Ilość zaliczanych turniejów a czas trwania ligii

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Ilość zaliczanych turniejów a czas trwania ligii

Post autor: Dymitr »

aktywny ośrodek to taki, który robi turnieje rzadziej niż raz na 2 miesiące?

Nie bardzo rozumiem jak chcemy zmieniać zasady w kończącym się sezonie - przecież kilka klubów się spinało, żeby zrobić co trzeba (teraz jest jakieś 30+ osób na LL na sezon 2013). Jak dla mnie to zamach na miejsca dla ludzi, którym się nie chciało - a takich Lista nie potrzebuje.

I wciąż nie bardzo wiem, w jaki realny sposób chcemy zmieniać zasady gry podczas jej trwania?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Dymitr +1

Jak zwykle ludzie się budzą z takimi sprawami gdy się czas kończy. To zupełnie jak z problemami gdy Koordynatorzy zamykają ligę, nagle komuś się przypomina że ma jakiś turniej niezaliczony czy na prędkości organizują jakąś imprezę by poprawić sobie/komuś tam miejsce w rankingu.
Część klubów miała wyjebane na organizację przez cały sezon a teraz jest płacz że nie będą na LL. I próba zmiany regulaminu pod siebie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Bzdura - nie: "Miało być zrobione" tylko "były takie propozycje" A że wtedy, kiedy był na to czas temat umarł to już inna sprawa.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Ja jestem przeciwko. Było bardzo dużo czasu żeby zorganizować zaledwie 3 turnieje. Kwestia mobilizacji - jeżeli któryś ośrodek tego nie potrafi - nie zasługuje na miejsce na LL.

Dymitr, Arbiter +1.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

jestem za - to jest dobra propozycja. dzięki temu unikniemy np. turniejów 4 lub 6 osobowych w rankingu.
Ostatnio zmieniony 8 lis 2012, o 12:42 przez rob, łącznie zmieniany 1 raz.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Dymitr pisze:Bzdura - nie: "Miało być zrobione" tylko "były takie propozycje" A że wtedy, kiedy był na to czas temat umarł to już inna sprawa.
true story 8)

Umarł zaraz po tym jak padły argumenty, że sugerowane zmiany znów prowadzą do niepotrzebnego rozdrobnienia ośrodków na mniejszy, by było więcej "(p)osłów" w tym naszym "sejmie". Wiekszy zamęt, "trolling", etc.
xYz

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Jankiel pisze:Jakieś propozycje?

Bo na razie padły:

w sezonie 2013 bierzemy pod uwagę turnieje z sezonów 2011/2012 i 2012 (z wyjątkiem powtórnych masterów)
w sezonie 2013 bierzemy pod uwagę turnieje z sezonu 2012 - 3 lokale
w sezonie 2013 bierzemy pod uwagę turnieje z sezonu 2012 - 2 lokale
W sezonie 2013 bierzemy pod uwagę turnieje z sezonu 2012 - [(liczba_miesięcy_skróconego_sezonu / 3 ] lokali

[] <- sufit

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Jestem za:
3 lokale z 2012,
podniesienie min ilości lokali na 2013
ponad połowa(z min ilości) lokali musi mieć minimum frekwencyjne, aby klub mógł mieć reprezentanta na LL

Ten skrócony sezon wiele nam pokazał. Można zorganizować 3 lokale w pół roku jeśli się tylko chce. Reasumując, gdyby nasze sezony trwałyby 6 miesięcy to mielibyśmy więcej lokali na przestrzeni całego roku. Jednocześnie byłyby to ośrodki, które rzeczywiście działają. Ilość lokali nie tylko wpłynie na naszą pozycję na scenie światowej, ale i wyłoni te kluby, które pracują cały rok. Jak widać z podniesieniem tej minimalnej ilości nie ma problemów, bo jakoś nikt nie narzekał, że się nie wyrobi. Jak jednak sami zauważyliście istnieje ryzyko, że zaczną pojawiać się ligi i lokale widmo. Mała frekwencja, duża ilość. Chyba większość się ze mną zgodzi, że jeśli ośrodek regularnie nie ma frekwencji, to nie powinien mieć takiego samego prawa głosu w sprawach Ligi jak ten, który organizuje systematycznie lokale na 16+ osób? Ilość reprezentantów LL z okręgu może zmaleć, ale w nagrodę dostaniemy więcej lokali i pewniejszego kandydata na LL.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Pomysł mi się podoba.
Lidder pisze:podniesienie min ilości lokali na 2013
jaką ilość masz na myśli? 4 czy więcej?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

5, z czego 3 muszą mieć minimalną frekwencję.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Rozumiem, że minnimalna frekfencja to 4 ? Bo jakoś nie czaje tego systemu 3/5

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Arbiter Elegancji pisze:Dymitr +1

