Na zdjęciach pierwsza piątka Glade Guards (z 50 do pomalowania ) Modele prawie skończone, jeszcze wymagają ostatecznych szlifów (m.in ranty na podstawkach i ostateczne rozjaśnianie)
smiejagreg pisze:Całkiem fajnie wyglądają, tylko foty prawie tak kiepskie, jak moje ...
Dzięki No niestety kiedyś miałem zwykłą cyfrówkę i fotki figurek były naprawdę dobre, teraz mam lustrzankę i nie mogę sobie poradzić Zawsze koncentruje ostrość na pierwszym planie i potem całość wygląda tak jak tutaj
Dziś trafił do mnie Treeman którego twórcą jest Rothand Na zdjęciu prezentacja porównawcza z treemanem od GW i driadą (GW). Treeman spokojnie stoi na podstawce 50x50 i robi kolosalne wrażenie Naprawdę bardzo polecam ten model
Wiadomo, rozmiar ma znaczenie - ale tych cm jest tu za duzo... Przecież mimo tego, że ma ten jeden konar na podstawce to jest on po prostu za duży - nie dostawisz się do niego od conajmniej 2 z 4ech stron + ta noga z tyłu też nieraz będzie przeszkadzac ;/
Fajnie fajnie, ale imo na półeczkę ;/ Jest po prostu za bardzo niepraktyczny.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Well... dzisiaj nim graliśmy i nie mieliśmy takich problemów.... oczywiście może się zdarzyć że dostanie szarże na tył i wtedy jest kłopot,
ale to zawsze możecie wyciągnąć te 2 , 3 figurki z klocka by było miejsce na korzeń - jak zwykle szukacie dziury w całym heh
Założenie jest proste by mieć duże i fajne monstery a nie mini kurduplowate wersje czegoś co powinno być minimum 4x takie duże.
Albo komuś to pasuje albo nie - kolejne figurki z Rothandu też jednak będą spore.
Kuros - a czemu mieliby go niby nie dopuścić? Jest drzewcem i ma odpowiednią podstawkę.
Jak tak to równie dobrze mogli by zabronić każdego innego modelu poza tymi od GW (nawet FW - są podobnej wielkości)
Jest wielki, ale popieram Rothanda - jak komuś pasuje, to tylko i wyłącznie jego wybór. Natomiast imho w armii powinno wszystko pasować wielkościowo. Jak ktoś ma wielkie monstery, to imho nie przeszkadza. Jakby tylko treeman był taki wielki, może to razić nieco...
nie no spokojnie tylko tak mysle ze zwykły człowiek ma ok 1,7m przeciętne drzewo ma 6-10 baobab 25 m
to jak tak sie bliżej przyjrzeć to mógłbyś go zrobić o raz większego to by naprawdę kuriozalnie wyglądał
taki baobman:D
Rothland naprawde swietne prace
a co do galerii swietnie wychodzi Ci zieleń
Pozdrawiam
Kuros