Turniej WFB 2000 pkt. Sklep Imperium Kraków - 11.06.2011

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Madog
Wałkarz

Post autor: Madog »

A ja proponuje się bawić, a nie punkty liczyć...

Ze mną i tak nie wygracie. Mam własną tabelkę na turnieje:

Jeśli wygrałem znaczy że jest remis, bo mi pewnie na kościach poszło, a przeciwnikowi wybitnie nie.
Jeśli przegrałem, znaczy że wygrałem, bo miałem inne cele w scenariuszu, o których nie mówiłem przeciwnikowi. Poza tym nie wybił mnie do nogi.
Jeśli jest remis, znaczy że i tak wygrałem. Mam tak słabą armię, że remis jest wygraną.
A jak kto mnie wybił do nogi, to znaczy że powergamer, a ja z powergamerami nie gram, bo nie lubię płakać w poduszkę później.

Byście zrobili konkurs picia piwa... byle dobrego, jakieś miodowe.

Możecie mnie i Mayer dopisać jeśli jest miejsce. Wpadniemy na 2 bitwy. Dłużej nie mogę.

Dawid Antczak - HE
Marta Dettlaff - Bre

Jak za mało miejsca, to wpadniemy i wypadniemy :)

edit: swoją: te 350 liczy się też do bohaterów? Bo jeśli tak to mój genialny Prince on the Griffon, przybędzie spod prysznica wzięty :-) Laska na wietrze będzie mu furczeć aż miło :-)
Mój awatar to moja dusza.

Uuuuuuu....

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Nie wiem co brałeś przed napisaniem tego tekstu ale weź trochę na turniej może zobaczę w końcu prawdziwego smoka :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Dopiszcie mnie na tura, nie wiem jeszcze tylko którą armie uda mi się złapać :)

Michał Wegrzyński, armia - cosie.

Pozdrawiam

Ps: mogę z przyjemnoscią startowac w konkursie picia piwa. Uprzedzam że jestem powergamerem...

Dorgar
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Dorgar »

Wybacz drogi Legionie niedopisanie do listy, juz na niej jestes:).

Zgadzam sie z Toba w pelni Piotrb wzgledem proksowania. Chcemy abyscie jak najbardziej czuli sie docenieni. Z tego wzgledu nie pozwalamy graczom na proksy, no chyba ze w szczegolnych przypadkach gdy brakuje np. 3 lub 4 modeli do pelnego regimentu, a nie ma co innego wystawic zeby wogole zagrac. Rowniez dlatego na pierwszych turniejach jak najbardziej mielismy ocene malowania. Przedewszystkim zrezygnowalismy z niej przez dwa powody.Wowczas pojawiajaca sie czesc graczy, ktora miala pomalowane modele, tak naprawde poswiecila tylko i wylacznie pieniadze oddajac je do malowania. Z reguly tacy gracze przy okazji bardzo dobrze grali. Wiec zupelnie nie czulismy sie iz wynagradzamy trud graczom ktorzy sie staraja. Twoja postawa jest godna podziwu, malo jest graczy ktorzy tyle serca wkladaja w ten element hobby. Szczerze powiedziawszy nie czulby sie wogule usatysfakcjonowany gdybym Ci przyznal maksymalna ilosc punktow, a chwile potem wystawilbym taka sama ocene graczowi ktory nie pomalowal ani jednego modelu z Swojej armii tylko oddal w rece malarza. Wedlug mnie, ani troche nie wyngrodzilbym Twojego trudu ktory w to wkladasz. Dlatego, moze i mylnie uwazam iz wynagrodzenie tej czesci Hobby to raczej konkursy malarskie lub specjalne turnieje gdzie liczy sie rowniez klimat armii a nie np. Hydra na Hydrze. Fakt faktem iz do tej pory nie bylo u nas ani konkursu malarskiego ani takiego turnieju. Konkurs mamy w planach, niestety do tej pory nie udalo sie nam go zrobic, ale moze juz nie dlugo;). Co do turniejow nie slyszalem ani jednego glosu chetnego po za Markiem, jezeli tylko wyrazicie taka chec to nie ma problemu z przyjemnoscia taki turniej zrobimy:).
Drugim powodem jest fakt graczy ktory dopiero rozpoczynaja swoje przygode w swiecie bitewniakow. Taka osoba pojawia sie na turnieju pierwszy raz w zyciu, nie dawno zaczela. Proces pomalowania armii na 2000 pts. jak wszyscy wiem to dlugi okres, a z perspektyey takiej osoby wrecz monumentalny szczegolnie jak chce to zrobic na wysokim poziomie. Wowczas taka osoby ma zdecydowanie gorzej tylko z tego powodu iz zaczela grac. Niedosc ze nic nie moze ugrac na turnieju to jeszcze dostaje za malowanie. Wowczas moze poczuc sie bardzo zdemotywowana do dalszej zabawy. Niechcemy przeciez takich osob odstraszac od hobby.