Jak zwykle ludzie się budzą z takimi sprawami gdy się czas kończy. To zupełnie jak z problemami gdy Koordynatorzy zamykają ligę, nagle komuś się przypomina że ma jakiś turniej niezaliczony czy na prędkości organizują jakąś imprezę by poprawić sobie/komuś tam miejsce w rankingu.
Część klubów miała wyjebane na organizację przez cały sezon a teraz jest płacz że nie będą na LL. I próba zmiany regulaminu pod siebie.
Wiesz wyszło to ode mnie z czystej ciekawości. Turniejów mamy zrobionych 8 w tym roku, a z nich 4 w skróconym sezonie (przed jego końcem dobijemy do 6ciu). Jest zmiana od nas w LL i się pomału wczytuję w tematy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Spoko, nie piję do ciebie ani do nikogo konkretnego. Nie podoba mi się po prostu pomysl by pod koniec ligi zmieniać zsady. Jest to niesprawiedliwe względem tych którzy sumiennie robili turnieje przez caly sezon i otwiera to też drzwi dla tych którzy do tej pory olewali organizację tychże.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

otóż to!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Arbiter Elegancji pisze: Jest to niesprawiedliwe względem tych którzy sumiennie robili turnieje przez caly sezon
Przecież nikt Ci tych lokali nie odbiera.

Normalnie od lat miejsce na LL było za 3 lokale w sezonie trwającym ok 12 miesięcy. W tej chwili skróciliśmy ten sezon prawie o połowę. Więc analogicznie powinno być miejsce na LL za 1.5 turnieju. Dziwię się zatem dlaczego nagle od tego sezonu mielibyśmy dostawać miejsca za 3 a nawet więcej turniejów. Skoro od trzech na pół roku, to może w 2013 powinniśmy przyznawać miejsce na LL od 6 turniejów?

Natomiast pomysł na turnieje z pełną frekwencją aby walczyć z turniejami-widmo jest mega słaby. Jeśli chcesz Lidder zapobiegać zgłaszaniu turniejów-widm nie wiem, np. na 6 osób to ustawiając minimalną frekwencję popsujemy jeszcze bardziej ligę bo jak ktoś będzie chciał zrobić turniej-widmo aby mieć tą władzę i zostać członkiem LL to w dodatku zrobi go jeszcze na 16 osób przez co zwycięzca zdobędzie pełną 100pkt do ligi, albo nawet kilka setek wszak do upragnionego miejca na LL trzeba by było kilka takich tuniejów "zorganizować" ;-)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

ale niejako odbieramy w ten sposób wagę głosu tych, którzy nie zaspali

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Karli pisze: Przecież nikt Ci tych lokali nie odbiera.
Zdaje sobie z tego sprawę. Nawet gdyby miejsce na LL dostawalo się za free i tak mój klub i tak zorganizowalby te turnieje. Chodzi o podejście.
Karli pisze: Normalnie od lat miejsce na LL było za 3 lokale w sezonie trwającym ok 12 miesięcy. W tej chwili skróciliśmy ten sezon prawie o połowę. Więc analogicznie powinno być miejsce na LL za 1.5 turnieju. Dziwię się zatem dlaczego nagle od tego sezonu mielibyśmy dostawać miejsca za 3 a nawet więcej turniejów. Skoro od trzech na pół roku, to może w 2013 powinniśmy przyznawać miejsce na LL od 6 turniejów?
A ja dziwię się dlaczego glosowaleś żeby na ten sezon

Kod: Zaznacz cały

Do rankingu liczylo się siedem najlepszych wyników turniejowych danego gracza, przy czym maksymalnie trzy wyniki z turniejów klasy master.
.
Przecież normalnie

Do rankingu liczy się dziesięć najlepszych wyników turniejowych danego gracza, przy czym maksymalnie cztery wyniki z turniejów klasy master.
Sezon jest skrócony prawie o polowę. Więc analogicznie powinieneś zaglosować za tym żeby

Do rankingu liczy się pięć najlepszych wyników turniejowych danego gracza, przy czym maksymalnie dwa wyniki z turniejów klasy master.
:wink:
Dobrze wiemy że analogia nie zawsze dziala :*

Moim zdaniem jak klub/ośrodek nie byl w stanie przez 6 miesięcy zrobić ligi i 2 lokali to równie dobrze może nie być na LL.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Skoro już chcesz wiedzieć,
to o ile pamiętam głosowałem tak gdyż sezon nie jest skrócony dokładnie o połowę, więc 5 turniejów analogicznie nie pasowałoby. Sześć może i owszem, lecz wtedy byłoby 2 mastery i 4 lokale, czyli lokali dwa razy więcej niż masterów, natomiast w tej chwili tak nie jest, więc aby uzyskać jakiś kompromis to najodpowiedniejszym wyborem było 3 mastery i 4 lokale. Zadowolony? :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Karli pisze:Zadowolony? :)
Zawsze :D

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Głos poparcia dla odsiania leni i sprinterów końcówki sezonu.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

ODPOWIEDZ