Spojrz na figsy plastikowe i na metalowe, jesli w figsach plastikowych jakis element odstaje, to lezy idealnie na linii formy lub jest robiony osobno. Moglbys zrobic takiego figsa, ale nie wyjmiesz plastiku z metalowej formy bez lamania. W zywicy i metalu problem nie wystepuje ze wzgledu na inne formy.Rasti pisze:Nie rozumiem za grosz. Jakie "podcienie"?Vallarr pisze:Ekspertem nie jestem, ale chyba podcienie w zywicy nie sa problemem? Nie wiem jaki sprzet ma Rasti, ale spearelfy wyszly bez babli, wiec chyba da rade.
Graczy długobrodych, czego Wam potrzeba? Krasnoludzki GOLEM!
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Graczy długobrodych, czego Wam potrzeba? >Pierwsze WIP'y
Generalnie - ilu graczy, tyle opinii
Jeśli chodzi o mnie, powiem, że w kwestii bród, jest to dość zróżnicowana kwestia i myślę, że dobrze byłoby, gdyby modele odzwierciedlałyby teoretyczny (wg opisów w książkach, armybooku itd.) wygląd danego krasnoluda. Przede wszystkim, musisz jasno określić, co konkretnie lepisz!
Przykładowo - jak dla mnie, obecni metalowi Longbeardzi wyglądają super, bo zarost ciągnie im się gdzieś po ziemi. Metalowi Hammererzy, o ile teoretycznie mają być doświadczonymi klanowymi wojownikami, "po brodzie" wyglądają na max 50 lat - co mimo całej mojej sympatii do tych modeli (tak, naprawdę uwielbiam te klony!), fluffowo niezbyt wiarygodnie się prezentuje.
Tak samo, niestety dosyć "krótkobrodzi", obecni Ironbreakerzy (i jest to JEDYNY, choć dość poważny zarzut jaki mam do tych figsów).
Jeśli kiedyś brałbym się za własne ulepki, zarost raczej zawierałby się w przedziale: (minimum) poniżej pasa - stopy.
Od razu dodam, że jestem miłośnikiem metalowych figsów 6-edycyjnych, a w tym momencie moją obiektywność zakłócić może fakt, że właśnie wróciłem fest porobiony z urodzin mojej przyszłej teściowej
Jeśli chodzi o mnie, powiem, że w kwestii bród, jest to dość zróżnicowana kwestia i myślę, że dobrze byłoby, gdyby modele odzwierciedlałyby teoretyczny (wg opisów w książkach, armybooku itd.) wygląd danego krasnoluda. Przede wszystkim, musisz jasno określić, co konkretnie lepisz!
Przykładowo - jak dla mnie, obecni metalowi Longbeardzi wyglądają super, bo zarost ciągnie im się gdzieś po ziemi. Metalowi Hammererzy, o ile teoretycznie mają być doświadczonymi klanowymi wojownikami, "po brodzie" wyglądają na max 50 lat - co mimo całej mojej sympatii do tych modeli (tak, naprawdę uwielbiam te klony!), fluffowo niezbyt wiarygodnie się prezentuje.
Tak samo, niestety dosyć "krótkobrodzi", obecni Ironbreakerzy (i jest to JEDYNY, choć dość poważny zarzut jaki mam do tych figsów).
Jeśli kiedyś brałbym się za własne ulepki, zarost raczej zawierałby się w przedziale: (minimum) poniżej pasa - stopy.
Od razu dodam, że jestem miłośnikiem metalowych figsów 6-edycyjnych, a w tym momencie moją obiektywność zakłócić może fakt, że właśnie wróciłem fest porobiony z urodzin mojej przyszłej teściowej
Fajny młotek
a i poza też spok
jedyne czego się doczepie to rękawic może lepiej jakieś z płytkami metalowymi bo tak to wyglądaja dziwnie, jakby nie miał palców.
a i poza też spok
jedyne czego się doczepie to rękawic może lepiej jakieś z płytkami metalowymi bo tak to wyglądaja dziwnie, jakby nie miał palców.
