KRAKOWSKA LIGA BATTLA - 1.11.2011
Re: KRAKOWSKA LIGA BATTLA - 1.11.2011
własnie zapisali sie fluffy i ritter...poczekamy jeszcze do soboty...w niedziele będą gotowe paringi
Może po sobotnim turnieju w Vanaheim ktoś się jeszcze zapisze
Wisła Kraków.
Mało ludziów. Gdzie są Ci wszyscy, których się widzi na turniejach? Na pewno wszyscy wiedzą o tej lidze?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Bo wiecie, ja się dowiedziałem o tej lidze przez przypadek i to od najebanego Górkena i w ogóle cud, że o tym nie zapomniałem, bo sam też byłem mocno wcięty
Tak więc napiszcie do znajomych od battla, poagitujcie trochę. Bo 11 osób to żal.
Tak więc napiszcie do znajomych od battla, poagitujcie trochę. Bo 11 osób to żal.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Tak, mieli wydrukować plakat, i mieli zachęcać.PiotrB pisze:No to jest dobre pytanie....CZY WPADŁ ktoś na to ,żeby powiesić plakat w sklepie???
Kotson ma w sobotę zachęcać bywalców Vanaheimu.
Widzę że wstąpił już w Ciebie duch True LegionuZAPISYWAĆ SIĘ DEBILE !!!
Wisła Kraków.
- Romendakil
- Mudżahedin
Ta wypowiedź do dopiero "zadupie mentalne". Ciężko zrozumieć, że ktoś może mieć inne podejście do WFB niż rozpiskowe "kminienie" wypromowane przez ogólnopolską ligę WFB??PiotrB pisze:jednak mieszkamy na zadupiu mentalnym jeśli chodzi o WFB... Milionowe miasto a do ligi ledwie 10 osób się zapisało. CZEGO SIĘ KURNA BOICIE? Bo wam powiem jak Undead - ZAPISYWAĆ SIĘ DEBILE !!!
Zamiast się zastanowić czemu zapisali się tylko ci, po których można się było spodziewać, że się zapiszą lepiej rzucać hasła "mentalne dno", robić tanie wejścia na ambicję czy wyzywać od "debili".
Jak dla mnie są w zasadzie wszyscy, których widać na turniejach organizowanych przez True Legion.Andrzej pisze:Mało ludziów. Gdzie są Ci wszyscy, których się widzi na turniejach? Na pewno wszyscy wiedzą o tej lidze?
Gracze skupieni wokół innych ośrodków mogą zwyczajnie nie wiedzieć lub nie chcieć wziąć udziału, a pomysłu jak do nich dotrzeć chyba nikt nie miał.
Skoro już temat się obudził to pozwolę sobie zadać pytania, na które odpowiedzi w szkicu regulaminu nie znalazłem, a które dla mnie osobiście są ważne:
1. Zwycięstwo jest oparte o "duże punkty", ale jak te "duże punkty" się liczy?
2. Grane są jakieś scenariusze czy do znudzenia Battleline?
3. Kto i w jaki sposób rozstawia teren?
4. Wybierający format wybiera też ograniczenia, czy zawsze bez ograniczeń dodatkowych (maszyny, punkty, powtarzanie) ?
5. Kto sędziuje ligę jako całość i poszczególne starcia ligowe?
Ty jak nie wiesz o co chodzi to się nie odzywaj ... Ja SIĘ TYLKO NABIJAŁEM i sądzę ,że zainteresowani wiedzą o co chodzi... Fikasz do mnie już któryś raz nie wiadomo czemu . Jak masz coś do mnie to rzuć jakiś uczciwy Chalenge i rozstrzygniemy sprawę na stole bitewnym kto ma racje....
AAA i jeszcze jedno... Legion liczy tylko kilka osób a robi bardzo dużo- Arena,Turnieje,Liga wykaż więc należny szacun...
AAA i jeszcze jedno... Legion liczy tylko kilka osób a robi bardzo dużo- Arena,Turnieje,Liga wykaż więc należny szacun...
- Romendakil
- Mudżahedin
Mentalność dresa . Po co argumenty lepiej zrobić "solówkę".
