Moim zdaniem, akurat lepszą opcją jest robić figurki liniowe których nie ma, bądź są trudno dostępne/drogie. Gracze ogrowi pewnie ucieszyliby się za tańszych Maneaterów

ja kupię. Modele z podstawki mają tarcze (do tego mocno zintegrowane z caloscia modelu, wiec mnostwo pracy trzeba, by otrzymac efekt WYSIWYG. Z klanratami z 6 ed jest podobny klopot jak z tymi z 7 - tylko polowa z nich nadaje sie na slavow, reszta ma wymodelowane helmy i zbroje. No i trzeba sie ich nasuzkac po akucjach. Figurki z innych ras - są figurkami z innych ras, a wiec trudno wytlumaczyc ich M 5 czy I 4 (i znów brak WYSIWYG).vocal pisze:kto kupi slavów po 60 (za 20 modeli czyli 3zł/szt) jak może mieć slavy z podstawki za 1zł/szt albo użyc 6ed clanraty (2-2.5zł/szt)? albo użyć modeli innych ras (gobliny, gnoblary) które można taniej wyrwać...
Zgadzam się z tym co napisałeś. Jednak modele w finecascie nie są tanie i z tymi można konkurować.Don_Silvarro pisze:Troszkę może przystopujcie z tym entuzjazmem. Pomysł, że człowiek w garażu ulepi i odleje ludki i sprzeda za 60zł/20szt jest trochę nierealny - musiałby z własnej kieszeni dokładać do samych materiałów...
Odlewane na małą skalę/chałupniczo ludki nigdy nie będą tańsze od profesjonalnej produkcji w plastiku, no bo jak? To trochę tak, jakby namawiać człowieka, żeby zbudował idealną kopię Porsche za 500zł...
tego typu figsy zrobił Ścibor- "okazyjni sleyerzy"vocal pisze:jak się będzie bronić pomysł to i sprzedawać się będzie. edycje świąteczne np. halloweenowe...
Aron_Banalny pisze:e, różnica koncepcji. może gówna i animozja vs. maksimum stabilności
Mój Blogpaulinka17 pisze:Ja dziękuję. Aron, ale może Ty gówna i animozji?
Zacna koncepcja. Myślę że jak zakończę bieżący projekt to pomyślę za czym tego typu jak Harpie.Pieta pisze:http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790927
Harpie nie są najpiękniejsze, a jest chyba popyt do obu armii i Mrocznych Elfów i Zwierzoludzi.
Stare i drogie modele. Sporo konwersji się pojawia.
Jak Harpie to i Furie, też chyba jest na nie popyt, a modele ssąDr. Lobo pisze:Zacna koncepcja. Myślę że jak zakończę bieżący projekt to pomyślę za czym tego typu jak Harpie.Pieta pisze:http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790927
Harpie nie są najpiękniejsze, a jest chyba popyt do obu armii i Mrocznych Elfów i Zwierzoludzi.
Stare i drogie modele. Sporo konwersji się pojawia.