warsztat mnicha:D

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: warsztat mnicha:D

Post autor: Rasti »

Smarujesz podstawkę wikolem, posypujesz piaskiem. Czekasz aż wyschnie, potem odtrącasz to co się nie przykleiło i malujesz piasek. Na to "gdzieniegdzie" trawkę statyczną...

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Standardowo - smarujesz wikolem uważając, by nie ubrudzić figurek i zasypujesz drobnym piaskiem. Czekasz aż wyschnie i doklejasz pożądane elementy (kamyki, czaszki, kości, bronie i na co tam masz jeszcze pomysł) i masz podstawki.

Ave
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

robiłem juz tak ale nie jestem zadowolony z efektu szukam raczej takiego czegos jak bagno:D

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Pamiętaj, że bagno to już nieco wyższa liga (takie które będzie dobrze wyglądało) :) Do tego doradzałbym Ci efekty np. Vallejo z odpowiednimi pigmentami, bo kombinowanie z wikolem może zająć Ci trochę czasu...

Ave
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

na moim blogu są skalno- ziemiste podstawki.

Dziś lub jutro dam jeszcze skalno-śnieżne w dwóch wariantach
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

witajcie po długiej przerwie nie byłem na galeri juz spory czas ługo zajeło mi praca nad gg prosze o oceny
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Prosze o komentarze i oceny
Pozdrawiam
Mnich12

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

M sie podobaja :)
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Generalnie klocek prezentuje się imponująco, chociażby przez rozmiary. Ale nie tylko. Podobają mi się - fajnie dobrana kolorystyka, podstawki, broń... Nie podoba mi się malowanie szat - kolor i wash tylko (przynajmniej tak to wygląda), a są one wymodelowane na tyle dobrze, że można było coś więcej z tego wycisnąć. Ale przy takiej liczbie trochę by to zajęło i malowanie szat mogłoby stać się nudne :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No klocek prezentuje się świetnie. Kolorystyka na prawdę fajna. Jak się przyjrzeć to faktycznie, widać niedoróbki.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

własnie chodziło tu o to ze jednak jest 54 modele same zrobienie podstawek(narescie) zajeło mi bardzo dużo czasu szaty nie malowałem tylko washem troche próbowałem wyciągać kolory ale jednak sie znużyłem tym:D zresztą klocek mi sie podoba chociaz mojej dziewczynie co nieakceptuje niestety warhammera i swiata fantazy niepodoba sie ze są zbyt "kolorowi"
dziekuje za kometarze i Pozdrawiam
Mnich12

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Najlepsze dla mnie są ostrza, kolorystyka ciekawa aczkolwiek nie lubię czerwieni także ten minusik już z czysto subiektywnego spojrzenia. Podstawki zrobione, cały klocek pomalowany - solidny dobry regiment do postawienia na stół.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Prezentują się bardzo, bardzo imponująco. Wielkie brawa za tak świetny oddział. Namaluj Twoją dziewczynę na sztandarze, a szybko polubi. ;)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

spróbuje zrobić taki myk:D
aktualnie kończe prawie 60 zombie to spróbuje wrzucić na forum
a co do gg może ktoś wie co to są za figurki w srodku bo koles od którego to kupowałem mówil ze są to gg z 4ed

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Mnie się podoba, a zwłaszcza jak któremuś z przedmówców ostrza - jak je malujesz?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

siemanko dziś skończyłem robić podstawki pod horde zombie ok 55modeli prosze o kometarze i propozycje co zmienić
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PS: naprawde nikt nie wie co to są za tamte modele?0_o

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Mi sie podoba. Pytaj w dziale dla VC:]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Varulf
Mudżahedin

Post autor: Varulf »

Tak, ci GG w środku z halabardami to wzory z 4/5 edycji, w 6 edycji pojawiła się gwardia z mieczami (metal), a teraz mamy plastikowe boxy.

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

jeśli chodzi o GG to trzeba być szalonym żeby walnąć 55 modeli w NMM :mrgreen:
a jeśli chodzi o zombich to są ok jednakże jakoś wieje nudą... tyle modeli i każdy taki sam schemat malowania.... zombi to odział- zbieranina co z ziemi wyjdzie wiec dla mnie fajni by było jakby się chociaż kolorem szat różnili

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

szacun że chciało Ci się takie masy figurek na takim poziomie robić...ja jestem za leniwy i wszystko zalewam washem brązowym ;)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

malowane są w jednym kolorze nie po to bo mi sie nie chciało:P
malowane są tak ponieważ zdecydowanie takie klocki wyglądają lepiej jak są malowane linniowo:D tak to wygladali by jak klauni:P
przynajmniej ja to tak widze
Pozdrawiam
Mnich12

ODPOWIEDZ