A gdzie wykazałem ten straszny brak szacunku do True legionu??
Szacunek =/= od bezgranicznego uwielbienia.
Krytyka działań, postaw itp.. jest na miejscu jeśli zachowuje kulturalną formę, czego o Twoich wypowiedziach powiedzieć nie mogę.
Chcesz szacunku to na niego zasłuż.
A gdzie wykazałem ten straszny brak szacunku do True legionu??
Szacunek =/= od bezgranicznego uwielbienia.
Krytyka działań, postaw itp.. jest na miejscu jeśli zachowuje kulturalną formę, czego o Twoich wypowiedziach powiedzieć nie mogę.
Chcesz szacunku to na niego zasłuż.
chiiilll "gays"!
Piotrek to nie jest naljelpszy sposób, aby dotrzeć do uśpionej części graczy w krk. Czasami odnosze wrażenie, że trzeba by ich prosić aby zaczeli grać na turniejach, maja kompleks, e na turnieju to nie wiadmo kto gra, a po co próbowac kiedy z góry zakłada sie przegraną.. Lepiej pogadac w sklepie o jakichś godzinach dla młodych adeptów etc.
Romendakill
Piotrek osługuje sie slangiem w którym nalezy sie porozumiewać z truu legionem, takim "otwartym", i "z geba do ludzi", tak sie nikt nie obraża, bo Ci ludzie maja taki styl, jednym to pasuje innym nie. Merytoryczne odpowiedzi na Twoje pytania pewnie zaraz sie pojawią.
Pozdrawiam
Piotrek to nie jest naljelpszy sposób, aby dotrzeć do uśpionej części graczy w krk. Czasami odnosze wrażenie, że trzeba by ich prosić aby zaczeli grać na turniejach, maja kompleks, e na turnieju to nie wiadmo kto gra, a po co próbowac kiedy z góry zakłada sie przegraną.. Lepiej pogadac w sklepie o jakichś godzinach dla młodych adeptów etc.
Romendakill
Piotrek osługuje sie slangiem w którym nalezy sie porozumiewać z truu legionem, takim "otwartym", i "z geba do ludzi", tak sie nikt nie obraża, bo Ci ludzie maja taki styl, jednym to pasuje innym nie. Merytoryczne odpowiedzi na Twoje pytania pewnie zaraz sie pojawią.
Pozdrawiam
xYz
- General Baga
- Kradziej
Bijcie sie!! Mamy sporo broni w V
A wracając do ligi - tak sklep sie doklada, ale to sprawa do omówienia z organizatorem (Sevi,Unded - wpadnijcie dogadamy sie)
O plakacie nie było mowy, wiec jak sie dogadacie , i będzie plakat wieszamy.
PiotrB - grozisz? grozisz????? a my Tobie tyle pkt za malowanie dawaliśmy!! - a poważnie pogadam z chłopakami jak beda na turnieju wiec myślę, ze jeszce 4 dodatkowe osoby będą
A wracając do ligi - tak sklep sie doklada, ale to sprawa do omówienia z organizatorem (Sevi,Unded - wpadnijcie dogadamy sie)
O plakacie nie było mowy, wiec jak sie dogadacie , i będzie plakat wieszamy.
PiotrB - grozisz? grozisz????? a my Tobie tyle pkt za malowanie dawaliśmy!! - a poważnie pogadam z chłopakami jak beda na turnieju wiec myślę, ze jeszce 4 dodatkowe osoby będą
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
A więc według mnie, opierając się na praktykach turniejowych itp:Romendakil pisze:1. Zwycięstwo jest oparte o "duże punkty", ale jak te "duże punkty" się liczy?
2. Grane są jakieś scenariusze czy do znudzenia Battleline?
3. Kto i w jaki sposób rozstawia teren?
4. Wybierający format wybiera też ograniczenia, czy zawsze bez ograniczeń dodatkowych (maszyny, punkty, powtarzanie) ?
5. Kto sędziuje ligę jako całość i poszczególne starcia ligowe?
1. Ustali się granice %, myślę że 8% za 1 duży punkt czy coś koło tego.
2.