Wzgledem jeszcze frekfencji oraz nagrod. Ten turniej mial zostac zgloszony do ligi niestety okazalo sie iz jest za pozno, bardzo goraco przepraszamy. Kolejny turniej z pewnoscia zostanie juz do niej zgloszony. Natomiast wzgledem nagrod to dziwi mnie bardzo Twoja wypowiedz Piotrb. Zawsze dbalismy aby gracze byli zadowoleni z nagrod i od samego poczatku podwajalismy kwote ktora zbierali gracze.

Co do konwersji to z mojego punktu widzenia osoba ktora bardziej sie starala i wyszlo jej to efektownie zaslugoje na docenienie. Bo tak szczerze powiedziawszy by robic dobre konwersje to naprawde trzeba miec talent. W szczegolnosci jak ktos gra armia gdzie jest malo modeli i wiekszosc sam musial przygotowac.

Odnosnie Warhammer Invasion to na stanie jest tylko core set po angielsku, reszta na sciagniece:).

Zatem co do limitow na ten turniej, uznalem ze tak bedzie dobrze.Pamietajcie ze tyczy sie to wszystkich armi, limit sztrzelcow oraz limit pkt. jednostek.

Normalne progi beda po 170 pts. z kolei w scenariuszu breaktrougch po 130 pts. oraz punkty zlamania to 2.

Zapraszam jutro wszystkich zapisanych na turniej, nawet te osoby ktore wyladowaly na liscie rezerwowej. Zawsze warto spotkac sie w milym towarzystwie lub poznac kogos nowego, a u nas zawsze ktos sie znajdzie warty poznania:). Chcialbym wszystkim podziekowac za tak wielki oddzew na nasz turniej, jest to dla nas niezwykle cenne:). Mysle ze Wy rowniez cieszycie sie z tak licznego grona wspol hobbystow:). Tylko tak dalej i nie bedziemy mogli sie wykrecic od zwiekszenia ilosci makiet;).
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Możliwe, że mnie nie będzie, z przyczyn losowych. Co prawda jestem spakowany i gotowy, ale... !!

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

PiotrB pisze:Dla porównania Magic Traders dokłada do nagród drugie tyle co wpisowe a u Was kupa...
Bywam na turniejach w Imperium od prawie roku i zawsze była podwajana wartość wpisowego, nawet w chudym okresie gdy frekwencja wynosiła 4 osoby (np. turniej o tytuł najlepszego krasnoluda Krakowa :wink: :wink: ) więc jeśli już zamierzasz robić wrogą reklamę załodze Imperium to przynajmniej postaraj nie mijać się z prawdą.

Dorgar
Kontakt:

Post autor: Dorgar »

Dziękuje wszystkim za tak liczny udział w turnieju. Była naprawde fantastyczna atmosfera i to dzięki wam, turniej krótko można powiedzieć że należał do graczy z Rabki.

A oto wyniki:
1. Dawid Antolak - Empire
2. Michał Klempka - Vampire Counts
3. Seweryn Łukasz - High Elves
4. Piotr Bystroń - High Elves
5. Piotr Stachurski 'Legion' - Bretonnia
6. Hołownia Marek - Dwarfs
7. Dariusz Gałek - Skaven
8. Jurek Oczkowicz "free frag" - High Elves
Obrazek

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Było strasznie wesoło, a przynajmniej mi było strasznie wesoło :D
Dzięki za grę!
Vae victis!

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

sorka za nieobecność ale na szczęście było parzyście ;)

Antolak i jego tak zwane "klimatyczne" imperium :wink:

Awatar użytkownika
Cytrus Kontynentalny

Post autor: Cytrus Kontynentalny »

Dobrze było. Gołębie szalały :D

ODPOWIEDZ