Rekrutujemy do warszawskiego sklepu Games Workshop!

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gradziol
Warzywo

Re: Rekrutujemy do warszawskiego sklepu Games Workshop!

Post autor: gradziol »

Klafuti pisze:Co do retardzkiego podejścia do klienta, to jest to spowodowane przez ludzi od marketingu, którzy na podstawie z dupy teorii wymyślają, jak im się wydaje, najbardziej optymalny sposób wypowiedzi i podejścia do konsumenta. Przykład z innej korporacji: znajoma pracuje w telekomunikacji polskiej i dzwoni do losowo wybranych ludzi, żeby wciskać im usługi. Mają tam taką formułkę, co należy mówić. Jest ona mniej więcej w tym stylu: "Dzień dobry, jestem pani/pana osobistym konsultantem...", oczywiście wypowiedzenie tego niechybnie kończy się rozłączeniem nierzadko poprzedzonym srogą wiąchą, dlatego nikt tego nie używa.
True story :)

By dalej nie trolic w temacie powiem tylko ze fajnie ze sklep powstaje i zycze sukcesow samemu GW Polska (jesli taki (po)twor istnieje ;) ), polski rynek jest chlonny, az dziw ze tyle czasu zajelo dotarcie tego do tegich glow z Marketingu. Moze mniej regulek, a wiecej myslenia na przyszlosc? :lol2:

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Post autor: Dr. Lobo »

Klafuti pisze:
gradziol pisze: (...) jak jakiś ogarnięty gracz przyjdzie do sklepu GW i sprzedawca będzie się zachowywał wobec niego w nieodpowiedni sposób, klient trzaśnie drzwiami i tyle go widzieli. Tu jest Polska, kraj wódki i kotleta schabowego, korporacje muszą się dostosować do środowiska (...)
Święte słowa.
Myślę jednak, że jak nie od startu to dość szybko powinni zweryfikować swoje szablonowe podejście.
My naród o ułańskiej fantazji jesteśmy nieprzewidywalni i trudno było by stworzyć 1 wzorzec postępowania. Na 100% sprzedawca GW winien być jak ten pracownik Castoramy z reklam co to kiedyś emitowali
W moim przekonaniu czołowe sklepy branżowe mają już doświadczenie w takich sprawach. Na początku sprzedawca sam wychodzi z inicjatywą. Zadaje kilka pytań by rozkminić poziom wiedzy w temacie i dalej idzie tym tropem. Niestety zdarza się niektórym (nie wspomnę sklepu) że do laika- mnie- podchodzą tak jak bym był świetnie zorientowany i nawijają do mnie swoim szyfrem. Oby tu tak nie było.
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!

Awatar użytkownika
Denn
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Denn »

Tak, ale to nadal my uczymy sie innych jezykow by pracowac w firmach z zagranicznym kapitalem a nie zagraniczny kapital uczy sie naszego jezyka by tu pracowac.

edit:

Pare pro playerow (ew. playerow wymagajacych pro podejscia) przestanie do nich przychodzic, nic im sie nie stanie. Nadal beda inwestowac w narybek. Ci pro playerzy i tak zazwyczaj maja inne "source" zeby miec figurki.

Tak wiec moi drodzy pro playerzy, wydaje mi sie ze i tak Was zleja prostym sikiem. Bo dla nich nie jestescie targetem do $$$

edit2:
Do osoby ktora przytoczyla TP, mialem przyjemnosc wspolpracowac z PTK Centertel i widzialem wyniki bylego pionu tele sprzedazy, wiesz, że pomimo tych durnych gadek maja bardzo dobre wyniki sprzedażowe?

Ale zamknijmy sie w malym pokoju 2x2 z kiełbą, wódą i schabowszczakiem... bo to Polska.

No offence ale wydaje mi się, że i tak większość ludzi tu piszących i tak by psioczyła bo sklep GW otwiera... zgrozo! GW.
Woot?

