z mojej strony wielki szacun =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

karlito1980 pisze: Jeśli masz zamiar w ten sposób pomalować cały oddział to z mojej strony wielki szacun =D>
A jesli tylko ten model to też wymiatasz :) respect ;)

Bardzo klarowny styl. Sprawdzałeś się w figurkach typu zombie, nurgle itp.?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

znakomity dół figurki, niesamowite przejścia i jaka głębia kolorów... góra natomiast taka sobie :lol2:
a tak na poważnie to mi gały wyszły jak zobaczyłem Twój nmm :D jest znakomity! czekam na więcej...
cały oddział wyglądałby imponująco :D i pomyśleć że to taka figurka z IoB może tak wyglądać.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Lan pisze:Witam z rana,

Jest to zwykły sword master z Island of Blood.
To już nie jest zwykły swordmaster :!:

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

:shock:
zapowiada się bardzo niezwykle =D>

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

uważam... że się z Tobą nie bawię w malowanie :( Praca zajebista :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Struna
Wałkarz

Post autor: Struna »

Mógłbyś powiedzieć coś więcej o technice malowania tego NMM'u :?: Na mokro/warstwy. Rozjaśniasz białym i potem glejzy czy dodajesz błękitu, żeby zmienić kolor :?:

Praca jak na ta chwilę bardzo fajna- kontrasty świetne. Mógłbyś też dać jakieś leciutkie przebarwienia gdzieniegdzie :D

Czekam na efekt końcowy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

ps uchylisz rombka tajemnicy z malowania niebieskiego na ultrasie ? bo chciałby swoich podobnie pomalować znaczy... spróbować
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Kolejny świetny model się zapowiada :D .
Szkoda że na bretońca przyjdzie nieco poczekać :cry: .

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

da rade wyciągnąć jakie kolorki poszły na pancerz, w szczególności hełm i naramiennik? ;)

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Rozwaliłeś system stary :D
Walę prosto z mostu : malujesz figsy na zamówienie ? :D
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Gopal
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Gopal »

Genialnie!!!!
Nawet w porównaniu do serwisu Cool mini or not Twoje umiejętności to ścisła czołówka!

Nie mogę się doczekać bretończyka!
Jaką figurkę robisz? Konwertowana będzie? Jak na razie widzę tylko oryginalne figsy, choć nie wiem czy można użyć słowa "tylko".

Zachwycające.
Galeria rysunków: kliknij, na pewno Ci się spodoba! :D NSFW
http://jandraws.tumblr.com/

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Post autor: Dr. Lobo »

W zakresie słów jakimi mógł bym operować w tym temacie nie ma wyrażeń typu zwykły, przeciętny, standardowy itp.
Nie wiem coś mógł bym napisać poza tym iż to jak malujesz nie mieści się w ramach ludzkich możliwości. Jest BOSKO o Mistrzu
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

Post autor: Lan »

Hej.

Mam nadzieje, że w święta sobie spokojnie odpoczywacie, ja w wolnej chwili dokończyłem sword mastera.
Wrzucam efekt koncowy.
Mimo wszystko jeszcze pare elementow poprawić musze. Licze na to, że kolejni moi sword masterzy beda jeszcze lepsi (tak chce pomalować cały oddział, choć zajmie to pewnie parę miesięcy ;P
Ciągle też nie mogę się zdecydowaćna koncepcją podstawek. Może coś doradzicie? Pasuje wyoka trawa do elfów z wierzy hoeth?

Obrazek
Nie mogę się doczekać bretończyka!
Jaką figurkę robisz? Konwertowana będzie? Jak na razie widzę tylko oryginalne figsy, choć nie wiem czy można użyć słowa "tylko".
Model będzię trochę skonwertowany, jak moze zauwazyliscie miecz jest to lekko zmieniona bron imperialnego generala.
da rade wyciągnąć jakie kolorki poszły na pancerz, w szczególności hełm i naramiennik?
Bazowy to adeptus battle gray + regal blue w proporcji ok 6:1. Potem był rozjaśniany białym warstwami, a także w paru miejscach dodawałem tej mieszanki koloru + czarny aby powiekszyc kontrast. Blinki sa ta mieszanka tylko ze w proporcji
z białym 1:9, potem rozjasniane samym bialym.

Co do samej techniki malowania to zawsze jest u mnie malowany warstwami. Nie ma washy, jedynie jak powiedziałęm aby zwiekszyc kontrast do bazowego koloru dodaje czarnego i maluje w odpowiednich miejscach. W paru miejscach (tył pancerza i pancerz na przedramieniu) malowany trochę jak techniką chromu, mniej więcej w połowi jest biała linia i powyżej jest kolor jasny, a poniżej ciemy - daje to efekt podobny do odbijania swiatła. Ważne sę też blinki.

Może kiedyś coś więcej napiszę na ten temat ;)
Bardzo klarowny styl. Sprawdzałeś się w figurkach typu zombie, nurgle itp.?
Nie, jeszcze nie. Myślę jednak o tym żeby za jakiś czas sięgnąć po trochę mroczniejszą stronę ;)
ps uchylisz rombka tajemnicy z malowania niebieskiego na ultrasie ? bo chciałby swoich podobnie pomalować znaczy... spróbować
Tutaj kolor podstawowy to regal blue + dark angels green w proporcjach ok 5:1. I tu podobnie jak u elfa rozjaśniane byałym, a w niektórych miejscach mieszajac z czarnym aby dodać kontrastu. Różnica jest taka, że dużo większa powierzchnia została pozostawiona w ciemniejszym kolorze i jasne przejścia są robione na niewielkiej jej części. U elfa jest trochę odwrotnie gdzie jasny kolor stanowi większą część ( zazwyczaj).

To chyba tyle z mojej strony.

Pozdrawiam gorąco,

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Rewelacja - jest to jedna z tych figurek ktora kopie metaliki nie wazne jakby były pomalowane.
Lepiej sie juz nie da :)
Czekamy na wiecej - pozdr.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Niech Ci Opatrzność da zdrowie, tak dopieszczać zwyklaka, coś niesamowitego. Fantastyczne malowanie :!: .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Świetna robota :) =D>

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Boosko, stary, przechodzisz ludzkie pojęcie ;) Czekam nataki oddział *.*
=D> =D>