Opierając się na tym puinkcie, powinien wybierać gracz, który wybiera format.Format:
Format ustala zawsze pierwszy gracz.
Czyli np. w meczu Witek vs Wiola to Witek ustala że gramy np.na 2800 no limit i taki format musi zaakceptować Wiola. Format nie może być niższy niż 1000 i wyższy niż 2999 pkt.
Ale Wiola nie czuje się pokrzywdzona bo za 2 miesiące gra drugi mecz z Witkiem i to ona będzie ustalała zasady gry.
3. Gracze dogadują się, albo prosza sprzedawce/osobę postronną. Jak zawsze.
4. Tylko format i ewentualnie scenariusz.
5. Nie rozumiem pytania. Organizatorem jest Undead, sędziego jako takiego nie ma.
Nie za bardzo kumam Wasze starcia słowne. Romendakil jesteś chyba trochę przewrażliwiony na punkcie Piotra, który mogłby jednak dać sobie trochę na wstrzymanie Anyway, powiem tak, dajcie se spokój z tymi słownymi przepychankami, nie mam ochoty czytać Waszych kłótni
- Romendakil
- Mudżahedin
@MagisterMilitum
Rezerwuję topór, może nie krasnoludzki, ale jednak topór , do tego hełm z rogami . Macie jakąś tarczę na stanie?
@Andrzej
Właśnie o to chodzi by ustalić takie sprawy przed pierwszą grą bo w trakcie będzie już za późno. Tym bardziej, że sposoby rozwiązania mogą być różne.
@Gremlin
To, że niektórzy z członków True legionu się tak do siebie odnoszą to zauważyłem, nie myślałem jednak, że to slang klubowy .
Tak czy inaczej, jak sam zauważyłeś (z czym zgadzam się całkowicie) nie jest to najlepszy sposób by skłonić osoby spoza klubu do udziału, a moim zdaniem jest to idealny sposób by zrobić coś przeciwnego.
Rezerwuję topór, może nie krasnoludzki, ale jednak topór , do tego hełm z rogami . Macie jakąś tarczę na stanie?
@Andrzej
Właśnie o to chodzi by ustalić takie sprawy przed pierwszą grą bo w trakcie będzie już za późno. Tym bardziej, że sposoby rozwiązania mogą być różne.
@Gremlin
To, że niektórzy z członków True legionu się tak do siebie odnoszą to zauważyłem, nie myślałem jednak, że to slang klubowy .
Tak czy inaczej, jak sam zauważyłeś (z czym zgadzam się całkowicie) nie jest to najlepszy sposób by skłonić osoby spoza klubu do udziału, a moim zdaniem jest to idealny sposób by zrobić coś przeciwnego.
Dokładnie. Undead weź dopisz te rzeczy do regulaminu, bo faktycznie nie wszystko jest takie jasne.
- Romendakil
- Mudżahedin
Tutaj ze smutkiem również się zgadzam. Ale działa to w obie strony. Równie ciężko jest znaleźć kogoś do gry nieturniejowej, kampanii, pojedynczego rozbudowanego scenariusz, jakiejś bitwy z fabułą. Każdy ma swoje preferencje i każda grupa trzyma się własnych przyzwyczajeń niezależnie czy będą to "turniejowcy" czy tzw. "klimaciarze".Gremlin pisze:chiiilll "gays"!
Piotrek to nie jest naljelpszy sposób, aby dotrzeć do uśpionej części graczy w krk. Czasami odnosze wrażenie, że trzeba by ich prosić aby zaczeli grać na turniejach,...
- hassan_the_grim
- Wałkarz
+1Andrzej pisze:Anyway, powiem tak, dajcie se spokój z tymi słownymi przepychankami
W kwestii informacji i dotarcie do szerszej ilosci graczy, info na stronie glownej vanaheim wisi juz, ale zostalo przykryte innymi newsami, teraz wstawilem je na 1 miejsce i tak sobie zostanie do 2 listopada.
I jest tez info na naszym fejsie:
http://www.facebook.com/pages/Vanaheimp ... 0639315554
To tak gwoli informacji.