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

gradziol #-o pisze:Nurtuje mnie tez troszke sprawa kradziezy. Nie oskarzam oczywiscie nikogo, ze spolecznosci bitewniakowej, o takie niecne zamiary, ale nie ukrywajmy ze moze to byc problem, jesli sklep ma byc prowadzony pod modle "zachodnia". Wiele razy pamietam texty od kumpli ze "w pl to juz by polowy tych farb nie bylo, kazdy by rozkradl". Jak GW rozwiaze ten problem?

Nie chcę z nikogo robić debila ale ochroniarz opłaca się tylko w sklepach o dużym natężeniu ruchu , w tych mniejszych i z mniejszym areałem wystarczy monitoring oraz ogarnięci sprzedawcy .
Poza tym kto mądry ograbiał by GW w pojedynkę po farbki przyjdzie cała centuria Aresnów Lipę.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Denn pisze: Do osoby ktora przytoczyla TP, mialem przyjemnosc wspolpracowac z PTK Centertel i widzialem wyniki bylego pionu tele sprzedazy, wiesz, że pomimo tych durnych gadek maja bardzo dobre wyniki sprzedażowe?

Ale zamknijmy sie w malym pokoju 2x2 z kiełbą, wódą i schabowszczakiem... bo to Polska.

No offence ale wydaje mi się, że i tak większość ludzi tu piszących i tak by psioczyła bo sklep GW otwiera... zgrozo! GW.
++1 :)
Wszelkiego rodzaju zagrywki marketingowe przynoszą skutek, inaczej by ich nie stosowano, więc w sklepie GW będą traktować wszystkich jak dzieci, bo to one (oraz ich rodzice) zostawiają kasę. Bardziej opłaca się potraktować "pro" jako dziecko niż dziecko jako "pro".
Jak ktoś jest "pro" to i tak raczej nie będzie tam stale kupował.
Obrazek

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Czy może już coś jest wiadome w sprawie sklepu ? Miejsce i kto tam będzie pracował ? Czy GW się odzywało do kogoś ?
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

GW podało oficjalnie że ich sklep będzie w Złotych Tarasach :lol2:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Post autor: Kroon »

likaon pisze:
Kroon pisze:W samych Centrum i widoczne miejsce? Jak dla mnie to tylko Złote Tarasy pasują :)
lokale są już tańsze w pałacu kultury
A nie mówiłem, że Złote Tarasy! :)
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ujawnili menadżera sklepu:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 310&type=1

Jak ktoś nie ma fb czy coś to przekleję sam tekst (jest też zdjęcie)
Imię: Tomasz - Manager

Obecnie zbierane armię:

Warhammer Fantasy Battle: Leśne Elfy, Krasnoludy

Warhammer 40.000: Krwawe Anioły, Eldar

Lord of the Rings/War of the Rings: Krasnoludy

Co dodam do kolekcji:

Vault Warden Team, pełną formację. (Są twardzi jak skała, a przy tym potrafią mocno dźgnąć)

Wieczną Straż, co najmniej hordę. (Przepiękne modele, a przy tym mogą wstrzymać całkowicie natarcie wrogów)

Krasnoludzkie Kowadło Zagłady. (Klimatyczny model, daje sporo możliwości strategicznych, a do tego ilość detali, mniam)

Space Marine Drużyna Szturmowa. (Konieczne w Armii Krwawych Aniołów, do tego świetny oddział podstawowy)

Eldarskie Bojowe Maszyny Kroczące. (Świetny oddział, by zaskoczyć wroga, atakiem z boku stołu)

Wskazówka malarsko/modelarska:

Czasem wystarczy zamienić głowy z różnych zestawów by uzyskać wyjątkowy model.

Jak już otworzymy sklep, chętnie pokażę na przykładzię Strażnika Polany, z głową
od wożnicy, z rydwanu Wysokich Elfów.

Czego nie mogę się już doczekać:

Wydania kolejnego tomu z cyklu Horus Heresy: Know no Fear!. Książka zapowiada się epicko, gdzie Ultra Marines stawią czoła Lorgarowi i mrocznym zastępom Word Bearers.

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1490003a

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Tomek... znam tego gościa, zajebiście bo to spoko facet =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Hmmmm czeka na Know no Fear lol już dawno to przeczytałem :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Chwali Ci się ale premiery książki jeszcze nie było.

ODPOWIEDZ