Wampirze marzenia
Moderator: misha
Re: Wampirze marzenia
A może coś prostszego? Na przykład wydanie oficjalnego modelu Hellsteeda
Swoją drogą, nie liczyłbym na wiele nowych modeli, dużo wyszło do poprzedniego booka. Chociaż, jeśli nowy AB wyjdzie za 2/3 lata to już w zasadzie te modele będą relatywnie "stare". Na pewno wyjdą klasyczne modele w plastiku, plus jakiegoś nowego paszczaka dostaniemy a'la Abominacja/Arachnarok/Sphinx. Coś dużego, nieumarłego, brzydkiego i bardzo złego. Strach się bać, jak bardzo nam doj**ią... Ale bądźmy pozytywnej myśli, może nam po prostu "odświeżą" armię, jak O'n'G.

paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Zrównanie poziomu z orkami, skasowanie masowego wskrzeszania, ghule po 12p, zostawienie ośmiu przedmiotów magicznych ale nie sztandaru, hełmu czy pierścionka, zabaranie wampirzych mocy co by tu jeszcze hmmm...?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
-
- Masakrator
Ghost Dragon wyglądał jak eteryczna ryba akurat;pTaa, najlepiej eteryczny smok, jak w herosach
Ale kościany smoczek pasowałby jak ulał.
No i brakuje cosik Mbków w Vctach.
Ghule droższe, tak z 10p sztuka albo jeszcze więcej tylko dać im ruch przed bitwą. Obciąć Drakenhofa czy jak ten wasz sztandar się nazywa
. Szkiele tańsze a zombiaki prawie za darmo, niech będą w końcu tym trzonem armii wampirów. Wrócić linie krwi i ugrywalnić nekromantów.

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- gerald_tarrant
- Masakrator
imo ghule zostaną osłabione [np stracą atak, poisony albo bedą miały 3T] i potanione do 6pktDrwal pisze:Ty chyba se żartujeszlikaon pisze: ghule po 12p,![]()
Jedynie co to szkiele powinny stanieć aby były alternatywą dla ghouli.
Max. ile mogą ghule podrożeć to do 9pkt. jak dla mnie
szkiele za 4pkt
GW nie opłaca się zwiększać kosztów jednostek->mniej srzedadzą modeli
No way. Nie zgodzę się. Od 3-ej edycji Ghule mają 4T i 2A. Tylko inne zastosowanie taktyczne miały. Od 5-tej mają poisoned attacki. Nie ma bata. Może się okazać, że jeszcze obniżą koszt ghuli żeby sprzedać ich jeszcze więcej (choć to już by była przesada). Po wyjściu 8-ej edki sprzedaż znacząco wzrosła bo ludzie zaczęli wystawiać ghule w oddziałach po 30-40. Teraz żeby jeszcze bardziej sfinansować produkcję to obniżają koszty punktowe. Tak samo szkiele i (mam nadzieję) nowe zombie będą tańsze. Zombiaki to w ogóle taki zapychacz, że powinny kosztować 2pts za sztukę jak nie 1. Ale cóż... na razie i tak każdy się brzydzi tymi modelami z 5-ed.gerald_tarrant pisze:imo ghule zostaną osłabione [np stracą atak, poisony albo bedą miały 3T] i potanione do 6pkt
szkiele za 4pkt
GW nie opłaca się zwiększać kosztów jednostek->mniej srzedadzą modeli
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

Nie no zombie po 1 pkt to przesada... Obczaj klocek 300 zombie z helmem i brzytwa...
Jak już mówiłem przestaje na chwile grać VC bo nie mam żadnej odpowiedzi na 2 hydry/ inne gowna, a jak widzę kolejnego piepszonego LT w tomb kingach to cieszę się zrobiłem GUO bo mam w demonach i klocki i odpowiedz na LT i fast atack!!! Jak widzę kolejnego booka z takim bydlakiem to grać się odechciewa chyba ze macie jakiś 100% pomysł na niszczenie tego typu gowna... No pomyślcie co onid dali TK... Nie swita? To wyjasnie... Dali bydle co ma pewnie 5-6T 4-6W i du kur** nędzy się wskrzesza!!!!! To tak jakbym miał hydre co po 1 turze walki mi kurw* wstaje!!!
Shame on them!!!
Jak już mówiłem przestaje na chwile grać VC bo nie mam żadnej odpowiedzi na 2 hydry/ inne gowna, a jak widzę kolejnego piepszonego LT w tomb kingach to cieszę się zrobiłem GUO bo mam w demonach i klocki i odpowiedz na LT i fast atack!!! Jak widzę kolejnego booka z takim bydlakiem to grać się odechciewa chyba ze macie jakiś 100% pomysł na niszczenie tego typu gowna... No pomyślcie co onid dali TK... Nie swita? To wyjasnie... Dali bydle co ma pewnie 5-6T 4-6W i du kur** nędzy się wskrzesza!!!!! To tak jakbym miał hydre co po 1 turze walki mi kurw* wstaje!!!
Shame on them!!!
Gigant jest już w TK od jakiegoś czasuJarekK pisze:No pomyślcie co onid dali TK... Nie swita? To wyjasnie... Dali bydle co ma pewnie 5-6T 4-6W i du kur** nędzy się wskrzesza!!!!! To tak jakbym miał hydre co po 1 turze walki mi kurw* wstaje!!!

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
mniej pisz na forum a więcej graj bo mimo że hydry sa przejebane, to vc ma na nie dużo sposobów.JarekK pisze:
Jak już mówiłem przestaje na chwile grać VC bo nie mam żadnej odpowiedzi na 2 hydry/ inne gowna,

Zgadza się. jest sporo rzeczy, które karcą hydrę niemiłosiernie.Gasior pisze:mniej pisz na forum a więcej graj bo mimo że hydry sa przejebane, to vc ma na nie dużo sposobów.JarekK pisze:
Jak już mówiłem przestaje na chwile grać VC bo nie mam żadnej odpowiedzi na 2 hydry/ inne gowna,

wru pisze:z hełmem i vanhalem wciąga wszystkoAndrzej pisze:Chyba z hełmem i vanhalem

Z Hełmem, vanhallem i damnacją wciągają wszystko

Bez sensu angażować wraty za 200+ pts dodatkowo wampira za 200pts oraz klocek Ghouli za 300pts... na model za 175. Idea jest taka, żeby mniej twojej armii zaangażować, a żeby zjeść więcej i ograniczyć straty. Wraty w przypadku DE są o wiele lepszy blokerem Witchek albo Corsairów.. na nasza armię jeszcze są przecież Black Guard więc jest co blokować eterykami, a niekoniecznie Hydrę, której tylko zionięcie naszej armii(gwardii) coś robi.Drwal pisze:Na hydre masz wraithy i wampira z flaming atakami + poprawiasz np. ghulami i po sprawie