No ale chlopaki, cudow nie zrobimy. W Krakowie mamy tylu graczy battlowych ilu mamy, trzeba rekrutowac nowych, i my sie to staramy robic, ale to juz jest zupelnie inna bajka. Natomiast cieszy mnie to ze juz jest kilkunastu graczy zapisanych, mysle ze wiecej jeszcze sie dopisze. Im nas wiecej tym lepiej!
War does not determine who is right - only who is left.
@Romendakil, nie marudz tylko rusz krasnoludzki zad, przeciez w takiej zabawie nie biją i nie gryzą. To tylko plastikowe ludki.
Jeżeli chodzi o mentalność graczy, tzw "klimaciarzy" którym nie podoba się turniejowe kminienie/podejscie, to jest to wydumany nieistniejący problem. Nawet na turnieju da się odnaleźc z kilmatycznym luźnym podejsciem, po prostu nie zajmiesz pierwszego miejsca, i tyla.
Ostatnio nie mam czasu na "sportowego" battla, rozkminianie zasad, rozpisek, kruczków, myków i zagrań, chodze na turnieje z założeniem że zagram sobie bitewkę z kilkoma nowymi twarzami, a może i jakimiś rzadziej spotykanymi w moim środowisku armiami, wynik mam głęboko w mrocznej części ciała i świetnie się bawię. Przykład - ostatnia Arena na któej grałem co druga bitwę, bo wszystkich pięciu mi się nie chciało. I super
Dlatego tez uważam ze w takiej lidze odnajdą się wszyscy, jeżeli wypadnie nam gra ze sobą to jestem otwarty na wszelkie modyfikacje, od scenariusza po zasady i ograniczenia. Więc w czym problem?
BTW - Undead, czy ktroś tam, opiszcie szczegółowo jak to ma wyglądac.
- określenia scenariusza - czy to wybrać ktoryś z książki, czy będe mógł powiedzieć "rzucimy komisyjnie przed bitwą" - któa to opcja wymusza najfajniejsze, najbardziej zbalansowane rozpiski
- zasady (np bardzo chętnie zagrałbym sobie do uja wafla wreszcie bitwę na zasadach SoM!!!!)
- może kompozycji armii (tak jak np na turach w Vanaheimie czy jakostam). Tu proponowałbym stworzyć jakaś podstawową bazę kilku zasad do wyboru.
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o mentalność graczy, tzw "klimaciarzy" którym nie podoba się turniejowe kminienie/podejscie, to jest to wydumany nieistniejący problem. Nawet na turnieju da się odnaleźc z kilmatycznym luźnym podejsciem, po prostu nie zajmiesz pierwszego miejsca, i tyla.
Ostatnio nie mam czasu na "sportowego" battla, rozkminianie zasad, rozpisek, kruczków, myków i zagrań, chodze na turnieje z założeniem że zagram sobie bitewkę z kilkoma nowymi twarzami, a może i jakimiś rzadziej spotykanymi w moim środowisku armiami, wynik mam głęboko w mrocznej części ciała i świetnie się bawię. Przykład - ostatnia Arena na któej grałem co druga bitwę, bo wszystkich pięciu mi się nie chciało. I super
Dlatego tez uważam ze w takiej lidze odnajdą się wszyscy, jeżeli wypadnie nam gra ze sobą to jestem otwarty na wszelkie modyfikacje, od scenariusza po zasady i ograniczenia. Więc w czym problem?
BTW - Undead, czy ktroś tam, opiszcie szczegółowo jak to ma wyglądac.
- określenia scenariusza - czy to wybrać ktoryś z książki, czy będe mógł powiedzieć "rzucimy komisyjnie przed bitwą" - któa to opcja wymusza najfajniejsze, najbardziej zbalansowane rozpiski
- zasady (np bardzo chętnie zagrałbym sobie do uja wafla wreszcie bitwę na zasadach SoM!!!!)
- może kompozycji armii (tak jak np na turach w Vanaheimie czy jakostam). Tu proponowałbym stworzyć jakaś podstawową bazę kilku zasad do wyboru.
Pozdrawiam