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
No i lecimy dalej. Zrobiłem ponoc najważniejszy element modelu - brodę No i włosy z tył€. Zostało mi tylko zarzucenie mu hełmu na głowę i skończenie rękawic i będzie gotowy.
Potrzebuję Waszej opinii, co o tym sądzicie. Do tego jaki rodzaj hełmu mu nałożyć na tą głowę... Myślałem o czymś TAKIM(klik).
Potrzebuję Waszej opinii, co o tym sądzicie. Do tego jaki rodzaj hełmu mu nałożyć na tą głowę... Myślałem o czymś TAKIM(klik).
Więc tak, Broda wyszła Ci zajebiście.
Te włosy na plechach trochę nienaturalnie uczesane wręcz Wygląda jak po wizycie u fryzjera.
Trochę średnio plecy się prezentują przez niedoróbki takie jak niektóre niedoszlifowane krawędzie itp.
Ale ogólnie mi się zajebiście podoba, i zamawiam u Ciebie z 40 sztuk
Te włosy na plechach trochę nienaturalnie uczesane wręcz Wygląda jak po wizycie u fryzjera.
Trochę średnio plecy się prezentują przez niedoróbki takie jak niektóre niedoszlifowane krawędzie itp.
Ale ogólnie mi się zajebiście podoba, i zamawiam u Ciebie z 40 sztuk
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
fajny
tylko musze sie zgodzic z osoba ktora pisala jakos wczesniej w tym temacie.
dziwne sa te nogi, jakos tak dziwnie stoi
do tego mam pytanie czy planujesz zrobic tylko tego jednego jednego typa?
co z inna bronia (topor, kusza czy cus innego ) albo z comand grupa?
co do helmu to sadze, ze bedzie pasowal
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
broda na dole jakoś dziwnie przycięta dodatkowo ucho od kufla strasznie wielkie
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Na ramieniu będzie topór, więc zrobiłem mu taką pozycję, no cóż... musi zostać.Morsereg pisze:fajny
Wzory planuję 3-4. Na razie robię jeden.
Będzie druga broń - topór. Command group później, jak się okaże, że jest zbyt na nich. Kuszy nie będzie - jak przyjmie isę moja rzeźba to zrobię osobnych kuszników.
Ten dół brody będzie jeszcze poprawiony, tylko muszę go odkleić od korka.Smh pisze:broda na dole jakoś dziwnie przycięta dodatkowo ucho od kufla strasznie wielkie
Rączka od kufla taka wielka, żeby krasnolud mógł tam wcisnąć dłoń
Potrzebuję więcej komentarzy, chcę wiedzieć, czy kogoś w ogóle interesuje mój projekt i pokłada w nim jakieś nadzieje
oj z takim wytłumaczeniem to ja rzucę, że kufel za mały bo taka ilość piwa tylko wkurwi język krasnoluda a nie zaspokoi jego pragnienie ;PRasti pisze:Rączka od kufla taka wielka, żeby krasnolud mógł tam wcisnąć dłońSmh pisze:broda na dole jakoś dziwnie przycięta dodatkowo ucho od kufla strasznie wielkie
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Też pewnie się skuszę na kilka egzemplarzy
No i pierwszy wzór skończony!
Jak Wam się podoba? Teraz najbardziej potrzebuję Waszych opinii. Muszę wiedzieć, czy będzie ktoś chętny na odlewy ??
Jeśli będzie pozytywny odezw to biorę się za lepienie kolejnych 2 wzorów i ręki z toporem.
Obok stoi hamek z GW kumpla
Pierwsze zdjęcie trochę nieostre, musicie wybaczyć
Jak Wam się podoba? Teraz najbardziej potrzebuję Waszych opinii. Muszę wiedzieć, czy będzie ktoś chętny na odlewy ??
Jeśli będzie pozytywny odezw to biorę się za lepienie kolejnych 2 wzorów i ręki z toporem.
Obok stoi hamek z GW kumpla
Pierwsze zdjęcie trochę nieostre, musicie wybaczyć
ty rozumiem robisz je że tak powiem od początku? znaczy po jednej sztuce?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"